Mamici de septembrie-octombrie 2004 (23)
Raspunsuri - Pagina 5
ralucule spune:
Buna fetelor, am facut si eu injectia cu imunglobulina asa cum am vrut eu in sapt 28 si nu in sapt 32 cum vroia nenea dr, care ma programase in sapt 32 deoarece pleaca el in mconcediu si tralala....
M-am dus si la mine pe scara blocului la o tanti ginecoloaga, cu care m-am sfatuit ce si cum in legatura cu injectia si femeia a zis ca trebuie facuta intre sapt 28 si sapt 30.
Am capatat mai multa incredere in ea, adica imi place tanti doctora, pot vorbi cu ea orice si oricat si macar se uita in ochii mei nu ca individul care se uita la Dim al meu de parca Dim e gravid....in orice caz acum doua zile m-am enervat cumplit: dau telefon la individul dr si ii zic mai omule injectia trebuie sa o fac intre sapt 28 si 30 el nu si nu ca acum nu are timp ca pleaca in concediu ca tralala, ii zic nebunului mai omule eu sunt asistenta de meserie, el ca nu si nu ca din stiinta lui asa se face. Bun inchid telefonul cu draci in cap de imi venea sa omor pe cineva, si dai si caute pe internet toate informatiile despre rophylac, si casesc acolo cu semne de exclamatie ca trebuie facuta injectia in sapt 28-30 ca daca se face mai tarziu efectul nu mai e garantat 100%. Ca totusi la prima sarcina nu se intampla mare lucru, chiar daca este rh-ul egativ, dar la mine nu este prima sarcina, ci este a doua, ca pe prima am pierdut-o, deci sangele fatului a intrat in contact cu sangele meu si tralala. Bun ma imbrac si ma duc jos la tanti doctora, ii spun aleia durerile mele, ea ma intelege, si imi zice da fata facem injectia. Ii zic ca nu vreau intramuscular, ca vreau intravenos injectia ca se poate si IV si Im face ea accepta. Ma duc iai injectia de la farmacie ma intorc la cabinet si desteapta de asistenta ma ia ca nu se poate face injectia IV ca doar IM si ca mai tre sa stau si in picioare sa imi faca injectia, eu sa mor cu ea de gat.... Ii zic femeie citeste pe prospect ce scrie, ea ca nu si nu ca pana acum a facut doar in fund aceasta injectie, si i-am zis asa, stii ceva eu sunt asistenta zaluda mai vin si din romania asa ca fa-mi in vena ca la drogati sau mi-op fac singura, in fine a chemat-o pe tanti dr care mi-a facut-o cu mama ei injectia
Asa ca in sfarsit m-am linistit, nu am efecte adverse nu e nimic schimbat cu mine, deci e bine, hahahah ce nebuna sunt, auzi efecte adverse, dar ma rog de cand sunt gravida am luat-o razna se pare....
Apoi am vb cu tanti dr ca vreau sa nasc cu cezariana la cerere si cu narcoza, ca normal nu imi accepta creierasul meu, femeia mi-a zis ca totusi ar trebui sa incerc, dar eu am tinut-o pe a mea si ea mi-a zis ca daca insist asa imi face, deci nasc cu cezariana si mai imi fac si narcoza ca sa nu mai stiu nimic.
Deci in concluzie e faina tanti dr, ce ii zic eu ca vreau aia se face.
Acum in legatura cu kg mele tot la 10-11 kg in plus am ramas adica la 75 de kg, kg pe care le-am pus pe burta si intre picioare, pe pulpe, si pe sani.... asa ca valeu mama mea.... dar Dim al meu este alaturi de mine si de cate ori ma vad urata in oglinda el imi zice ca sunt nebuna ca eu nu sunt grasa ci sunt gravida. Asa ca ma linistesc, si stiu si eu ca dupa ce nasc normal ca am sa slabesc, ca asa este firea lucrurilor.
In legatura cu uitatul dupa femei pe strada, hahahha, eu cu Dim al meu ne uitam impreuna si barfim ca nebunii, stiu ca nu e frumos, si ca poate vi se va parea aiurea, dar asa suntem noi doi eu si Dim al meu....
Anne33 nu te necajii ca nu are sens, el, sotul tau comenteaza, nu va face nimica, cu siguranta, si vb aia ce e frumos si lui Dumnezeu ii place. Daca faci circus si te superi in sinea ta ce rezolvi??
Stai linistita, mai e putin si nasti si va uita de fufele de pe strada ai sa vezi. AAAAAAAAA sa nu uit Dim al meu e aproape de 40 de ani, dar noi macar ne uitam impreuna dupa femei pe strada, mie mi se pare amuzant, poate sunt eu cu capul....
