Iisus si casnicia de azi (2)
Raspunsuri - Pagina 12
crism spune:
quote:
Cris, Emilia, am inteles. deci voi predicati botezul a doua oara....nu stiu pe ce anume din Biblie va bazati cand spuneti ca aceia botezati numai o data nu vor cunoaste mantuirea si imparatia lui Dumnezeu, caci Iisus nu predica nicaieri despre botezuri in serie.Nasterea din nou inseamana Credinta in Iisus, El insusi botezat numai o data. Iisus ne spune sa credem in El, este singura cale de mantuire, SINGURA. oricine spune altceva da dovada de mare curaj...ca tot vorbeati voi despre ispita....
Sper ca din ceea ce am scris s-a dedus faptul ca Isus este SINGURA CALE si SINGURUL Mantuitor. Nu am zis ca cei botezati numai o data for fii cei care nu vad mantuirea. Copii mei nu sunt botezat, si probabil vor fii botezati o singura data, atunci cand il vor primi in inima lor, deci nu despre asta vorbeam, nu vreau sa nu ma fac inteleasa.
Iar Biblia este aceeasi, si SINGURA, nu avem o alta sursa, nu am adaugat si nu am luat nimica din ea. Nu stiu de unde ai tras concluzia ca vorbesc despre altceva privitor la mantuire, nu am zis nicaieri ca botezul mantuieste, ci din potriva am facut clar faptul ca nu suntem mantuiti prin botez. Isus a fost botezat o singura data si a facut-o ca adult si ca simbol sa arate invierea din moarte.
Conchita, fara suparate, am raspuns la intrebarile pe care tu le ai pus, nu imi cer iertare pentru ce am raspuns, ci poate pentru felul in care l-am facut. Am incercat sa fiu clara in explicatiile date, si mi se pare ca vorbele au fost intoarse si nu luate drept pe inteles.
Cristina, sotia minunatului Sean, mamica la doi pitici frumosi, Connor Ryan 3 ani si Elena Maria 1 an.
crism spune:
Si apropos de numele scris al lui Isus, eu nu am auzit de chestia cu magarul(parca). Am sa fac research sa aflu ce este in spatele numelui! Asa pentru mine!
Cristina, sotia minunatului Sean, mamica la doi pitici frumosi, Connor Ryan 3 ani si Elena Maria 1 an.
conchita spune:
Cris, Emilia, fetelor, fara suparare...eu inchei aici participarea mea la discutie...ma tulbura inexplicabil de aproape ca mi-a venit sa plang citind mai ales ce scrie Emilia aici. Cris, nici o legatura cu vorbele tale, ci cu acelea citate de tine, ca doar am citat.
nu simt nici o energie pozitiva lecturand acest topic, pur si simplu, ci doar tulburare tulburare si iar tulburare. nu e nimeni de vina, dar va rog primiti scuzele mele ca trebuie sa ma retrag.
Authority Zero
conchita spune:
quote:
Originally posted by Emilia B.
sa contiuni:
pentru mine Biblia e autoritatea suprema, si cand o biserica nu o respecta in totalitate (ca biserica Ortodoxa, prin proclamarea doar a unei parti a ADEVARULUI impletita cu alte practici in Clara contradictie cu Biblia), si cand pune si Altceva, ca Sfanta Traditie, pe picior de egalitate cu Sfanta Scriptura, atunci imi reorientez pozitia, si ma aliniez si ma identific cu o biserica care predica Adevarul intreg!
Authority Zero
dpintilie spune:
quote:
Originally posted by Emilia B.
Apoi am zis ca barbatul se gandeste la sex, iar tu m-ai tradus cu pacat!!
Nu, nu sexul nu e egal cu pacatul!!!
Sexul e ceva extraordinar, inventat de Dumnezeu! Si nu poti spune ca Dumnezeu a inventat ceva pacatos.
Este necuratul care a pervertit ceva atat de minunat...
Dar mai vorbim si despre asta.
