Bebelusi de iunie-iulie 2003 (25)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pojogam spune:

Eu sunt uimita, de undeau copilasii astia ata energie?
te uiti la ei ca misca intr-una si nu obosesc. eu dupa o zi cu Flaviu sunt terminata, si daca ar fi sa adunam zilele e clar ca sunt epava.

Ne pregatim de , adica in CO si asta incepand cu 1 august. Daca e cineva care in w/end urmator va fi la mare sa-mi spuna si mie ca tare mult as dori sa ne cunoastem. am emotii de cum ma voi descurca cu Flaviu dar povestea asta va fi dupa concediu.
Am fost azi pe insula si era tare placut, ca dupa o ploaie puternica, aer curat si putina lume, insa normal ca existau balti;lucru descoperit de Flaviu. M-am gandit ca e pacat sa imbraci copii astai atat de frumos daca ei oricum se fac varza si chiar le place. Al meu "inger" ca sa nu spun altfel exact unde era balta mai amre se ducea si plescaia cu picioarele si cu mainile, apoi le usca de bluza sau pantalon.mi-am dat seama ca e innebunit dupa apa, asa ca la mare cred ca va fi "cret" decat va sta in apa.

A, lucru minunat... ia sa-mi spuneti daca copii vostrii sunt incantati de ploaie? Va intreb pt ca Flaviu cand a vazut cum toarna afara a deschis usa (deja ajunge la clanta) si tup afara razand si ridicand mainile in sus ca si cum ar vrea sa prinda picaturile de ploaie. se invartea si radea intr-una ca m-am gandit imediat la "ruda-paparuda". L-am luat repede sa nu raceasca insa cu mare scandal!nu am putut sa=l cert prea tare pt ca ...de, si mie imi plac ploile de vara si ma duc de multe ori sa ma ude...Dar totusi el are doar un an!

cam asta e ce am facut noi in acest w/end minunat cu ploi.

Mihaela si Flaviu
http://community.webshots.com/user/pojogao

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iselin spune:

ANNE A FACUT FEBRA(38.6) DOUA NOPTI LA RAND, NU STIU DE CE SI TARE MAI SUNT INGRIJORATA. NU AM AJUNS INCA LA DOCTOR FIIND SF DE SAPTAMANA. NU MAI ARE NICI POFTA DE MANCARE. AM FOLOSIT SUPOZITOARE CU PARACETAMOL, CAM CATE 2 NOAPTEA SI UNUL ZIUA. ASA I-A MAI SCAZUT FEBRA(37.5) STITI CE MULT A SLABIT IN DOUA ZILE SI DOUA NOPTI. NOROC CA ERA MAI PLINUTA. CINEVA SCRIA MAI SUS CEVA DE CALDURA. O FI DE LA CALDURA? O FI VREUN DINTISOR? OF! OF!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madishor spune:

Salutare dragi mamici,

Am fost ieri la Dr pentru ca Matei se incapatana sa tuseasca putintel, dar de multa vreme. Se pare ca e o forma usoara de traheobronsita bla, bla - nu cine stie ce, dar ia un maldar de picaturi.
Ce vroiam de fapt sa spun este ca am cerut "instructiuni de folosire" a copiilor la mare si ni s-au spus urmatoarele:
* plaja pana in 10 si dupa 16 (probabil stim cu toti asta, si totusi pe plaja la pranz e plin de copilasi)
* crema de soare factor 35 + palariuta
* nu sta cu fundul gol - o gramada de copii s-au intors de la mare cu candidoze si alte ciupercarii
* nu intra in mare - sta doar in bazinul sau
* dupa ce baga mana in apa nu trebuie sa o bage in gura si, in nici un caz, nu trebuie sa inghita apa de mare. Chestia asta poate sa para aiurea dar anul trecut Ana s-a imbolnavit ingrozitor pentru ca a inghitit apa de mare, iar spitalul era plin de copii cu aceeasi problema.
Dupa lista asta de NU-uri aproape ca nu imi vine sa-i mai trimit "in tabara" la mama. Cel mai teama imi este ca taica-miu care nu asculta niciodata de nimeni, nu o sa dea doi bani pe instructiunile doctoritei si o sa-i tina numai in mare. Sper sa pot disparea cat mai mult timp de la servici si sa stau si eu cu ei.

pe curand,
madishor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

GIO, MAROX - superbe pozele . Taisia la tuns arata ca un fotomodel pregatit pentru sedinat foto

MADISHOR nu stiu ce sa zic, suna foarte sensibil sfaturile tale dar eu nu cred ca o sa pot sa o tin cu pampers toata ziua si mai ales sa nu o bag in apa. Chiar daca avem piscinuta, nu o sa stea nimeni sa care galeti cu apa de la robinet, deci tot apa de mare va fi... Sper si eu ca in Grecia e apa mai curata decat la noi.

ISELIN multa sanatate pentru Anne .

