Mamici din Constanta (9)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

quote:
Originally posted by tatianaS

Ultimul control l-am facut acum o saptamana. .....

Eu pe ultima suta de metri am facut control saptamanal. Cred ca ar fi bine sa mergi si zilele astea la un control. Iti face si un eco, vede dr. ce face fata acolo, cat lichid este.

CriXia
http://community.webshots.com/user/crixia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana spune:

quote:
Originally posted by CRIXIA
Oana, stie Paul ca-i ziua lui maine? realizeaza?
Am si eu o curiozitate. Te rog sa-mi spui cum este un copil de la 1 la 2 ani. Asa in linii mari. La ce performante sa te astepti, sau boroboate.
Eu acum, la aproape un an, am tendinta sa definesc perioada, dar totodata sunt curioasa ce se va intampla in urmatorul an.

Rectificare: maiine, pe 2 e ziua Mariutei, poimaine pe 3 e a lui Paul. (Cornelia, mai stii, acum un an te vizitam cu Laura la spital!)

Cristina, nu realizeaza ca e ziua lui. I-am spus marti ca e ziua lui, eu vorbesc intr-una cu el, dar nu stiu cat intelege din ce ii spun, uneori sta si reflecteaza mai ales daca simte din tonul meu ca ii spun ceva important, simte si el imediat si devine mai atent, de asemenea percepe starile emotionale, daca eu sunt vesela si rad si el e la fel, daca eu plang si el incepe sa planga imediat. Ieri a mai zis 2 cuvinte "pitici" (din parc evident, il duce mama in timpul zilei), si "Almette" adica i-a zis lu' mama sa-i dea branzica. Nu face inca propozitii, baietii sunt mai lenesi la vorbit, spre deosebire de fetite (vezi Teodora a lui July care deja face propozitii si e mai mica decat Paul cu cateva luni). Asa el povesteste multe si cu intonatie dar nu se intelege ce zice, trebuie sa fii f. atent, ceea ce mi-am si propus sa fiu ca sa inteleg cuvintele.
Despre perioada de la 1 an la 2 ani ce sa iti spun, a fost mult mai relaxanta decat cea din primul an, am terminat cu alaptatul, a inceput sa mearga, am renuntat la carucior, trebuie sa fii atenta la ei pe strada sa fugi dupa ei sa nu se departeze. Deci e bine ca nu mai trebe sa impingi la carut dar apar alte griji sa nu fuga in strada la masini, etc. Acasa, cotrobaie scoate tot din dulapuri , sertare, trebuie sa muti tot ce ai mai important pe rafturile de sus. In cele de jos sunt numai jucariile lui. Acum eu pot sa spun ca am doar 2 probleme mai importante cu el: faptul ca nu maninca atat cat cred eu ca ar trebui, si ca nu am reusit sa-l obisnuiesc inca cu olita. Ma intreb pana cand o sa mai dau banii pe pampersi?!?
Astea sunt problemele, dar poate tu nu o sa ai probleme cu Alexia, poate ea o sa manince mai bine si poate o sa vrea sa stea mai repede la olita, fetitele stau mai repede la olita. Se pare ca in toate fetitele sunt mai harnice si mai docile!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Of, Oana, cred ca si pentru mine OLITZA va fi o mare realizare.
Fii-mea are un obicei: face kk din picioare. Exista o olita la care sa faca din picioare???
Avem o olita normala, cred ca o am de pe la 5 luni, ca atunci am zis ca o pun cate putin cand va sta in fund. Am pus eu fata, dar nu sta in ea cand ii vine sa fca, doar sa stea asa degeaba.
Ma bate gandul sa fac o investitie majora si sa-i cunpar una care se adapteaza mai tarziu la wc. Nici nu stiu cum o sa trec de capitolul asta.

