Copiii nostri - datori ?
Eu innebunesc cand aud asta, si ,din pacate , e o fraza mult vehiculata...ca si alta,crancena, " eu te-am facut, eu te omor". Intotdeauna am spus ca atunci cand voi avea un copil nu ii voi reprosa niciodata nimic,nici macar intr-o situatie de nervi extrema,pt. ca eu mi l-am dorit atat de mult si el a venit pe lume ca o rasplata si nicidecum cu obligatii.Ce parere aveti ?
Andreea si Vlad
Raspunsuri
danat spune:
Datori pt ce? Ca le-ai dat viatza? asta nicidecum! Bineinteles ca e o timpenie! Poate, pe undeva, ar trebui sa fie recunoscatori sa zicem, ca i-ai crescut si ai facut uneori sacrificii, ai trecut peste nevoile proprii si ai uitat de tine ca fiintza (cred ca orice mama intelege ce vreau sa zic). Dar un copil nu cred ca poate pricepe asa ceva, pina cand nu are la randul sau copii, si uneori asta e prea tarziu...In orice caz, sper sa nu-mi iasa un astfel de "porumbel" din gura catre copilul meu!
Dana mama lu' bb Radu Stefan
http://community.webshots.com/user/danateu
vlada spune:
Da,eu nici macar nu le pot numi sacrificii pentru ca sunt facute numai benevol din dragoste. Si oricum nimic pe lume nu poate inlocui sau misca inima ca un zambet sau o imbratisare...
Andreea si Vlad
anda141 spune:
Bineinteles ca asa ceva nu se spune niciodata de catre niste oameni normali, cu capul pe umeri!!
"eu te-am facut, eu te omor" ....hm ...fara comentarii. E inadmisibil sa spui asta, nu avem noi dreptul asta. Copiii, dupa parerea mea, sunt dati de Dumnezeu, El i-a facut sa creasca , sa se nasca, El are dreptul asupra lor , dpreptul de viata si de moarte.
Cred ca nici nu mai are rost sa discutam, nu cred ca e cineva pe forumul asta care sa spuna astfel de vorbe.
Monica si bebe Albert
( 19.ian.2004)
http://community.webshots.com/user/monica1816
Andrada spune:
Sigur ca au (in)datori(r)i fata de noi, cum avem si noi fata de ei.
Exista reguli in familie pe care trebuie sa le urmeze, cum exista legi in societate pe care si noi le urmam. Intr-un fel mimam in familie, viata in societate pentru care il pregatim in final
Un copil trebuie sa datoreze ceva familiei, altfel cum sa-si cistige privilegiile?
A
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
maria m m spune:
Mey,replica asta ma termina nervos,eu te-am facut, eu te omor.
Copii au indatoriri in cadrul familiei,ceea ce e si normal dar datori noua pt ca le-am dat viata,ca i-am crescut...asta a fost voia lui Dumnezeu!
maria,
de Paula
si Miruna
saphir spune:
quote:
Initial creeata de vlada
Eu mi l-am dorit atat de mult si el a venit pe lume ca o rasplata si nicidecum cu obligatii.Andreea si Vlad
De acord!
Saphir si
Amos Daniel (26.02.04)http://community.webshots.com/user/ClimAmos
Gabbriela spune:
Si pe mine ma termina replica: "Eu te-am facut, eu te omor"Din pacate mi-a fost adresat de catre tatal meu(re;atziile cu el nu au fost niciodata bune si nu sunt nici in momentul de fatza ), si eu am raspuns repede ianpoie, nu eu tzi-am cerut sa imi dai viatza, a fost voia Domnului si tu nu ai nici un drept asupra mea, daca vrei sa ma creshti este bine daca nu lasa-ma in plata soartei.
Consider ca un copil este cel mai presus dar care itzi poate oferi viatza... numai sclintit rau la minte trebe sa fi sa potzi spune asha ceva unui copil.
Gabbriela
& Julian
web
Laura B spune:
Deci: copiii nostri nu ne datoreaza nimic noua parintilor? Nici noi nu datoram nimic parintilor nostri? Nici ascultare? Nici respect? Nici ajutor? Nici comunicare? (Dragostea nu o vad ca o datorie- ar trebui sa "vina" natural.) Pai, atunci, de ce am/ar datora altora ceva? Hmmm...
"Eu te-am facut, eu te omor" e o extrema atat de extrema, ca nu o pot lua decat ca o gluma (proasta); totusi, nici in extrema cealalta. Eu vad ca toti avem datorii fata de cei din jur. Cred ca si copii trebuie sa invete, pe masura ce cresc, care sunt obligatiile si drepturile lor, in familie si in societate.
Parerea mea!
Laura
Garofitza spune:
Din pacate, as mai putea adauga pe langa expresia "eu te-am facut, eu te omor" si:
"eu te-am facut, te-am crecut si sters la fund, deci imi esti dator"
"eu ti-am dat viata, sunt mai batran(a) si deci mai inteleapt(a), tu nu ai ce sa zici"
"eu am dreptate, m-am sacrificat sa te fac si asta-i recunostiinta?" samd.
Subcriu la Vlada si Saphir, fiul meu nu-mi datoreaza nimik. Adica sa-i "scot okii" ca l-am crescut? Ca am avut grija de el, ca l-am iubit, ca l-am ocrotit, ca l-am ingrijit cand a fost bolnav? Oare nu-i resposabilitatea unui parinte de-a si creste copilul fara doar si poate? A fost adus pe lume din dragoste si nu pentru a i se reprosa orice pas pe care eu l-am ajutat sa-l treaca cu bine.
Imi iubesc parintii, ii ajut pentru ca ii iubesc, m-au invata ce-i respectul si bunul simt. Si nu o fac din datorie, ci din inima.
Cary spune:
Subscriu la ce a spus Andrada si Laura,copilul trebe sa stie de mic ca in viata exista o conduita,cum trebuie sa stie cand se glumeste cu DA si cand NU!!!
Copiii nu sunt DATORI,ci trebuie sa NE RESPECTE ca parinti,asta nu inseamna ca noi avem puteri asupra lor(Eu te-am facut,eu te omor!),deoarece RESPECTUL trebuie sa vina din ambele parti.