Ce fel de relatie o fii?
Vreau sa va cer si eu parerea la o mica problema care o am de o vreme incoace. Anul trecut cand a fost in Romania sotul meu s-a intalnit cu o prietena (a fost o prietenie platonica intre ei) care a avut-o la 15 ani. Dintr-odata s-a trezit ca ii "arde" sa consume prietenia platonica, asa ca a inceput sa comunice cu respectiva, sa faca planuri sa se intalneasca cu ea. Aproape un an de zile si-au scris e-mailuri, i-a telefonat de cateva ori. Din intamplare am descoperit anul trecut in decembrie si i-am cerut sa inceteze. I-a dat un telefon in fata mea si i-a spus ca nu mai continua legatura cu ea. De asemenea "uitase" sa-i spuna in toate e-mailurile si telefoanele ca avem un copil impreuna, asa ca i-am scris eu repsectivei si am informat-o. Toate bune si frumoase pana saptamana trecuta cand am vazut pe cartela telefonica (am una cu desfasurator de convorbiri care o cumpar de pe internet, dar sotul meu nu stia de desfasurator) ca a vorbit din nou cu ea. Apoi am mai gasit o cartela telefonica, si am dat telefon la customer service si am intrebat ce numere s-au sunat. Evident tot numarul ei, in lunile dinainte. L-am confruntat si mi-a spus ca vorbeste cu ea "numai asa" ca nu are nimic serios de gand cu ea, ca ea e acolo el aici.Mi-a promis din nou ca inceteaza sa mai vorbeasca cu ea.
Mie in momementul asta mi se invarte capul de suparare, si nu stiu ce as putea face. Vreau sa va spun ca avem o relatie foarte buna, cu micile ciondaneli obisnuite, desigur, ca orice casatorie, ca tinem unul la altul si de aceea sunt peste masura de surprinsa ca o cauta pe femeia asta. Nu s-a culcat cu ea niciodata, asta stiu in mod sigur, pt ca nu e mentionat in nici un e-mail de-al lor, doar ca pe ea a aiurit-o ca o aduce aici in vizita, si alte prostii.
Dati-mi un sfat, spuneti-mi parerea voastra, paote aveti sugestii, si mai ales mintea clara pt ca vedeti dinafara problema.
Multumesc!
Raspunsuri
Nora spune:
Oops, nu prea suna bine! Si nici nu prea ai ce face! Inteleg ca ti-a cam ascuns faptul ca vorbesc, ca-si trimit mail-uri...Deci nu-i prea cinstit cu tine. Asa ca sa-l iei din scurt nu merge pentru ca te poate minti din nou. Si nici sa ignori. E greu de spus, tu stii care e relatia voastra. Intr-o relatie e foarte importanta comunicarea. Incearca sa faci ca relatia voastra sa fie cat mai armonioasa, implica-l in cresterea copilului, ocupa-l cu ale voastre...
Succes si bine ai venit pe !
Nora, mamica lui Andrei(20aprilie 1999) si a lui Victor(12 iulie 2001)
http://community.webshots.com/user/NoraCosmin
Bubbles spune:
In ciuda faptului ca totul duce spre imaginea unei casatorii normale, cosider ca sotul are o problema de comunicare, astfel ca refugiul si-l gaseste in fosta colega. Aceasta, la rindul ei, probabil ca este in primul rind fascinata de ideea unei plimbari peste ocean, si-i pasa cit sub unghie ca toate acestea ar putea distruge o casatorie.
De altfel, nu vad ce e in mintea sotului tau, sa zicem ca ea vine in vizita, si unde o sa locuiasca? La voi in casa?!... Evident, preocupat de comunicarea cu ea, nici nu realizeaza ca-n acest moment te minte, incercind sa ascunda, fara succes, urmele convorbirilor.
Solutia ar fi sa discuti cu el, fara a-l acuza de nimic. Pur si simplu sa-l intrebi ce-si doreste de la viitor si daca el realizeaza ca toata aceasta situatie creeaza deja atita durere. Expune-i si reversul, si anume ce ar crede el si cum am resimti o situatie asemanatoare, in cazul in care tu ai comunica atit cu un fost amic de liceu, si ti-ai face planuri sa te viziteze. Sunt multe subiecte de discutie cu care el se simte comfortabil sa le imparta cu fosta colega si nu cu sotia. Si aici trebuie sa existe solutia.
cami30 spune:
Ii lipseste ceva in casnicie. Barbatii sunt ca niste copii care au nevoie de ceva nou tot timpul si acel ceva nou de cele mai multe ori inseamna o femeie. Poate relatia voastra s-a monotonizat odata cu venirea pe lume a copilului, stresul, atentie mai multa acordata copilului.. El are nevoie de flirt, de atentie, de ceva nou. Incearca sa fii tu femeia noua in fiecare zi in viata lui.
Incearca sa intri in mail=ul lui si sa vezi in ce consta conversatia lor.. vezi ce-i lipseste lui... si ofera-i tu.
cami
Bubbles spune:
Am in fata mea (intimplator, chiar fizic) un exemplu: o colega (casatorita, un copil) are deja o relatie destul de avansata cu un tip cunoscut pe net, acum isi fac planuri sa se intilneasca, desi sunt pe aceleasi 2 continente diferite.
