Pierderea sarcinii..."missed abortion"
Raspunsuri - Pagina 4
try spune:
Felicity, eu nu eram de acord cu tine strict legat de "indiferenta medicilor e aceeasi peste tot" si de "dupa avort poti ramane imediat insarcianta".
N-am vrut sa postez cu scopul de a da sau nu dreptate cuiva, ci am simtit nevoia sa imi expun parerea. Imi pare rau daca mesajele mele suna intr-un fel mai dur. Asta mi-e modul de exprimare, mai categoric, dar daca ai putea sa-mi auzi tonul vocii, ai vedea ca n-am spus nimic cu rautate sau cu superioritate.
Numai bine in continuare.
22+ sapt DNP 31 oct.
Felicity spune:
Fetelor, am fost la doctor azi si am intrebat despre disputa care s-a creat.... cand sa reincep.
Raspunsul a fost.....cel mai bine si mai bine e sa reincepi dupa 2 cicluri. asta e ideal. am intrebat daca in astea doua cicluri se restabilesc straturile de care vorbeste Try si daca e totul la locul lui si daca e "safe", si daca nu cumva am nevoie de 3-6 luni pt asta...si mi-a zis ca inca de la prima menstruatie se restabilesc acele straturi si nivelul de hormoni, insa...e posibil ca prima menstruatie sa fie mai putin abundenta...si atunci inseamna poate ca nu s-au refacut pe deplin, de aia se sugereaza sa astepti inca un ciclu. Insa, in caz cand prima menstruatie e normala, atunci poti sa incepi chiar dupa prima menstruatie.
Felicity spune:
Am uitat sa precizez alt lucru, mi s-a spus de catre doctorita ca intr-adevar dupa un avort, majoritatea femeilor raman insarcinate in urmatoarele trei luni de cand se reia activitatea.
Fabya spune:
Buna fetelor,poate va continua mai departe acest subiect,cel putin e bine sa fim intr-un grup toate aici avind situati asemanatoare.
Povestea mea e asemanatoare cu a multora fete din forum,si eu am pierdut anul trecut la interval de 6 luni doua sarcina una in martie oprita din evolutie cu mici singerari ,iar a doua in decemrie(2003) in 11 saptamanii sarcina lipsita de embrion adica sac gol....vreau sa va zic ca eu nu am crezut pina in ultimul moment asa ceva pentru ca sapatamanal i-mi facea medicul analiza de singe si Hcg crestea bine si era corespunzator la virsta pe care o avea sarcina,decit ca nu se vedea emrionul,in saptamana 11 a inceput sa scada Hcg si clar ca se producea eliminaraea sarcinii si a trebuit sa fac aceasta mica operatie (chiuretaj).Ieri am fost la medic la control si a zis ca sunt perfect sanatoata(uter,ovare,piept ,etc) pot ramane din nou insarcinata.Dar mi-a dat la cerinta mea si de fapt a fost si ideea lui anul trecut cind eram in spital ca ar trebui sa i-mi fac analizele atit eu cit si sotzul meu la o clinica genetica in Marburg daca totusi sunte decis sa avem un bebe,si ieri am primit trimitere la acesta clinica-genetica la 200 de km de unde stau.Problema e ca nu stiu ce analize i-mi vor face,ziceti-mi si mie ce fel de analize sunt ,din ce se fac Singe ,Urina sau Secretie? cit timp dureaza aceste analize se pot face toata intr-o zi ??? sotzului meu din ce-i va recolta (singe)pentru analize,sau din ce anume se face la barbati ???? bine,ca rezultatul il voi primi prin posta acasa la o saptamana asta mi- confirmat medicul meu.
Poate e vre-o fata din Germania care a fost in caz asemanator si a fost nevoita sa i-si faca aceste analize si stii cum se numesc aceste analize in Germana ,ca eu nu am de unde sa stiu termeni acestea medicali in lb.ge si nici nu-i gasesc.
Ma gindesc si la o alta varianta sa i-mi fac aanalizele in Romania dar eu nu am casa de sanatate acolo si sotul meu nu mai are nici nationalitate Romana si nu prea cred ca prea mare lucru as face si in tara,poate e mai bine aici.Eu ori cum i-am zis medicului meu ca vreu toate analizele facute la clinica-genetica si pe trimitere a scris si el ca am avut doua pierderi anul trecut plus cele mai de mult in total a scris 4+,adica peste patru.....Eu am mai perdut o sarcina in urma cu 10 ani in luna a -sasea....dar asta am si uitat-o la asta gasesc alta explicatie pe vremea de atunci......
<<<<<Rog dintre fetele din Germania care au ajuns la clinica-genetica din Marburg sa i-mi dea si mie citeva informatii acolo la un medic-prof. in domeniul asta ca trebuie sa dau eu acolo un telefon sa i-mi fac un termen impreuna cu sotzul meu,si poate stii cineva cum se numesc in Germana aceste analize.
Numai bine si multa sanatate.
Fabya
http://f1.pg.photos.yahoo.com/ph/sella1be/my_photos
try spune:
Felicity, asa e, in fond ciclul fiecareia este un fel de barometru. Cand revine la normal e semn ca totul decurge bine acolo dupa problema respectiva (chiuretaj, avort etc.).
De fapt starea lui (abundenta, consistenta, durere, cheaguri mai multe si mai mari sau nu) e semnul cel mai bun ca te poti reapuca de treaba. Probabil ca mai nou doctorii au observat ca refacerea este ma irapida decat se credea pana acum si de-aia au inceput sa recomande termene mai scurte. Din informatiile mele asta era media de asteptare recomandata: 3 luni (6 luni in situatii mai complicate sau afectiuni mai grave).