Sexul cu femeia altuia nu e pacat??? Sexul in afara casatoriei nu este pacat??? Ca despre asta era vorba, despre barbatul care isi si imagineaza sexul cu o femeie putin mai dezbracata, pe care o vede pe strada. Emilia, nu cred ca barbatii sunt asa, nu toti(asta ai spus si tu), nici macar majoritatea(asta spun eu )... Cum nu cred ca o femeie care se imbraca mai sexi(desi o fusta pana la genunchi nu mi se pare exagerata, e cat se poate de decenta) nu poate sa cada "in plasa altui barbat" daca nu vrea. Cand iti iubesti sotul poti sa umbli si in pielea goala pe strada si sa ai in jurul tau o turma de masculi infierbantati ca nu-i vezi..Nu-ti pasa, nici cu gandul macar nu pacatuiesti, ce sa mai zic de fapta... Deci nu despre cum iti este imbracat trupul e vorba, ci despre cum iti este imbracat sufletul, cu cel fel de haina...
Apoi ca tot vorbiti aici de botez, e UNIC mai fetelor, il faci o data in viata. Iti botezi copilul de mic, tu, ca parinte credincios ce esti...Apoi daca copilul tau crede in Iisus,in Dumnezeu, el e trecut deja prin taina botezului, a primit Duhul Sfant. Daca nu crede...atunci nici un botez de pe lume nu ii poate salva sufletul
Eu cred ca Iisus e al tuturor celor care cred, eu cred ca botezul pe care l-am primit cand am fost mica e suficient pentru sufletul meu. Daca vreau sa sarbatoresc credinta mea in Iisus si Dumnezeu, in nici un caz nu ma duc sa ma mai boteze o data preotul. Daca e asa cum zici tu, Emilia, de ce nu se boteaza oamenii de fiecare data cand simt mai acut dragostea fatza de Iisus?
Eu sarbatoresc credinta mea printr-o rugaciune din inima, in intimitatea casei mele...Si e suficient pentru sufletul meu...
,Dana si Andrei(12 dec 2003)
http://community.webshots.com/user/dpintilie
crism spune:
Cu tot respectul, Conchita, daca te superi asta este treaba ta si imi pare rau ca simti asa. in discutiile pe care le am purtat, nu ai adus nici un fel de argument Biblic. Ce am citit scris de tine au fost doar idei neavand nici o baza biblica. Nu am vazut versete citate, nimica.
Iar citatele SUNT vorbele mele, si daca nu sunt, atunici rectific, citatele au fost neintelese si nu luate la intelesul lor.
quote:
toate se fac numai o data in credinta crestin-ortodoxa, asa cum nu te insori de doua ori in biserica, nu mori de doua ori, nici nu te botezi de enshpe mii de ori. astea sunt devieri ritualice ciudate, ca omul nu se simte aproape de El fara fastul ceremoniilor fariseice si se bucura de ele de parca sunt prea putine alea lasate de Dumnezeu, tre sa mai inventeze si el altele, nu poate trai fara complicarea mesajului lui Iisus care este atat de simplu: Eu sunt Calea, Adevarul si Viata, Iisus nu trimite pe nimeni nicaieri altundeva decat in camaruta lui, sa se roage in singuratate si liniste si sa fie pregatit sa-L auda cand va bate. atata tot. in cazul pruncului, crede parintele pentru el, e suficient, asa cum copilul plateste pacatele parintilor, asa cum sotia e vinovata pentru mintea pacatoasa a sotului(spusele tale, nu?).
Eu am scris cu ce autoritate am raspuns, nu a fost NICIODATA autoritatea mea ci a Bibliei. Din pasajul de sus, nu vad nimica biblic, as fii curioasa standardele de viata si credinta cine ti le dicteaza personal?
Daca cineva a inventat mai mult decat cere Dumnezeu, este biserica ortodoxa... Nu am gsit niciunde lumanari de aprins pentru morti, icoanele de pupat si inchinat(chiar din potriva, porunca a doua interzice lucrul acesta). Singurul mijlocitor catre Dumnezeu este Isus, nu, Fecioara Maria, nu preotul. Noi nu avem nici un ritual, nu stiu despre ce vorbesti. Cum am mai scris, botezul este o simpla "icoana" a vietii reinoite.
Nu am vrut sa mai raspund, dar nu mi se pare drept sa se arunce acuzatii si fara sa raspund la ele.
Veve spune:
Subiectul discutiei este "Iisus si casnicia de azi" si-ar fi frumos sa nu degenereze in altceva!
Irina,veve & croko
Emilia B. spune:
Ok, sefa, sa traiti!