Fetelor, inca ceva, ca am scris ca o nebuna azi, baietelul nostru Tristan ori devine balerin ori baschetbalist, ca ma rupe zilnic cu miscarile lui, mai nou am inceput sa vedem cate o manuta un piciorus, cum ies din burta mea, asa e si la voi , noi avem acum 28 de saptamani, sambata intram in a 29-a
Iar cu caldurile de aici nu mai pot, eu la ora 11 noaptea spal pe jos, si ma dushez, ziua stau cu obloanele trase ca sa se faca mai racoare dar degeaba, simt ca ma topesc in curand, sper sa rezistam, nu o mai fi mult...
Sper ca nu v-am plictisit
va pup
rlau si Tristan- 28 sapt
ralucule
http://community.webshots.com/user/ralucule
raisa spune:
Buna fetele,
pe mine m-a toropit caldura de tot si de-aia suntem mai activi dimineata. Sper sa se mai racoreasca un pic, sa o iau la colindat dupa ceva hainute/paturici pentru bebe, ca stau eu mai linistita daca sunt toate la locul lor. Voi le-ati facut trusoul? Nu prea stiu la capitolul hainute exact ce sa iau, dar ma orientez la fata locului. Cu biberoane,tetine, suzete etc am rezolvat-o pe net cu online-ul.
Anne33, multumesc de raspuns, cam asa stiam si eu, incerc sa nu ma panichez, dar acum cu doctorita in concediu pina pe 15 august, parca mi se par mai negre toate. Si daca trebuie, trebuie asta e, oricum cand vine ea suntem in 37 we. Cat despre sotul tau, eu i-as raspunde cu aceiasi moneda, spune-i ca dupa ce nasti este randul lui sa stea cu bebe si al tau sa te "distrezi". Eu l-as dispera un pic, cand ii apuca gelozia, uita de "zane".
Cristia, sa stii ca si al meu bebelache, tot cu rasucitul si ondulatul se ocupa.E normal, zic eu, ca nu mai are amplitudine pentru suturi, asa ca nu tu spatiu, nu tu avant.
Pupici la mamici si bebici, si sa auzim numai de bine!
si Rares
raisa
Mada spune:
Neata fetele!
Ralucule ce de peripetii pt o injectie... bine ca ai reusit sa o faci cum ai vrut tu.
Crismir sa fie sanatoasa si cumnintica fata verisoarei tale!
Anne-marry stiu ca e ceva cu share your photos, nu stiu exact pt ca eu nu mi-am facut albumul inca.
Anne33 imi pare tare rau pt tine ca trebuie sa treci prin asta si acum cand nici hormonii nu ne ajuta prea mult, suntem mai irascibile, mai nervoase. In plus toate asteptam sa fim cat mai iubite si mai dragalite acum cat suntem gravide si poate unele din noi chiar asteptam inca ca sotul sa se poarte cu noi ca printul din povesti. Si de multe ori nu e asa. Pt ca sarcina schimba viata de familie multi barbati se sperie si de ideea in sine de a avea un bebe.
Sfatul meu este sa te canalizezi pe piticul ce va veni in familia voastra, sa incerci sa nu il auzi cand face comentarii de genul ala, poate chiar daca poti sa faci ca Danyce, intr-un cuvant sa incerci sa fii mai diplomata, desi cred ca iti este greu mai ales ca nu e o ratacire de moment si mai are ca sa spun antecedente.
Cantareste in sinea ta daca faci scandal unde ajungi???? Daca incerci sa nu il iei in seama cum iti va fi??? Implica-l cat poti de mult in viata de familie si va fi foarte obosit sa ma intoarca capul pe strada, nu-i ii da clipe de ragaz sa se gandeasca prea departe cand vede o alta femeie.
Nu vorbesc din experienta mea, nu e cazul, dar am incercat sa ma pun in situatia ta.
Sper sa ai rabdare sa citesti ce am scris.
Pufy si blue si eu am contractii cam 5, 6 pe zi ce mai adesea cand merg mai repede, cand stau in pat sau sunt linistita nu am nimic. Incerc sa le ingnor desi e greu mai ales ca sunt destul de dureroase. Nu am luat decat o data un no-spa cand a fost una durerosa si a durat mai mult.
Va pup ma duc sa intind niste rufe
Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca de 29
sapt
mel_g spune:
Si eu am contractii cam in fiecare zi dar asa am avut si la prima sarcina si nu am patit nimic din cauza lor. Oricum dr a zis ca sunt ok deci mergem inainte.
