Mamici de septembrie-octombrie 2004 (22)
Raspunsuri - Pagina 9
georgiana.david spune:
E week end si ca de obicei e liniste la noi pe forum.
In legatura cu cremele impotriva vergeturilor, eu folosesc Nivea pentru piele uscata sau Dove (aceleasi pe care le-am folosit si la prima sarcina) si ma dau pe picioare cam de 2 ori pe zi iar pe burtica o data la 2 zile si multumesc lui Dumnezeu deocamdata nu am nici urma de vergetura (nici de la prima sarcina n-am ramas cu urme, poate ca e ereditar ca nici mama nu are).
Cu epilatul chiar ca am avut curaj, oricum spre mirarea mea ca nu m-a durut decat foarte putin, o sa incerc si luna viitoare dar daca ma doare, renunt.
De dormit si eu incerc sa dorm mai mult pe partea stanga dar de cate ori ma trezesc noaptea eu sunt pe spate, n-am ce face, in somn nu ma pot controla. Noroc ca ma trezesc des ca sa merg la buda si atunci am grija sa ma pun iar pe partea stanga.
Geo DPN 06 oct.
Spitalul Municipal Dr. Valeriu Horhoianu
http://photos.yahoo.com/giorgios72
georgiana.david spune:
Vroiam sa va mai spun ca am mai pus pe 2 poze mai recente la albumul burtica
Geo DPN 06 oct.
ralucule spune:
Buna fetelor,
de foarte mult timp nu am mai scris.... Dar cu mutatul, cu muncile, cu nebunia de aici nu am timp sa fac nici macar ce imi propun ...
Oricum am fost la dr si am facut ecografie 4D am vazut copilul , e baiat, asa zic toti, cu toate ca nu se vede clar....
O sa il cheme Tristan, e sanatos, si aflu si eu abia acum ca am Rh-ul negativ..... deci nu mai comentez nimic si merg inainte cu credinta in Dumnezeu
Saptamana viitore trebuie sa fac imunglobulina deci speram sa fie totul bine, oricum nu mai avem ce face acum ....
In rest sunt foarte obosita as dormi in continuu, pana ieri a plouat aici si am avut dureri de cap, de ieri e soare si frumos, asa ca o sa ies din casa azi
Am primit un nou catel ca deh am facut o luna de la casatorie, e un cocker de 3 luni nebunatic si dragut, care ma alerga hahaha
ce sa va mai zic?
am sa incerc sa scriu mai des cu toate ca am o gramada pe cap
va pupam
Ralu si Tristan 28 saptamani
ralucule
http://community.webshots.com/user/ralucule
CRISMIR spune:
buna burtici!....ADELA,mercic mult pt lamuriri,esti tare draguta,asa imi place cum ai rabdare sa dai explicatii la toata lumea!.......deci tu ai o sora geamana,sa inteleg?!....hm,ce fain,eu mi-am dorit intotdeauan sa fac gemeni,dar la mine in familie nimeni nu are,asa ca........m-am consolat cu gandul ca am sa am doar un baietel sanatos (sper din suflet)si frumos........sa sti ca ,cu dormitul nu am stiut,acum am sa am mai multa grija,desii ma culc eu intr-o parte dar ma trezesc tot pe spate....hehehe...cu calciu si eu am probleme,la fel ca si tine,nu ma prea omor cu lactatele,adica laptele nu ma prea atrage,si mie doctorul mi-a zis sa beau cel putin o cana in fiecare seara....hm,e cam greu dar ma chinui,ce sa fac........RALUCULE,bine ai revenit!...si imi pare rau sa aud de RH-ul tau,dar cu incredere in Dumnezeu sa speram ca totul va fi bine,sa fii optimista!....si sa nu alegi prea mult cu catelusul,sa nu te obosesti........da,azi se vede ca e weekend ca nu e prea multa lume pe forum....hai ca va pup si eu,si va doresc un weekendn placut in continuare!....Mirela si(26sapt)
CRISMIR spune:
Era sa uit,....GEORGIANA,m-am uitat la poze,sunt foarte dragute,si tu nu te-ai ingrasat prea mult,ce fain!.....super!...sanatate la toata lumea!...,Mirela
georgiana.david spune:
Mirela (Crismir)ce draguta esti cand spui ca nu prea m-am ingrasat , dar sa sti cam am luat 11 kg pana acum
Geo DPN 06 oct.
ralucule spune:
CRISMIR, multumesc pt incurajari, si eu mi-am dorit gemeni sau o fetita, dar se pare ca voi avea un baietel. Sanatosi sa fim.
Eu pana acum am luat tot 11 kg......... cam mult, dar le dau eu jos.
Cu catelul nu alerg fff mult, daca ma plimb ma simt mai bine cand stau in fund sau stau lungita am dureri de burta, si contractiiam dar nu sunt dese si nu tin mult deci este bine
Oricum multumesc lui Dumnezeu ca il am pe Dim care este langa mine tot timpul si ma incurajeaza
pt moment va pup ca iar am o gramada de facut
pupici la burtici
ralucule
http://community.webshots.com/user/ralucule
roandre spune:
Dragi mamici ma bucur nespus de mult ca reusesc sa scriu iar!
