fibrom uterin (2)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oli spune:

Multumesc Rachel,
Inca nu am luat nici o decizie. In luna septembrie ma duc la Lugoj la Favisan, am inteles ca d-na dr.ing.Lavinia Faur a obtinut rezultate spectaculoase in situatii similare cu a mea pe baza unui tratament naturist personalizat atat intern cat si extern.
Oricum contraindicatii nu sunt, asa ca ma simt datoare sa mai incerc.
Plec in concediu, va caut fetelor cand ma intorc si va doresc numai bine. Fie sa vi se implineasca dorintele si sperantele !
Oli

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aliceN spune:

Buna fetelor,
De curand am aflat ca am un fibrom de 38 mm pe fundul uterului´.Problema mea e ca nu sunt decisa inca sa ma operez,deoarece nu stiu ce complicatii pot apare dupa miomectomie.Medicii din tara mi-au spus ca din cauza fibromului sm pierdut sarcina in iunie,dar cei din suedia mi-au spus ca nu din cauza fibromului s-a intamplat.Nu stiu ce sa cred.Voi ce spuneti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

Alice,
Un fibrom atat de mic nu are cum sa incomodeze o sarcina, pana la a o pierde. Exiata riscul de placenta praevia, de a nu duce sarcina la 40 de saptamani, dar nu cred ca din cauza asta, mai ales ca nu e chiar asa de mare.
Miomectomie. Daca operatia reuseste, pt ca impune niste riscuri, si astea sunt indiferent de marimea fibromului (bineinteles ca sunt mai mari la un fibrom mai mare), de exemplu hemoragia care pune in pericol viata pacientei si care obliga la o histerectomie, atunci trebuie sa stii ca e o operatie pe uter, care lasa cicatrice si care, la fel ca si o cezariana, interzice o sarcina timp de 2 ani.
Bineinteles ca e mai bine sa ai uterul curat inainte de a-ti programa o sarcina, asta daca timpul iti permite. Discuta cu medicul tau, in care presupun ca ai toata increderea, si care sa iti explice ce riscuri ai de reusita a operatiei. Daca ai curajul, fa-o, si eventual spune-ne si noua.
Cu parere de rau, te anunt ca esti de acum membra clubului nostru, si trebuie sa iti impartasesti cu noi experientele legate de mutantul tau.
Te pup!

„Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii să te îndrume mereu.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinap spune:

quote:
Originally posted by marci

Buna, fetelor! Ma inscriu in clubul vostru. Ma primiti?
In timpul sarcinii am descoperit ca am fibrom, motiv pt, care am si pierdut-o........ceea ce l-a determinat pe medic sa-mi recomande embolizarea. .........

marci'cand mergi sa faci embolizarea?
doctorul tau ti-a recomandat si miomectomia dupa embol?
sa ne tii la curent cu ceea ce se intampla

fetelor ce mai faceti?
ce tratamente mai urmati?
imi spune cineva daca a urmat tratamentul liviei?
multa sanatate la toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenus spune:

Adina, si eu voiam sa le intreb pe fete ce mai fac desi faptul ca subiectul acesta nu mai este fierbinte imi sugereaza ca nu prea mai sunt schimbari, deci nu au ce povesti.
Eu, de exemplu, din februarie si pana la sfarsitul lunii iulie am facut acupunctura si am baut niste ceaiuri recomandate de doctorul acupuncturist. Mi s-a mai reglat ciclul, s-a scurtat durata si nu mai este chiar asa de abundent, desi este departe de a fi normal. In schimb, cred eu ca fibromul a crescut. Nu am facut ecografie dar de la o vreme, dimineata, daca dorm pe spate, ma trezesc cu o protuberanta pe abdomen, un fel de galma mare care deformeaza abdomenul si care se retrage dupa ce ma ridic din pat. Chiar voiam sa va intreb daca se mai intampla cuiva chestia asta. Sigur ca voi merge si la ecograf, dar am obosit sa tot aud parerile medicilor si mai ales nu mai suport sa-i aud vorbind de operatie.
Pe de alta parte, am facut si niste irigatii cu ceaiuri recomandate de fete aici, pe forum, am pus comprese cu coada calului...
Ce sa mai zic, uneori caut sa ma gandesc mai putin la aceasta problema, sa-mi vad de alte treburi si sa-mi pun nadejdea in Dumnezeu, stiut fiind faptul ca tot ceea ce ni se intampla are un rost.

Va sarut si va doresc la toate sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci spune:

Fetelor, nu am ce sa va spun in legatura cu fibromul meu, deoarece nu am facut embolizarea, dar in momentul in care o voi face sigur va tin la curent.Tot ceea ce stiu este ca asta se va intampla in jurul datei de 1 octombrie.
Multa sanatate si sa speram ca in curand vom scapa de acesti mici monstrii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aliceN spune:

Rachel,as opta pentru embolizare dar mi s-a spus ca aici nu se face embolizare deoarece e riscant.Acum nu stiu ce sa fac,cred ca voi mai incerca sa raman insarcinata si daca tot nu merge voi face miomectomie.In iunie cand intr-un final ramasesem insarcinata,nivelul hcg'ului nu era destul de mare,adik la o sarcina care era de 5 saptamani hcg´u era doar de 7400 iar dupa 2 zile a scazut la 6500.M-au sfatuit sa fac intrerupere de sarcina deoarece puteau trimite la laborator pentru analize dar inca nu mi-au spus rezultatul.Oricum in cazul in care ma voi hotara daca va fi embolizare(asta doar in tara) sau miomectomie va mai tin la curent.Pana atunci pupici dulci tuturor fetelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinap spune:

carmenus,imi pare rau ca vestile nu sunt f. bune
si eu imi simteam fibr. prin palpare cand stateam lungita(inainte de embolizare, acum sunt mai mici si nu îi mai simt)
am inceput acum tratamentul liviei, o sa va spun si voua cum imi merge
multa sanatate la toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

quote:
Originally posted by carmenus
de la o vreme, dimineata, daca dorm pe spate, ma trezesc cu o protuberanta pe abdomen, un fel de galma mare care deformeaza abdomenul si care se retrage dupa ce ma ridic din pat. Chiar voiam sa va intreb daca se mai intampla cuiva chestia asta.

Iubito, eu asa probleme nu am avut, si aveam 62 cm in talie si un fibrom de 10 cm.
DAR, de cand burtica mea s-a marit, intrucat bebele meu avea vineri 125 mm, am inceput sa am in partea dreapta, unde si-a luat gazda mutantul si eu asa ceva. Chiar simt uneori ca se contracta si e dureros. Doctorul nu m-a crezut si a zis ca fibromul nu are cum sa se contracte, dar, ASA E!

ALICE, embolizarea nu presupune riscuri mari, sa fie clar! Nu mai mari decat o operatie, miomectomia, de exemplu.

Eu de 2 nopti il visez pe Dr Dumitrascu, cu care as vrea sa nasc, si ma tot targui cu el, sa scoata numai copilasul la cezariana, nu si uterul. Daca nasc cu bine, si scap intreaga, am inceput sa ma gandesc si eu sa imi asum riscurile miomectomiei, desi cred ca tocmai din cauza aceasta am aceste cosmaruri (ca ma tot gandesc la operatie).

„Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii să te îndrume mereu.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fanta spune:

Rachel Owen , hai ca mai facut sa-mi fie frica de morrrr, ce riscuri iti asumi la operatia de miomectomie?pentru ca eu am facut-o.
Fanta

Mergi la inceput