La inceput am incercat sa sustin ideea de familie in fata ei (mai ales de dragul copilasului pe care-l are, cu parul balai si atit de bine educat), cind mi-a cerut parerea, iar pina la urma ma multumesc s-o ascult si intr-un fel am ajuns sa-i dau dreptate: atit timp cit e nefericita alaturi de partenerul ei (nu sunt casatoriti in acte, locuiesc impreuna de vreo 12 ani, dar se considera ca si casatoriti, este o intreaga alta poveste), cit nu exista comunicare, trebuia sa discute cu cineva, si aceasta este alegerea ei. Imi spune c-acum, dupa mai multi ani, are un zimbet pe care nu si-l poate explica, si ca se simte fericita. Nu stiu in ce masura este... un moft sau nu, cert este ca merge inainte si acum ii spun, de fiecare data, sa faca asa cum crede ca este mai bine pentru ea si copilul ei.
Eliza5 spune:
Pai daca o suni pe ea, atunci ea o sa-l sune pe el si o sa-i spuna "uite ce mi-a spus nevasta-ta" si o sa il invrajbeasca impotriva ta pentru ca el se simte deocamdata nevinovat si o s-o considere o intruziune din partea ta.
In locul tau eu as fi foarte zambitoare si din ce in ce mai bine dispusa si intr-o zi as "uita" din intamplare niste mesaje de la vreun amic (eventual confectionate), desi vezi ca treaba asta e cu doua taisuri si s-ar putea mai mult sa strice decat sa repare.
Eliza - 21 saptamani
DPN 24 noiembrie - Dr. Anca - Municipal
mosinoi spune:
Amandoua aveti dreptate. El sustine ca comunica cu ea, doar de distractie. E adevarat cu "sta" cam greu cu comunicatul, nu-i prea place sa-si discute sentimentele, ca nu e "barbatesc", dar are momente in care o face, mai rar ce-i drept, asta tot la indemnul meu.
E o casatorie normala, ne iubim, iar la remarca mea ca vreau sa divortez, mi-a spus ca tinem prea mult unul la altul ca sa fac asa ceva. De altfel, colega credea ca vine aici pana in momentul cand i-am scris eu ca by the way, stiai ca avem un copil impreuna? In eventualitatea ca ar fii venit, el mi-a zis ca ar fii pus-o intr-un hotel.
Evident ca sufar, pt ca nu vad rostul comunicarii cu ea, chiar si numai la telefon.
I-am expus si reversul, pt ca si eu am un fost prieten pe care daca l-as suna ar lua gestul meu foarte in serios. Dar nu vreau sa ma folosesc de nimeni ca sa-i deschid sotului meu mintea, vreau sa priceapa de unul singur ca face rau ceea ce face si ca ma doare. Mi-a promis din nou ca inceteaza, dar cum pot sa-l cred? Colega e cu mult mai batrana decat mine, daca ar fii fost una tinerica, poate as fii zis ca nu mai am charmul de alta data, dar asa?
Bubble, ai dreptate, trebuie sa discut cu el, dar undeva in adancul sufletului mi-am cam pierdut increderea. El zice ca o sa-mi revina.
cami30 spune:
Cuplurile isi pierd comunicarea.. asta daca au avut-o vreodata.
Oamenii se casatoresc inainte de a lucui impreuna si a-si descoperi nevoile si problemele. Iubirea e mare, sarutari si plimbari prin parc.. si vai cat de bine ne intelegem cand ne facem planuri de viitor fara sa ne lovim cu adevarat de probleme. Apoi ne casatorim si apar problemele: fie de comunicare fie de necesitati fie de compatibilitate.
Daca in cupluri apare minciuna e o chestie grava.. N=aveti idee cat de mult se poate extinde ea. eu prefer discutiile deschise chiar daca ma deranjeaza, certurile, nervii.. dar sa simt eu ca la sfarsit am lamurit problema si ca fiecare a inteles ce vrea celalalt.
Vorbiti, vorbiti, vorbiti!!
cami
Bubbles spune:
Am pomenit de revers in sensul ca un fel de exemplu (nu amenintare!) i-ar putea da de gindit la cum te simti tu acum, ar realiza ca pentru tine este ceva serios.
Oricum ar fi, trebuie sa discutati in mod serios si sa nu va mai jucati de-a Tom si Jerry: tu facind pe detectivul si el incercind sa se ascunda.
Fosta colega poate sa fie si Baba Cloanta, iar daca stie sa-l asculte (hm, pe e-mail / telefon / etc se asculta mult mai usor decit fata in fata, cind te confrunti cu cite vreo problema / nevoie), pentru el e Zina Zinelor.
E nevoie de diplomatie, tact si bafta multa!
cami30 spune:
mosinoi...eu si prietenul meu avem un i-cafe, la inceput cand nu aveam angajati stateam f mult online. Chiar si acum avem un computer care sta nonstop conectat la internet...
La un moment dat plictisindu-te te arunci in chat-uri... Prietenul meu este un maestru in arta conversatiei si crede-ma ca am vazut multe mintzi sucite pe internet, fie ele si maritate si nemaritate si cu copii si fara copii. Si crede-ma ca de multe ori n-ai nevoie sa te folosesti de toate armelele din dotare sa ajungi la punctul slab al celui de dincolo de monitor..
Concluzia? Stii ce le lipseste?
femeilor: comunicarea, atentie din partea sotului/prietenului, performanta sexuala, orgasmul (asta pe primul loc), ajutorul in gospodarie, florile, te iubesc
barbatilor: o femeie noua in fiecare zi langa ei ( chiar daca e aceeasi sotie/prietena, inteligenta ( daca si barbatul e unul potent intelectual) si mai ales... un trup nu neaparat frumos, dar placut la vedere
Nu-l crede.. Flirteaza tu cu el .
cami