ora ovulatiei
Buna fetelor,
va mai deranjez si eu cu o intrebare.
Cum sa fac sa stiu exact ora ovulatiei?
Stiu ca trebuie sa fie in ziua 15 si chiar am la un moment dat in aceasta zi o ora doua cand simt ca i-mi este sete si i-mi este foarte cald. In acel moment mai dau o limba pe Maybe Baby< stiu ca unele fete cred ca este o porcarie dar eu il folosesc> si in acel moment i-mi iese feriga completa si eu cred ca este ovulatie.
Vreau sa va spun aceasta feriga tine doar o ora doua si nu mai mult.
Numai ca lucrul acesta se intampla in mijlocul zilei si pana seara.........cand ajungem acasa sa Frichi mai trec o gramada de ore!
Voi ce credeti? Exista o alta metoda mai sigura de aflat exact ora ovulatiei?
Pupici.
heleny
Raspunsuri
lauricipani spune:
Gogosica mica,
Din cate stiu eu nu ar trebui sa te gandesti la ora!!! Este normal sa te ingrijorezi dar sa nu uiti ca domnii sunt destul de teribili si reusesc sa supravietuiasca pana la 3 zile in noi. Am citit undeva ca ajung pe tropa si daca nu s-a produs ovulatia ei stau in expectativa pana cand apare oul.
Cred ca nu este cazul sa te ingrijorezi. Atunci cand sti ca ai ovulatia incearca cu o zi inainte (dar sa stai frumos in pat arox 30 minute dupa ) si in ziua ovulatiei dimineata.
Poate ca reusesti.
Succes, si mai incet cu stresul ca nu faci nimic.
laurici
dandana spune:
mai frate, ce noroc pe unii!
dai bataie cum spuse laurici si va fi cu succes
cand ma gandesc ca eu credeam ca e cazul sa se produca ovulatia si abia dupa e cazul.....
Tia spune:
heleny, este bine sa prestezi inainte de momentul ovulatiei ca sa fie pe traseu cand apare "printzesa" .. sansele sunt mai mari decat daca astepti ora ovulatiei pentru
iti poti calcula momentul optim de start dupa ecografie, apoi din 2 in 2 zile o sa fiti foarte ocupati.. asa n-ai cum sa ratezi
Medeea76 spune:
Hai sa-ti spun ce mi-a zis doctorita mea. Spermatozoizii care contin cromozomi x, rezista mai mult decat cei cu cromozomi y (adica 4 zile in loc de 3). Adica daca ai ovulatie la trei, maxim 4 zile dupa contactul sexual, vei avea in mod cert o fetita. Daca ai contact sexual in ziua ovulatiei sau a doua zi, vei avea sigur baietel. Din cateva sute de mamici, doar in doua cazuri a dat gres, si nici in astea doua cazuri, doctorita nu e sigura daca au respectat indicatiile ei. Nu e vorba de o speculatie, ci de o explicatie pur stiintifica. Sper sa-ti foloseasca!
Medeea
heleny spune:
Dragutelor,
multumesc pentru raspunsuri!
Sper sa prind pana la urma cativa spermatozoizi pe trompa permeabila.
Pupici.
heleny
anis spune:
M-a pufnit rasul...cand am citit titlul...daca mai cautam si ora ovulatiei ...ne mai ramane doar sa ne impuscam...ca devenim oricum ca niste roboti.
Fata mea..presteaza in perioada fertila si lasa stresul cu uramarirea..iar maybe baby, e o vrajeala..il am de 1 an si ceva, o tampenie...ecografia e baza.
AniS
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
try spune:
anis, sunt femei la care ovulatia dureaza doar cateva ore, adica ovulul este bun de fecundat doar in alea cateva ore, daca ai ratat si n-ai avut grija sa depui prichindei prin trompe inainte e greu sa te sincronizezi cu respectiva ovulatie. Dar de regula ovulul rezista in jur de 24 de ore, uneori chiar mai mult.
Acuma, numai bazandu-te pe Maybe Baby, nu poti ajunge la astfel de concluzii cum ca la heleny ovulatia dureaza doar cateva ore. E doar o presupunere de-a ei.
Asa cum ti-au zis si fetele, heleny, cel mai bine e sa prestezi inainte de ziua ovulatiei. Ai grija sa-i primesti cum se cuvine (adica cu stat culcata minimum o jumatate de ora dupa, eventual cu fundul sus pe-o perna; fara spalari dupa si alte chesti ide-astea) pe mormolocii sotului in zilele premergatoare ovulatiei. In felul asta ei deja sunt pe pozitii cand foliculul tau se sparge si elibereaza ovulul. Odata ce Maria Sa Ovulul a catadicsit sa iasa la plimbare, este hacuit de mormoloci si s-o gasi unu' mai tare de cap care sa sparga "zidul".
Medeea, este adevarata teoria, dar nu la modul in care ai zis-o tu: ca obligatoriu daca faci hatza-hatza cu 1-2 zile inaitne de ovulatie iese baiat si daca faci cu 4-5 zile inaitne de ovulatie atunci iese sigur fata. Spermatozoizii sunt si ei diferiti de la barbat la barbat. Sunt unii car traiesc si 7 zile in uter, deci poti avea lejer baiat si daca ai facut cu 4 zile inainte, asa cum poti foarte simplu sa ai un spermatozoid x mai smecher care sa sparga el primul peretele ovulului chiar daca ai facut sex cu 1 zi inainte de ovulatie. Poti s-o iei ca teorie chestia cu durata de supravietuire a spermatozoizilor x si y, dar nu-i litera de lege sa se si intample asa. Exista o serie de alti factori ce nu pot fi masurati, cuantificati, urmariti si care influenteaza si ei fecundarea. Nimeni pana la momentu lactual nu a reusit sa controleze acest fenomen: cu msa fci baiat sau cum sa faci fata. Se tot lauda unii cu succese de 80-90% rata de succes, dar sa nu uitam ca mare parte din aceste laudarosenii sunt pur speculatii de marketing care au ca scop atragerea de clienti catre anumite clinici/medici etc.
23+ sapt DNP 31 oct.
heleny spune:
Nu inteleg de ce va amuzati asa pe aceasta tema mai ales ca a mai fost pusa in discutie cred ca de ........Robert.
Mie mi s-a spus ca este imposibil sa fac un BB in conditiile date si incerc si eu imposibilul.
Pupici.
heleny