Mamici de septembrie-octombrie 2004 (22)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristia spune:

Buna fetele!
Adela m-ai facut sa rad tare cu pantalonii tai gri ptr a fi in ton cu specia - la care apartinem toate. Venisem eu cam mofluza la servici ca asta noapte am visat cam nasol...Dar m-am inveselitBuna idee cu masuratul burticii pe o scala orizontala pe perete! Eu pe langa faptul ca tre sa stau dreapta am mai observat ca-mi accesez din ce in ce mai greu picioarele! Ca sa-mi pun niste amarate de sosete imi trebuie serioasa pregatire morala si fizica inainte! Ma intreb cum o fi peste doua luni...cand voi fi si mai ! Si nu mai vad nimic sub burtica...stiti voi la ce ma refer.Nu stiu cum sa rezolv partea cosmetica... Ca nici nu vreau sa lucrez pe pipaite...
Blue: mai toate gravidutzele au stari de deprimare. Partea buna e ca, cum vin, asa se duc (adica repede).
Si eu am devenit mai plangacioasa. Miercuri, la emisiunea cu nasteri, am plans de am rupt in doua!
Danyce: ce bine de tine ca ai gradina...si timp sa te ocupi de ea! Da' vezi si tu sa nu te obosesti ca superi bebelina!
Adela ce fel de fier iei tu? Stii ceva de Bio Fier? (am uitat acum cine-l face...). Si eu sunt cam anemica pentru ca pana sa raman insarcinata eram vegetariana convinsa.Asa ca am intrat in sarcina cu putintel fier pe care l-a papat bebe imediat!Incepusem sa fac urat (palpitatii si alte cele) asa ca medicul mi-a recomandat Tardiferon Fol - am luat doua luni. Acum sunt intr-o pauza pentru ca ultimele analize au aratat hemoglobina+fierul in limite normale (minime, dar cica nomale). Mai mult ca sigur ca voi mai lua Fier in ultimele luni - astept sa vad ce-mi zice medicul...
Eu am facut progrese si reusesc sa dorm si intr-o parte dar nu tot timpul.Nu stiu cum fac dar ma trezesc tot pe spate! Voi cum stati la capitolul asta? Ca-mi fac griji ca-i fac rau lui bebe dormind pe spate!
S-aveti o zi frumoasa si vorbim!
Cristiana si bebe din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena_andreianu spune:

Pupici pe burtici.

Am intrat sa va dau vesti. Nu ne-am mai mutat ca a intervenit ceva si nu am mai semnat contractul ieri (vad ca si Naty a avut probleme, deci ma mai consolez si eu... Asa se intampla, pentru altii se rezolva mereu imediat si cand trebuie sa faci pentru tine... ). Asa ca am amanat pentru saptamana viitoare. Nu stiu exact cand, insa problema e ca sunt cu toate cutiile in mijlocul casei si totul frumos ambalat... Am reusit sa stau destul de calma ieri cat sa nu ma apuce durerile de burtica... zic eu...

Bebitul e tare jucaus. Ieri am simtit ceva ca un pumnulet in partea dreapta... am pus mana si am dedus eu ca era manuta lui si tare as fi vrut sa i-o mangai cum trebuie

Deprimari cred ca avem toate... si eu ma gandisem, asa cum a zis Cristina (Blue77), ca daca nu am mai luat nici un kg bebe din ce "traieste"... dar cred ca are dreptate Adela, avem destule resurse

Georgiana, sa stii ca si pe mine ma mananca pielea Acum vreo saptamana ma manca tare in zona buricului si am reusit sa nu ma scarpin prea tare si acum am vazut ca mi-au aparut niste dungulite rosii in jurul buricului (cred ca sunt viitoare vergeturi). De vreo 3 nopti ma mananca tare o coapsa... singurul lucru care ma linisteste e sa ma tamponez cu spirt Asa ca noaptea eu asta fac cand ma duc si la pipi, ca ma enerveaza tare si nu pot dormi (pai ori dorm, ori ma scarpin, nu? )

Pe mine vad ca a inceput sa ma doara un pic in gat... cred ca de la vreme (a zis ea Cristina cum e vremea la noi)...

Va pupacim.

si bb Radu (DPN 20 oct.) - Centre Hospitalier de Saint-Cloud

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue77 spune:

Salut fetelor si multumesc pentru incurajari
la ora asta vad ca ma simt mai bine ...dar sa nu va ganditi cumva ca e vremea frumoasa si e soare ....nuuuu fara soare ca asa e frumos.

Naty eu stiu ca dupa 35 de saptamani de la conceptie bebe e considerat ca nascut la termen....in fine pana la urma asa m-au innebunit toti cu datele lor ca nu mai stiu exact mare lucru, nici cand nasc eu .

Mie analiza la glicemie mi-a iesit la limita superioara si mi-a zis doc. sa nu mai mananc dulciuri deloc....bine tot mai iau cateodata ceva dulce ca mi-e pofta. Am atatea interdictii la mancare - ca sa nu mai adaug multe kg.- in ultima vreme ca deja incep sa ma enervez.