Noi am petrecut foarte frumos la munte. Stefa a inceput sa isi dea drumul la mers, face cam 2-3 pasi dupa care i se face frica si cade/se lasa jos. Dar de plans nu plange, asa ca am sperante ca momentul biped e aproape.

A invatat sa se suie pe topogan, urca direct pe panta de-a busilea. Cand ajunge sus se uita in jur si rade triumfatoare. Nu stie insa sa coboare cum trebuie si incearca tot cu capul inainte . Ii place la nebunie pe scari, m-a dus pana la etaj, mi-e si frica de momentul cand nu va mai avea nevoie de ajutorul meu si se va duce singura, ca inca nu avem balustrada .

Am asezat-o pe paturica cu jucariile si i-am dat un cosulet de paie, si s-a apucat foarte metodic sa le ia una cate una si sa le aseze in cos. Fata mea o sa fie foarte ordonata . Ii mai place sa ne jucam de-a prinselea, ea de-a busilea si eu dupa ea, sau de manutze si tati dupa noi.

Am si eu o intrebare: copiii vostri isi sug degetul? Stefania m-a disperat, cum o supara ceva, nu mai vorbesc daca ii e somn sau se plictiseste, pac, dopul. Ma tot gandesc cum sa o dezvat, dar nu prea imi vine sa recurg la metode drastice stil usturoi sau altele asemenea.

Crisa tot n-a venit de la tara? Ce vacanta pe cinste .

Va pupam si numai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bychi spune:

La multi ani pentru sarbatoritii zilelor acestea: Emma Maria, Hugo, Paula si Maria Ianina, sa cresteti mari si sanatosi si sa-i fericiti pe parinti!

Azi am fost la vaccin si s-a comportat bine pana acum. Dr. mi-a spus ca Priorix se face gratuit (??) si l-a programat pe bb peste o luna. Cica de 3 luni in coace se face gratuit si e obligatoriu. (???) Mi-a mai spus ca medicamentele sirop (Paxelladine, Nurofen…) se pastreaza desfacute la frigider maxim o luna ca apoi nu mai au nici un efect.

Asadar, mai avem si noi 2 zile de bebelusheala.! Doamne, ce a mai trecut timpul!

Tiberiu e din ce in ce mai sigur pe el cu mersul, a renuntat aproape de tot la mersul in patru labute si se incapataneaza tare mult sa stea in pozitie bipeda. De vineri se ridica singur in picioruse din funduletz, escaladeaza orice pat si scaun din casa … nimic nu mai e in siguranta! Ne jucam cu mingiutele: ti le arunca si apoi fuge dupa ele sa ti le aduca din nou. Zilele trecute in timp ce puneam rufele la uscat pe balcon, Tibi a deschis frigiderul si a imprastiat rosiile prin bucatarie; se ridica din scaunelul de masa si a ajuns sa se catere pe masa din bucatarie… Si povestea poate continua...

Il vom serba cu familia si prietenii sambata, iar miercuri cand e ziua lui o vom petrece numai noi trei (tati si-a luat concediu) si plecam pt. trei zile la mare. Sper sa tina vremea cu noi. Dar nu conteaza, daca vom fi impreuna!

Martta, bafta la examene si spor la invatat!

Fam. Pojo, concediu placut si vreme faina! Mi-a placut faza cu Flaviu stand in ploaie. Aveti pozici?

Concediu placut la cei care plecati.

Va pupam cu drag

Bychi si bb Tiberiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibi spune:

Am inceput saptamana in fortza. Toata ziua mi-a cantat in cap Tudor Chirila piesa aia cu "Nu am chef azi, nu am chef azi, n-am chef de nimic...".
Asa ca scuzati-mi indispozitia si primitzi urarile mele de LA MULTZI ANI si MULT NOROC IN VIATA!
Si acum, bychi, lamureste-ma te rog!

quote:
Dr. mi-a spus ca Priorix se face gratuit (??)
Chiar Priorix sau Trimovax, care e aceeasi MARIE CU ALTA PALARIE, dar totusi...daca Priorixul se face gratuit, zau ca ma dezbrac de caracter si fac scandal la cabinetul la care merg eu cu David. Nu zic mai mult deocamdata. Astept sa ma lamuresc.

Bibi si David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicol74 spune:

Buna mamicilor !

Nu ma mai pot tine de voi, nici cu scrisul nici cu cititul (pe sarite), dar am vazut pe Tibi (bychi), David (bibi), Flaviu (miha), Taisia (gio), Stefania (kehleyr) si nu-mi vine sa cred ce mogaldete erau acum un an !