Din pacate nu am mai avut internet din data de 9 iulie si de abia astazi am reusit sa schimbam providerul.
Nu v-am anuntat ca am pus pozele de la nunta pe net pt ca exact in momentul in care incercam sa le incarc ni s-a taiat accesul la net.
Am sa pun zilele astea cateva poze mai "dragute" de la nunta....sa vedeti ca am fost totusi o grasana, dar nu ma plang.
Ramasesem sa va spun rezultatele de la analize. le-am refacut si au iesit mult mai mari ca primele. De ex TGO (sau ALT) mi-a iesit 202 iar valoarea normala trebuie sa fie mai mica decat 31. TGP mi-a iesit 102 fata de o val normala mai mica de 32. Deci transaminazele sunt foarte mari si din pacate in crestere. Doctorul mi-a dat sa fac analizele de hepatita B si C dar din fericire mi-au iesit negative. Practic nu prea avem ce sa facem decat sa monitorizam sarcina si sa incercam sa ne aporpiem cat mai mult de termen. Joi merg sa fac o ecografie pt bebe sa vedem daca isi pastreaza ritmul de crestere (in cazul in care nu e cel putin cat pt varsta lui trebuie sa-mi provoace nasterea) si o ecografie hepatica sa vedem daca ficatul are ceva. Apoi peste inca o saptamana trebuie iar sa repet analizele acestea. Deja m-am cam saturat de intepat. Ultima data se pare ca mi-a spart vena pt ca de o saptamana am o ditamai vanataia.
Bebelina mea e foarte jucausa, uneori as spune chiar prea jucausa si ma loveste atat de tare incat ma deranjeaza rau.
In legatura cu kg, raportez ca am 9 kg in plus la 30 sapt. Doctorul mi-a zis ca e bine si ca in medie o sa cam iau 1,5 kg pe luna.
Despre sex fetelor pot sa spun ca nici nu mai stiu ce inseamna pt ca mie mi s-a interzis total de pe la vreo 4 luni....si nu uita de fiecare data cand ma duc la el sa-mi spuna ca nu am voie .
La capitolul epilat folosesc epilatorul pe picioare iar inghinal lama pt ca nu suport durerea. Cam greu, dar incerc sa ma descurc cat de cat cu oglinda.
Nu pot spune ca dorm foarte mult, dar seara bebelina mea are program de joaca si ma cam chinuie. Cred ca sta transversal pt ca nu ii place nici cand stau pe stanga nici pe dreapta. Doctorul mi-a zis ca nu prea e bine sa dorm pe spate pt ca atunci cand bebe va fi putin mai mare o sa-mi provoace dureri de spate mari. Baia a devenit si prietena mea si in consecinta o vizitez destul de des.
L-am intrebat pe doctor si daca mai am voie sa conduc si mi-a zis ca el ca medic nu mi-ar recomanda din cauza stresului si a gropilor...dar eu inca ma simt bine la volan si n-am probleme...si chiar mai incap cu tot cu burtica .
Ma intreba cineva de greutatea bebelinei la ultima eco. Pe eco scria 1663 gr (+/- 243 gr).
Fetelor, eu acum mi-am dat seama. Doctorul m-a pus sa repet analizele dar nu si cele pt listeria si toxoplasmoza. Pe voi v-a pus?
Am discutat putin si despre nastere si o sa fie normala daca totul va fi bine pana atunci si obligatoriu cu epidurala (sau peridurala care e acelasi lucru). Trusa mi-a zis s-o cumpar de la Municipal.
Adela, nu stiu ce sau cat inseamna deschiderea respectiva a colului. La mine este de 0.75 si a zis ca e mult caci normal ar fi de maxim 0.3. Oricum stai linistita ca totul va fi bine.
Referitor la amenajarea cuibusorului, pot spune ca am inceput si noi. Saptamana trecuta ne-am pus termopan la camera in care vom sta cu bebe si acum urmeaza sa zugravim camera si s-o aranjam. M-am uitat deja prin magazine dupa patuturi si carucioare...chiar si lustre cu jucarele... Tati este superstitios si nu vrea sa cumpere nimic inainte de nastere, asa ca ii fac listuta cu ce sa cumpere si de unde.
Apropo fetelor, vi de cand va apucati sa va faceti bagajelul pt spital? Eu ma tot gandesc ca o sa vina clipa cea mare si eu n-o sa fiu pregatita. Deh, numai bazaconii am in cap.
Fetelor va pup pe voi si pe bebicii mici si ma duc si eu acum la culcare...pana nu se trrezeste bebelina mea!
Mihaela si puiul mic de 30 saptamani si 1 zile
http://community.webshots.com/user/roandre
cristia spune:
Buna burtici!
Vineri m-am cam topit in ceata...a trebuit sa plec repede, repede si nu am mai avut timp sa intru si sa va zic weekend placut. Sper ca asa a fost si va doresc de pe acum o saptamana frumoasa!
