Nu-mi doresc deloc un bebe....
Raspunsuri - Pagina 13
lexara spune:
mamicilor de ce sunteti asa belicoase cu femeile care nu au copii? eu de exemplu am avut un copil care mi-a murit la o saptamana dupa ce am nascut din nepriceperea, reavointa si conditiile din minunatul spital Coltea. eram tanara si nu aveam destui bani sa dau la doctori. nu mi l-am dorit, dar daca s-a intamplat am spus ca daca tot am 26 de ani ar fi cazul sa-l fac ca sa ma putere sa il cresc si sa nu spuna colegii de scoala ca l-a adus bunica. este un subiect despre care imi vine si acum greu sa vorbesc cu toate ca au trecut 18 ani. copilul meu, care a primit postmortem numele de Alecsander, s-a nascut cu 3 saptamani intarziere din mercantilismul unui doctor care m-a refuzat cand m-am dus insarcinata in 5 luni la el sa ma ia in "evidenta" spunandu-mi ca la el vin femei insarcinate in 2-3 luni nu in 5. pentru mamicile tinere fac precizarea ca in Bucuresti pe vremea aceea erau doar doua aparate ecograf: la Giulesti si la Militar. am stat o luna in spital cu vreo 4 declansari de nastere. intr-o zi nu a mai miscat copilul si m-am dus la seful de sectie spunandu-i ca daca nu face ceva il strang de gat pentru ca marele doctor Condor Adrian(am auzit ca acum ar fi la spitalul Bucur)a spus ca nu am sarcina la termen. m-a trimis la spitalul giulesti cu o salvare pe care am asteptat-o sa vina de la piata cu varza asistentei sefe (era in 14 noiembrie 1986. dupa eco dr. Marinescu mi-a recomandat cezariana deoarece fatul era cu capul deflectat si risca la o nastere normala sa i se rupa gatul. era ora 13:00. am intrat in operatie dal ora 18:00 deoarece nu mai aveau instrumentar sterilizat!!! ca sa nu va mai plictisesc va spun pe scurt: copilul inghitise lichid amniotic, soc cardiac asa ca dupa unchiul meu a alergat la Polizu ca sa ia de acolo un stimulator cardiac copilul a mai trait 5 zile iar eu dupa socul hemoragic de pe masa de operatie si stoc cardiorespirator am facut si o endometrita operata fiind de doctorita Tufan care si-a macelarit toate pacientele. asa ca eu nu am mai putut ramane insarcinata. si va intreb usor necajita: nici eu nu am ce cauta pe acest forum?
lexara
lexara spune:
mamicilor de ce sunteti asa belicoase cu femeile care nu au copii? eu de exemplu am avut un copil care mi-a murit la o saptamana dupa ce am nascut din nepriceperea, reavointa si conditiile din minunatul spital Coltea. eram tanara si nu aveam destui bani sa dau la doctori. nu mi l-am dorit, dar daca s-a intamplat am spus ca daca tot am 26 de ani ar fi cazul sa-l fac ca sa ma putere sa il cresc si sa nu spuna colegii de scoala ca l-a adus bunica. este un subiect despre care imi vine si acum greu sa vorbesc cu toate ca au trecut 18 ani. copilul meu, care a primit postmortem numele de Alecsander, s-a nascut cu 3 saptamani intarziere din mercantilismul unui doctor care m-a refuzat cand m-am dus insarcinata in 5 luni la el sa ma ia in "evidenta" spunandu-mi ca la el vin femei insarcinate in 2-3 luni nu in 5. pentru mamicile tinere fac precizarea ca in Bucuresti pe vremea aceea erau doar doua aparate ecograf: la Giulesti si la Militar. am stat o luna in spital cu vreo 4 declansari de nastere. intr-o zi nu a mai miscat copilul si m-am dus la seful de sectie spunandu-i ca daca nu face ceva il strang de gat pentru ca marele doctor Condor Adrian(am auzit ca acum ar fi la spitalul Bucur)a spus ca nu am sarcina la termen. m-a trimis la spitalul giulesti cu o salvare pe care am asteptat-o sa vina de la piata cu varza asistentei sefe (era in 14 noiembrie 1986. dupa eco dr. Marinescu mi-a recomandat cezariana deoarece fatul era cu capul deflectat si risca la o nastere normala sa i se rupa gatul. era ora 13:00. am intrat in operatie dal ora 18:00 deoarece nu mai aveau instrumentar sterilizat!!! ca sa nu va mai plictisesc va spun pe scurt: copilul inghitise lichid amniotic, soc cardiac asa ca dupa unchiul meu a alergat la Polizu ca sa ia de acolo un stimulator cardiac copilul a mai trait 5 zile iar eu dupa socul hemoragic de pe masa de operatie si stoc cardiorespirator am facut si o endometrita operata fiind de doctorita Tufan care si-a macelarit toate pacientele. asa ca eu nu am mai putut ramane insarcinata. si va intreb usor necajita: nici eu nu am ce cauta pe acest forum?
