fibrom uterin (2)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aliceN spune:

Fetelor ,eu astept pe 13 sa fiu programata pentru o miomectomie pt un fibrom intramural de 38 mm.Inca ma mai gandesc daca sa o fac sau nu.As fi ales embolizare dar se pare ca aici nu se practica.Ma voi intoarce cu amanunte.Pupici si sa auzim de !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Exista riscul teoretic de a aparea alte formatiuni fibromatoase la toate femeile care au avut asa ceva, indiferent ca au "scapat" de ele prin miomectomie, embolie, laparoscopie (ca mine) sau tratamente naturiste. Nu va speriati de asta, important e sa mergem la control o data la 6 luni pt. a-i lua din pripa daca mai apar cumva.
Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

quote:
Initial creeata de maryd

Buna fetelor!
M-am mobilizat in sfarsit sa scriu si eu.Va urmaresc de ceva timp discutiile care mi se par f.interesante. Pot spune ca in urma celor citite m-am hotarat sa fac embolizare ( auzisem din alta parte de ac.procedura dar nu cunosteam prea multe amanunte).
Am facut embolizare la inceputul lunii mai ac. Este adevarat ca pe timpul embolizarii nu am avut dureri, dar dupa aceea mi-a fost rau cateva ore. Dar pt. ca nu am inca un BB ( am 33 ani! ) si uterul meu are fibroame ( de care nu am stiut nimic pana acum aprox. 3 luni – eu am descoperit pipaindu-ma pe burta si am simtit un nodul tare …dupa care au urmat toate celelalte: alarmat sot, intreaga familie, control ginecologic,eco, tomografie, programare operatie diagnostic ( mi s-a spus ca in urma acestei operatii se va decide daca se va continua cu operatia clasica s- au ma va trimite la un spital de specialitate eu acuzand si dureri abdominale la controlul ginec.).
Mentionez ca pana acum2 ani am tot facut ecografii si nu s-a vazut niciodata nimic
Dupa ce am pus cap la cap toate informatiile, am decis sa refuz deocamdata operatia M-am gandit, ca avand mai multe “imagini hipoecogene, nodulare,…unul intramural 35mm,…la niv fundului uterin noduli mai mici intre 11si 25mm( 2 de 25mm la nivelul peretelui anterior si la nivelul fundului uterin de dimensiuni mai mici) “ar fi mai bine sa fac embolizare pt. a nu ma trezii ca nu mai am ce face dupa operatie stiind ca o operatie clasica decurge cu sangerare abundenta si sa nu raman fara uter…
Vreau sa evidentiez de asemenea faptul ca nu prea sunt multumita de prezentarea rezultatelor ( CITIREA) ecografiilor…. Eu am 3 reultate de ecografii care sunt destul de diferite…. La 1 rez am un fibrom de 5,9/5,2…, la tomografie nu mi s-a scris nici o dimensiune! Si dupa ce am platit o groaza de bani pe aceasta analiza nu mi s-a dat nici filmul! La urmatoarea ecografie facuta este rezultatul pe care le-am scris mai sus in ”…” , dupa embolizare, la aproximativ 1 luna ecografia se prezinta astfel: ….”formatiune nodulara, bine conturata, neomogena, hipoecogena, cu contur hiperecogen de 40 mm;
La nivelul miometrului corpului uterin formatiunea descrisa anterior se vizualizeaza alta formatiune, cu aspect mai hiperecogen cu zone transonice in interior de 55/35”.
Ca sa nu mai spun ca nu mi s-a mentionat dimensiunea ovarelor decat la ultimul examen eco, adica Ov dr. 45/50mm si Ov.st 50mm ( dr. de la eco mi-a spus ca sunt f.mari si ca nu ar fi bine …..m-am speriat foarte tare )
NU STIU in ce masura influenteaza perioada menstruatiei asupra MARIMII tuturor “problemelor” din interior, POATE ca nu am avut rabdare si m-am dus prea repede la ecografie dupa embolizare,trebuia sa fi asteptat primul c---u !
Vreau sa-mi spuna si mie cineva care a facut embolizare mai demult dupa cat timp au aparut modificari evidente ale fibroamelor, cat au scazut si in cat timp, pentru ca simt ca nu mai am timp prea mult TIMP pentru BB si daca este sa astept prea mult ca sa scada ma gandesc sa fac operatia clasica sa scot cele doua fibroame intramurale sa nu am probleme cu o eventuala sarcina, plus ca am inteles ( nu de la medici ) ca uterul dupa o astfel de operatie trebuie sa se refaca o perioada mai indelungata- sa nu am sarcina 6 luni sau 1 an? Pentru a nu face ruptura de uter?
CE SFATURI PUTETI SA-MI DATI SI MIE ?
VA PUPIC PE TOATE !