Mada ai dreptate : exact asa sunt si eu ; ma plictisesc de mor si as vrea sa fac ceva dar nici nu-mi vine sa ma apuc pt ca imi este greu sa ma misc. Seara parca este mai bine pt ca nu mai sunt caldurile astea infioratoare.
Anne nu te agita din cauza sotului pt ca nu merita. Arata-i si tu pe strada tipi misto sa vezi daca lui ii face placere.
Eu asa cum mai spunea cineva birfesc impreuna cu el tot ce trece pe langa noi (nu conteaza daca este barbat sau femeie) si ne atrage atentia. Dar ne cunoastem de 10 ani (de la 18 ani) si nici unul dintre noi nu a dat motive de gelozie celuilat .... asa ca niste simple vorbe.... nu stiu daca sunt asa de importante.
Pupici
Mel 30 sapt
danyce spune:
Salut!
Bravo, Ralucule! Parca suntem surori gemene la capitolul incapatanare in a obtine ce vrem noi
Si aici s-a facut foarte cald si eu nu suport umiditatea asta de aici ca am impresia uneori ca nu pot respira de ies in mijlocul zilei din casa.
Raisa, mult spor la cumparaturi! Eu i-am luat bebelusei mele numai hainute smechere, salopete, jeansi,pantalonasi, sosetute si puloverase in miniatura. Acum sunt in cautare de rochite micute, chiar pt. primele luni. Doar ca mie imi trebuie chestii mai grosute ca o sa fie frig cand vine ea. Noroc ca aici se gasesc. Si mai incolo vreau sa-i iau un paltonas smecher de bebelusa.Pana si manusi de pitici am in dotare. Asa de mult imi plac hainutele astea de prichindei ca de fiecare data iau cate ceva cand trec pe la vreun magazin de gen.
Noi suntem harnici azi, ne ocupam de curatenie si camera bebelusei. Voi ce mai faceti?Pupici tuturor burticilor,
Daniela Veuger si bebita mica din burtica
Slingeland Ziekenhuis, Doetinchem
Andra.C spune:
Buna burtici,
Crismir, sa-ti traiasca nepotica si sa fie sanatoasa!
Vad ca voi deja v-ati apucat sa cumparati hainute si cele necesare pentru bebei. Noi ne-am hotarat sa mai asteptam pana mai facem o vizita la echo. sa stim exact pentru ce ne pregatim.
Sincera sa fiu de cateva zile nu ma simt foarte bine, insa mi-e teama sa mai marturisesc cuiva pentru ca ma exileaza in pat si nu imi place deloc.
Anne, nu fi suparata din cauza sotului, aratam noi momentan ca niste balenute, dar dupa ce vom avea bebeii ne facem super "gagici" si in plus o sa avem satisfactia si implinirea de a fi mamici.
Atat pentru azi, asa ca we. placut!
Andreea si BB DPN 27 oct.
cristia spune:
Salutare burtici!
Danyce si Raisa ca mi-ati descris miscarile bebeilor vostri! Acu' sunt mai linistita!
Crismir sa-ti traiasca nepotica!
Anne am vazut ca ti-au zis fetele inainte si-s intru totul de acord cu ele.Ai dreptate sa te enervezi, dar nu-i frumos si sanatos sa o faci. Mai bine-i raspunzi sotului aruncator cu privirea cu aceeasi moneda, acum sau dupa ce o veni bebe.Ma mai gandeam eu ca poate le si vezi acum mai gri decat sunt, ca doar stie toata lumea ca gravidutzele sunt nebune - innebunite de hormoni. Eu cel putin am facut vreo doua crize total fara sens, una sotului ca mi se parea mie ca nu-mi da suficienta atentie. Alta, parintilor mei - am plans cu hohote (si eu nu eram plangacioasa) - ca mi se parea mie ca nu ma iubesc ca pe sora-mea!!Chiar si acum nu pot intelege ce era atunci in mintea mea - daca mai era ceva.
Am eu asa un feeling ca dupa ce se naste bebelina o sa se schimbe lucrurile si viziunea sotului tau. Daca nu (Doamne fereste), aplici metode corective - cele indicate de fete.
Ralucule da' ce-ai mai tras cu injectia aia!! Bravo ca nu te-ai lasat! Asa si trebuie, ca daca nu ne purta noi de grija atunci cine?Oricum tre sa recunosc ca m-a si amuzat patania - sau cum ai povestit-o tu
Mada cred ca asa-i: bebe ia in greutate chiar daca eu nu prea.Ca incepusem sa ma infurii pe astia de la servici ca ma muncesc prea mult (si pe mine ca-s tampita ca-i ascult...).
