Pierderea sarcinii..."missed abortion"
Raspunsuri - Pagina 11
try spune:
Florypop, parca citisem ca ati hotarat si sa adoptati un copil. Mergeti pe ambele cai in continuare? Incercati sa aveti un bebe in burtica si sa infiati unul?
Oricum multe pentru curaj, pentru optimism si pentru exemplul care-l dai fetelor. Uneori face foarte mult sa vezi ca altul alearga alaturi de tine, e o sustinere morala extraordinara.
25+ sapt DNP 31 oct.
Felicity spune:
Try,
iti doresc sa ai un copilas sanatos si o nastere usoara fara nici o problema. stii ce este?
si eu am citit ca aceste greturi sunt o dovada ca totul decurge bine... iar eu n-am avut deloc. insa nici sangerari si nici dureri.
oare o fi vreo explicatie de ce unele sarcini sangereaza si se auto-elimina iar altele stau cumintzi acolo saptamani bune?
v-am pupat
florypop spune:
Try, intr-adevar vrem sa adoptam un copil. Vom merge in continuare pe ambele cai. In cazul in care voi ramane insarcinata voi astepta inca trei patru luni sa vad daca sarcina merge bine si daca totul va merge bine pana la sfarsit vom amana pana la anul adoptia pentru ca va fi foarte greu cu doi copii mici odata. Vrem sa infiem tot un bebe mic de maxim 5 luni.
Dar deja am inceput discutiile cu protectia copilului si vom depune curand dosarul pentru a primi atestatul de parinti adoptivi. In timpul asta prestam poate ca se va intampla minunea. Oricum ideea e ca indiferent care va fi rezultatul in ceea ce priveste sarcina urmatoare vom adopta un copil. Daca nu va fi anul asta la anul cu siguranta.
Va pup,
Flory
consuela spune:
TRY,
Iti multumesc ca mi-ai raspuns si iti doresc un bb frumos si sanatos si sa va bucurati de el.Acum pot sa iau si eu linistita progesteron chiar daca nu rezolva problema sarcinii intotdeauna.
martha78 spune:
Try, ai dreptate, ar trebui intai sa se faca niste analize si apoi sa se prescrie retete...
Si eu am pierdut 2 sarcini oprite in evolutie si mi s-a recomandat duphaston si vit E, fara nici un fel de analiza a progesteronului; doar s-a presupus pur si simplu ca ar fi o insuficienta hormonala.
Inca si acum caut cauza si chiar nu-mi dau seama ce poate duce la oprirea unei sarcini.
try spune:
Felicity se pare ca e baietel (vreo 70-80% sigur), insa ne-au zis sa pastram totusi si rezerve. Stii cum e, e destu lde greu sa fii sigur 100% si decat sa-si puna pacientii in cap, prefera sa dea verdicte probabile, nu sigure. Important e sa fie sanatos/sanatoasa. Ne-am obisnuit cu ideea ca e baietel asa ca o sa fie o mica supriza daca nu se adevereste, desi pana la ecografia "doveditoare" eu tot ziceam ca am fetita (asa imi doream eu).
Prezenta greturilor e o dovada linistitoare pentru viitoarea mama, dar asta nu inseamna ca lipsa lor (chiar completa) inseamna ca ar fi o problema cu sarcina, nici macar risc mai mare nu e sa fie problema. Nici acum medicii nu au putut identifica de ce anume unele femei au greturi, altele nu. Se merge pe 2 ipoteze: hormonii care modifica diverse la stomac si in felul asta apare sensibilitatea sau glucoza din sange (tot modificata ca urmare a hormonilor). Deci, fii fericita daca ai greturi si voma caci e o dovada in plus ca treburile merg bine, dar nu te impacienta daca nu le ai, caci nu-i o dovada ca merge ceva rau.
De ce unele sarcini sangereaza si se autoelimina si altele stau bine mersi acolo?
Pai pentru ca unele sarcini au probleme si atunci se produce avortul, iar altele sunt sanatoase si decurg bine. Daca prin "stau acolo bine mersi" te referi tot la sarcinile cu probleme, dar care nu se elimina, eu am inteles lucrurile asa. Si cele care le vezi tu ca se autoelimina sunt tot sarcini care au avut probleme, dar cu mai mult timp in urma, dar problema nu a fost depistata de nimeni (n-au existat nici simptome pana in momentul avortului spontan: dureri, sangerari, nici nu a existat un control care sa confirme vreo problema pana in momentul avortului spontan). Lumea tinde sa creada ca atunci cand a inceput sangerarea si s-a produs avortul spontan, atunci a aparut si problema. De regula problema apare cu mult timp inainte, insa n-o depisteaza nimeni. Bine, exista si cazuri de avort spontan cand problema a aparut aproape concomitent cu avortul spontan si aici ma refer la cazurile de genul: ai ridicat masina de spalat si normal c-ai pierdut sarcina in urmatoarele zile. Dar daca nu ai facut nimic care sa periciliteze sarcina si totusi avortul spontan s-a produs, atunci mai mult ca sigur ca problemele au existat cu ceva timp in urma (cateva saptamani de regula). Cum am mai spus, organismul are nevoie de un timp de procesare a informatiei: adica de la momentu lcand apare problema si bebe inceteaza di nevolutie, pana la momentul autoeliminarii trec niste saptamani, ce sa facem, asa reactioneaza organismul nostru. O fi avand si el nevoie de a se convinde ca nu mai e nimic de facut si poi sa purceada la solutia finala: autoeliminarea. Cand intre momentul problemei (incetarea in evolutie) si autoeliminarea ajungi la un control si medicul depisteaza problema, poti sa optezi pentru un chiuretaj, ca sa nu astepti tot acel timp pana se autoelimina totul. Uneori e dureros (dpdv psihic) pentru anumite gravide sa astepte cine stie cat (poate 2 sapt., poate 2 luni) pana se autoelimina.
