Bebelusi de iunie-iulie 2003 (25)
Raspunsuri - Pagina 8
bychi spune:
Mai, mie mi-e asa de dor de un bb 2. Trei prietene de-ale mele au bb de cam 1 luna si nu ai pot dupa ei. Ne dorim al doilea bb cat de curand ca sa fie apropiati de varsta. Noi suntem 3 frati la diferenta de cate 2 ani si a fost tare bine. Tin minte ca mama nu-si facea probleme cu noi; ne jucam impreuna, ne bateam , faceam temele impreuna, ne ajutam unii pe altii, faceam trasnai cat cuprinde, dar a fost OK. asadar, ne vom apuca de bb 2 cat de curand (sper), numai ca trebuie sa-l intarc pe Tiberiu si sa dau jos macar cateva din kg puse in si dupa sarcina.
Madic, frumoasa fetita ai! si ce pletute are! Sa-ti traiasca!
Andra, Tiberiu e tare sociabil cu adultii, nu si cu copiii. Pe cei mai mici decat el ii adora, ii atinge usor, le zambeste, le da jucarii... Acum, nu stiu ce sa zic, si cu cei de varsta lui s-ar intelege, numai sa aiba el prima initiativa. Nu suporta sa fie "agresat" fizic sau verbal. De exemplu, ieri, ne-am intalnit cu fetita nasilor de cununie care e mai mica cu o zi decat Tibi. El, foarte gentil, avea o floricica in mana si i-a dat-o sa miroasa; ea s-a repezit la el si l-a piscat de obraz. Si s-a pus pe urlat, se uita la mine, ma striga disperat si tup in bratele mele. Asa face si cand vreun copil ii ia jucaria din mana. Ce pot sa-i fac? Pe copii mai marisori ii soarbe din ochi; uita sa se joace, uita sa faca orice, sta si se uita la ei si e deosebit de incantat daca il baga in seama. Ceea ce ma deranjeaza pe mine e urlatul lui cand i se iau lucrurile (chiar daca nu-i apartin) si apoi macanitul lui cand "inamicul" se apropie de el indiferent de intentie.
Cum as putea sa-l fac sa fie darnic cu jucariile lui, dar sa nu ajunga pana acolo incat sa nu mai aiba deloc simtul proprietatii? Chestia asta ma streseaza. Poate Elena sau Madishor puteti sa dati sfaturi.
Vreme frumoasa pe oriunde plecati in week-end1
Bychi si bb Tiberiu
bychi spune:
A, mi-a placut si mie Cartea Bebelusului, dar costa cam 450 mii si nu m-am indurat atunci. Acum imi pare rau, dar am luat-o pt. cadou.
Noi i-am facut ceva asemanator dintr-un album foto; nu se compara dar are valoare sentimentala.
Bychi si bb Tiberiu
pojogam spune:
Seara buna tuturor
Am citit si nu mi-a venit sa cred ce vad: doriti noi bebei si asta repede. Adevarul ca si eu ma uit dupa bebelusi pe strada sau prin parc si acum de cand e cald parca s-au inmultit bebelusii. Cum ai putea oare sa nu ti-i doresti ? Si eu as vrea sa am inca un copilas si sa fie fetita; dar parca e prea aproape gandul … as vrea cam asa cand Flaviu ar avea 4 anisori. E mai mare diferenta insa zau ca nu mai am curaj asa mare. Iar burta iar picioare umflate si cine stie poate n-o sa mai stea atatea saptamani in burtica, Flaviu a stat 42 de saptamani si cateva zile de credeam ca nu mai nasc.
Cornelia discopatia lombara nu e grava insa netratata poate creea mari probleme. Stiu ca cel mai bun tratament se face la Herculane. Tatal meu a facut hernie de disc in final si cele mai bune tratamente pt coloana au fost cele de la Herculane. Sanatate si sa stii ca stiu ca meriti o vacanta, ca toate mamele dealtfel. Cat despre Flaviu sa stii ca daca facem lipeala cu cea mica, va sta ca o printesa, pt ca asta se baga peste tot, curatenie , mancare , varuit… Il mai vrea cineva de sot sau ajutor in casa …?
