Ce fel de relatie o fii?
Raspunsuri - Pagina 7
conchita spune:
quote:
Originally posted by mosinoi
Hai sa va spun si oful cel mare. Acuma e plecat in tara pt cateva zile, o urgenta in familie. Mi-a promis, inclusiv azi dimineata ca nu o va suna si nici nu se va vedea cu ea. Va dati seama ca eu nu cred asta, desi in adancul sufletului mai sper ca se va tine de promisiune.
wow, eu acum am vazut asta...
Authority Zero
miau-miau spune:
Am o mare nedumerire: Citesc zeci de indemnuri spre comunicare (adica discutii), dar nu imi pot imagina cum ar decurge aceste discutii. Ma intreb daca v-ati intrebat cam ce s-ar discuta.
-stiu ca ma minti, te rog nu ma mai minti. Promiti?
-de ce ma minti?
-ma minti?
-ai probleme, de aceea ma minti?
Si el ce ar raspunde?
-nu te mint.
-ma faci mincinos?
-asa parere proasta ai despre mine?
-ma sint ca la inchisoare.
Hai sa vina fetele care au trecut prin situatii din astea si sa ne spuna cum dupa sesiunea de comunicare, partenerul de discutie nu am mai mintit/flirtat/culcat cu alta in viata lui.
cami30 spune:
Nu comunicare inseamna ceva de geul
Iubitul meu, vad ca ai nevoie de o inca persoana in viata ta penru comuncare, comunicare cu totul altfel decat o ai cu mine. In plus, mi-ai ascuns existenta ei..De ce simti nevoia sa faci asta? OK, inteleg ca e distractie dar de ce nu pot fi si eu partasa la distractia asta avand in vedere ca suntem o familie si ne-am propus sa ne sustinem in toate problemele. Ce-ti lipseste la mine de ai nevoie sa cauti in alta parte.
Fii fata desteapta, sa nu faci scandal si tot felul de scene, nu-ti imagina ca astea il vor face sa se teama... ba mai rau. Arata-te inteligenta si discuta cu el fara sa plangi , fara sa cersesti, cu calm. Sugereaza-i ca daca vrea sa schimbe sotia si copilul ( am inteles ca si ea are un copil?) poate sa o faca, dar va pierde ce-i mai frumos din viata copilului vostru nascut din dragoste.
Si acum ca sa te amarasc si mai tare, daca tipa e in orasul in care se duce el in romania.. sigur se vor intalni..imi pare rau ca-ti spun asta dar din elementele ce mi le-ai furnizat.. se vede ca nu a tinut cont de rugamintile tale de a intrerupe orice legatura cu ea
Daca ai puterea sa ierti, iarta si lupta, eu... nu am putut si nu voi putea niciodata sa iert infidelitatea.
cami
buli spune:
beyyyyy, cum adica el sa umble pe acoperisuri si ea sa comunice cu el
pai ce i-as mai comunica eu ca m-am suparat rau de tot si ca daca vrea viata buna cu mine sa faca ceva sa ma impace ca daca nu il supar si eu pe el.
eu cred ca o casnicie e facuta ca doi oameni sa se bucure unul pe altul, nu unul sa-l supere pe celalalt si al doilea sa comunice
nu i-as face la fel, nu as incerca sa-l fac gelos, dar i-as explica, desena, face grafice de cit de rau m-a suparat si l-as face si pe el sa simta ce inseamna sa fii neglijat/ignorat/uitat de partener.
toleranta-toleranta, dar pina la ce punct. ca pe el il mai poate apuca o criza cu colega de birou, daca tot e in perioada crizelor. asa ca as face astfel incit sa stie bine de tot ce risca si sa-i treaca cheful de discutii cu foste si vizite peste oceane.
ps - nu vreau sa fiu cinica, chiar nu vreau, sa stii, dar s-ar putea sa fie in avantajul tau daca aceasta relatie s-ar consuma. insa nu stiu daca ai putea inghiti chestia asta.
