Ce fel de relatie o fii?

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Caroline spune:

Dena ideea ta mi se pare superba

Asta da imaginatzie si gandire pozitiva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Vin si eu cu o intrebare stupida: pentru ce trebuie ea sa-l faca sa se indragosteasca? nu se presupune ca e deja? ca era si cand s-au casatorit, ca de aia s-au luat? oare pe omul de langa tine il poti cunoaste cu adevarat? (merge si invers, despre femei).

Mai, dar voi nu credeti ca fata are si ea nevoie de un nou "personaj", poate ca si ea vrea ceva nou in viata ei? Ce-ar fii sa devina el amantul sotiei si sa fie "secsos"? Sa-i maseze spatele fetei dupa atatea ore de munca, si pe urma stat la copil si cratita? Lasati-o incolo de treaba cu sex, sex si iar sex, si dansuri din buric. Cele care sunteti casatorite si aveti copii, si serviciu pe deasupra, stiti ca nu alea tin o casnicie inchegata.

Eu una as opta pt o scrumiera buna, cum zic mariaangeli_que si Anamaria, asa ca sa pun lucrurile la punct odata pt totdeauna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miau-miau spune:

quote:
Originally posted by Caroline

eu zic ca un comportament de felul propus mai sus este unul din motivele pentru care femeile nici pina azi nu sint tratate ca niste oameni seriosi , cu coloana vertebrala. Ce sintem mitze oparite, urlam de durere, ne vaicarim, mergem cu capul in jos, mai si lingem mina care ne-a lovit cind ne intinde un botz de mincare, apoi pe ascuns, din umbra complotam sa sarim cu ghiarele la ochii dusmanului.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by miau-miau

quote:
Originally posted by Caroline

eu zic ca un comportament de felul propus mai sus este unul din motivele pentru care femeile nici pina azi nu sint tratate ca niste oameni seriosi , cu coloana vertebrala. Ce sintem mitze oparite, urlam de durere, ne vaicarim, mergem cu capul in jos, mai si lingem mina care ne-a lovit cind ne intinde un botz de mincare, apoi pe ascuns, din umbra complotam sa sarim cu ghiarele la ochii dusmanului.

Scuze , dar eu cred ca aici era vorba doar de multa dragoste, nu de razbunari si comploturi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Dragostea adevarata implica si respectul fata de persoana iubita si de lagamintul fcaut la casatorie nu jocuri de 2 lei.

Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex3.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick3.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elara spune:

Caroline, ce dragoste??????
Cu minciuni, cum zice Dena, "mai mult de un an"?
Pai ce viata mai e aia? Viata dubla? Pai ce?! Traiesc o casnicie fireasca sau viata de agent secret?
Dena, la ce-mi foloseste sa-l fac sa ma iubeasca pe mine, dar fara sa stie ca ma iubeste pe mine, ci pe alta, care la o adica in mintea lui e tot alta decat nevasta-sa. Nu? Pai nu tot ca ma inseala se cheama?
Ce folos ca ma inseala (adica chiar si flirt la telefon si e-mail tot inselat e) pe mine cu mine? Ca tot mincinos e.
Si mie barbat de-asta nu-mi trebuie la usa.

Si partea cu sexul mult si inainte de orice nu sta in picioare daca e vorba de un barbat serios, matur, intelegaror cu sotia si cu ec inseamna responsabilitatile unei vieti de familie, un barbat acre gandeste cu capul de sus, nu cu celalat.
Aia nu-s barbati de inchegat casnicie cu ei, in parteneriat eagal. Aia sunt barbati doar cu ce au in pantaloni, niste imaturi care cred ca femeia trebuie sa le satisfata "poftele" nelimitat si chiar daca e rupta de oboseala, bolnava sau fara chef. Pacat ca sunt si femei care gandesc ac ei si considera normala o "casnicie" de-asta care mie imi seama a "sclavie" sexuala. Pai doar ce altceva se cam intampla in familiiile cu barbati bigami? Ce rol au femeile alea? Crede cineva, poate tu, Carolin, ca femeile alea in "casnicia" lor sunt EGALE cu sotul? Ca sunt intr-n parteneriat, intr-o armonie protejata de dragoste si repect reciproc?

"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni."
Seneca

Mergi la inceput

Daca nu atzi intzeles ce am vrut sa spun, nici o problema, probabil ca vetzi intzelege mai tarziu, sau poate niciodata.
Un singur lucru stiu, ca Mosinoi a intzeles, si ea stie de cata dragoste este vorba in povestea ei si cu rabdare v-a gasi calea sa-si aduca casnicia pe un fagas normal. Un barbat la 45 ani este un caz special, este perioada cand "bilantzul propriei vietzi" incepe sa-l preocupe mai mult decat oricand. De-asta e nevoie de multa rabdare si intzelegere.
pentru Mosinoi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulian1969g spune:

> Vreau sa va cer si eu parerea la o mica problema...

