Iisus si casnicia de azi (2)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns joanna spune:

Cine ma ajuta si pe mine va rog?
Dragostea nu se mindreste,nu se cearta...nu imi amintesc.

Joanna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

quote:
Originally posted by joanna

Cine ma ajuta si pe mine va rog?
Dragostea nu se mindreste,nu se cearta...nu imi amintesc.

Joanna

Joanna e 1Corinteni13 versul 4 uite asa l-am gasit:

1 Corinteni 13:1 Chiar daca as vorbi in limbi omenesti si ingeresti, si n-as avea dragoste, Sunt o arama sunatoare sau un chimval zanganitor.
1 Corinteni 13:1 Chiar daca as vorbi in limbi omenesti si ingeresti, si n-as avea dragoste, Sunt o arama sunatoare sau un chimval zanganitor.

1 Corinteni 13:2 Si chiar daca as avea darul proorociei, si as cunoaste toate tainele si toata stiinta; chiar daca as avea toata credinta asa incit sa mut si muntii, si n-as avea dragoste, nu Sunt nimic.

1 Corinteni 13:3 Si chiar daca mi-as imparti toata averea pentru hrana saracilor, chiar daca mi-as da trupul sa fie ars, si n-as avea dragoste, nu-mi foloseste la nimic.

1 Corinteni 13:4 Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizia o pauzaste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie,

1 Corinteni 13:5 nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau,

1 Corinteni 13:6 nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar,

1 Corinteni 13:7 acopere totul, crede totul, nadajduieste totul, sufere totul.

1 Corinteni 13:8 Dragostea nu va pieri niciodata. Proorociile se vor sfarsi; limbile vor inceta; cunostinta va avea sfarsit.

1 Corinteni 13:9 Caci cunoastem in parte, si proorocim in parte;

1 Corinteni 13:10 dar cand va veni ce este desavarsit, acest "in parte" se va sfarsi.

1 Corinteni 13:11 Cand eram copil, vorbeam ca un copil, simteam ca un copil, gandeam ca un copil; cand m-am facut om mare, am lepadat ce era copilaresc.

1 Corinteni 13:12 Acum, vedem ca intr-o oglinda, in chip intunecos; dar atunci, vom vedea fata in fata. Acum, cunosc in parte; dar atunci, voi cunoaste deplin, asa cum am fost si eu cunoscut pe deplin.

1 Corinteni 13:13 Acum, deci, raman aceste trei: credinta, nadejdea si dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea.

Andrada

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joanna spune:

Multumesc frumos Andrada.
Imi pare asa de rau ca nu am invatat religie la scoala...Stau si ascult minunata in biserica si apoi vin acasa si stau ca o timpa nestiind de unde sa le iau.Eu nu vreau sa le despic in patru ci doar sa le stiu.

Joanna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crism spune:

quote:
Cris, multumesc. Dar, mai concret, ce intelegeti voi prin pocainta si nastere din nou? ce trebuie sa faci altceva decat rugaciunile zilnice, mers la biserica regulat, viata crestina si restul? normal ca l-am acceptat pe Iisus in inima mea, bineinteles ca am fost botezata intru El. voi despre ce altceva, concret, vorbiti aici?

Conchita,

Emilia ti-a raspuns la intrebari si a raspuns bine. Isus este singura Cale care ne duce la Dumnezeu. Cand Il acceptam pe Fiul Lui in viata noastra atunci Dumnezeu cand se uita la noi Il vede pe El. Jertfa Lui Isus a fost facuta pentru satisfacerea lui Dumnezeu. EL a gasit Calea pentru a facilita mantuirea oamenilor, si pentru ca era nevoie de cineva fara de pacat, Isus S-a jertfit pentru noi. Si nu trebuia sa faca lucrul acesta, Dumnezeu este justificat sa pedepseasca pacatul cu moartea eterna(iadul).
Atunci cand Il acceptam pe EL, Ii iubim poruncile. Una dintre ele este botezul care de fapt nu are putere de a mantui ci este doar o marturisire a reinvierii vietii prin jertfa Lui. Asa cum am mai zis, faptele bune, rugaciunile, mersul la biserica sunt doar semne ca suntem crestini, nu ele ne fac crestini. Dedicarea noastra vine in urma nasterii din nou.
Pentru mine nasterea din nou a fost asa o usurare atunci cand am realizat ca eu nu pot face NIMICA si nu pot aduce NIMICA la picioarele Lui ca sa imi pot castiga dreptul in ceruri. Atunci cand am cazut in genunchi si am zis" Doamne, numai TU ma poti mantui, tot ce am este cenusa, iarta-ma pentru ce am pacatuit si arata-mi calea pe care trebuie sa o iau. Ia viata mea si foloseste-o numai pentru gloria Ta!"
Atunci cand te "pocaiesti", viata ta o traiesti pentru a Il multumi pe El, si iti aduce bucurie lucrul acesta nu este o corvoada! Eu ma lupt zilnic, dar nu ma lupt sa ajung la cer, locul meu este deja ocupat, si numele meu este deja in Cartea Cartilor, ma lupt sa traiesc o viata curata si sa nu Ii port rusine Celui care S-a jertfit pentru mine.

