retete cu vinete

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:


ma bag si eu ca musca in lapte , dar eu sunt inebunita dupa pizza cu vinete. Adica fac pizza vegetariana si pun multe felii de vinete deasupra. Si felii de rosii, si solzisori de ceapa.

gata ca mi-e foame deja!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

si mie imi plac foarte mult vinetele. la fac salata (le coc afara pe gratarul cu gaz) sau umplute la cuptor cu diverse, ce am prin frigider.

vinete umplute
vinetele le tai in doua , pe lung si le scobesc cu o lingura. mai ramine cca 1 cm de pulpa pe coaja. le presar cu sare si le las la scurs. miezul il toc marunt si il calesc cu o ceapa, o rosie taiata marunt (sau bulion). daca am carne o tai marunt si pe ea si o arunc in tigaie. merge si carne tocata cruda dar si resturi de carne de la gratarul din ziua anterioara sau din alte surse. (ideea mi-a venit dupa ce am ramas cu o tona de piept de curcan de la un curcan mare facut la cuptor). carnea trebuie tocata marunt, cu cutitul. mai puteti adauga orez fiert deja sau putin pesmet daca umplutura e prea lichida (de la bulion). pun umplutura in jumatatile de vinete si le bag la cuptor. se poate rade brinza sau cascaval pe deasupra. fara brinza are foarte putine calorii.

pofta buna,
Lorelai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anderra spune:

Ia gata..va potoliti?? Mai ales tu Lorelai..ce e dezmatzul asta..paradisul vinetelor sau cum?? mai am o ora pana plec acasa si pana atunci imi vine sa ling monitorul de pofta.. nu mai pot..ma bag singura la banuieli..am printat toate retzetele.. o gramada de treaba am zilele astea
Va foarte

Anderrusha

"Nu e important ce ti se intampla ci cum reactionezi la ceea ce ti se intampla"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catrinel_17 spune:

Vinete cu sos de rosii si usturoi

Se iau citeva vinete, se spala, se taie felii si se pun intr-o cratita cu apa care colocoteste. Se lasa 5-10 minute. Se scurg si se prajesc in ulei. Separat se face un sos de rosii – se inabusa in ulei 4-5 catei de usturoi, se adauga rosiile descojite si fara simburi (sau pasta de rosii), impreuna cu 1/2 lingura zahar. Se pun si vinetele sa fiarba imprauna citeva minute. Sosul trebuie sa fie scazut si bogat in ulei. Se poate servi si rece.

(Cele care doresc, in loc sa fiarba vinetele in apa (pt a scoate amareala din ele) le pot alinia pe un fund de lemn si presara cu sare pe ambele parti. Se lasa asa citeva minute si se sterg cu un servet de hirtie, dupa care se prajesc, etc.)

E grozav de bun, e reteta incercata!
Mmmmmm....


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne-marry spune:

BUZUNARE DE VINETE
se taie vinetele pe lungime in felii late de un deget mic, si se prajesc pe ambele parti pana la rumenire in ulei, apoi se lasa pik la scurs, se condimenteaza si se umplu cu diverse..spre ex cascaval, sau o felie de btranza cu o felie de rosii ssau orice doriti voi, se plieaza pe jumatate, c si cum ati indoi o foaie de A3 si rezult ana de A4 ,deci de la jumatatea ei, si apoi se dau prin faina, ou batut si putin pesmet, se prajesc pe ambele parti, si daca vreti le puteti da putin si la cuptor cu cascaval ras deasupra si o felie de rosie peste.

anne-marry 22 sapt DPN 21 Dec.
http://photos.yahoo.com/aniuta22111980
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Vinetele se curata de coaja ,o fasie da una nu ,ptr design ,se taie pe lung in fasii subtiri ,se sareaza ,se lasa la scurs ,si apoi se pun pe gratar (ideal ar fii pe gratar de carbuni, dar daca nu si pe plia ,la aragaz).se coc bine ,pe ambele parti ,apoi se pun intr-o tava ,buc langa buc ,deasupra peste buc de vanata se pun rondele de rosii ,busuioc ,rondele de usturoi ,un cubulet de unt,si se dau la cuptor ptr 15-20 minute. spre sfarsit se pune deasupra parmezan ,sau cascaval ras (sau branza), se mai da 5 minute la cuptor ,si gata!

Pofta Buna!

ALINA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

mai fetelor, eu de cand ma stiu coc vinetele pe aragaz dar pe tabla de paine prajita de pe vremea lu' nea Nicu. Tare buna e, si ma bucur ca nu am aruncat-o.. asa ca ea se produc vinete, ardei copti pt zacusca sau altceva.

Ati incercat si cu asat? pt ca urmele care raman pe aragaz unt insignifiante.


Freia si Alexa


http://community.webshots.com/user/freia_ro
http://community.webshots.com/user/freia_ro_capsunika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaby350 spune:

Vinete la cuptor 1Kg de vinete se coc, se curata si se lasa la scurs.Intre timp 1Kg de ardei grasi se curata de cotoare si se taie fasii, 5-6 rosii mai mari se taie felii si cativa catei de usturoi se taie feliute subtiri.In-trun vas termorezistent se pune un rand de fasii de vinete, un rand de ardei, un rand de felii de rosii si cateva feliute de usturoi si tot asa in continuare pana se termina toate,deasupra sa fie rosii.Se toarna un pahar de ulei si unul de apa in care se pune sare dupa gust.Se da la cuptor pana se rumenesc bine rosiile . POFTA BUNA! gaby,Dany si gemenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bychi spune:

Mancarica de vinete - simpla si delicioasa!

2 kg vinete, 1 kg ardei, 1 kg rosii, 3 cepe, sare, piper, ulei, pasta de rosii.

Se taie ceapa cubulete si se caleste in putina apa si ulei. Vinetele se spala, se taie cubulete, se pun peste ceapa impreuna cu ardeii taiati marunti si rosiile. Se mai pun 2 cani cu apa si se lasa sa fiarba. Dupa ce a scazut zeama se adauga 2-3 linguri (dupa gust) cu pasta de rosii, se sareaza si pipereaza si … gata. Iese ca o zacusca.


Bychi si bb Tiberiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catrinel_17 spune:

Bychi, am facut aseara reteta ta. A fost DELICIOS!!!!!!
Multumesc!

C.C.

Mergi la inceput