quote:
Originally posted by titisha

Sunt foarte multe detalii privind embolizarea uterina la “fibrom uterin”. Intra acolo si citeste. Poate te mai lamuresti.
Ce este sigur: embolizarea uterina nu rezolva problemele ovariene. De aceea eu sustin ca inainte de a face o interventie de orice fel, trebuie sa stim foarte bine ce probleme avem cu intregul aparat genital. Iar asta o cunoastem numai dupa foarte multe analize repetate regulat. Cand spui tomografie te referi la rezonata magnetica RMN? Ai facut-o la Spitalul Universitar din Bucuresti? Am facut si eu, dar mie mi-au dat “filmul” si cu interpretarile de rigoare care din fericire sau potrivit cu ultimele ecografii transvaginale.
Sfatul meu este sa mergi cu noile rezultate la medicul tau ginecolog, stai pe capul lui, si nu-l lasa pana nu iti clarifica toate nedumeririle.
Succes si pupici, Titisha

quote:
Originally posted by carmenus

Este adevarat ca dupa operatia clasica nu ai voie sa ramai insarcinata timp de 1 an. Asta o stiu de la medicul meu. Mi-a spus textual "Vrei sa ne trezim cu copilul prin burta?". Deci riscul de ruptura de uter e maxim. Asteapta rezultatul embolizarii - mai tine-ne si pe noi la curent - incearca si tratamente alternative (vezi reteta cu ceaiuri a lui Carmen2003) si nu te grabi cu operatia. Nu ai cum sa stii ce se poate intampla in timpul acesteia si nu mai poti repara nimic. Las-o ca ultima alternativa, dupa ce le-ai epuizat pe toate. Iti doresc sa nu ajungi pana acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andas spune:

Buna ziua fetelor!
Primiti un nou venit pe site-ul vostru? Citesc de ceva vreme aproape
tot ceea ce scrieti voi aici despre fibroame. Bineinteles ca si eu sunt proprietara unuia...L-am descoperit anul trecut in octombrie din intamplare.
Ce medic imi recomandati pentru embolizare?

Numai bine va doresc...sunteti toate curajoase!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fanta spune:

Andas te intreb din curiozitate (pentru ca eu nu am facut embolizare, m-am operat) ce dimensiune are fibromul tau ? Vrei copii si asta este un obstacol?
O zi buna!

Fanta

Mergi la inceput

Ce sa iti spun...initial mi s-a spus ca 14 cm si am fost socata cu totul. La urmatorul ecograf, dupa 3 luni mi s-a spus ca este 9/11 cm. Se intampla in ianuarie 2004. De atunci a ramas asa si sper ca lunea viitoare cand merg din nou la eco sa fie tot asa sau, de ce nu, mai mic. Din ce am citit am inteles ca embolizarea se poate face indiferent de marimea lui. Nu stiu exact, singurul lucru pe care il stiu acum este ca vreau sa fac asta.
Cat despre copii...ce sa iti spun , este destul de povestit. Normal ca vreau, orice femeie cred ca isi doreste un copil.
Numai bine va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