Noi nu avem prea multe vesti, doar sase dinti si mai nou teo alearga
si oricat as incerca sa o tin de mana, nu reusesc, are genunchii juliti, destule vanatai ! In carucior mai sta max 30 min pe zi, restul numai pe jos. Azi a dormit doar 2 ore si ne-a terminat pe toti ! Avem o usa la bucatarie care da pe o terasa afara si dupa ce mananca nu se mai misca de acolo pana nu o scoatem afara. Mananca bine si are o energie .... dar am vazut ca toate va plangeti de aceeasi "problema" !

apropos de mare:
- Teo a baut apa si nu a avut nimic din contra
- crema am luat nivea factor 30 f. buna
- atentie la nisip, tb. spalati
cu apa curata si sapun chiar si dupa pisu pe cat posibil
(la noi asta functioneaza mai bine decat toate cremele pentru funduletz)
- nu a stat in apa mai mult de 5-10 min (in ciuda protestelor vehemente) Cred ca asta a fost cel mai greu cat am fost la mare,
o lupta permanenta sa o tin departe de apa, m-a terminat !
- f. buna e piscina mica (alternativa cand e apa marii rece),
eu o duceam pe plaja de dimineata si se incalzea apa in ea
- plaja o ora maxim 1+1/2 fiindca obosesc f. repede si nu e nici sanatos
- dar ne plimbam pe faleza si aerul e f. important

pupici ca nu stiu cand mai apuc sa scriu
nicol

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Buna dimineata!

La multi ani Paula! Sa fii sanatoasa, desteapta, norocoasa si fericita alaturi de familia ta!

Fetelor, am citit in viteza ce ati postat in ultimele zile. Sunt mai linistita, nu sunt chiar asa de nebuna. Andra, m-am recunoscut in ce ai scris. Madishor, esti modelul meu . Parca tu povesteai de un "incident" la maternitate, cand ti-ai exprimat "disponibilitatea" pt. un al treilea copil. Ma gandeam ca oricat am fi de diferite, inevitabil, fiind pe forumul despre copii, avem ceva in comun, ne place sau nu sa recunoastem, copiii sunt centrul universului nostru.

Va multumesc si pt. urarile de sanatate adresate sotului meu. Amik, multumesc d eincurajari. O sa-i povestesc si lui, ca mai nou, citeste statistici din care a aflat ca un procent de 5% dintre operatii se soldeaza cu paralizie si nu mai stiu ce alte minunatii.

Mihaela, mutumesc pt. intelegere (cu vacanta). Deci nu sunt chiar asa de egoista.

Din cate stiu Crisa e tot la Breaza si cred ca o sa mai stea un timp. Zicea ca in august s-ar putea s aajunga si la mare.

Romana, ce face bb Alin, dar Cristi? Probabil ca te solicita f. mult si esti prea obosita sa mai intri si pe forum. Noi speram ca sunteti sanatosi si ca in curand o sa ne mai povestesti despre voi.

Va invidiez ca bb-ilor vostri le place sa se balaceasca in mare. Maria nu vrea decat in piscinuta. Revin acum la o problema mai veche. Maria este foarte prudenta. Ma pacalesc singura ca e prudenta si nu fricoasa. Nu stiu cum sa procedez ca sa capete mai multa incredere in ea. Cu mersul e la fel. Merge f. bine tinuta de manuta, dar daca sesizeaza ca vreau sa ii dau drumul, se agata disperata de mine. In ultimul timp chiar plange, asa ca m-a convins sa nu o mai fortez de loc, dar totusi, cum o fac sa prinda curaj?

Va pup,
Cornelia si Mariuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Am intrat si eu repede numai ca sa ii urez La Multi Ani Paulei! . Mult noroc si sanatate si o viata lunga si fericita alaturi de cei dragi -- acum se numara in aceasta categorie parintii, dar mai curand decat am vrea se vor numara sotzul, copiii ... . Maria te asteptam cu detalii de la petrecere si ce a ales!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibi spune:

LA MULTI ANI PAULA!!!!

Gio, ti-am admirat bibilicea, in toata splendoarea ei, dar scuza aia cu bericica bauta de parintzi....las-o asa, sa aibe si baietzii nostri o amica de nadejde cu care sa iasa la o bere.

Cornelia, atunci cand o sa fie pregatita sa merga singura o sa o faca cu toata bucuria din lume. Nu cred ca e vorba de curaj aici si nici nu cred ca ai cum sa o ajuti. Stimuland-o prea mult ai putea sa o inhibi mai tare. O prietena de-a mea era exasperata ca fetita ei implinise un an si doua luni si inca nu voia sa mearga. Psihologul, caci a ajuns pana acolo a sfatuit-o sa nu mai dea atat de mare importanta mersului in doua picioare caci copii simt insatisfactiile parintilor ca pe o crunta povara.

Nicol, bine ai revenit din concediu.

Mihaela si Ovidiu, am si eu niste intrebari legate de vacanta voastra la mare. stiu din postarile anterioare ca urmeaza sa mergeti la Costinesti la vilele Vox Maris. Voiam sa stiu si eu preturile pentru camera, confortul, cum ati facut cu masa si in genere ce mai e nou pe acolo. Puteti s-o dati si-n barfa, ca subiecte sunt la greu acolo.

Iselin, ce mai face Anne?

Elena, Andra, Carmenutza sunteti in concediu????

Bychi, nu ma uita cu vaccinul, te rog!

Bibi si David

Mergi la inceput