Stiu ca nu e intelept sa-ti doresti sa treaca repede timpul dar acum ma gandeasc eu ca e o situatie speciala!Eu ma bucur nespus la fiecare saptamana ce trece!
Georgiana nu se vad cele 11 kg! Esti o mamica tare frumoasa!
Adela ff utile info despre fier si calciu. O sa le am in vedere ptr urmatorul control.Iar m-ai distrat cu constructia pe care zici ca ai facut-o in pat ca sa te asiguri ca stai cel mai mult intr-o parte! Sora ta e tot atat de haioasa? Daca da, cred ca voi doua aveti parte de distractie pe cinste!
Si eu dorm inconjurata de perne, pernute, prosoape si prosopele. Pana acum dormeam fara perna sau cu o perna ff mica. Acum simt nevoie sa am capul ceva mai sus - chiar nu stiu dc e bine sau rau...Ideea e ca neavand in dotare perne mai mari (am refuzat zestrea constand in asa ceva ) a trebuit sa pun vreo trei prosoape mari (de alea ca de plaja) si peste ele pernuta mea. Am muncit ceva pana am reusit sa le fac confortabile. Apoi mai am pernuta de pus sub burtica pe care o mut cand in dreapta cand in stanga si inca o pilota cu care nu ma mai invelesc din cauza de caldura dar pe care o pun contra la spate tocmai in ideea de a nu ma mai trezi cu fata in sus - dar e tot degeaba ca o inlatur in somn.
Ralucule: ma bucur ca mai aud de tine! Nu te necaji cu RH-ul! Stiu ei medicii ce sa faca in caz de nevoie dar sunt sigura ca o sa fie bine si n-o sa fie cazul! Bafta!
Roandre: incepuse sa-mi fie dor de tine! Tin pumnii sa-tie bine in continuare si sa nasti la termen! De fapt ma rog sa dea Dumnezeu ca noi toate sa nastem la termen bebei sanatosi! Eu zic ca agitatia bebelinei tale e de bine: adica arata clar ca se dezvolta f bine!Tu stai super cu 9 kg la 30 de saptamani! Sa inteleg ca de acum incolo se iau 1.5 kg pe luna?
Mie nu mi-a recomandat medicul sa repet analiza Listeria, dar eu am citit in cartea pe care o tot consult (Ghidul viitoarei mame) ca taman in jurul lunii a 7-a (si dupa) e bine sa creasca atentia cu privire la aceasta bacterie...Oricum am citit ca da pusee de febra, deci orice crestere a temperaturii de peste 38 grade tre anuntata medicului.Chiar sunt curioasa sa vad dc celelalte fete repeta analiza asta...Bagajelul de spital: eu ma gandeam sa incep sa-l fac. Mai bine sa fie facut prea devreme decat in graba...Mi se pare f utila listuta pusa de Mixella pe forum (primul subiect de la Odiseea sarcinii...).
Pe voi nu va deranjeaza aerul conditionat de la servici/acasa/din masina? Pe mine da! F rau, mai ales acum cand incerc sa evit orice raceala! In weekend am mers la parintii mei la Ploiesti si bineinteles ca am mers cu AC-ul dat drumul. Acum ma doare capul si sunt cam nervoasa. Sper sa-mi treaca de la sine...In rest bebe e miscaret. Nu se agita prea tare dar eu simt ca invata miscari noi si capata putere. Aseara ma distram ca-mi parea ca face un fel de pas adaugat in burtica. Sotul meu zicea ca poate se intoarce si se sprijina cu piciorusele de uter!
In rest sunt din ce in ce mai somnoroasa si obosesc f repede. Ma aplec f greu si ma ridic greu de la orizontala. De cate ori am pe cineva prin preajma apelez la ajutor.Cand nu imi ridic in picior si ma salt de la orizontala prin balans. Ciudat dar util!
Tre sa ma apuc de treaba desi nu am nici un chef...
Va pup si sa ne-auzim cu bine!
Cristiana si bebe din burtica
georgiana.david spune:
Cristina multumesc de compliment dar sa sti ca toate suntem frumoase, maternitatea ne da un aer special imposibil de inlocuit!
Eu cu somnul nu stau foarte bine, al meu flacau se pare ca mai mult noaptea are activitate deci ar trebui sa dorm ziua dar nu prea pot pentru ca m-am aglomerat cu treburile, azi am fost sa cumpar pal pentru mobila din camera copiilor si pentru dormitorul nostru iar maine ma duc sa cumpar pentru bucatarie. Sotul meu considera ca eu sunt responsabila cu culorile asa ca ma trimite pe mine cu meseriasii la cumparaturi . Sa nu credeti ca m-am apucat sa schimb mobila in toata casa, apartamentul este nou, l-am cumparat acum 2 ani dar nu ne-am mutat inca in el. Am tot amenajat la el pana acum cand am ajuns in faza finala cand BB ne zoreste sa fim gata pana vine el.
In general pot sa va spun ca ma simt bine doar ca de ieri dupa amiaza sunt o presiune foarte puternica in vagin pe partea dreapta, am senzatia neplacuta ca parca ar iesi BB. Sa se fi asezat el pe ceva?
Geo DPN 06 oct.