Mamici de septembrie-octombrie 2004 (22)
Raspunsuri - Pagina 7
vali02 spune:
Salut burtici!
Iar am disparut o vreme, dar din motive intemeiate: cu tot statul la pat si indopatul cu No-spa (si ce greata imi dau pastilele astea...) am avut dureri si contractii puternice, burtica o simteam grea-grea (cum am simtit data trecuta pe la 9 luni) si in concluzie m-am dus fuguta la spital. Iar m-au ciuruit (am o frumusete de colectie de noduli si vanatai) dar burtica s-a relaxat, contractii mai sunt dar nedureroase si bb se misca iar vioi. Am facut inca o eco dar bb iar si-a ascuns sexul, dr. spune ca pare fetita, dar nu se pronunta sigur. Acum parca imi doresc mai mult sa fie fetita, pentru ca in cazul unei nasteri premature (cu sabia asta stau deasupra capului) fetitele sunt mai mature, mai rezistente. Eu sper totusi sa ajung la 9 luni. Pentru asta am renuntat la orice activitate, am dus-o pe Alexandra la mama-soacra si 90% din timp stau in pat.
Sarcina mea e lasata, muschii abdomenului inferior sunt foarte slabiti si dr. mi-a recomandat sa port centura prenatala macar cand ma deplasez. Stiti de unde a-si putea lua asa ceva? Eu am gasit doar un chilot cu centura prenatala pe bebelusultau.ro, dar ar trebui sa-mi iau macar 2-3 si e cam scump. A-ti vazut undeva centura fara chilot (eventual pe un magazin virtual, fiindca sunt din provincie)?
Sanatate si pupici pe burtici,
Vali, Alexandra (15 luni) si bb2 de 27+ sapt.
cristia spune:
Buna burtici!
Lorena : pai eu am uitat bineinteles ca te muti. Sa aveti spor si ai grija sa nu te obosesti!Si eu vad ca incep sa mananc mai mult.Pai mi-e o foameeee! Mananc toata ziua ca o termita iar daca nu am grija sa mananc inainte de a ma culca ma trezesc noaptea de foame - nu e placut deloc. Intr-o noapte spargeam de zor nuci in bucatarie de cred ca mi-am atras gandurile "bune" ale sotului si vecinilor...Asa ma gasise pe mine atunci, sa mananc nuci (cu paine, unt si gem da' de astea nu mai pomenesc ca ingrasa...RAU!)
Nature: bine ai revenit! Ma bucur ca tu si bebe sunteti bine! Te invidiez ca ai fost la mare!
Adela:: ai caracterizat perfect miscarile lui bebe ca fiind "ample". Fix asa simt si eu. Nu mai primesc sutulete discrete ci simt adevarate miscari de trupe care-mi valuresc burtica - m-am indragostit de ea.Mai da' nu stiu cum se face ca imediat de fac pe careva atent la ondularile burticii mele bebe se calmeaza. Inteleg ca se cuminteste cand pune cineva mana pe burtica dar nu oricep cum de simte ca se uita cineva la burtica lui?!Cred ca bebeii au simturi mai dezvoltate ca ale noastre!
Mina:: he, he deci ai venit si tu ca fata din poveste care intorcandu-se de la echo zice consotrului: "barbate are fetitza noastra o putzaaa!" Sa va traiasca bebe baietel si sa va veseleasca! Si eu ma vad obligata sa stau dreapta din cauza de burtica+bebe miscaret. Si-mi vine cam peste mana cel putin cand stau la servici (lucrez numai la computer) si nu ma pot apropia cum vreau eu de monitor.Tre sa stau cu scaunul mai pe spate ca sa ma simt confortabil. E f bine ca bei multa apa. Toti medicii recomanda. Si eu beau ca mi-e sete intruna!
Vorbeati de hainutze purtate inainte de alti bebei (Elena si Lorena): ma gandesc ca e OK sa le preiei de la alti bebei ca oricum sunt f putin purtate. Normal ca tuturor ne place sa ne imbracam puii in hainutze noi care sa fie ale lor si numai ale lor. Dar nu cred ca tre sa ne uitam urat si daca ni se dau - ca-i cu gand bun!
Eu raportez ca am mangaiat azi la burtica toata ziua! Am innegrit tricoul! Ma distrez tare cand simt in palma un fundulet (asa cred eu!) Oricum am o imaginatie maiastra in materie de bebe - cel putin asa zice sotul meu cand ma tot aude interpretand fiece miscare a bebelushului (de genul: acum se intinde, acum se roteste, acum da cu piciorusul; acum savureaza piersicile pe care le-am mancat...)