Pupici

Cristina 31 sapt.
Dr. Texier ,Clinique des Franciscaines

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Cristia bine zici cu "partea cosmetica". Am aceeasi problema si-mi tot bat capul cum s-o rezolv. Daca gasesti o solutie convenabila, zi-mi si mie.
Fetelor, o sa radeti de mine, dar nu stiu sa pun pozele pe yahoo. Cum ati facut?
Raluca DPN 8 oct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Salut,

Eu raportez tururi de forta pe la mine prin burtica, cred ca pitica s-a plimbat deja de vreo 3 ori de jur imprejur. Si ieri facea ea tumbe si a vazut-o si taticu cand mi s-a tuguiat burtica (cred ca funduletul ii era acolo). E o scumpica si cu cat sunt eu mai activa, cu atat si ea ...Parca ne luam la intrecere
Naty, felicitari pt. apartament! Totul e bine cand se termina cu bine.
[b]Lorena,[/b] sper ca in curand sa se rezolve totul, sa va mutati si voi.Pana atunci, rabdare multa si nu te stresa. Sau, cum imi zice soacra-mea, cand iti vine sa te enervezi respira adanc.
Blue, nu exagera cu dulciurile ca nu e bine.
Cristia, am deja febra musculara la picioare de la gradinaritul de ieri, dar sunt OK.Si eu tot asa stau la capitolul picioare. De aceea ma incalt cel mai des cu saboti. Daca imi iau pantofi normali (cu inchizatoare/baretuta) sau sosete am nevoie de ajutor si nu ma descurc fara sotiorul meu.
A propos de cosmetica, fetelor, ia mai puneti-va partenerii la treaba.Dar ce, nu beneficiaza si ei de rezultat?
O zi buna va doresc. Si pupicei pe toate burticile,

Daniela Veuger si bebita mica din burtica
Slingeland Ziekenhuis, Doetinchem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vali02 spune:

multi pentru urari si incurajari (Adela, Cristia, Danyce, Naty si toate care mi-au citit mesajul).
Adela, ai dreptate, am mai cautat o data pe bebelusultau.ro si am gasit centura prenatala (fara chilot) care imi trebuia. Astept sa o primesc si am sa va spun cat e de eficienta. Vad ca si tu ai probleme cu scurtarea colului si trebuie sa stai in pat - cand iti mai vine sa faci ceva si nu e sotul pe acolo sa-ti dea bataita ma ofer eu, dar sunt cam departe.
Naty, in spital am facut injectii cu un amestec de medicamente (cocktail litic il numeau) care mi-a relaxat burtica imediat, dar in schimb mi-a fost greata si am vomat de la el (alte paciente il tolerau f. bine, eu am avut nevoie de perfuzii ca sa imi revin) si dupa doua zile s-a renuntat la el, ramanand doar injectii cu papaverina, scobutil si diazepam si gravibinon. Am stat 8 zile internata. Oricum, repaosul la pat e esential. Sa stii ca la fel ca tine patesc si eu: in pat ma simt bine sau am contractii nedureroase si cum ma ridic, burtica se intareste si cantareste o tona. Apropo de nastere, eu stiu ca dupa 28 de sapt. se considera nastere prematura, la 32 de sapt. este tot nastere prematura dar cu risc extrem de scazut, iar la 37 de sapt. copilul este considerat nascut la termen, nu prematur.
Danyce, da-mi si o metoda de convins partenerul sa rezolve partea cosmetica, ca al meu prefera sa ma vada ca o maimutica si tot nu pune lama pe mine. La prima nastere, cu toata jena, asa m-am dus la spital si acolo i-am platit unei infirmiere care a rezolvat problema inainte de a ma vedea dr.
Vali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristia spune:

Naty: tu gandi ca-mi iau burtica la masat! Mai auzisem si eu de faptul ca masajul burticii poate provoca contractii si am grija ca seara cand dau cu maclavaisuri sa le aplic cat mai usor. Iar cand mangai burtica dragastos o fac iarasi bland; acum mai ales ma distrez incercand sa identific pe ce pun mana: poponel, calcaias samd. Sunt cea mai fericita! Nu stiu de ce mai vin eu la servici ca oricum cand misca bebe las balta tot! Te tin la curent cu ideile care-mi vin referitor la cosmetica din zonele din josul burticii
Citisem odata ca bebe poate veni pe lume incepand de la 28 de sapt implinite dar este considerat prematur.Nastere la termen se considera dupa 35 de saptamani.Cred ca noi toate avem spaime legate de nastere dar tre sa fim optimiste si sa speram la ce-i mai bine!
Naty si Lorena va doresc sa va linistiti repede, repede cu apartamentele!
Danyce: uita-te la partea frumoasa a febrei musculare: o sa ai conditie fizica! Cu implicarea partenerului la cosmetica e mai greu - ca saracu' nu o sa prea beneficieze de rezultat...
Lorena bravo ca reusesti sa-ti pastrezi calmul! Asa si trebuie! Si eu as vreau sa mangai cum se cuvine pe bebe cand il simt clar in burtica!
Si pe mine ma mananca burtica si cateodata toata pielea de ma invart in pat toata noaptea! Eu ma calmez daca-mi dau pe piele cu ulei de masline (extra virgin). Nu miros eu prea apetisant apoi dar macar pot dormi...
Pupici pe burtici!
Cristiana si bebe din burtica (29 saptamani si 5 zile)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena_andreianu spune:

Pupici.