Deci ma intorc la subiect:
dana pintilie:
sexul este ceva extraordinar, creat de Dumnezeu, si a fost intentionat sa aiba loc intre UN BARBAT SI O FEMEIE, in cadrul familei, casniciei. (si nici inainte!)
A fost pervertit pentru ca odata cu pacatul intrat intre oameni, omul a inceput sa pofteasca ceea ce nu era al lui, si deci, Da, sexul cu femeia altuia e pacat, asa cum ai spus, atat faptic, cat si cu mintea, caci Iisus (daca asta va da mai multa pace... hai sa pun doi de i) a spus ca "Cine se va uita la o femeie sa o pofteasca in inima lui, a si pacatuit cu ea, si se face vinovat de adulter"
Asa ca sexul este ceva minunat cand este practicat in cadrul casatoriei, si sexul trebuie sa fie erotic si fara pudoare intre cei doi soti!!
Acuma, intr-adevar o fusta pana la genunchi nu e neaparat sexi, numai ca ale mele erau mulate. Oricum mai port si acum fuste pana la genunchi, cele in care mai am ceva libertate, si asociate cu ceva top mai lungut, ca sa intram si in detalii din astea...
dar dana, ce incerc sa spun este ca intr-adevar, daca sunt indragostita la max de sotul meu, nu m-ar atinge cu nimic o mie de barbati infierbantati, si nu mai pot pacatui in sensul asta, cum spuneai tu. Problema totusi cred ca am pus-o destul de clar: vorbeam de vina mea fata de barbatii respectivi! Eu sunt cea care le da plilej de pacatuire, umbland imbracata sumar... si vina cade mai mult asupra capului meu. Oricum nu mai vreau sa ma repet...
antoioana spune:
Pentru cei de aici care se cred indrumatori de suflete si cred ca stiu a talcui Sfanta Scriptura, spre mai multa smerenie:
(dialog intre parintele Cleopa si parintele Galeriu):
P.G. "Pentru ca n-ati vrut sa veniti sfintia voastra patriarh. Noi am apelat si ne-am rugat..."
P.C.:"Oare cata rusine si pacat era sa vezi un putregai in fruntea Bisericii?"
P.G."Pai asa ne hotarasem, cu Anania, cu Daniel, noi sa tinem administratia...iar cuviosia voastra: cuvant, slujba si reprezentare."
P.C."Manca-v-ar raiul!"
quote:
Originally posted by conchita
Daca se intampla ceva bun, se intampla cu amandoi sotii? Cum? Ce?...
...binecuvantarea cununiei lucreaza in inimile mirilor, dar se intampla ca la semanarea ogorului, unele seminte cad in pamant bun si prind radacini, altele sunt mancate de vrabii, altele mucezesc in ploaie ca au ramas la suprafata. pentru ca in noi lucreaza si taina botezului, mireasa/mirele au in inima duhul sfant inainte de casatorie, premiza pentru alegeri intru voia Domnului.
Authority Zero
[/quote]
Taina cununiei este taina mare: dupa ea sotii devin un trup, un suflet si o constiinta, fara ca aceasta sa anuleze individualitatea vreunuia dintre ei.
Palmele sotului, facute caus, le cuprind perfect pe ale mele. Ma incalzesc si-apoi imi dau drumul sa zbor. Imi dau drumul sa zbor, cu atata dragoste, ca ma intorc mereu la ele, fericita. Adorm pe covor...ma doboara oboseala, dar vocea lui continua Acatistul catre Maica Domnului. O face pentru el, pentru mine, pentru copiii nostri. E asa de bine!
Ma uit la el si vad un om care are propriile batalii cu el insusi, cu cei din jur, vazuti si nevazuti...El este capul familiei, dar il vad cat de mic se face uneori si se ascunde in mine. Amandoi cautam ceva sau cate ceva si-n cautarile noastre mai dam si cap in cap..."la bine si la rau"...cata putere imi dau cuvintele astea! Stiu, asadar, ca nu totul este roz in viata. Spre marea mea bucurie, Dumnezeu nu ne da mai mult decat putem cara...pentru fiecare dupa putere! Da, mie mi l-a dat Dumnezeu pe cel de care aveam nevoie,(iti multumesc Doamne, stiu ca nu merit) cred ca si tie, Conchita... Nu te lasa tulburata! Suntem in post...
Numai bine.
anto