Anca si bebitza Matei (data nasterii - 1 ianuarie 2004)
http://community.webshots.com/user/ancutza124
country girl spune:
Pai, sa-i spui ca purtarea lui, minciuna, flirtul cu alta (chiar daca sustine ca e doar "conversatie" sau distractie), toate aceste fapte ale lui te-au ranit inseamna sa COMUNICI cu el.
Sa-i transmiti ideea ca a pierdut increderea ta, ca da dovada de un comportament distructiv pentru relatiile de familie si care jigneste demnitatea de ta sotie si de om inseamna COMUNICARE.
Sa facem noi scenarii si speculatii despre cum va raspunde acest om sotiei lui si sa-l banuim de lipsa de caracter, insa nu cred ca-i cazul.
Comunicarea trebuie sa ia in considerare persoana careia i te adresezi si deci trebuie sa-ti moderezi modalitatea si tonul de comunicare in functie de acea persoana. In cazul acesta sotia isi cunoaste sotul, care nu e nici el tocmai un pustan, banuiesc ca nu spera in mod zadarnic ca i-ar putea schimba caracterul, asa ca va gasi cea mai buna cale de a-i comunica ce o deranjeaza.
Cat trebuie si cum trebuie sa se schimbe ea pentru a deveni o alta, mai atractiva in ochii sotului, asta depinde mult de firea ei.
Daca ea are un sistem de valori traditionale nu cred ca ar juca cu maiestrie rolul de vampa. Si in fond, de ce ar trebui sa se prefaca altfel decat este numai ca sa aduca "diversitate" in viata sotului?
In acest moment, fata nu mai are incredere in el,nu in fortele ei proprii. Si oricum scuza preferata a barbatilor care-si gasesc amante e ca amanta il asculta si il intelege (desi noi, cu toatele, stim ca amanta il tolereaza pentru partile bune pe care vrea sa i le vada, de barbat atent, curtenitor si eventual viril si ignora cu desavarsire lipsa simtului de raspundere de care da dovada de vreme ce isi neglijeaza familia pentru o alta femeie).
Nu cred ca trebuie sa-i dea acum sotului argumente in plus pentru a cauta comunicare si intelegere la o alta femeie adoptand o atitudine agresiva sau isterica cu reprosuri si acuzatii.
Miki8 spune:
Sinzi-ana ai inteles gresit. Eu n-am facut un indemn la divort. Dar daca ea trebuie sa lupte pentru casnicia ei pīna in pinzele albe, si asa trebuie sa faca, el de ce sa nu fie la fel de responsabil si sa faca la fel. Eu inteleg foarte bine natura barbatului si in general sint toleranta, dar prea multe indemnuri la a accepta la nesfirsit latura de copil rasfatat, pe care trebuie sa-l intelegem, din personalitate barbatului e deja cam mult. Criza de la mijlocul vietii o are intr-o masura mai mare sau mai mica orice om.Ce ar fi fost daca ea aflata la inceputul unei astfel de crize, care la femei debuteaza injurul virstei de 35 de ani, ar fi facut la fel.Sau ar fi spus si eu trebuie sa traiesc, uite aici copilul, care nu trebuie sa stea tot timpul cu o straina ca de aia are doi parinti,dupa ora x ai program de stat cu el,zilnic, iar eu merg la spectacol, coafor, ma plimb, merg cu prietenele undeva, sau dorm pur si simplu. Eu asa procedez. Nu in fiecare zi, recunosc. Vad ca uneori e depasit dar asta e.
Citeam, pe de alta parte, de curind o remarca putin cinica dar destul de adevarata a lui Nae Ionescu cum ca un cuplu rezista mai mult de 5 ani numai datorita dimensiunii culturale a ideii de cuplu.Ca dupa aceasta perioada de cele mai multe ori din cauza barbatilor lucrurile incep sa scīrtīie. Si el era tot barbat. Eu cunosc un barbat care are o minima inteligenta in a-si intelege conditia biologica sau cum vreti sa-i spuneti, isi inseala sotia de ani de zile fara ca ea sa afle sau sa banuasca ceva. O iubeste foarte mult, petrece foarte mult timp cu familia, dar isi satisface in modul cel mai inteligent cu putinta dracusorii instinctuali care rod orice barbat, zic eu. Amantei nu-i sa voie sa depaseasca anumite limite. Sigur ca si unele femei sint de vina. De aceea, impunerea de la inceput a unor limite in orice fel de relatie mi se pare un lucru foarte sanatos.