quote:
adica? mai clar. eu stiu ca botezul este nasterea din nou intru Iisus. suntem botezati deja, deci?
conditia unica pentru mantuire este credinta in Iisus, ce e cu interpretarea asta ca nu au drept la viata vesnica ceilalti care ...ce? mi-e din ce in ce mai neclar, as ramane indatorata pentru orice explicatie suplimentara, mai pe intelesul meu

am, explicat mai sus diferenta intre nasterea din nou si botez.
In Coloseni 2:12 gasesti cum "fiind ingropati impreuna cu El, prin botez, si inviati in El si impreuna cu El, prin credinta in puterea lui Dumnezeu, care L-a inviat din morti."

Cei de nu duc o viata crestina dupa standardul pe care Dumnezeu L-a pus, nu vor vedea Imparatia Lui. Cei care nu vin la El cu inimile smerite si nu cauta pocainta si iertarea Lui, despre acestia se vorbeste in Biblie in Ioan 6:44.
Sper ca am fost, clara Conchita, daca nu, sa ma ierti si am sa incerc sa explic mai bine.

Cristina, sotia minunatului Sean, mamica la doi pitici frumosi, Connor Ryan 3 ani si Elena Maria 1 an.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

quote:
Originally posted by joanna

Imi pare asa de rau ca nu am invatat religie la scoala...

Fii fara grija ca si daca le invatai in scoala uitai de ele...Tu iti mai aduci aminte trecatorile din Carpati?
A

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilia B. spune:

casandra, consider o chestie putin semnificativa cea readusa de tine, si totusi ma repet, spunand ca:
majoritatea barbatilor, (nu toti), cand apare o femeie atragatoare si care isi mai arata si partile, se gandeste la sex.
Cred ca e logic ca nu din experienta mea ca barbat stiu asta, ci din raporturile mele cu sexul opus.

Rog barbatii care mai trec pe aici sa ma confirme, daca sunt barbati adevarati!! ;)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Cris, Emilia, am inteles. deci voi predicati botezul a doua oara....nu stiu pe ce anume din Biblie va bazati cand spuneti ca aceia botezati numai o data nu vor cunoaste mantuirea si imparatia lui Dumnezeu, caci Iisus nu predica nicaieri despre botezuri in serie.Nasterea din nou inseamana Credinta in Iisus, El insusi botezat numai o data. Iisus ne spune sa credem in El, este singura cale de mantuire, SINGURA. oricine spune altceva da dovada de mare curaj...ca tot vorbeati voi despre ispita....

Emilia, merci pentru lamuriri, topicul asta se transforma in altceva decat ar fi fost frumos, dar si interesant, pentru mine cel putin, sa se discute. avem diferente clare in viziune si simtire; nu vorbesc de nasterea din nou in timp ce-l chem pe Domnul cu numele magarului asa cum faci tu, ciudat ca ti se pare neimportant. si nici nu cred ce spui tu acolo ca barbatii (toti, ca doar ii cunosti numai tu, noi n-avem dreptul sa contrazicem asemenea afirmatie) sunt niste animale, la randul lor, care nu au nimic altceva in cap decat pacatul; nici nu vad in femeie pe gol asa cum descrii tu generos, o sclava care plateste cu lungimea fustei pacatul de a avea mintea scurta; sorry satz zic, prea intunecata lumea familiei ce-o zugravesti, iar aceea nu este familia cladita de Iisus, Domnul meu...Legea Lui e legea dragostei, ce spui tu acolo cand descrii barbatul si femeia imi zbarleste pielea pur si simplu, brrr. nu stiu cine te inspira pe tine sa spui ca TOATE femeie gandesc asa cum ai gandit TU cand purtai fuste scurte si sa reactionezi cel putin ciudat cand vine Casandra si te contrazice. este inutil sa mai spun deci ca nu-i crestineste sa extinzi exemplul despre modul in care gandeste sotul tau la toti ceilalti soti crestini. asta nu e dialog, asta e un monolog destul de bizar al cuiva care nu accepta replica si din gura caruia eu nu il recunosc pe Domnul meu, Iisus Hristos.

am vazut ca insisti sa stii despre cursul biblic pe care il urmeaza Cleomax...probabil ca daca ne spuneai si tu de la inceput ca asta este o discutie de prozelitism de la care sunt exclusi ortodocsii atata vreme cat nu se lasa prozeliti, nu mai imi bateam nici eu gura de pomana. deci, pa, ca oferta nu ma intereseaza.