Bibi m-am uitat de mai multe ori la pozele lui David si am ramas surprinsa fiindca mie imi seamana cu Flaviu. Nu stiu poate ca expresia la ochi sau doar partea de sus, pana la nas… sau poate bat eu campii cu succes. E un dragals si cred ca e destul de sprinten, nu mototol. Cat depre triciclete ai sa vezi ca directia nu prea o poti controla chiar daca ai maner la spate. Flaviu sigur nu ar fi stat in ceva ce-l constrange la un spatiu limitat.
Kehleyr si eu ma mai gandesc la silueta care abia isi revine. Ce sa-I faci suntem femei si e normal sa ne mai gandim si la cum aratam. Doamne ce fain ca stii sa schiezi, eu nu as avea curaj.
Andra nu ma gandeam ca ai vrea 3 copiii. Imi amintesti de sora mea care inca nu e casatorita dar e sigura ca vrea si ea trei plozi.
Bychi reteta de prajitura e asa cum ai facut-o tu. Deci oul se pune intreg. Stiu ca e delicioasa si ma bucur ca i-a placut si sotului. Poti sa-I dai si lui Tibi. Cat despre cum sa imparti cu altii eu vorbesc cu Flaviu si ii dau eu, cu mana mea celuilalt, insa ai vazut si tu ca uneori nu am succes. Si cand Flaviu papa ceva ii spuneam sa dea si mamei si lui tata si la buni si asa,incet dadea saraccu de nu mai avea ce papa.
Romana ce mai face Cristi cum se mai simte?
Sa va mai spun ce am mai mancat noi cu placere: desi prima oara nu i-a placut , mai tarziu a dat de gust si cred ca e fructul preferat: pepenele. Mananca si piersici dar daca sunt f copate, ins caisele nu-I plac. Merele le mananca cat sunt de acre si chiar ii plac si bobitele de struguri asa cum sunt la ora asta; acrii de iti sare palaria!
Si un mod in care mananca paine este cu unt si putina dulceata (de casa) de cirese amare.
Va doresc un w/end minunat.
Mihaela si Flaviu
http://community.webshots.com/user/pojogao
gio spune:
Buna, mamici!
La multi ani pt : Alexandra, Mihai, Simona, Emma! Sa va traiasca si sa se faca mari si frumosi!
Noi tot racite suntem..offf..Parca voi, amik, ati patit la fel? Doua viroze una dupa alta??? Auziti: ia fata mea o viroza, o tratez, si de miercuri si mai rau, cu mucisorii suvoaie..stranuta intruna..M-am speriat, si fuga cu ea la mustata(asa ii zic eu dr)...Mustata : a facut o noua viroza..Mi-a venit rau! Acum trebuie sa-i dau picaturi cu antibiotic in nasuc, cica la a doua viroza apar frecvent complicatii..Inca nu-i dau antibiotic pe gura si sper din tot sufletul sa scapam de el ca eu sunt contra antibioticelor rau de tot, dar stau cu ochii pe ea ca pe butelie, sa nu tuseasca, sa nu faca febra, sa nu duca mana la ureche...offf!!! M-am jurat ca n-o mai scot afara cat e racita!
Despre vaccinuri, sa va zic si eu informatii culese de la dr:
La un an: Pentacthib, asta pt ca nu i-am facut pana acum si la un an e nevoie de o singura doza.
Dupa o luna si jumatate, Priorix + Varilix. Gratis se face Trimovax, care e acelasi lucru cu Priorix-ul (si e facut de Aventis, asa ca nu-l refuzati, e ok), numai ca acesta nu se poate asocia cu Varilix, so..le platim pe amandoua. Sa vedeti motivele pt care se fac impreuna astea 2: cica daca se intalneste bebelacu' cu una dintre boli: rubeola, rujeola, oreion sau varicela, creste imunitatea pt toate, asta in ideea ca nici un vaccin nu ofera protectie 100%.
Andra, faza cu Luca, cu febra subita am patit-o si eu mai demmult, dar nu i-am dat decat Calpol.
Alta chestie zisa de dr: orice medicament lichid,o data desfacut, trebuie tinut musai in frigider, iar siropurile nu rezista decat 3-4 sapt, si picaturile putin mai mult. M-am luat cu mainile de par ca eu pastrasem Calpolul si 3 luni..cica nu mai are nici un efect, plus ca fermenteaza...
Retete incercate de noi: ardei umpluti cu orez, legume + carnita de pui; budinca de cereale la cuptor ( o portie de cereale + fructe+ un ou, la cuptor). Si pe mine subiectul asta ma framanta tare!
