sindromul de hipercoagulabilitate (2)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monu spune:

votez pro. ma documentez acasa si miine transmit info. poate asa reusim sa stabilim si cate suntem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Si eu , dar de cand specialzata in domeniu se pare ca singura analiza asta e ! Sa facem!zisera toti!Tu esti si pe aici si pe acolo! Ce faci mai!

Mergi la inceput

io, ce sa fac! ma coagulez eu, dar vreau sa fiu si optimista! merg amandoua! tu nu vrei sa fi si optimista? hihihi nu va suprati pe mine nu? apropo daca ai intrat pe chat de ce nu comunici?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

care numai una? tocmai tu ai facut o precizare care mi-a dat de gandit.. cu microglobulina. hai sa ne lamurim..

pe de alta parte eu gasit urmatorul pasaj din articolul: http://www.eva.ro/sanatate/articol324.html

"Din punct de vedere medical 25-30% din femeile cu avort spontan au sindrom antifosfolipidic prezent. Cum este diagnosticat un astfel de sindrom? In mod normal ar trebui ca la fiecare gravida la prima vizita (deci in sarcini foarte mici) sa se faca un screening al starii de coagulabilitate a sangelui, respectiv sa se masoare APTT (activated partial thromboplastin time). Daca aceste valori sunt crescute peste limita normala gravida ar trebui investigata mai specific, adica trebuie decelata prezenta a cel putin unuia dintre anticorpii antifosfolopidici (cel mai des se masoara Ac AntiCardiolipina ACL) si a unui alt marker denumit Lupus anticoagulant (LAC). Acesta din urma are aceasta denumire deoarece s-a observat ca anumite paciente cu Lupus prezinta o stare de hipercoagulabilitate si in serul acestora s-a descoperit aceasta substanta care, in mod paradoxal, in testele de laborator are efect anticoagulant in timp ce in organism produce coagulare sanguina. Toate aceste tipuri de anticorpi pot fi de clasa IgG, IgM sau IgA"

prin urmare, sunt mai multe teste de facut. am dreptate? fetelor, voi care aveti aceasta experienta, spuneti-ne cum stau lucrurile

Mergi la inceput

cercetatorii americani recomanda astfel: pentru depistarea anticorpilor antifosfolipidici: acesti anticopri au fiecare trei marcari IgM, IgG si IgA. fiecare marcar este verificat in parte. in total ei recomanda 21 de teste. asta nu inseamna ca iti ia sange de 21 de ori.
tabelul ar arata cam asa.

Anti-Phospholipid Antibodies (APA) IgM IgG IgA
Anticardiolipin (ACA) .131 - .173 .209 - .254 .192-.212
Phosphoethanolamine .362 - .478 088 - .222 .046-.073
Phosphoinositol .136 - .178 .175 - .236 .093-.122
Phosphatidic Acid .137 - .214 .104 - .132 .131-.155
Phosphogylcerol .168 - .242 .143 - .185 .102-.139
Phosphoserine .101 - .134 .082 - .188 .123-.143
Phosphocholine .152 - .198 .131 - .170 .092-.219
Alloimmune Risk Tests
Natural Killer Cells
Reproductive Immunophynotype (RIP) 3-12%
Leukocyte Antibody Detection (LAD) >10%
Embryo Toxicity Assay (ETA). <37% Artesia
Lupus - LikeAntibodies

Lupus-like Anticoagulant Antibodies (APA) 33.5 - 44.5 seconds
Kaolin ClottingTime 33.5 - 44.5 seconds
Platelet Neutralization Assay 33.5 - 44.5 seconds
Dilute Russel viper Venom Time 33.5 - 44.5 seconds

Antithyroid Antibodies (ATA) Antinuclear Antibodies (ANA)
Thyroglobulin <1:7 ssDNA
99
dsDNA 89
Sm 40
RNP 83
SSA 91
SSB 73
Histone 96
Sci-70 32
Thyroid microsomal (thyroid peroxidase) autoantibodies <1:72
ELISAs Gel agglutination tests <1:72

Tia sa nu te superi. stiu ca tabelul a mai fost postat la alt suubiect dar nu cred ca are cineva rabdare sa il caute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

monu, nu ma supar, numai ca eu ma gandisem sa facem o lista cu ce recomandari am primit fiecare de la dr. nostri de aici din Romania. astfel putem confrunta si discuta mai concret

Mergi la inceput

Deci dupa ce se fac toate analizele astea de care se scrie in respectivul articol ramane asta esentiala , adica microglobulina asta beta 2 care e singura responsabila de tromboze! Astea sunt ultimile cercetari! Ea se leaga cumva de cardilipin, si produce efectul asta trombotic, nu cardiolipinul in sine! PAi uite mie analizele astea aPTT de la Medicover si toata oagulograma mi-a iesit bine , in schomb la Fundeni a fost jale! Ba pozitiv , ba negativ! Adica daca eram un om normal la cap , faceam analizele aste obisnuite si erau in regula si imi vedem de treaba! Dar nu eu am facut cardiolipinul, i-am spus si dr Anca ca sunt pozitiv, el m-a trimis la Fundeni si la sarcina nu a mai decelat nimic! Tranc clexane! Si doza de 0.4! Si toata perioada! Si mi-a mai zis ca pot sa ma duc doar daca vreau sa mai verific LA !