CriXia
http://community.webshots.com/user/crixia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizuca spune:

July, mersi pentru pont, esti o draguta, dar cred ca o sa mai asteptam. Sor'mea tine mortzish sa vorbeasca mai intii cu anestezista noastra, ca cica sa nu se supere bla-bla - ea ne-a aranjat initial cu Badarau, care stie cazul, i-a facut si extensia de rigoare - chestia aia primitiva, cu pironul batut in picior si ocale care atirna...
Tipa vine din concediu saptamina viitoare, deci o sa vedem atunci. Da' la Eforie, la dr.Nicolae, cum se ajunge, iti trebuie o trimitere sau care-i procedura?
Oana, iti vine sa crezi ca au trecut doi ani? Parca ieri piticul tau avea doua luni, iar eu tocmai nascusem si iti povesteam detaliile. Eu nici acum nu m-am dumirit bine cum de am reusit sa fac un copil atit de reusit si nu prididesc sa-i multumesc lui Dumnezeu in fiecare zi pentru minunea asta.
Cred ca "reactia meningeala" e durerea aia de cap turbata care nu trece cu nimic si care m-a "onorat" si pe mine vreo trei zile dupa cezariana. Suferinta e cumplita, ma innebunea, nici nu puteam tine ochii deschisi, si mai aveam si un bebe care ma solicita permanent.

Eu am citit inainte sa nasc, si am ramas chitita pe asta, ca inainte de doi ani jumate te stresezi degeaba cu olita, copilul nu-si poate controla sfincterele si, chiar daca vrea saracu' sa-ti faca pe plac, nu reuseste - sau nu de fiecare data. Nu e decit un razboi al nervilor, tu il pui pe oala, el face alaturi sau in pantaloni, uneori mai nimereste si te bucuri, dar a doua zi o iei de la cap... Asta e, eu mai astept rabdatoare inca vreo sase-sapte luni si pe urma o sa incep sa-mi fac probleme - daca o sa fie cazul. Deocamdata, stiu ca face sigur doar dupa ce se trezeste, in rest... cind se mai potriveste.
Crixia, pune-i o pilnie ca sa ajunga kk unde trebuie,

mami & alisia (21 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ione spune:

Buna mamici,

Si noi ne confruntam cu aceeasi problema ca si Crixia. Maria tot asa a inceput sa ,,procedeze,, foloseste olita pentru pishu si apoi se ridica, pleaca intr-un colt si face din picioare caca. E de ris, dar trebuie sa iau masuri.
Inca nu am ajuns la plaja, poate in acest weekend ajungem.
In schimb mergem in fiecare dupamiaza in ,,Tara Piticilor,,

Va pupam.

Ionela, Maria & Elena

http://community.webshots.com/user/ionela_si_fetele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns July spune:

Buna,
Oana,Lizuca ti-a redat intocmai simptomele(redoarea cefei,fotofobie,varsaturi).Nu doresc nimanui.Iti vine sa te catzari pe pereti.Poate fi urmarea si unei rahianestezii,atunci cand punctionarea se face cu un ac mai gros si se pierde mult lichid cefalorahidian.
Lizuca,imi pare rau ca numai atat pot face.Daca anestezista voastra este dr.Popa Alina,zic mai bine sa-i ceri sfatul inainte de-a face un pas.Este un pic mai ciudata.Daca-i altcineva te poti duce fara probleme la dr.Lupescu.Medicii nu prea agreaza schimbarile,mai ales la nivelul aceleiasi sectii.Sora ta are mare dreptate in privinta lor.
Nu stiu cum se poate ajunge la dr.Nicolae,insa ma pot interesa.Revin cu amanunte.
Crix,noi nici macar n-am inceput operatiunea"olita".Sunt convinsa,de-aceea nici nu ma stresez,ca va face direct la W.C.Copilul cand este pregatit,le va face singur,prin imitatie pe toate.Pana atunci,sa fie sanatos tata!
Of,Oana,noi doua sa ne luam de mana la faza cu mancatul.Daca eu n-as insista,ea ar manca doar atat cat sa supravietuiasca.Azi n-am avut timp sa-i gatesc,i-am dat din necesitate un borcanel de la Hipp,pui cu legume si taitei,iti poti inchipui ca la sfarsit lingea borcanul?Incep sa ma gandesc serios ca nu-i place mancarea pe care i-o dau.
Tatiana,de ce nu te duci din proprie initiativa sa-ti faci un echo la dr.Dascalu?Macar vezi cum sta situatia.39 saptamani este bine,mai poti astepta.Stie dr.tau ce stie,in nasterea indusa durerile sunt un pic mai mari.bebitei tale.
Sinzi,naspa situatia!...Ce faci cu David cand reiei munca?
Dady,tu ce mai zici?Ce face Anduta?
Roxa,tu chiar,ai terminat de despachetat?