Felicitari pt alegerile de la mot, bibi, Elena si madishor! Ar fi haios sa ne intrebam mamele ce am ales noi la mot(cu siguranta nu are vreo legatura).
Noi am vrea tare mult sa ne intalnim cu voi, poate scapam de viroza asta multipla si putem duminica? Voi ce ziceti?
Tocmai ce va admiram pozele, si revenim cu impresii!
Va pupam,
Gio si Taisia
gio spune:
Tocmai ce am vazut unele poze:
Madic, fetita e superba cu codite, iar David e un scump..ce atractie au copiii astia pt sticlele de bere (vezi http://community.webshots.com/photo/158439361/159808205shKEaM)...Iar Tiberiu si Flaviu se pare ca s-au imprietenit deja..am murit de ras cand l-am vazut pe Flaviu zugravind!!
Va invitam sa vedeti poze de la mot si de la un an:
http://community.webshots.com/album/164222867GROZVu
http://community.webshots.com/album/166462252yVcbQZ
http://www.desprecopii.com./chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=gio
maria m m spune:
Buna fetelor.Am sa scriu putin si repede pt ca azi ii tinem ziua la bb si la 6 vin invitatii si mai am o groaza de chestii de facut!
Azi ii taiem motul si pe tava i-am pus:
-o carte
-lantisor de aur
-bani
-surubelnitza
-oglinda
-carte de joc
-pix
Sunt tare curioasa ce va alege!
Acum eu am o dilema,chiar am deschis un sb referitor la vaccinul de un an:http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=29744
Oare are ceva daca il fac cu o luna intarziere?Pediatra a zis ca nu are nimic,efecte adverse, dar eu vreau sa va intreb pe voi.
madic-ai o minunatie de fata!sa-ti traiasca.
La multi ani sarbatoritilor din zilele ce urmeaza.Eu ma intorc luni cu date despre petrecere!
pupici!
maria, de Paula si Miruna
Marox spune:
Maria m_m, astept cu nerabdare sa aflu ce "cariera" a ales copilul !!!
Gio, eu mi-am intrebat mama ce am ales la taiatul motzului: stiloul (o mai fi fost ceva, dar istoria n-a retinut). Si e adevarat ca imi place sa scriu! In schimb se pare ca m-am uitat nepasatoare la bani, bijuterii, oglinda.
Am pus si eu poze noi pe albumul lui Alex. Imi puteti admira feciorul (si prietena lui ) la urmatoarea adresa:
http://community.webshots.com/user/maroxve
Romana, ce mai faci?
amik spune:
am avut o saptamana de mare chin.de cand a venit alexandra de la tara m-a chinuit ingrozitor.eram si inainte de faimosul musafir lunar,cu nervii in piuneze,fara putilinta si rabdare.si vine fie-mea,cu aere in cap,cu tinut in brate,ne-dormit,crize,etc...imi venea sa imi iau campii.mai ales ieri si alaltaieri am plans tot timpul aproape.nu vroia sa doarma,desi o plimbam in brate kilometri prin casa...si ore in sir.
ieri au luat-o ceilalti bunici.care au venit de la mare negrii si cu chef de bebe!saracii,dupa doar o zi imi spuneau ca i-a cocosat.
miercuri alexandra a facut si ea o febra subita.i-am dat repede nurofen si i-a scazut.dar si a doua zi a avut...doctorul a venit,a consultat-o,nu avea nimic,radea la el ca o capritade l-a topit!yeah,right! asa fac copii ca reactie la caldura.
si ea mananca pepene,cel galben l-am incercat,si ii place mult de tot.ii place mult si gratarelul,si dulciurile...mai nou i-a dat azi buni sunca de praga si era foarte incantata.
razvan si cu mine plecam luni la casa noastra de vacanta,ca sa facem o mica pregatire pentru mare.problema insa este ca eu azi am avut febra,m-am simtit ca o carpa,mi s-a facut rau in masina in pasajul unirii de credeam ca lesin...nu stiu ce-i cu mine.sa fi racit?posibil,ca ma doare un picut in gat,ma doare si pielea...am tras totusi de mine sa fac curat in casa,sa spal tot ce mai era murdar,ca sa stau linistita apoi.acum ma simt mai bine.ori mi-e trecut,ori maine nu m mai dau jos din pat.sper din tot sufletul sa nu se intample asta caci imi doresc enorm sa plec din bucuresti,sa doooorm mult,sa stau degeaba,sa ma duc la mare...macar o saptamana de vacanta!
