Totul despre virusii informatici

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Am dat azi o scanare a calculatorului cu Bitdefender si mi-a descoperit virusul "Trojan.Dropper.Small.Sn", instalat in C:\System Volume Information.
Cum sa scap de el, ca bitdefenderul nu-l poate dezinfecta! Ce fel de virus e? Cum se manifesta?
Multumesc anticipat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalin spune:

Subiect initial: "Probleme cu antivirusul"
postat de georgianab, 08/11/2004, 11:20:32

Multumesc dante pentru raspuns. Din pacate primul link n-a mers.
Acuma am alta problema. Acum vreo luna ni s-a stricat calculatorul. Asta o sa fie insa alt subiect. Am cumparat unul nou care are Norton gratuit o perioada. De vreo doua zile zice ca e ceva in neregula cu e-mailurile. In loc sa scrie activat la rubrica respectiva scrie Error. Si intr-adevar de ceva timp primesc virusi in posta.
Am intrat peste tot pe unde ma pricep (doar ca nu ma pricep prea mult) si toate setarile par a fi ok. Peste tot par a fi selectate optiunile de protejare a postei.
Aveti vreo idee?

http://community.webshots.com/user/georgianab

raspuns postat de dante01, 08/11/2004, 14:47:39

sa nu dar o sa incep cu cele mai de baza...
cand ai facut ultimul update al antivirusului?
apoi, daca primesti virshusi pe mail, antivirusul tau nu are nici o vina, in principiu mesajele ar trebuie sa fie curatate de la isp-ul tau si daca totusi trec de el sa le vada antivirusul si sa te avertizeze el...
ai si tu un firewall?...
daca nu, incearca unul, e mult mai safe net-ul apoi...
zici ca nu a mers primul link, incearca-l pe asta:
http://www.zonelabs.com/store/content/company/products/znalm/freeDownload.jsp

daca tot nu merge, da si tu un search dupa zonelabs + firewall

"In loc sa scrie activat la rubrica respectiva scrie Error"...
Ce vrei sa zici prin asta, care rubrica?...
Vezi ca norton-ul s-ar putea sa aiba unh fel de help on-line, incearca si vezi ce zic si cei de acolo, eu nu am folosit norton din motive scrise mai demult, asa ca nu te pot sfatui decat chestii generale...
hai bafta si mai vb...
pa!

if you're grabbed by the balls you heart and soul will follow sooner

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Dante, de ce nu folosesti norton? Eu am2003 si fac update odata pe saptamana.Eu nu ma pricep, zi-mi si mie....

Sabina si Sofia Galagia
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=834" target="_blank">Poze cu noi

Cele mai frumoase fete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dante01 spune:

am mai zis si in alta parte, nortonul papa resurse la greu si nu am un pc atat de performant incat sa am de prapadit cu antivirusul...
apoi, mie nu-mi trebuie, la ferma sunt super protejat, asa ca o chestie simpla si eficienta imi e deajuns...
acasa, folosesc un firewall bunut si un antivirus la fel ca la munca si cu ceva grija m-am ferit de toate belelele...
bine, la mine in outlook, in junk se duc direct toate prostioarele care imi mai vin, ma mai uit cand si cand pe acolo, sa nu scape si ceva important...
bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iselin spune:

Am si eu 2 virusi f rai (sau mai multi) de care nu pot sa mai scap. Cred ca trebuie sa rad tot si sa reinstalez. Deoarece am Win Millenium si am auzit ca e cel mai prost SO vreau sa-mi instalez Win 98 sau XP. Care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac? Va rog sa-mi explicati cu lux de amanunte ca nu ma pricep foarte bine la astfel de operatii si nici nu are cine sa ma ajute. Multumesc.

Mergi la inceput

de ce nu incerci tu sa scapi de acesti virusi, sa-ti pui un firewall si un antivirus bun si oricate bube ar avea me-ul daca faci windows update la o saptamana sau doua nu o sa ai probleme apoi...
ce vrei tu, sa il razi si sa pui apoi 98 sau xp (pe langa diferenta mare intre aceste sisteme de operare) e greu de facut...
adica nu e prea greu, dar sa-ti scrie cineva pas cu pas ce trebuie facut, e munca de sisif si nu e garantat ca merge...
altceva, vezi ca Xp nu prea merge sa-ti pui pe orice calculator, macar un p3>450 si cu ram de 256 cel putin...sau ma rog, poate merge si pe ceva mai prost, dar va fi foarte incet...
nu mai zic daca mai pui si office/vre-un joc sau mai stiu eu ce aplicatii pe bietul calculator...
daca te hotarasti sa ramai pe me, zi ce face si cum
daca te hotarasti sa reinstalaezi, eu as zice ca cel mai bine e sa migrezi la 2000...Xp-ul are nevoie de un pc bun asa cum ziceam, plus ca daca vrei o versiune fara de licenta nu toate merg cum trebuie...
pa!

Mergi la inceput

De 2 zile mi-a aparut pe calculator virusul "Backdoor.Agobot.gen". Dau delete si reapare, cam la jumatate de ora, sau o ora, depinde...
E instalat in C:\Windows\System32\winhlp32.exe
Cum scap?

Mergi la inceput

uite aici

http://www3.ca.com/securityadvisor/pest/pest.aspx?id=453085476

bafta si sa zici daca a mers

Mergi la inceput

Multumesc, am sa incerc maine probabil, ca azi nu mai am timp. Daca totusi nu va merge, voi reformata hardiscul si voi reinstala Windows-ul, cu patch-urile aferente, ca momentan nu le am.
Sunt in continuare "invadata" de acest virus, acum si mai des, cam la 15 min. Probabil voi pune si un firewall, cu toate ca acesta imi va incetini calculatorul.
Internetul..."bata-l vina"!
O zi buna!

Mergi la inceput

eu ti-as recomanda sa nu te grabesti...
formatarea hdd si reinstalarea sistemuli de operare nu e o chestie usor de facut, mai ales ca poi ai nevoie de toti driverii si trebuie sa sti sa refaci toate setarile...nu mai zic ca daca ai si outlook trebuie sa sti sa salvezi mesajele vechi si adess book-ul ca sa nu le pierzi pe toate...
firewall-ul poate sa incetineasca un pic calculatorul,(eu sincer nu prea cred ca face asta, doar daca nu ai p2 la 250...)dar te fereste de multe belele...
sfatul meu: ai un pic de rabdare, curata-l asa cum e, baga-ti si un ad-aware de la lavasoft (vezi ca s-a vb despre el pe aici) pune si un firewall, fa un windows update si bafta!

Mergi la inceput