Va doresc o seara frumoasa!
Cristiana si bebe din burtica
cristia spune:
hai mai fetelor ca din graba am scris cu o multime de greseli! Ma scuzati voi...
Vali: multa sanatate tie si la bebe si curaj!
danyce spune:
Salut, fetelor,
Nu stiu ce s-a intamplat cu net-ul meu azi ca de doua ori am mai scris mesaje si nu au ajuns la voi. Asa ca "mea culpa", daca ati crezut ca am disparut.
Asadar...
Vali, ai grija mare de tine in continuare si pastreaza-ti optimismul!O sa vezi ca totul o sa fie bine pana la urma daca te menajezi si nu te stresezi prea tare.
Mina, merci mult pt. aprecieri si recomandari!O sa recurg la solutia data de tine in cazul in care nu scap nici cum de arsuri. Azi a fost oricum mai bine si am fost si eu mai activa. Am scos tot eu buruienile din gradina (m-am aplecat cu grija,asa ca nu ma certati) ca sotul meu facuse pe viteazul acum cateva zile si asa m-am trezit eu fara marar, leustean si fara dalii, in schimb aveam inca buruieni pana in brau ca a tot plouat in saptamanile in care eu am fost in Ro.
Lorena, multa bafta cu mutatul! Ai grija insa de tine si nu te surmena prea tare ca nu e bine.
Bebelusa mea e activa in continuare si am impresia ca am un teren de fotbal sub sani. Tatal ei zice ca o sa semene cu mine. Macar stiu la ce sa ma asteptDaca o face tot atatea pozne ca mine datorita surplusului de zel...
Va las acum ca ma duc sa fac si ceva de papa. Revin eu mai pe seara sau, in cel mai rau caz, maine dimineata. Pupici pe burtici,
Daniela Veuger si bebita mica din burtica
Slingeland Ziekenhuis, Doetinchem
georgiana.david spune:
Buna fetele
Am aparut si noi dupa cateva zile in care am avut probleme cu calculatorul, acum merge si sunt foarte bucuroasa ca parca n-aveam aer fara. Intre timp am primit si rezultatul la analize si totul e foarte bine mai putin numarul celulelor rosii si hematocritul care au valori putin sub medie dar nu ma ingrijorez pentru ca e normala o mica anemie in timpul sarcinii. Bine ca nu am nici o infectie si nici glicemia mare.
Vreau sa va spun ca de cateva zile ma mananca burta ingrozitor, m-as scarpina cu peria de sarma dar ma multumesc sa ma dau cu crema de corp foarte grasa si seara am arsuri dar nu o sa iau nimic deocamdata pentru ca sunt suportabile. BB e bine, jucaus ca de obicei si pus pe glume (ma trimite la buda din ora in ora daca nu chiar mai des)
Pentru fetele care au album pe DC, cum l-ati facut? Multumesc
Geo DPN 06 oct.
Spitalul Municipal Dr. Valeriu Horhoianu
http://photos.yahoo.com/giorgios72
blue77 spune:
Salut fetelor
n-am mai scris de ceva vreme dar sa stiti ca va citesc zilnic.
Eu am o stare de spirti nu prea buna si chiar nu stiu de la ce e, o fi vremea asta de aici fara pic de soare sau hormaonii chiar nu stiu
:(.
Cert e ca sunt deprimata si am si o stare de somnolenta ....
Eu am o nedumerire mare, dara greutatea reusesc sa mi-o mentin cu chiu si vai la 15 kg. deja de 6 sptamani - bebe cum ia in greutate daca greutatea mea nu se modfica , oare nu ia? imi umbla prin cap tot felul de idei ...din ce in ce mai angoasante , si voi patiti la fel sau sunt eu dereglata.Ma tot gandesc daca bebe e bine ...daca la nastere va fi ok si tot asa...Am tot auzit in ultima vreme de diferse intamplari de la nasteri cu final dezastruos si ....stiti voi cum e cu angoasele.
Sper ca nu v-am innebunit dar chiar simteam nevoia sa ma descarc undeva.
Pupici
Cristina 31 sapt.
Dr. Texier ,Clinique des Franciscaines
blue77 spune:
merci Adela
o sa incerc sa trec peste starea asta...
Cristina 31 sapt.
Dr. Texier ,Clinique des Franciscaines
Mada spune:
Buna fetele!
Nu prea am somn, ma uit la caseta de la nunta noastra si mai trag un ochi si pe forum.