Va pup.Multa sanatate tuturor.
July

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Buna fetele.
Tatiana daca nu nasti pana in septembrie, trebuie sa o mai tii acolo macar inca o luna ca sa vin si eu inapoi!!! Hahahaha!! Sper sa nu stea in burtica pana la prima aniversare...
Azi am fost la cumparaturi mai groase...si am ramas muta cand am vazut cat de multe zerouri se insira pe factura...mi se pare mie sau parca s-au scumpit toate??? Doamne sa mai taie astia din zerouri ca prea te pierzi in ele!
Am cumparat niste cereale de la humana apfel-banane-zwieback-milchbrei cu 13 vit, cu fier si iod! Ati dat la mititei asa ceva? le place? David nu prea mai vrea cerealele de la milumil, nici alea pt copii mari de la nestle asa ca am trecut pe humana (laptele nu prea i-a placut...dar sa vedem). M-am uitat si de scutece clever dar nu am vazut asa ca am ramas tot la pampers pt noapte si libero-chiloti pt zi!
Se pare ca GATA! In Sept va trebui sa incep munca si sunt ingrozita, ca tati nu vine din voiaj pana atunci si tre sa ma lupt singura cu toate! O sa ma duc putin inainte fara David sa mai negociez ceva concediu, chiar daca imi mai scad din salariu!!! Cred ca toata viata nu imi mai dau astia vre-o zi libera!
O sa trebuiasca sa imi iau o femeie (bunicile sunt ocupate) sa stea cu David, si sa imi faca cam tot prin casa..cred, sau as putea sa fac ture de noapte...nu stiu...inca nu vreau sa ma gandesc la asta!
Azi am fost si la dentist...aveam o mica gaura de mult si imi era frica...dar mai mult trasa de maneca am mers si s-a rezolvat, bineinteles nu a reusit stomatologul nici sa imi deschida gura fara sa imi faca anestezie (nu cred ca era nevoie, dar paza buna....)! Imi venea sa rad...am nascut fluierand si imi e frica de o biata freza!
David a stat la bunica la curte si s-a jucat cu catelul si a invatat sa spuna coco la gaini (are si ea de frumusete 2 gaini care nu au facut oua niciodata...), si e obosit acum...
Gata, uite ce mult am scris...
Sinzi si David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cali spune:

Buna dimineata,
azi e ultima zi de servici, intru in concediu de odihna si apoi prenatal. Cum acasa am internet prin dial-up, o sa intru mai rar, sa vad ce faceti!va doresc la toate numai bine, si sa ne "reintalnim", macar virtual, sanatosi cu totii!

Numai bine
Cali, baietel 27 sapt + 3zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

hello la mamici, burtici si pitici.
noi suntem bine (daca era ceva...aflati voi!!!) dar am fost in inca suntem sabotati de rds.
asa ca dau pe fuga raportul si dupa aceea citesc pe indelete ce ati mai scris!
poze cu casutza: http://community.webshots.com/user/rocksy25....asa ca vedeti ca totul e cam gata.
revin!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caty spune:

LA MULTI ANI! pt Mariuca si pt Paul pt ziua de maine.
Sa cresteti mari si frumosi, sa aveti noroc in viata si sa va dea dumnezeu tot ce-i mai bun pe lume.

Cornelia si Oana sa va traiasca puisorii ca tare frumusei mai sunt.
Un pupic si de la Dinu pt sarbatoriti.

caty

Mergi la inceput