lexara
Nora spune:
Lexara,
imi pare tare rau pentru necazurile tale, dar nimeni nu are nimic cu femeile care nu au copii. Eu, cel putin, m-am mirat de prezenta lui Chatonel pe forumul asta pentru ca sustine cu atata vehementa ca nu-si doreste un bebe. Si, de fapt, sugeram ca simpla prezenta in discutiile despre copii dovedeste ca o particica din ea ar vrea sa fie mamica. Mi-ar fi placut sa recunoasca: "Da, fetelor, de fapt vreau un copil, dar...". Nu a facut-o. Acum, mie cel putin, mi-a inchis gura cu decizia ei de a adopta(poate) un copil la 50 de ani si am considerat subiectul inchis. Ii doresc fericire si sa fie multumita.
Dar randurile tale m-au tulburat. Numai bine iti doresc si bine ai venit pe !
Nora, mamica lui Andrei-Mihai(20aprilie 1999) si a lui Victor-Alexandru(12 iulie 2001)
poze noi la http://community.webshots.com/user/NoraCosmin
Lauraa spune:
Pai Nora draga, Chatonel a scris mai sus ca vine pe acest forum pentru subiectele despre Diaspora,ea insasi fiind emigranta. Sunt foarte multe topice care nu au de-a face cu copiii,uite la "prieteni dintotdeauna", "calatoriile sufletului","in unul sau in doi..","zona artelor","femina intim"...etc...etc... Asa ca nu vad de unde mirarea ta! Iar Chatonel nu a intins de peltea,ea chiar a dat de cateva ori tonul de final al discutiei....
furni spune:
Lauraa, pierzi din vedere esentialul: acest subiect este deschis de insasi Chatonel dar... intradevar... acest topic "nu are de-a face cu copiii".
Va pup.
Nora spune:
quote:
Originally posted by Lauraa
Pai Nora draga, Chatonel a scris mai sus ca vine pe acest forum pentru subiectele despre Diaspora,ea insasi fiind emigranta. Sunt foarte multe topice care nu au de-a face cu copiii,uite la "prieteni dintotdeauna", "calatoriile sufletului","in unul sau in doi..","zona artelor","femina intim"...etc...etc... Asa ca nu vad de unde mirarea ta! Iar Chatonel nu a intins de peltea,ea chiar a dat de cateva ori tonul de final al discutiei....
Ultima mea postare se vroia o explicatie pentru Lexara. Am mai spus ca am inteles prezenta lui Chatonel, pe care oricum nu am vrut s-o contest. Sigur ca sunt multe topice, sigur ca fiecare are dreptul sa participe la orice forum isi doreste, dar la randul meu acum nu inteleg mirarea ta. Tot incercand sa dai explicatii, uneori te complici mai tare, poate asta-i cazul acum!
Numai bine va doresc!
PS Da, furni, subiectul asta a devenit un talmes-balmes!
Nora, mamica lui Andrei-Mihai(20aprilie 1999) si a lui Victor-Alexandru(12 iulie 2001)
viorela hoff spune:
Credeam ca fiecare are dreptul pe acest Forum sa-si exprime parerea : de a avea sau nu copii, de a-si dori sau nu copii.
Nu cred ca este cazul ca cele cu copii sa le discrimineze pe cele fara copii, asta e asa ca si in "folclor" cu "nevestele" si "cele fara barbati".
In fond tot despre copii este vorba!
Vio
Lauraa spune:
Nora draga, ca sa nu ma mai incurc in exprimari,uite ca m-a facut sa-ti raspund:
quote:
Originally posted by Nora
Eu, cel putin, m-am mirat de prezenta lui Chatonel pe forumul asta pentru ca sustine cu atata vehementa ca nu-si doreste un bebe.
Incerc sa fiu cat mai explicita:
1: Tu ai zis ca te mira prezenta Chatonelei pe forum.
2: Eu am facut o enumerare a topicelor pentru care Chatonel intra pe forum chiar daca nu.si doreste un bebe.
Am reusit de data asta?
Nora spune:
Laura,
1.am spus ca m-am mirat, nu ca ma mai mir. Si m-am mirat cu mult inainte de postarea Lexarei, intre timp am tot primit explicatii de nu ma mai mir, pe cuvant de onoare
2. exprimarea "Tot incercand sa dai explicatii, uneori te complici mai tare, poate asta-i cazul acum" era la modul general si se referea la mine si nu la tine!