Cristina stari anxioase am de cand am ramas, plang aproape instantaneu nu conteaza de bucurie sau necaz cum sa-ti spun, dar am obs ca daca plang zdravan 2,3 zile sunt linistita.
Sta linistita ca ai destule resurse pt bebe chiar daca nu mai iei nici un kg in plus de acum incolo sau chiar daca slabesti.
Adela 1/160 tot asa am avut si eu titru de listeria, nu e periculos. Este marit, dar nu e de ingrijorat.
Vali bine ca totul este ok, desi saracuta de tine te-ai cam chinut!
Mina bine ai revenit pe forum, nu te-am uitat, esti fericita ca poti bea atata apa.
Imi pare rau ca nu am apucat sa citesc tot sa va raspund in parte la fiecare.
Eu ce sa va spun ma simt bine, avem niste musafiri de la Timisoara, o ruda de fapt si nu prea am timp liber prea mult.
Colostru curge in continuare cam la 3 ore patez tricoul, cica e de bine ca deja canalele sunt desfundate.
Arsuri am si eu de vreo 2 zile ingrozitoare sunt, dicarbocalmul vad ca ajuta.
Sunt cam obosita cu drumurile de la spital de saptamana asta, dar imi revin eu.
Va pup si noapte buna!
Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca de 28
sapt
CRISMIR spune:
Buna fetelor!...azi am fost la analize,am pierdut ceva timp cu glicemia,care nu stiam,dar dureaza...pana bei glucoza,sange mi-a luat de 3 ori,offfffffff...si imi era o foame!!!!!!!!......hehehe.....acum asteptam rezultatele ,sper ca totul sa fie bine,in special cu urina....CRISTINA(BLUE77),si eu sunt in pase proaste in ultimele zile,ciudat ca toata lumea zice ca la inceputul sarcinii esti asa,insa la mine acum se manifesta...stai linistita ca toate avem perioade din astea,important e sa gandesti optimist,adica sigur vei naste in regula si bebele va fi ok....si vorba MADEI,si eu plang de rup cateodata,dar parca ma simt bine dupa aia....mama mea zice ca nu prea e bine sa plangi ca iese bebele plangacios....hehheh...chestii babesti...adevarul e ca uneori te descarci de nervi plangand....fetelor,si eu am arsuri in ultimul timp,uffffff,groaznice...si nu am luat nimic pt ca am inteles ca nu prea e bine,ma tot chinui cu biscuiti,sper sa reusesc sa nu iau medicamente si pentru asta ca asa ma enerveaza.....eu va doresc la toate sanatate si la bebeii!...si ne auzim maine!...va pupicesc ,Mirela si bebele(26 sapt)Robert Cristian.
mirela Stoia
Naty spune:
Buna, fetele!
N-am mai scris de trei zile pentru ca am fost foarte ocupata cu cumparatul apartamentului. Ieri am reusit sa incheiem contractul, asa ca acum suntem proprietari, dar nu va pot spune prin cate am trecut pana sa ajungem aici . Ironia sortii este ca eu ma ocup foarte mult de vanzari de imobile (verificat acte si tot ce tine de juridic) pentru clientii mei si niciodata n-am avut atatea probleme ca pentru apartamentul propriu, desi acelea sunt proprietati de sute de mii Euro, iar asta un ap. de 2 camere.
Marti am fost la controlul lunar la dr. cu care o sa nasc si mi-a zis ca totul e in regula cu bebe. Nu mi-a dat nici o analiza de facut, dar trebuie sa iau in continuare no-spa si utrogestan.
Sunt foarte bucuroasa fiindca l-am intrebat daca imi face cezariana si mi-a zis ca daca vreau imi face.
Ieri m-am simtit tare rau, caci am stat mult in picioare cu contractul, iar seara am avut burtica ca un pietroi . Nu stiu ce se intampla, cand ma asezam in pat n-aveam nimic, dar cum ma ridicam (fie si 1 miunut, sa ma duc la baie) cum se intarea si o simteam grea de tot. Ati patit asa ceva?
Cristia sa sti ca dr. meu zice sa nu te mangai pe burtica, caci provoaca contractii.
Vali ma bucur ca esti bine acum. Ce ti-au facut la spital? Injectii sau perfuzii? Ai stat mult internata?
Apropos de nastere prematura, voi ce stiti, de cand se poate considera ca e in siguranta bebe? Eu stiu ca dupa 28 de sapt. e considerata nastere si dupa 32 e destul de bine.
Fetelor, incerc sa pun si eu pozele de la casatorie.
Pupici
Raluca si Ana de 27 sapt + 5 zile