Deci inc ocncluzie oamenii normali pleaca de la coagulogram si Timpul Quick si un aPTT 0includ timp de protrombia ,INR - este esential pentru urmarirea coagularii- si daca astea nu sunt in valori normale atunci se trece la investigatii mai amanuntite!!

Monu am intrat acolo am comunicat dar nu imi raspundeai!Acum ma duc ca a inceput operatiunea de scoatere a gresiei!

Hai va pup si mai vorbim...

Mergi la inceput

asta am inteles si eu si chiar am votat. dar... daca avem o lista orientativa cu toate analizele care ar trebui facute si coparandu-le cu lista analizelor facute, poate ne dam seama ce lipseste din ecuatie.
cred ca neuronii mei s-au ars. bestutza la ce dr esti mama in final? apropo eu eram pe chat dar mie imi aparea ca tu nu raspunzi. sper ca nu m-ai bifat ca atunci sigur nu mai puteam comunica
pupici si ai grija de bebe
monu

Mergi la inceput

Erai singura nebifata!!!Mai cum era sa fac asa mare bucluc?
Mai unde sa fiu ! La dr.Tutunaru!!! Si ma superfelicit si ii multumesc lui Dumnezeu ca mi l-a scos in cale!
Drumul meu a inceput la dr.Suciu care mi-a zis ca am lupus, dupa care am fost la Dr.Anca, exact cand am aflat ca sunt insarcinata, care imediat a zis ca fara nici o discutie clexane, ammers apoi la Hamyd la Medicover , care si el a zis ca nu poate sa ma lamureasca in legatura cu vlaorile diferite ale aPTT -urilor, nu mi-a spus ca ar exstamai multe feluri de aPTT, si ca el a facut o intrerupere de sarcina cu risc, sub clexane, pe cand Anca imi spusese ca la acest sindrom se intrerupe clexanul cu 24 de ore inainte! Deci iti dai seama ce lamurita eram! Si in cele din urma am ajuns la super doctorul meu ( sunt subiectiva stiu) care numai ca nu s-a inchinate cand i-am spus odiseea! A zis sa stau absolut linistita!
Si stau !Cand am fost la Fundeni la 7 saptamani a zis ca nici nu discuta , la 8 saptamani incep clexanul sau vreau sa imi las sotul singur??
Si uite asa jar la talpi de nu mai avema noapte si dimineata odihnita plangema de ma umflam!
Asta e ! A trecut! Mai avem nitel si intram in patru luni si n-am avut nici o sangerare macar!
Mai vorbim peste vreo juma de ora!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crisa30 spune:

pt.Monu:la dr Anca am fost pe 14 iulie;am inteles ca de pe 22 iulie o sa fie 10 zile in concediu

am fost la Fundeni si am repetat analizele;rezultatele la analizele astea ma bulverseaza si ma fac sa am mari dubii asupra corectitudinii lor si mai ales asupra justetii tratamentului...acum mi-a iesit buna
aPTT care iesise "nebuna" la prima analiza,in schimb mi-a iesit "nebuna" Thrombin Time BC care iesise bun la prima analiza
nu mi-a repetat APS-ul care iesise negativ la prima analiza la Fundeni,dar iesise moderat pozitiv la IDS cu vreo luna inainte de a merge la Fundeni

ce inseamna cind LA1 e mai mic decit normal? la voi a iesit mai mic sau mai mare decit normal?!

o alta chestie care ma pune pe ginduri e faptul ca singerez mult mai tare decit inainte de minunatul tratament(mi s-a rupt o cojita si am singerat jumatate de ora;am mers la stomatologie si doctorita nu a reusit sa-mi lucreze pt ca imi singera foarte tare gingia)
voi ati avut probleme de genul asta in urma tratamentului cu Clexane?!
pe de alta parte nu stiu in ce masura e permisa cezariana in conditiile astea;voi aveti idee daca se poate face cezariana?

mie mi s-a dat profilactic Clexane fara sa am nici o pierdere de sarcina anterioara sau vreo problema cu privire la iminenta vreunui avort la actuala sarcina;problema mea a fost hipertensiunea diagnosticata de la inceputul sarcinii,dar care nu stiu daca are vreo legatura cu analizele astea...dr m-a trimis sa fac si analizele astea si conform modei am ajuns sa fac Clexane...

eu as vrea sa merg sa le fac si in alta parte decit la Fundeni
voi unde ati mai facut analizele astea?nu stiti nici un alt hematolog competent care sa ne ajute si sa ne lamureasca?

va pup!multa sanatate si sa auzim numai de bine!
Crisa

Mergi la inceput