Vali, ce fetita frumoasa ai... are niste ochi superbi! Sa inteleg ca acum nu stii ce o sa ai? Imi pare rau sa aud ca te simti rau... mai ales cu contractiile... deocamdata eu fac parte din fericitele care nu au probleme cu colul.

Sper sa fie bine pentru noi toate si sa nastem toate la termen.

Danyce, merci de incurajari. Incerc sa stau cat mai linistita si sa las lucrurile sa se rezolve de la sine.

si bb Radu (DPN 20 oct.) - Centre Hospitalier de Saint-Cloud

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana.david spune:

Vreti sa va spun ca aveti o curajoasa printre voi? Eu ma consider asa pentru ca azi mi-am luat inima in dinti si m-am dus la epilat ca nu ma mai suportam si vreau sa va spun ca am rezistat eroic, nu m-a durut foarte tare si mi-am tras si niste picioare sexy (glumesc eu dar oare luna viitoare mai sunt in stare?).

Geo DPN 06 oct.
Spitalul Municipal Dr. Valeriu Horhoianu

http://photos.yahoo.com/giorgios72

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

Buna fetelor!...CRISTIA,sa sti ca si eu ma trezesc noaptea pe spate,si sotul imi zice ca mai pun si o mana sub cap,arat ca un bebe mic...hehehe...dar eu nu stiu de ce ziceti voi ca nu e bine pt bebe sa dormi pe spate?...poate ma lamuriti si pe mine...iar cu fierul,eu i-au de la inceputul sarcinii,si doctorul mi-a zis ca am sa i-au in continuu pana la sfarsit...asa e aici,voi de ce tot intrerupeti?...eu sunt sigura ca nu ajung vitaminele din corpul meu ,nu pt bebe ca el isi ia oricum ,dar pt ca noi sa fim sanatoase dupa sarcina...toata lumea spune ca pierzi enorm de multe la nastere...mie imi e tare frica de calciu,ca nu vreau sa raman fara dinti in gura........LORENA,imi pare rau sa aud ca nu ai rezolvat inca cu apartamentul,dar sunt sigura ca urmatoarea saptamana va fi mult mai norocoasa .......bafta!....oricum sa incerci sa nu te enervezi,ca se supara bebicul...hehehe...iar despre vergeturi,mai fetelor,nu vreau sa fiu neinteleasa,dar voi nu va dati cu crema impotriva lor?....pt ca aici exista creme pt gravide impotriva vergeturilor...si e super buna si stiu o groaza de fete care au folosit si nu au avut nici urma de ele....mama mea chiar imi spune de fiecare data cand vorbim la telefon,sa nu uit sa ma dau cu crema,ca vor ramane tare urat dupa nastere(pe vremea lor nu prea erau si deci ea nu s-a dat si toata viata a suferit ca erau urate)...eu v-am mai auzit si pana acum vorbind despre asta,dar nu am avut curaj sa va zic nimic,pt ca nu vreau sa va suparati...eu insa va zic din suflet...sper sa ma integeti!...eu ma dau in fiecare seara si nu am mancarimi si nu mi-a aparut nici o vergetura...NATY,felicitari pt apartament!sa-l stapaniti cu placere!...VALI,sanatate multa in continuare!...te-ai cam chinuit ceva prin spital,saracuta de tine!....sper sa auzim numai de bine in viitor....DANYCE,in problema cu epilatul,sunt de acord ca ar trebui sa ne punem barbatii la treaba.......eu l-am pus in tema pe al meu,desii inca mai merge sa ma fac singura,inca vreo 2-3 saptamani...si saracutul de el nu a zis nimic,"daca trebuie sa te fac,si nu mai poti singura,am sa incerc eu!"......heheheh,era asa de amuzant cand l-am auzit,cu frica in voce,dar asta e.......GEORGIANA,tu ai fost tare curajoasa,vorba Adelei,pt ca pe picioare si eu ma mai fac cu ceara ,dar inghinal,oauuuuuuu,doare rau acuma....si ai grija ca nu prea e indicat,si eu stiu ca poti sa pierzi sarcina de la durere,Doamne fereste!....Va pupicesc si va doresc sanatate si la bebeii!....Mirela si bebele(26 sapt),Robert Cristian.

Mergi la inceput