Mamici de Iulie August 2004 (90) + 24bb
Raspunsuri - Pagina 12
polux spune:
Mamicutele, doua intrebari.
Eu m-am suparat aseara un pic mai mult decat de obicei, si m-am consumat plangand (nu, nu e depresie post natala) iar acum ma doare capul ingrozitor. Pot sa iau ceva ptr durerea asta? Sau trebuie sa fiu si acum la fel de precauta ca pana acum in a lua medicamente? E la fel ca in timpul sarcinii?
Si tot legat de suparare, stiti vreuna daca exista vreo corelatie intre productia de lapte si aceasta? Ca eu azi noapte si azi dimneata am mult mai putin lapte decat de obicei, mai ales azi noapte cand eram in culmea supararii(dupa cateva ore de bocit). Dimineata m-am mai calmat si parca si-a revenit la normal (nu chiar de tot). dar stiti cumva daca exista vreo legatura?
Va pup dulce.
Liliana
mihaella spune:
Ha, ha, mi-a trecut pasareaua!Am speriat-o, ca m-am incruntat la ea.
Mitzule, solutia aia de care zici este de la Chicco la sticla de 1 litru.O am si eu in trusa de la Sensi Blu si aud ca e foarte buna.
Alice, tu te duci maine la Nayel, nu?Abia astept vesti...
Joi ma vede si pe mine, dar la spital.Om mai vedea pana atunci, da' nu vreau sa raman fara cerclaj!Mi-e frica, bei!
mihaella spune:
Da, Liliana, cu siguranta are legatura!!Totul este hormonal( am fost de fatza cand neonatologul ii facea instructajul Alinei) si zicea ca cel mai important este starea de bine, pozitiva!
Eu stiu ca poti lua alocalmin fara probleme (de altfel se face si in spital dupa nastere)dar mai bine intrebi
cristalina spune:
Liliana, pai e sigur legata productia de lapte de starea psihica a mamei!
Noi mancam si formula si tzitzi si atunci mancam cam, la 3 ore...4 noaptea cateodata. Dar o masa dureaza o ora si ceva...Prima tzita, a doua, ragaim (daca ne vine) trecem la biberon...eheheiii...noaptea ritualul asta ma termina...
Si asta cu dormitul 4-5 ore e normal, mai fur ziua cate o ora cand e ea calma. Ma uit la ea in patut, fornaie, de ce, se intinde...de ce...Se screme...oare de ce?!...hahaha
Ne uitam cateodata la ea ca prostii "isi bate joc de noi" zice omu'...:)))
Mandra mea doarme in patut, dar acum mai sta si cu okii pe pereti, ca au inceput starile de veghe. Petele de pe fata nu ne-au trecut.
Eu facui mastita de la stafilococul auriu, pe care l-am luat de la ea din nas.
Maine vedem cu pediatrul ce trebe sa facem.
Monica si bebelusa (02.07.2004)
polux spune:
Fetele multumesc mult de raspunsuri, m-am mai linistit putin, dar tot mai am durerea asta de cap tembela. Ma speriasem ca imi las printesa flamanda acum cand vine acasa si are asa mare nevoie de titi de la mami.
Eu plec acum, caci ma duc sa iau preotul sa-i citeasca fetitei de nume. Cica asa se face in a 8-a zi de la nastere. Dupa aceasta poti sa o strigi pe nume. Eu stiam ca dupa botez, dar daca preotul spune asa, e okay, pacatul lui sa fie daca nu e bine.Dar sunt convinsa ca stie el mai bine decat mine si decat babele satului.
Va pup si mai vorbim.
Liliana
Laura _Oprescu spune:
Liliana, de ce te-ai nacajit asa rau? e in directa legatura supararea cu productia de lapte...asa stiu si eu, din auzite insa...
fetele, cum adica sa nu strig copilul pe nume decat dupa opt zile ?pai il strig de cand l-am conceput...si sunt convinsa ca o voi face si dupa ce se naste...e vorba de obiceiuri locale cred totusi pentru ca in BV eu nu am facut asa ceva la rares...singura chestie parca a fost ca nu am iesit din casa cateva zile pana a venit preotul si mi-a citit ceva...aici oricum e diferit...mai vedem ...o santreb si eu fetele de pe aici..
Marina spune:
hey Marina 40-60 ml laptic pe zi! Pai esti campioana! La mine nu a trecut de 10 ml si vad ca deja nu mai iese nici o picatura. Asa ca cine intentioneaza sa cumpere o pompa de san Chico tip siringa folosita de fix 3 ori? Jumatate din accesorii sunt neatinse doar cu pompa am umblat. Nici nu stiu cat a costat dar oricum o dau mai ieftin ca in magazin
Anna Maria, nu te invidiez!!! Sper sa te ajute cineva macar o sapt doua la inceput!
Marina spune:
si papadik sa-ti dea Domnul sanatate muuuuulta si copii sanatosi si frumosi si norocosi...pt faza cu tricoul...fi'ar curuletzu lui al naibii de copchil avea chef de dormit numa in brate da acum sta in patut pe tricou si zambeste in somn
rain spune:
am aparut si noi ...dupa ce am hoinarit toata ziua sau mai precis, dupa ce am "calarit" masina toata ziua, tati deja a pus pariu cu prietenii lui ca mi se va rupe apa la volan! am facut astazi o gramada de drumuri si am rezolvat o gramada de chestii ca nici nu-mi vine sa cred, iar acum ...dupa ce voi devora o jumatate de pepene cred ca voi adormi instant , sint obosita rau!
in rest ...sintem bine, nici un semn de nascare, nici o contractiune ...pana la toamna mai e !
va pupacim si citim cu mare interes sfaturile si ideile mamicilor, ca tare bine ne vor prinde
stiti ceva despre Roxana (Alicegh) sau Oana (Kity2004), au nascut ???
Nicole 39+ saptamani
26 ani/DPN 25 iulie/dr Badiu A.
anna maria spune:
Am fost la Iuliana la maternitate,e bine,inca nu se poate da jos din pat,dar parea optimista;inca nu alapteaza,dar tare mult isi doreste;baietelul e bine,ea zice ca i se pare mic,si-l imagina mai grasunic;in rest totul e o.k.,mai are de stat in spital cred ca pina luni,dar ea vrea acasa cu puiul ei;
Marina,imi vine soacra in prima sapt.dar nu cred ca sta mai mult de atit si isi ia sotul concediu vreo doua;
Liliana,nu tre'sa te superi ca scade laptele;asa mi-a zis si mie doctorita de fam.sa nu cumva sa ma supar;Si nici eu nu stiam ca nu ii poti spune pe nume 8 zile,dar stiu ca atunci iti "face molifta"cum e la noi.
Teodoreiin36+ sapt.