ma simt iar vinovata pentru alexandra.pentru ca o lasam la bunici-desi stiu ca ei o adora-,pentru ca parca vrem sa scapam de ea...eu ma gandesc intr-una la ea.
a inceput sa scoata limba,sa arate dintii,sa faca "sssssh" cu degetelul la gurita.are niste figuri de imi vine sa o mananc.vrea sa dea poc-adica cap in cap-cu dona,cainele.cand ii spun sa ma iubeasca ma strange tare tare de gat si ma topeste.
las ca vin eu cu forte proaspete!
vad ca nu suntem singurii care ne confruntam cu problema caruciorului.e chiar tragedie,ca nu mai pot sa o car in brate.imaginati-va,am 50kg si ea 10...cand ma vad cu ea in brte nu imi vine sa cred ca a iesit din mine...
se dicuta intens problema unui bebe2...sunt absolut terminata cand vad gravide,bebelusi mici,mici...dar noi mai asteptam pana sa il facem din initiativa proprie...nu ne-am descurca cu doi copii,as ceda nevos,fizic,as avea nevoie de mult ajutor!...chiar azi ma uitam cu razvan la vitrina magazinului ROCOCO de pe victoriei,ce haine frumoase au...era o bluza fistic,o minunatie.imi venea sa o iau!
in privinta barbatilor bolnavi,eu am ajuns la o concluzie:bolile,durerile lor sunt intotdeauna mai grave,mai intense decat ale noastre,fie ce-o fi!eu nu pot sa spun ca ma doare capul sau burta,etc ca il apuca si pe razvan un raaaau,moaaaama,moaaama!ca sa nu va mai zic cum reactioneaza cand ii storc un cos sau ii tai o pielicica!sunt teribili.
cornelia,socrul meu a fost operat acum cateva luni,chiar dupa paste,de hernie de disc.pana la operatie a avut,saracul,niste dureri insuportabile.dar la o zi dupa interventie a inceput sa mearga.adica nu a fost deloc asa cum ne imaginam o operatie pe coloana-imobilizat,terminat...noooo!si-a revenit repede,il mai doare,nu are voie sa abuzeze cu greutatiel-dar a facut-o,in fine,e ok!
doamne fereste,sotul tau sa nu ajunga la operatie.dar,oricum,e aproape o nimica toata!hmmmm,sa nu ma-injure careva!
revenind la plecare noastra,sper sa avem vreme frumoasa...sa ma bronzez ca n-am mai fost asa alba de ani de zile!
va las acum ca mi-s cam moarta de oboseala!va pupicim.
maria m m,sa ne povestesti de petrecere!
Alexandra mare si Alexandra mica...
www.jester.ro/alex/
martta spune:
Eu sunt in continuare stresata cu invatatul
Am intrat sa va spun ca se poate si asa: azi i-am trimis la mare, pt 3 zile, pe sot si pe Vladut
Sper ca se vor descurca mai bine decat in varianta cu filmele cu tati si bb,caci sunt insotiti de un prieten, care de vreo 7 ani e impreuna cu actuala prietena, dar tot amana sa isi asume responsabilitati in plus, spre disperarea ei.
Din pacate, ea nu a putut pleca din cauza serviciului...
La plecare erau f. optimisti, numai zambete!
Sper sa se intoarca cu bine!
Partea buna e ca, in sfarsit, va urma si prima noapte de cand am nascut, in care nu va trebui sa ma trezesc(am si uitat cum mai e) si ca voi avea 3 zile in care voi putea sa invat de dimineata pana seara, ca in vremurile mele bune
Si inca ceva. De cateva luni, sotul imi tot spune ca ar fi cazul sa ne gandim la bb2.Pt mine este practic imposibil in momentul asta.M-a socat dorinta lui de a fi tot baiat si urmatorul copil.
La Vladut, parerile au coincis.Data urmatoare, se pare ca vor fi divergente
Va pup,
Marta
martta spune:
La multi ani Emma Maria
Simona Andreea
si sarbatoritului zilei,
Hugo!
Maria, asteptam sa ne spui cum a iesit petrecerea si ce a ales Paula!
Cludya, te asteptam si pe tine sa ne mai scrii!
Marta