Asa ca nu prea e nici o diferenta intre cele doua tipuri de sarcina de care vorbeai tu, doar ca ele sunt in faze diferite: unele deja au ajuns la momentul sangerarii si autoeliminarii, iar altele inca nu au ajuns la acel moment, insa bebe nu mai traieste si tu ai aflat deja asta...
Nu stiu daca am fost foarte explicita, mi-ar fi mai usor sa explic stand de vorba cu tine fatza in fatza decat prin cuvinte intr-un text.
Poate te intrebi de ce unele sarcini se elimina complet si altele doar partial... tine de organism in parte, nimeni nu poate spune dianinte cum va reactiona organismul nostru in caz de... Ce poti face e doar sa astepti si sa vezi daca se elimina tot sau doar partial. Daca s-a eliminat tot, nu mai trebuie intervenit, doar supravegheat sa nu apara totusi complicatii (oriunde exista un mediu sanguin bogat, asa cu me in interiorul unui uter ce tocmai a rejectat o sarcina, pot aparea infectii si de aici complicatii). Daca nu s-a eliminat tot, atunci avortul spontan incomplet se va completa cu chiuretaj (resturile neeliminate natural se elimina artificial prin aspirare sau cu chiureta).
Florypop, mult succes in continaure si felicitari pentru curajul tau.
Martha, e posibil sa nu afli niciodata de ce anume ai pierdut acele sarcini. Numa icand exista probleme clare si evidente ale aparatului genital (de ex: o malformatie a uterului, o gupare chistica, un uter fibromas, un fibrom, o structura hormonala deficitara sau excedentara pe anumiti hormoni, o chestie ereditara, malformatii genetice ereditare etc) se poate raspunde mai usor la intrebarea "de ce?". Insa cand nu ai una din toate acestea e greu de spus (ma refer chiar la medici) ce anume cauzeaza pierderile de sarcina.
26+ sapt DNP 31 oct.
Felicity spune:
Try, ma bucur pt tine ca e baietel, chiar daca iti doreai fetita. Fetita va urma baietelului. Mai bine nici ca se poate.
Florypop si eu te admir, si ca te-ai hotarat sa reincepi dar si ca vrei sa infiezi un copil. Sper insa sa-ti reuseasca tot ce ti-ai propus. Sa ai copii sanatosi, voinici si destepti.
Eu am fost ieri la doctorita (sunt dupa primul ciclu de dupa avort) si doctorita m-a intrebat daca m-am reapucat de treaba. Mi-au iesit bune ceva analize sugerate de ea, asa ca mi-a spus ca nu am ce sa mai astept. Iar in caz ca nu voi ramane in vreo 4 luni sa vin sa-mi faca alte analize, de fertilitate cred.
Insa, am aflat ieri ca in cateva luni ma voi muta la un job intr-un alt oras (3000 de mile distanta), asa ca va trebui sa o iau de la capat cu doctorii. Ma extenuaza numai gandul mutatului si al noului job, darmite ideea de a mai avea un copil, sau de a ramane insarcinata . Dar acum cum o vrea cel de sus. E si ceva pozitiv in asta.... imi ramane mai putin timp sa ma gandesc la toate lucrurile rele care se pot intampla.
Eu am renunatat sa ma intreb de ce am pierdut sarcina. Poate asa a fost sa fie, insa inteleg perfect pe cele carora li s-a intamplat asta si a doua oara si a treia oara, etc.....atunci chiar incepi sa crezi ca e ceva in neregula cu tine. Si te intrebi ce anume. Dar sa speram ca va fi bine pt toata lumea.
lordra spune:
Try, multzam tare mult pt raspunsul de la pag. 6 . Abia acum l-am citit. Sa stii ca saptamana asta am avut o ditai sangerare..sa fie oare ciclu sau inca se mai elimina sarcina? Am avut vreo 3 zile de sangerare maroniu inchis si inca vreo 3 de sangerare rosu curat. Dureri nu am deloc. Ar fi cam saptamana 4 dupa acel avort spontan. Stiu ca ciclul ar trebuie sa vina la 4-6 saptamani dupa avort (am citit undeva pe o pagina medicala) insa cica poate veni si mai devreme (sau evident, mai tarziu). Trebuie neaparat sa ma lamuresc fiindca ginecoloaga mi-a dat de facut o tona de analize, printre care si unele hormonale (va trebui sa calculez zilele propice pt a le face)+ Papanicolau, cultura de col si secretie vaginala. Ori, daca eu tot sangerez, nu prea vad cum le pot face prea curand.
La tine cum s-a intamplat? La cat timp dupa incetarea sangerarilor de eliminare a sarcinii a aparut menstruatia?
Mai am o intrebare: pentru ce anume se fac analizele ureaplasma, micoplasma si citomegalovirus? Despre restul (chlamidia, toxoplasmoza, rubella) stiu cate ceva, insa despre primele enuntate nu prea stiu nimic.
Numai bine!
Lordra
Felicity spune:
Lordra, ma pricep prea putin la ce povestesti ca ai, asa ca parerea mea nu e prea concludenta. insa in locul tau as incerca sa rezolv problema sangerararilor care nu se mai opresc. ca o fi fibromul, ca o fi chistul, ca o fi de la avortul spontan, ca o fi menstruatia...nu cred ca e cazul sa faci speculatii, e viata ta in joc. du-te la un doctor si spune-i toate astea. mie mi se pare tare periculos sa pierzi atata sange.
iti urez sanatate maxima si ai grija de tine