quote:
Originally posted by Symata
HELP!
Cum sa fac sa iasa salata de vinete mai alba? Eu o prefer cu maioneza.
Am auzit ca se adauga o lingurita de otet sau de lapte...Totusi nu se acreste de la otet??
Va rog mult sa ma ajutati!!!
Va multumesc!
Va pot sugera si eu ceva...drob de vinete. Se fierb vinetele fara coaja cu putina sare, se face putin gris fiert, dupa racire vinetele se taie cubulete, se amesteca cu grisul, ou crud, piper, vegeta ("maggi cu 10 legume" mi se pare f. gustoasa) dupa gust, multa verdeata (marar, patrunjel), ceapa - calita neaparat, usturoi pisat(merge si fara, daca nu va place usturoiul), putina boia(daca aveti) si ...fuga la cuptor intr-o tava unsa cu ceva gras (unt, margarina, ulei) si pesmet. Se poate unge pe deasupra cu ou. Am o reteta mai amanuntita, cu cantitatile fixe, la soacra-mea, cand fac rost de ea o scriu. Pofta buna. Pupici.
P.S.: am vazut in piata vinete albe!Pur si simplu aveau pielita alba in loc de mov! A gatit cineva asa ceva??