Totul despre virusii informatici
Raspunsuri - Pagina 5
adi2003 spune:
Ce este "ad-aware"?
Calculatorul l-am schimbat joia trecuta,de atunci n-am apucat sa instalez si sp2. Am incercat cu un firewall, am observat ca merge putin mai incet calculatorul, am renuntat dar pana la urma voi reveni la el, mai bine mai lent decat cu virusi.
Stiu ca nu e chiar la indemana reformatarea hardiscului, reinstalarea driverelor si a tuturor programelor, dar ce sa fac, ca de virusul backdoor agobot nu scap altfel. Am incercat sa urmez instructiunile din linkul indicat de tine, dar nu am putut merge pana la capat. Nu prea ma pricep sa umblu prin registrii. Fac si eu ce stiu...reformatare/reinstalare sistem si programe...pe curat.
dante01 spune:
quote:
Originally posted by adi2003
Ce este "ad-aware"?
----------------------------------------------------
citeste aici despre ad-aware
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=30580&whichpage=1
Calculatorul l-am schimbat joia trecuta,de atunci n-am apucat sa instalez si sp2.
sa inteleg ca ai pus xp?
vezi ca se recomanda ca instalarea sp2 sa fie facut a imediat dupa instaarea sistemului, altfel, POT aparea diferite anomalii..
Am incercat cu un firewall, am observat ca merge putin mai incet calculatorul, am renuntat dar pana la urma voi reveni la el, mai bine mai lent decat cu virusi.
Daca nu iti pui un firewall si un antivirus bun, vei sfarsi ptin a repeata operatiunea cu reinstalatul os...
daca vrei recomandar in ceace priveste firewall-ul si antivirus, mai citeste pe aici ca s-a mai scris...
Bafta!
if you're grabbed by the balls you heart and soul will follow sooner
adi2003 spune:
Si pe vechiul calculator foloseam WXP si acum, acelasi sistem de operare.
Zilele astea reinstalez din nou totul, pun si sp2, firewall, un antivirus si sper sa nu mai am de-a face cu prea multi virusi.
Multumesc de informatii, dante01!
P.S. De ce pe adresa de email de pe yahoo primesc zilnic macar 3-4 mesaje cu fisier atasat, de la adrese necunoscute, cu diverse titluri. Nu le deschid, le trimit direct la "gunoi" pe care-l golesc imediat. Asta se intampla doar de vreo 2-3 saptamani. Nu sunt mesaje de reclama, cred ca sunt purtatoare de virusi.
dante01 spune:
pe yahoo le scaneaza serverul, le poti deschide linistita si sa vezi ce e in ele...
oricum, daca incerci sa downloadezi atasamentul il scaneaza inca o data atunci, si daca zice ca sunt virusi nu te lasa sa faci download...
dupa ce reinstalezi xp-ul pune imediat sp2 si te du pe windows update sa mai iei ce critical updates mai sunt...
bine inteles, inainte nu UITA sa instalezi firewall-ul, de preferat sa-l ai pe un cd sau pe un alt hdd pe undeva, ca si restul de driveri, ca sa nu-i mai cauti pe net mereu...
abia apoi, e recomandat sa instalezi si alte programe...
by the way, daca ai outlook i-l folosesti si vrei sa-ti slevezi mesajele de dinainte, zi-mi si-ti explic cum...
gata, bafta!
adi2003 spune:
Nu folosesc deloc outlook-ul.
Sa recapitulez: Instalez WXP, apoi sp2, apoi antivirusul, apoi firewall...si la final ma conectez la net. E buna ordinea?
NU stiu cum de s-a intamplat, dar azi nu mi-a dat tarcoale virusul de ieri,cel putin pana acum. Oricum voi face ce mi-am propus, adica reformatarea hardiscului. E pacat sa debutez cu virusi pe un calculator nou.
Multumesc
dante01 spune:
da, ordinea e corecta...
cel putin din punctul meu de vedere...
as mai include in lista ta de programe si ad-aware-ul de la lavasoft...
da un search pe google, e o unealta foarte buna...
bafta!
oana0204 spune:
Si eu am avut acum 2 ani probleme grave cu calculatorul din cauza unor virusi troieni luati..inca nu stiu cum de pe internet, mai ales ca aveam Norton Antivirus. Nu voia sa se mai inchida de la shut down, mergea aiurea rau detot, am plans cateva zile pana a venit cineva si mi l-a formatat, a creeat doua partitii pentru mai multa maleabilitate, si a pus iar windows-ul. Tot atunci, acea persoana mi-a instalat McAfee 8 si Ad-Aware si de atunci nu am mai avut nici o problema cu calculatorul..chiar cand accesez o pagina de internet care contine virusi, antivirusul ma avertizeaza. Sunt foarte multumita si il recomand tuturor. (Isi face si update singur..te anunta numai cand termina.)
Oana D
http://community.webshots.com/album/205792726GbMnHz?421
dante01 spune:
da, ad-aware-ul de la lavasoft e o chestie minunata...
impreuna cu un antivirus bun si un firewall puternic nu ar trebui sa lipseasca de pe nici un computer care vrea sa fie cat de cat safe...
ca veni vorba de lavasoft...
vedeti ca din cand in cand scot versiuni mai noi ale programului, nu doar update-urile pe care si le ia de pe servereul lor...
mai rezolva cate o problema, mai adauga cateva functii noi si utile, chestii din astea...
acum sunt la Second Edition versiunea 1.05...
dar daca nu va pricepeti sa-l instalati, desi e piece of cake, mai bine renuntati, pastrati versiunea pe care o aveti daca si-a facut datoria...
Tzuri spune:
Ba fratilor am si eu o intrebare :
Am intalnit un virus special pe care nici norton antivirus si toata gaska lui nu-l poate scoate.Este vb. despre 2 fisiere care se apara unul pe celalalt.In momentul in care vrei sa-l stergi pe unul , al doilea reactioneaza si nu-ti da accesul si invers.Pur si simplu sint activi on system si nu-i poti deactiva nici din windows task manager.
Daca umbli prin registri sau prin msconfig dupa ce iti termini treaba ei rescriu de la capat totul.
Dati-mi o idee.
Aliada spune:
Aoleu oameni buni scoateti-ma din incurcatura ca turbez de nervi!De cateva zile nu reusesc sub nici o forma sa intru in inboxul de pe yahoo sa-mi citesc mailurile.Inboxul nu e plin,a ajuns abia pe la 27% ,deci nu cred ca asta e problema.Toate celelalte foldere le pot deschinde numai inboxul nu.Ce naiba se intampla?A bagat dracusorul coada in inboxul meu si nu ma lasa sa deschid sau ce?
S-a mai intamplat cuiva asa ceva?Si daca da ce ati facut sa reparati situatia?