retete cu vinete
Raspunsuri - Pagina 4
Karina spune:
quote:
Originally posted by bychi
Mancarica de vinete - simpla si delicioasa!
2 kg vinete, 1 kg ardei, 1 kg rosii, 3 cepe, sare, piper, ulei, pasta de rosii.
Se taie ceapa cubulete si se caleste in putina apa si ulei. Vinetele se spala, se taie cubulete, se pun peste ceapa impreuna cu ardeii taiati marunti si rosiile. Se mai pun 2 cani cu apa si se lasa sa fiarba. Dupa ce a scazut zeama se adauga 2-3 linguri (dupa gust) cu pasta de rosii, se sareaza si pipereaza si … gata. Iese ca o zacusca.
Bychi si bb Tiberiu
Vinetele nu se curata, nu se pun cu sare sa le iasa amareala ? Vreau si eu sa fac, de aia va intreb.
Karina + Bogdanel
Nu traim ca sa mincam, ci mincam ca sa traim
Symata spune:
HELP!
Cum sa fac sa iasa salata de vinete mai alba? Eu o prefer cu maioneza.
Am auzit ca se adauga o lingurita de otet sau de lapte...Totusi nu se acreste de la otet??
Va rog mult sa ma ajutati!!!
Va multumesc!
emoison spune:
Symata, eu pun un galbenus, in vinete, in loc de maioneza, inainte de a pune uleiul, ceea ce le albeste oarecum...
"Viata e ca mersul pe bicicleta: daca vrei sa-ti mentii echilibrul, trebuie sa avansezi. (A. Einstein)"
Cu bine,
Elena
Pozele noastre
Catrinel_17 spune:
quote:
Originally posted by Karinaquote:
Originally posted by bychi
Mancarica de vinete - simpla si delicioasa!
2 kg vinete, 1 kg ardei, 1 kg rosii, 3 cepe, sare, piper, ulei, pasta de rosii.
Se taie ceapa cubulete si se caleste in putina apa si ulei. Vinetele se spala, se taie cubulete, se pun peste ceapa impreuna cu ardeii taiati marunti si rosiile. Se mai pun 2 cani cu apa si se lasa sa fiarba. Dupa ce a scazut zeama se adauga 2-3 linguri (dupa gust) cu pasta de rosii, se sareaza si pipereaza si … gata. Iese ca o zacusca.
Bychi si bb Tiberiu
Vinetele nu se curata, nu se pun cu sare sa le iasa amareala ? Vreau si eu sa fac, de aia va intreb.
Karina + Bogdanel
Eu nu le-am pus si au iesit excelent, dar poate ar trebui?
CC
Symata spune:
Multumesc foarte mult pentru raspuns si pentru promptitudine.
Voi incerca neaparat solutia asta.
Am vazut la supermarket salata de vinete, preparata acolo, cu maioneza, era alba-alba dar avea un gust cumplit(veche, probabil?)
Oricum, cu maioneza multisoara ar trebui sa se faca alba dar nu, mie nu imi iese!
Multumesc mult pentru sugestie!
Milia spune:
Symata,
Ca sa nu se innegreasca, vinetele se coc pe o placa de inox sau, si mai bine, direct pe flacara, si se curata imediat dupa ce s-au copt. La curatat nu se utilizeaza tacamuri de metal, ci numai lemn sau plastic. Ele se oxideaza un pic cat timp stau la scurs, dar nu se innegresc asa tare. Cu maioneza se fac si mai albe. Eu le pasez cu blenderul si ies ca o pasta fina de tot si blenderul le albeste, chiar daca nu le faci cu maioneza. Succes!
Karina, si eu fac frecvent aceasta mancare si vinetele nu se presara cu sare si nici nu se scurg. Se curata de coaja neagra si se taie cubulete mici de tot, apoi se calesc impreuna cu celelalte legume. Ca sa nu se oxideze vinetele, iar mancarea sa aiba o culoare frumoasa, imediat ce tai un rand de cubulete le amesteci in cratita cu uleiul si celelalte legume. Nu sunt amare deloc, iar mancarea iese scazuta de tot, ca o zacusca. Se adauga foarte putina apa, doar cat este necesar. E delicioasa si merge foarte bine la Montignac!
ticka spune:
quote:
Originally posted by anne-marry
BUZUNARE DE VINETE
se taie vinetele pe lungime in felii late de un deget mic, si se prajesc pe ambele parti pana la rumenire in ulei, apoi se lasa pik la scurs, se condimenteaza si se umplu cu diverse..spre ex cascaval, sau o felie de btranza cu o felie de rosii ssau orice doriti voi, se plieaza pe jumatate, c si cum ati indoi o foaie de A3 si rezult ana de A4 ,deci de la jumatatea ei, si apoi se dau prin faina, ou batut si putin pesmet, se prajesc pe ambele parti, si daca vreti le puteti da putin si la cuptor cu cascaval ras deasupra si o felie de rosie peste.
anne-marry 22 sapt DPN 21 Dec.
http://photos.yahoo.com/aniuta22111980
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA
Si eu stiu o retzeta asemanatoare: dar e olecutza mai simpla:
Se taie vinetele cu tot cu coaja in rondele de 5-7 mm grosime. Se pune o felie de rosie peste, iar peste rosie o crema de telemea sau branza de oi (telemea rasa+usturoi pisat+putina maioneza ca sa lege compozitia) le pun pe o tava unsa cu ulei ( nu foarte mult ca sa nu iasa uleioase, dar suficient ca sa nu se prinda de tava), dar se poate pune o foaie de pergament in tava si astfel nu se lipesc si le dau la cuptor pe vre-o 30 minute (eu le incerc cu scobitoarea ca sa-mi dau seama ca sunt gata). Cand sunt gata se pune un pic de marar tocat peste.... si gata! Arata foarte spectaculos, sunt colorate dar si f.f bune. ....hmmmm imi ploua in gura! Pe la noi le spune "limba soacrei" ca deh - sunt picante. Pupicei
-
http://community.webshots.com/user/ticka75
Milia spune:
quote:
Originally posted by ticka
...peste rosie o crema de telemea sau branza de oi (telemea rasa+usturoi pisat+putina maioneza ca sa lege compozitia) le pun pe o tava unsa cu ulei si le dau la cuptor pe vreo 30 minute.
Cum e cu maioneza asta pusa la cuptor? Cum iese?
ticka spune:
Iese destul de bine, dar nu pun multa, decat putin ca sa leg compozitia. Si nu ar avea de ce sa iasa rau ca e ou si ulei cu condimente. Mai iese bun-bun puiul ca cuptor uns din belsug cu maioneza amestecata cu bulion, iese delicios.
-
http://community.webshots.com/user/ticka75
Catrinel_17 spune:
quote:
Originally posted by Milia
Symata,
Karina, si eu fac frecvent aceasta mancare si vinetele nu se presara cu sare si nici nu se scurg. Se curata de coaja neagra si se taie cubulete mici de tot, apoi se calesc impreuna cu celelalte legume. Ca sa nu se oxideze vinetele, iar mancarea sa aiba o culoare frumoasa, imediat ce tai un rand de cubulete le amesteci in cratita cu uleiul si celelalte legume. Nu sunt amare deloc, iar mancarea iese scazuta de tot, ca o zacusca. Se adauga foarte putina apa, doar cat este necesar. E delicioasa si merge foarte bine la Montignac!
Am uitat sa spun ca in loc de apa am pus numai vin alb si a iesit tare bine!
Va pup,
weekend placut
CC