retete cu vinete

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ariadne spune:

Pt.fetele care nu pot coace vinetele pe ceramica:
cumparati un gratar( cele din fonta suflate cu teflon, sunt dreptunghiulare si se gasesc tot timpul pe la reduceri) si coace-ti vinetele pe el.
se fac foarte repede, aragul ramane intact si sunt destul de gustoase.
din pacate exista o diferenta...vinetele de aici au foarte multa apa in el, trebuiesc dupa copt lasate bine la scurs.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanak spune:

quote:
Originally posted by Caroline

quote:
Originally posted by roxanak


La microunde eu nu am curaj ca m-am incumetat cu un cartof sa-l coc si chiar daca era ins taniol a facut BUM si eu am facut slugi trei zile sa curat cuptorul cum trebuie.



Ai inebunit, la microunde nu se pune nimic cu staniol, sau orice metal... ma mir ca ti-a mai mers cuptorul dupa experientza asta




Inca n-am innebunit, dar asa sunt eu mai nebunatica. Cuptorul cu microunde imi merge struna, pupa-l mama pe el si asta e doar una din experientele pe care le-a trait. Cat despre staniol, aici se gasesc pungi speciale ptr. cuptor normal si ptr. micround sau folii pe o parte ca staniolul, pe o parte negre. Voi nu ati cumparat niciodata pui la rotisor si nu vi l-a dat intr-o punga ca staniolul ca sa-l incalziti acasa ???

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcineea spune:

Si eu le fac numai la microunde de cand am venit aici. Imi lipseste gustul acela de gratar, in plus vinetele de aici mi se par (prea) dulci dar cand vreau o salata o fac imediat la microunde. Nu tai vinetele rondele, le spal bine, le intep cu furculita in multe locuri - ESENTIAL - apoi le dau la microunde pt 10 minute pe high power dupa care le intorc si le mai las 10 minute. Le scot, le curat si le las la scurs. Noua ne plac foarte mult.

Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Daca tot ai incercat sa pui cartoful in staniol la microunde si esti mai nebunatica din fire, incearca sa faci si oua moi la microunde, roxanak.

http://community.webshots.com/user/delphinoi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_ltd spune:

Iaca si eu cu o varianta de "copt" vinete pentru "lenesi".

Le cureti de coaja, le feliezi sau le toci si le pui intr-o craticioara pe aragaz la calit sa zicem cu putin ulei, dar nu e musai. (daca n-ai microunde, na). In final bagi mixerul si adaugi ceapa sau ce vrei tu. Numai ca gustul e oarecum diferit de cele coapte.

Elena, mama Oanei si a lui bb Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrianah spune:

Ducineea draga, multmim frumos de reteta!!!!!!!!am incercat-o si de acum cred ca o sa fac intr-una:):)
Prima incercare e chiar amuzanta. Am intepat bine 2 vinete mari, am pus gradatia cum ai zis, si....intre timp ne-au venit niste prieteni, ne-am lungit pina seara. A doua zi am mers la cumparaturi, si pe la amiaza am deschis din intimplare cuptorul. na, imi zisesem.gata, sigur le pot arunca... insa le-am facut ca nu miroseu urit, am mincat super bine, surpriza petnru sotior ( ca ii plac de numa´)si sintem sanatosi!
de la ana gospodina in devenire

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irimell spune:

Andra, multumesc din suflet pentru reteta...la caldurile care sint aici mi-era groaza sa le coc pe aragaz....dar asa, au iesit super. Si iti marturisesc ca e pentru prima oara cind pun si iaurt, dar au un gust minunat!!!
Daca mai ai solutii de genul asta, mai scrie-ne, te rog.

Pupici si numai bine!
Irimell

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Achamot spune:

O sa incerc azi metoda cu vinetele fierte, ca nu posed cuptor cu microunde.
Dupa ce fac ,,experimentul'', dau o raita sa va spun ce a iesit!
:)

O,Tempora!O,mores!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

postat de Fabya
10/08/2004 : 08:07:21


Vinete pane
Buna Pucku,poti sa-le mai faci panne,adica le cureti de coajä le tai felii pe lung de 1cm. peste ele pui putina sare si le lasi asa c-am o jumate de ora.Pe fiecare in parte o treci prima data prin faina pe uma prin ou (in ou poti pune si putin piper si sare)si le pui in ulei incins la prajit.Mie i-mi plac foarte mult la fel si dovlecei care se fac tot la fel dar ai taia rondele .Mai poti face si ghiveci cu legume (ceapa,ardei,rosii)cu carne sau fara carne si la sfirsit adaugi vinetele dar taite mai groase c-am de 4cm.grosime pe care le prajesti un pic in tigaie pe ambele partii.
Succes mult la treaba.

Fabya
" Dragostea inseamna suferinta, si cum multi fug de suferinta, putini sunt cei care iubesc cu adevarat.''
http://f1.pg.photos.yahoo.com/ph/sella1be/my_photos

postat de Monai
10/08/2004 : 10:46:57


Eu mai gatesc vinetele si cu coaja. Tai vanata spalata in felii mai subtirele, le las cu sare la scurs cam 30 minute, apoi le usuc cu un servet special. Feliile de vinete le dau prin faina si le prajesc (asta e o chestie cam migaloasa, dar merita). Iar le scurg de ulei si le asez intr-un vas de yena (oare asa se scrie?). Apoi curat rosii de coaja si tai cubulete de cabanos si le arunc deasupra. Mai rad si niste cascaval peste si le bag la cuptor cateva minute, pana se topeste cascavalul si se rumeneste cabanosul. Este tare gustoasa, dar prajitul vinetelor iti ia timp ca si dovlecelul pane.


Sa auzim numai de bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela spataru spune:

Stiu si eu o reteta de 5minute,cu un rezultat super-gustos:un pachet cu pulpe de pui in tava,peste pulpe 2 vinete mijlocii taiate rondele,peste vinete 4,5rosii tot rondele,ulei de masline,sar,piper,cimbru si gata,la cuptor(250 grade) cca 45 de minute.

Pofta buna!

Mergi la inceput