Buna Mary,
Parerea mea, care nu va fi obiectiva, ci va oglindi ceea ce am ales eu. Cu un fibrom mare, si cu un risc mare pentru miomectomie, si cu o mare nerabdare (pt ca da, dupa miomectomie e ca si dupa cezariana) am exclus varianta unei operatii. Doctorii mi-au dat sanse 1% sa raman insarcinata. Nu pot sa spun ca m-am bazat pe micuta mea sansa, dar m-am gandit ca daca tot nu-mi da bataie de cap fibromul (pt ca eu nu am avut absolut nici o problema, doar ca nu aveam sanse sa am un copil), de ce as risca sa raman fara uter, caci atunci as pierde si acel 1%.
Si, m-am rugat, am disperat, si iar m-am rugat si am disperat (fetele de pe forum stiu, chiar mai bine decat sotul meu, cat am disperat), si, m-am trezit insarcinata.
Dar, am o sarcina cu probleme, stau tot timpul in pat. Tot timpul. Fac injectii zilnic, de nu mai e loc sa pui degetul de vanatai. Uterul, si aici e minunea lumii, a luat o curba spre stanga, adica e de la osul bazinului spre buric, si in sus spre coaste. Nu stiu daca ti-ai facut vreo idee, e cam asa, numai pe jumatate de burta, sub forma literei L. Miscarile lui bebe ma dor uneori de mor, mai ales cand loveste fibromul. Nu e nici o problema. Sper si ma rog doar sa se poate el dezvolta normal si sa pot tine sarcina pana la 35 de saptamani. Caci, cu semnul intrebarii sunt si astea. Nasterea, numai prin cezariana.
Dar sper sa bat recordul in optimism, rugaciuni, si nastrea copilului meu sa fie un exemplu de credinta (si minune) in Dumnezeu, atat pentru doctorii care nu credeau ca asa ceva e posibil, cat si pentru fetele de pe forum.
Ok, cam atat despre mine.
Ai facut embolizarea, am inteles. Se poate sau nu ca marimea fibromului sa scada de la o luna la alta, sau poate e nevoie de mai mult timp. Nu vreau sa te descurajez, poate ai citit, al meu nu a scazut deloc. Doar ca nu a mai crescut, mai ales in sarcina. Adina aproape a scapat de el. Rezultatele ecografiei, in linii mici, poate sa difera, dar acolo, la cativa mm. E adevarat ca nu prea sunt medici competenti (cu ecograful). Eu am fost in decembrie si mi-a zis ca aia de acolo de pe poza de la eco e vezica urinara. Si eu aveam un fibrom gigant. Dar ea asa a citit.
Uterul, miometrul mai exact, si ovarele sunt mai mari in perioada fertila. Cand se produce ovulatia, ovarul poate fi marit. Eu am fost la eco in ziua a 16 si mi-au gasit un chist, pe care nu l-am avut nici inainte, nici dupa. Ce-o fi fost cu el, nici acum nu stiu, dar nici nu-i duc dorul.
Banuiesc ca numai la Municipal-Bucuresti puteai face embolizarea (cel putin in RO). Daca ai tupeu si esti hotarata pentru miomectomie, te sfatuiesc sa te duci numai si numai la ei. Eu acolo vreau sa si nasc, pentru ca nu am incredere in alti medici, care habar nu au ce e aia embolizare si cu ce se mananca.

Anda, si tie, bine ne-ai gasit (in sfarsit)!
Pentru embolizare iti recomand pe Dr Bogdan Dorobat. Nu ti-am dat nr lui pe PM? Oricum el e in echipa cu Rares Nechifor, impreuna lucreaza.
Bogdan va fi mereu eroul meu, si tare regret ca nu e si ginecolog, ca numai la el m-as fi dus.

Ce vreau sa va spun, o prietena pe care am tot rugat-o sa vina sa va scrie ea detalii, caci stie mai bine, a facut embolizare in septembrie. Zice ca nu mai navigheaza pe arterele femurale, care te tin pironuta in pat 12 ore, ci pe artera de la mana stanga. Bineinteles ca iti ramane mana inerta timpul asta, pentru a impiedica hemoragia, dar te poti ridica, si recuperarea e mai usoara, pentru ca iti poti relua lucrul mai repede. Se pare ca tot mai mult evolueaza si castiga tot mai mai mult teren.
Va pup!

Rici 20 sapt. si "minunea lumii" din burtica

Poze:
http://community.webshots.com/user/Rici_intalnire_DC
http://photos.yahoo.com/rachelowen77

„Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii să te îndrume mereu.”

Mergi la inceput

Draga Rachel, citesc tot ce scrieti aici de multa vreme, dar ...doar citeam. Acum si scriu. Nu am gasit numarului doctorului in PM.

Poti sa imi spui cat dureaza interventia si daca tu ai avut stari de rau dupa?

Cu bine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci spune:

Salut, fetelor.M-am gandit sa mai apar si eu pe forum, c-am lipsit cam mult,nu de alta, dar nu aveam noutati.
Luni, 4 octombrie, sunt programata pentru embolizare si marti probabil se va efectua propriu-zis.
Cand ma intorc din spital va spun cum a fost. Starea mea de spirit este relativ buna si cu eforturi incerc sa mi-o mentin. Nu stiu daca asta este solutia, dar am incercat ca imediat cum vin acasa din spital sa am activitate cat mai variata. Asa ca, la sfarsitul lunii octombrie am inspectie de grad,tot in aceasta luna ma apuc de daramat peretii si modernizat apartamentul (cat ma tin curelele) si sper sa mai gasesc si altceva pe parcurs. Consider ca este f. important a nu face o obsesie din a avea un copil. Eu fac ceea ce depinde de mine si mai departe...... cum vrea Dumnezeu.
Va pupic si sa ne "vedem" cu bine. Poate nu mai zabovim mult pe aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenus spune:

Bravo, Marci, imi place cum gandesti. Sa dea Dumnezeu sa suporti operatia foarte bine, sa aiba si efectul dorit si te asteptam repede cu amanunte.
Ma rog pentru tine.Pa

Mergi la inceput