Sa auzim doar de lucruri bune
Miki
diana904 spune:
Postez f rar la subiectele din forumul asta, dar acum nu ma pot abtine sa nu va intreb: ce fel de relatie e asta in care iti spionezi partenerul? (caci eu asa numesc cititul mailurilor lui, lista telefoanelor etc). Pe ce se bazeaza relatia daca increderea in el este nula? Nu devine obositor, stresant pina la urma sa ai o asemenea relatie, sa stai tot timpul in tensiune "ia sa-i verific mailul pe furis, ia sa vad pe cine a mai sunat azi"?
cami30 spune:
ohohooo... dramatic de-a dreptul..
draga mea.. asta se numeste liberul arbitru. Dumnezeu sau societatea iti da libertatea de a alege de a te considera matur la ce varsta vrei tu .. libertatea de a-ti construi propriul drum in viata..
Te-ai intors pentru ca asa ai ales , nu?
Morala povestii tale, care e?
cami
A_Iulia spune:
Asta da problema. Eu, o mare toleranta din fire (desi nu prea am ce "tolera", dar macar principial) ma tot gandesc ce as face in cazul tau.
Dupa parerea mea, chestia cu "comunicarea" n-s sa tina. Deja i-ai "comunicat" o data si rezultatul care a fost?! A inceput sa-ti ascunda ca a continuat conversatiile cu individa.
Ai, dupa parerea mea, 2 variante:
1. Uiti de aceasta problema. Ii dai "ignore". Iti continui viata ca pana acum, cand nu stiai de asta. Sunt 2 posibilitati: fie o aventura intre ei (cam lunguta, ce-i drept; inteleg si eu un flirt dar ar cam trebui sa se termine, nu-i asa?!) peste care vei putea (sau nu) sa treci; veti uita de asta si va veti continua viata impreuna. A doua posibilitate este ca, intr-adevar, intre ei sa se infiripe ceva (cam timpuriu de apreciat), cu aceasta varianta eu nu cred ca ai cum sa te lupti. Se va intampla si gata, vei fi una din multele nefericite care sufera din cauza ca "asa sunt barbatii". (cunosc asa un caz, din pacate sotia este acum gravida iar el viseaza ca dupa nasterea copilului sau sa se mute cu iubirea vietii sale - tot o fosta iubire din trecut - no comment).
2. Incerci prin toate mijloacele sa intrerupi legatura dintre ei. Mai mult sau mai putin brutal. Pe cai mai mult sau mai putin elegante. Spionaj...cum vrei tu. Nimic nu e jignitor daca poate sa ajute la salvarea casniciei voastre, atunci cand iti doresti asta cu inversunare. Din aceasta varianta poti iesi cu capul sus, dar greu. Si exista, la fel, riscul ca sa faci mai mult rau (lupta ta impotriva relatiei lor sa ii uneasca mai mult).
Draga mea, nici eu nu stiu ce as face. Este posibil ca problema ta sa fie o falsa problema (sa dea Domnul sa fie asa). Ceea ce m-a enervat pe mine din toata povestea asta nu este faptul ca el comunica cu "una", n-are decat sa comunice cu n-spe (vorba lui Cami care supravegheaza cu zambetul pe buze "flirturile" jumatatii sale), ci ca, atunci cand i-ai reprosat, a continuat acest lucru ascunzandu-se de tine.
Iti urez sa alegi calea cea mai potrivita pentru sufletul tau.
Adina+ bebe Olivia Karla 04.03.2004
cami30 spune:
Un alt sfat frumos si elegant dat de Adina..
Vezi? sunt o multime de solutii.. Alege-o pe cea potrivita.. numai nu dramatiza si nu mai fi nefericita
come on! Give us a big smile!!
cami