O mica MARE problema pentru tine se pare ...

> Dintr-odata s-a trezit ca ii "arde" sa consume prietenia platonica, asa ca a inceput sa comunice cu respectiva, sa faca planuri sa se intalneasca cu ea. Aproape un an de zile si-au scris e-mailuri, i-a telefonat de cateva ori...

Nu este simpla situatia ta... Problema ar fi cam asa:

1) Cum ar trebui continuate prieteniile din trecut (adica de dinainte de casatorie) cu sexul opus (sau chiar prieteniile, in general), dupa ce ne casatorim?

2) Cum sa ne raportam la prieteni/prietene acum, cand suntem casatoriti?

3) Mai ii putem imbratisa?

4) Mai ii putem saruta pe obraz (sau chiar, mai "grav", pe ambii obraji !!!) ?

5) Le putem scrie?

6) Ne putem intalni cu ei? Cum si in ce conditii?

7) Dupa casatorie oare devenim automat "mai putin prieteni" cu fostii prieteni?

8) De ce sa se raceasca prieteniile din cauza casatoriei? Oare nu putem continua o prietenie si dupa casatoria noastra? s.a.m.d.

Dupa parerea mea, nu este simplu de dat un raspuns in conditiile noastre de viata...

>Din intamplare am descoperit anul trecut in decembrie si i-am cerut sa inceteze. I-a dat un telefon in fata mea si i-a spus ca nu mai continua legatura cu ea...

Da. Inteleg ca te-ai simtit amenintata. Poate si un pic (mai mult) geloasa. Gelozia nu este deloc atragatoare...

Eu sunt casatorit, am si copii. Sotia mea se mai intalneste pe strada cu fosti prieteni; se imbratiseaza (sotia mea cu fostii/actualii prieteni), se saruta pe obraz, se mai tin de mana...

Acum eu ce sa zic? Aaaa, te-am vazut cu el....si nu-mi place? Asta este... sunt prieteni. De ce sa nu accept ca sotia mea poate avea mai multi prieteni, si doar un singur sot? Iar daca sotia mea vede ca ma uit mai asa la ei...intr-un fel mai special :-) vine si ma imbratiseaza si pe mine!

Cum si de ce sa ma opun eu unor manifestari de prietenie dintre sotia mea si un fost coleg de facultate, sau de liceu, sau de la bloc etc?

>Mie in momementul asta mi se invarte capul de suparare, si nu stiu ce as putea face... Dati-mi un sfat, spuneti-mi parerea voastra, poate aveti sugestii, si mai ales mintea clara pt ca vedeti dinafara problema.

Dar poate ca sotul tau simte fata de tine o afectiune ca fata de sotie, iar fata de fosta/actuala prietena simte doar prietenie (ca fata de o buna prietena).

Oare la casatorie trebuie declarate nule, distruse toate prieteniile avute mai inainte? Cum vezi tu lucrurile? Si cum vedeti voi, celelalte doamne de pe forum?

Sa luam un exemplu. Sa zicem ca una dintre voi si cu mine eram buni prieteni, inca din liceu - asta inseamna ca ne simteam bine impreuna, ne respectam reciproc, fara a avea insa relatii intime.
La un moment dat ne casatorim si eu si tu, adica una dintre voi... oricare :-)
Si, dupa ce ne casatorim, ne intalnim pe strada. Credeti ca acum nu mai trebuie sa ne sarutam pe obraz, din cauza ca suntem casatoriti?

Cum vedeti voi lucrurile?

Eu cred c-as saruta-o pe obraz pe vechea mea prietena...

Doar n-o sa-i spun: "Draga mea prietena, nu te apropia la mai putin de 10 m de mine; nu-ti spun adresa mea, nu-ti scriu...de acum nu mai exist pentru tine, iar tu nu mai existi pentru mine - pentru ca acum sunt CA-SA-TO-RIT!..."

Giuliano

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariagi spune:

Giuliano,
cred ca nu ai inteles esenta discutiei.mosinoi nu s-a opus unei relatii "platonice de prietenie cu o fosta colega".s-a opus unei relatii cu o necunoscuta ,pentru ea,prezentata la un moment dat de sotul ei ca o prietena de acum 15 ani.si cu care intamplator si-a gasit sa-si depene amintirile.si careia,intamplator,nu i-a spus ca este casatorit si are un copil.si cu care tot absolut intamplator,isi impartaseste ganduri si tot intamplator o invita sa vina in vizita la el.nu la ei.si ce ma rog ti se pare normal in povestea asta?!

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

...si la care cand il intreaba Mosinoi "Ai fost in Romania, te-ai intalnit cu ea?" el ii raspunde: "nu, nu eram sigur ca o sa ma stapanesc" (nu mai stiu exact daca astea au fost cuvintele, dar in sensul asta)
Nici mie nu mi se pare OK.
Si nici minciuna nu-mi prea place.

Adina + Olivia Karla 04.03.2004
pozele noastre

Mergi la inceput