Cred ca am mai intrebat de o suta de ori: voi ati facut toate echo 3D?Ca desi pana acum m-am tot codit si am zis ca nu-i cazul de vreme ce (ginecologul meu imi face echo normala - 2D cred- in cadrul fiecarui consult lunar cred ca pana la urma o sa fac una, mai prin luna a 8-a la sfarsit.Ginecologul meu a zis ca nu-i cazul dar am tot auzit de mamici care au facut-o si apoi medici de familie care au zis ca la echo 3D s-ar vedea eventuale chestii asupra carora sa poti interveni la nevoie imediat dupa nasterea lui bebe.Voi ati auzit asa ceva? Chiar ma framanta...
In rest noi suntem bine. Adica eu nu-mi vad capul de treburi iar bebe creste in burtica. Sunt incantata ca pot si eu dormi pe o parte (nu tot timpul dar tot e ceva).Pe mine oricum nu deranjeaza deloc dormitul pe spate - adica nu ma doare nimic, din contra asa dorm cel mai bine.Dar ma stradui sa ma mai si intorc pentru bebe.
Pupici, un weekend excelent, sanatate la burtici si bebei voinici!
S-auzim numai de bine!
Cristiana si bebe din burtica (30 de saptamani si 5 zile)
raisa spune:
Buna dragi mamici,
eu am noroc de un sot exagerat de calm, care imi ia la plimbare toti piticii, ii incoloneaza zice el.
Cristia, vad ca avem aceleasi spaime, ca si eu ma panichez ca nu mai punem nimicutza pe noi. Si vine sotzul si lamureste: "pai cum sa pui draga, pe caldura asta si nu vezi sucita esti, daca luai prea mult- nu era bine, asa nu este bine, spune-mi cum vrei ca vorbesc eu cu bebe". Bebe are de unde lua, nu trebuie decat sa-i oferim cazare confort sporit in garsoniera lui, ca de meniu se ocupa singur. destepti bebeii astia, nu credeti?
Cu eco... la noi la tara la Craiova, nu se poarta decat eco-urile ginecologului, daca vede el ceva de speriat, stai tu linistita ca te trimitea de urgenta la un 3D. Eu am facut un eco (pe furis) la un Doppler, care zice-se ca era 3D, dar eu nu sunt convinsa, si in afara masuratorilor si a speriatului ca este placenta nu stiu cum, mare branza nu ne-a spus. La dimensiuni a rezultat ca suntem lungan, dar slab, si ca trebuie sa vedem in evolutie, ca daca nu luam in greutate, vezi draga Doamne, suferim fetal si trebuie sa ne scoata urgent. Pai alearga prin burtica non stop, credeam ca va avea muschii lui Ben Johnson, asa ca de unde atata greutate? Am regretat initiativa mea, ca pe creier raman niste treburi. Am vorbit cu doctora mea si mi-a zis ca trebuia sa imi spuna ceva, ca altfel traiam cu impresia ca am dat o suma de bani degeaba. Am ramas cu ceva poze pe CD, pentru asta zic eu ca merita.
Danyce, sa stii ca te invidiez, e mult mai usor sa iei hainute pentru o bebelusha! Noi asta am visat 2 luni pina cand ecograful a spus altceva. Dar ii facem noi si o surioara. De fapt asta era sansa mea sa fie doi, ca daca era fetitza din prima, nu mai pupa ea ratior.
Va las dragele, pina data viitoare, sanatate la mamici si bebici, si o zi racoroasa, pe unde va aflati!
si BB Rares (33we)
anne33 spune:
Mersi mult fetele pt consolari;mi-a mai trecut,dar tot nu scapa el asa usor de pt o vreme;Eu sun mai colerica de felul meu,deci ma emevez,plang usor,dar vreau sa spun de cand cu,eram pana mai ieri cumnu se poate mai nesimtita,adica desi era lumea plina de nervi in jurul meu,eu faceam haz de necaz.Abia astept sa treaca astea 4-5-6 saptamani,nu mai am rabdare de fel.La capitolul hainute,avem albastre multe multe,caci populatia din jur isi dorea cu MARE ardoare sa fie baiat,si Iosup a spulberat sperantele la eco de marti;sanatosi sa fim cu totii caci restu's fleacuri.Va pe toate si sa fiti fericite.
littlemcg spune:
Salutare,
Care ma ajuta si pe mine cu informatii despre doctori de la CFR2? Am auzit ca sunt conditii foarte bune dar nu stiu prea multe despre doctori. As vrea sa-mi schim dr actual.
Multumimde la +