Authority Zero

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by conchita

....nu stiu pe ce anume din Biblie va bazati cand spuneti ca aceia botezati numai o data nu vor cunoaste mantuirea si imparatia lui Dumnezeu, caci Iisus nu predica nicaieri despre botezuri in serie.Nasterea din nou inseamana Credinta in Iisus, El insusi botezat numai o data. Iisus ne spune sa credem in El, este singura cale de mantuire, SINGURA. oricine spune altceva da dovada de mare curaj...

Da, draga Conchita, Biblia vorbeste despre UN SINGUR BOTEZ, dar un botez adevarat, in adevaratul sens al cuvantului.

Da, nasterea din nou inseamna Credinta in Isus.
Apoi CA DOVADA A ACESTEI CREDINTE, de care un bebelus mic nu este inca in stare, te botezi.
Trebuie sa-ti repet atunci ce spune BIBLIA, nu eu: Marcu 16:16 "Cine va crede si se va boteza, va fi mantuit!" si ordinea e aiai de acolo!
Sau sa-ti mai spun ca tot Noul Testament e plin de exemple de botez CA DOVADA EXTERIOARA A UNEI REALITATI CARE DEJA A AVUT LOC IN INTERIORUL UNUI OM?
O sa mai scriu, acum trebuie sa fug...

Imi pare sincer rau ca privesti lucrurile asa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by Emilia B.
Da, draga Conchita, Biblia vorbeste despre UN SINGUR BOTEZ, dar un botez adevarat, in adevaratul sens al cuvantului.

Da, nasterea din nou inseamna Credinta in Isus.
Apoi CA DOVADA A ACESTEI CREDINTE, de care un bebelus mic nu este inca in stare, te botezi.
Trebuie sa-ti repet atunci ce spune BIBLIA, nu eu: Marcu 16:16 "Cine va crede si se va boteza, va fi mantuit!" si ordinea e aiai de acolo!
Sau sa-ti mai spun ca tot Noul Testament e plin de exemple de botez CA DOVADA EXTERIOARA A UNEI REALITATI CARE DEJA A AVUT LOC IN INTERIORUL UNUI OM?
O sa mai scriu, acum trebuie sa fug...

Imi pare sincer rau ca privesti lucrurile asa...

Emilia, nu te mai osteni, sau cel putin nu pentru mine. nu poti sa fii mai catolic decat papa , adica sa stii tu mai bine si decat Iisus ce vrea El pentru noi. stii tu ce e in inima unui prunc atunci cand se naste?? primeste Duhul Sfant la botez, ce mai primeste la al doilea? ne jucam cu Tainele Sfinte ale Botezului, Nuntii si Inmormantarii? toate se fac numai o data in credinta crestin-ortodoxa, asa cum nu te insori de doua ori in biserica, nu mori de doua ori, nici nu te botezi de enshpe mii de ori. astea sunt devieri ritualice ciudate, ca omul nu se simte aproape de El fara fastul ceremoniilor fariseice si se bucura de ele de parca sunt prea putine alea lasate de Dumnezeu, tre sa mai inventeze si el altele, nu poate trai fara complicarea mesajului lui Iisus care este atat de simplu: Eu sunt Calea, Adevarul si Viata, Iisus nu trimite pe nimeni nicaieri altundeva decat in camaruta lui, sa se roage in singuratate si liniste si sa fie pregatit sa-L auda cand va bate. atata tot. in cazul pruncului, crede parintele pentru el, e suficient, asa cum copilul plateste pacatele parintilor, asa cum sotia e vinovata pentru mintea pacatoasa a sotului(spusele tale, nu?). Te rog, chiar nu incerca tactici de prozelitism cu mine, mai ales dupa ce mi-ai dat proba maxima cu numele lui Iisus. deja cred ca am cazut in ispita prea tare, dar, Dumnzeu sa ma ierte, n-am stiut de la inceput ca voi auzi asemenea...in fine.

Authority Zero

Mergi la inceput

Apoi am zis ca barbatul se gandeste la sex, iar tu m-ai tradus cu pacat!!
Nu, nu sexul nu e egal cu pacatul!!!

Sexul e ceva extraordinar, inventat de Dumnezeu! Si nu poti spune ca Dumnezeu a inventat ceva pacatos.
Este necuratul care a pervertit ceva atat de minunat...
Dar mai vorbim si despre asta.

Mergi la inceput