22+ sapt DNP 31 oct.
consuela spune:
Am 30 de ani si un baietel de 3 ani jum.pe care l-am avut dupa multe tratamente.Sa stiti ca ma identific cu aproape toate dintre voi caci am vut din tot ce ati avut si voi.Am vazut si din ce ati scris voi si vasusem si pe Discovery ca sarcinile se pierd in majorit.cazurilor in jurul sapt a-8-a.Asa am patit si eu.Am avut si ovare micropolichistice am luat si medicam.Acum mi-a zis medicul ca daca vreau inca un bb imi va da Duphaston dar nu stiu ce sa zic.Dupa pierderea sarcini care s-a oprit din evolutie in oct.nu prea mi-a venit sa mai incerc de frica sa nu repet experienta ingrozitoare dar si ptr. ca am un ciclu f.neregulat si pana nu e totul in ordine acolo jos asa cum si precedenta bine a spus mai astept.La primul control dupa vort mi s-a zis ca am ov.micropol si datorita lor as fi pierdut sarcina(?)si am luat 4 luni anticonceptionale.la o luna dupa ce am renuntat la ele a inceput sa fie tare neregulat ciclul si acum iar am dureri de ovare pe la mijl.lunii si de fapt nici nu stiu cand ca imi vin rusii cateodata si la 15 zile.Mi-e teama ca iar am chisturi. Ma voi intoarce la dr. dar mai astept sa vad ce se intampla poate inca nu s-a reglat dupa tratam.cu anti.Voi ce ati auzit de Duphaston,eu stiu doar ca este de fapt Progesteron.Medicii mi-au zis ca avortul s-a produs ba datorita greselilor genetice ba din cauza chisturilor nici nu se stie de fapt.Nu mai are rost sa ma plang prin ce trec de cand am aflat acum 5 ani ca nu pot ramane insarcinata usor de atunci toate relele se tin lant dar eu va spun nu renuntati niciodata nici voi la ceea ce va doriti cu adevarat!!Va pup si multa bafta tuturor
Fabya spune:
Buna,Consuela bucurate ca totusi ai reusit sa ai un baietel un lucru foarte important din viatza ta,si eu am o fata de 16 ani si mai incerc dar daca nu voi reusi sa mai am un copil in urmatori doi ani e tot bine,eu zic ca asa a fost sa fie.Oricum eu iti doresc succes, multa sanatate si desigur multa reusita in avea inca un copil.
Fabya
Felicity spune:
Consuela, sa-ti traiasca baietelul si sa fiti sanatosi cu totii. Eu am doua prietene cu ovare polichistice si sunt insarcinate amandoua. Au urmat probabil tratament, nu stiu exact ce, dar se poate, nu iti pierde speranta. Una dintre ele nu avea ciclu cu anii, si doar cand se spargea un chist avea dureri si sangerari. Si va naste in septembrie. Poate totusi nu chisturile au facut sa pierzi sarcina. Eu zic ca daca ai incredere in tine, o sa fie totul bine. E un semn pozitiv ca ai putut sa ramai insarcinata si ca ai un baietel sanatos. Poate te ingrijorezi mai mult decat ar trebui. Doctorii vor stii de ce ai nevoie si te vor ajuta. Trebuie doar sa gasesti unul bun si sa mergi inainte. Eu iti tin pumnii si ai sa vezi...in curand ne vei anunta ca astepti un bebelush.
Fabya, si tie sa-ti traiasca donsoara . la intrebarile tale imi pare rau dar habar n-am sa raspund. Ai fost la clinica de care ziceai? Ti-ai facut analize? Iti doresc sa reusesti si sa astepti un bebelush in curand.
E mare durerea pt fiecare, eu cred ca voi fi mai relaxata de acum incolo. Mie nu mi-e teama ca se poate intampla iar, chiar daca asa va fi, nu avem cum preintampina. Cred ca am devenit mai relaxata cand am vazut cat de des se poate intampla...inainte ma simteam "speciala" , acum ma simt normala si sanatoasa. Fetelor, bafta multa
Felicity spune:
Fabya, tu cati ani ai? Eu am 34.
ce explicatie ai gasit la pierderea sarcinii din luna a6a? te intreb din pura curiozitate, daca nu-ti face placere sa-mi spui, e ok cu mine. sper sa nu te deranjeze intrebarea mea.
in luna a a6a mi se pare mult mai dureros sa pierzi sarcina...de fapt mi-e greu sa-mi inchipui cum poate fi. imi pare sincer rau si sper sa-ti fie bine si sa iti reuseasca sa ai un copilash sanatos.
Fabya spune:
Am inceput sa singerez incepind cu luna 3 si am luat un tratament dar si munceam pe timpul acela,si trebuit in luna a sase-a sa mi se faca un serclaj....daca aveam mai mult cu vre-o trei saptamani mai erau sanse ca copilul sa treasca dar si atunci aveam destul de multe probleme si poate e bine ca sa intimplat asa ca,respira greu cel putin iau mai rupt si o mana la copil pe masa de nastere, asa mi-a zis doctorita mea sa ma rog la dumnezeu sa nu treasca ca i-mi va fi greu cu el....si dimeata a doua zi deja a venit doctorita si mea zis ca a decedat.Acuma eu nu mai stiu ca nu au vrut sa mi-l arate decit sotzul meu (fost)ce la vazut inainte cu o seara si mi-la descris un pic,stiu ca avea ochisorii deschisii...in fine o povste veche.......pe urma la 6 luni sa destrmat si casatoria noastra.........Daca vrei sa mai intrebi ,cu multa placere o fac...Apropo ca uitam luna viitoare fac 35 de ani,ca mai intrebat.paaa
Numai bine si multa sanatate
Fabya