Ce fel de relatie o fii?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bubbles spune:

Si eu sunt la capitolul merge struna, si n-am de unde sa va zic din experienta personala, ci doar din cele vazute, citite & gindite.

Dar, a propos, vroiam sa va povestesc o faza, de pe cind umblam cu viitorul meu sot, sa ne luam diversele adeverinte bune pentru casa casatoriilor.

O doamna mai in virsta ne-a dat un sfat pe care nu pot sa-l uit, asa cum nu uit nici tristetea din ochii ei, cind ni l-a spus. A fost ceva in genul (acum nu-mi mai amintesc cuvintele exact, dar ideea mi-e perfect in minte): "Sa va iubiti si sa fiti toata viata cum sunteti acum. Si chiar daca unul dintre voi o calca gresit intr-o zi, celalalt sa nu se dea peste cap sa-l faca gelos. C-asa vor trece ani multi pe linga voi, si o sa treaca degeaba."

De aceea, am lasat si las sa treaca ani multi pe linga noi, dar nu degeaba. Si nici nu voi face asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami30 spune:

eu nu sunt de acord cu legea talionului ( oki pentru oki)
s-ar putea ca platind cu aceeasi moneda.. sa pierzi totul

cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mosinoi spune:

Nu conteaza daca ati avut experiente similare sau nu. Doar faptul ca sunteti alaturi de mine si imi dati sugestii, ma incurajeaza sa cred ca viata nu e asa de neagra cum o vad eu acum. Si conteaza foarte mult, pentru ca singurul meu refugiu in momentul asta e copilul, si cateodata nici la el nu ma pot concentra.

Mergi la inceput

quote:
legea talionului ( oki pentru oki)
s-ar putea ca platind cu aceeasi moneda.. sa pierzi totul

Inainte de lege iti pierzi mintile si apoi mai vezi ce faci si cu restul organelor...

Nici eu.
Un razboi duce la conflicte ulterioare si sechele. Sa tot traiasca diplomatia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by cami30

conchita.. conflictele apar pentru ca fiecare se da mai destept decat celalalt fara sa aiba de multe ori o experienta similara din care sa fi invatzat ceva ce poate fi folosit mai departe de altcineva
Cum am mai spus undeva.. e usor sa dai sfaturi atunci cand la tien totul merge struna si n-ai avut in veci probleme
Eu niciodata n-am sfatuit pe cei din jur decat din ceea ce am invatzat din propriile greseli

cami

nu cred ca exista cupluri care merg perfect toata viata, cine ce-o zice si cum s-o lauda. nu cred si basta. ca suntem oameni, nu roboti. deci experienta au toate cuplurile, daca e s-o luam asa. pe de alta parte, nu ma asteptam tocmai din partea ta, care ai avut asa o interventie minunata de ne-mamica la subektu despre cezariana, sa spui aici subtil ca cine n-a trecut prin asta, sa se abtina de la sfaturi. aud chestia asta pe forum prea des in ultima vreme, inclusiv de la mamicile care le taie macaroana aspirantelor cu "ce stii tu, ca nu esti mama, mai bine taci". vrei sa iti spun ceva? admir mai mult si ascult cu mai mare atentie la cei care nu au trecut printr-o experienta anume, pentru ca au stiut sa o evite si au invatat din greselile altora. nu traim matusalemic sa invatam din toate greselile lumii, direct si personal. inveti dintr-o carte, din experienta prietenilor, a vecinilor, a parintilor, poate chiar si dintr-un film...exista multe feluri sa capeti experienta si sa eviti o greseala, nu? nu doar experienta directa. ca daca vine cineva acum care a trecut prin exact acelasi tip de experienta cu mosinoi si zice: eu i-am spart farfuriile in cap lu domnu si am plecat la mama, dupa care l-am trosnit cu divort...da-mi voie sa spun ca eu nu as baga in seama sfatul persoanei respective, chiar daca tu o investesti cu credibilitate pentru ca, vorba ta, a trecut prin asta si stie. important este cum a trecut si ce a facut cineva sa NU treaca prin asta, nu neaparat ca a experimentat asa ceva.

dar, mai zi, ca tu le zici bine, imi place mereu sa te citesc, vorbesti cu intelepciune

Authority Zero

Mergi la inceput

Personal, si eu prefer categoria 1, daca vine cu dovezi si raspunsuri documentate si de bun simt, si nu spune "din top".

Mai precis:
Categoria 1. ia exemplu de la altii, si evita greselile;
Categoria 2. invata din propriile greseli;
Categoria 3. nu invata nici din greselile altora, nici din cele proprii.

De aceea, cind vad oameni din categ. 3 e cel mai trist. Se aplica si-ntr-o casatorie, in mod cert.

Mergi la inceput

conchita nu am spus asa ceva... eu am spus ce fac eu si ce ar fi bine sa faca oamenii
pentru ca atunci cand dai un sfat de genul .. divorteaza.. sau suporta....implicatiile sunt serioase, mai ales ca aici vin uneori oameni care au nevoie de ajutor
eu sunt o fire toleranta, cu oamenii din jur incerc sa vad si mai ales incerc sa fac oamenii sa gaseasca singuri raspunsuri...
mie imi pare rau ca ea e atat de tanara si nu e drept ca la varsta ei sa se gandeasca la nefericire

cami

Mergi la inceput

am tras un semnal de alarma pentru ca flirturile astea sunt cele mai periculoase.. si oricat de platonica relatia intre o femeie si un barbat pana la urma se ajunge la o doza mai mica sau mai mare de erotism care nu e neaparat fatala pentru cuplu, dar deranjanta e.. si atunci cand se pierde increderea e greu de recapatat.
Si in viata mea exista un personaj virtual care la noi a dat de-a dreptul in hilar. Femeia stie de mine, ba am si vb cu ea.. da' e indragostita de prietenul meu. Ba unde mai pui ca ne trimite cozonaci si rulade facute de ea.( chipurile l-a rugat sa nu-mi spuna de la cine sunt). Am incercat finutz sa-i atrag atentia sa nu ia in serios orele de plictiseala online ale prietenului meu care se pare ca i-a sucit mintile bietei femei. Dar nici ea nu vrea sa inceteze. Ce sa-i faci? Nu-i asta masochism? Daca ea spune... nu-i nimic, stiu ca nu poate fi nimic intre noi... da' pe mine lasa-ma sa-ti scriu.. intr-un mail undeva...
Stii.. incep sa iau partea barbatilor cand vad asa ceva...si sa afirm ca unele femei isi merita soarta... cu toate reprosurile pe care mi le voi atrage in clipa asta..

cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

cami30, corect, daca e vorba despre flirturi. daca e prietenie si inca una veche, eu nu m-as ingrijora. in cazul lui mosinoi, toata povestea are iz de flirt insa si nu suna prea bine...sa speram ca se rezolva.

Authority Zero

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

"promisesem ca nu mai scriu in veci la forumul asta In unu sau doi..., ca mai toate subiectele au sfarsit in ciondaneli intre postante, care are dreptate. si, cum fiecare femeie este unica, precis nu exista reteta general valabila. niste numitori comuni insa exista in comportamentul uman, separat pe sexe, cum remarca si Cami30. ei sunt altfel luati la gramada, noi suntem altfel tot asa, si toti suntem altfel luati individual"
Conchita, imi place foate mult ce ai spus!!! Ai foarte mare dreptate si eu ma mir uneori de cum se incing spiritele si ce cuvinte iuti se spun pe forum!!!
Sinzi

Mergi la inceput