pentru cei din alte tari
cum sunt permanent in cautare de solutii, cineva imi propunea sa fac artizanat pentru a vinde in strainatate si, mai spunea persoana respectiva, in strainatate se cauta si este pretuit.
dupa ce am vazut pe forum atat de multi romani plecati din tara, m-am gandit sa va intreb: asa este? cu siguranta ati dus cu voi ceva specific romanesc in tarile in care va aflati acum. cum au apreciat strainii arta noastra?
Raspunsuri
frunzaverde2 spune:
mileurile de laseta (crosetate) sint apreciate aici
obiectele de artizanat pe care le-am oferit au fost intotdeauna apreciate dar ma indoiesc ca aceiasi oameni ar fi fost dispusi sa plateasca pentru a le avea in casa
preturile pentru tot ce e lucrat manual (de ex : pulovere impletite, fete de masa brodate, dantela ) sint exagerat de mari. In Franta exista si un artizanat national (prin sud de ex), si chiar daca nu au produse rom^nesti au cam acelasi gen. Si sa stii ca nu se omoara nimeni cumparindu-le.
Cred ca ai avea mai mari sanse daca ai deveni furnizor pentru rom^nii din strainatate.
If you want to win you have to learn to be a master of the game.
ocebine spune:
Chiar astazi am pe mine o ie (asa se scrie?) alba si toata lumea din birou m-a intrebat de unde am asa bluza ca nu au vazut.
La noi azi este o umiditate crunta iar eu sint singura relaxata in pinza topita iar ei transpira![]()
Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex3.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick3.jpg
conchita spune:
hai ca mi-a dat o idee Anamaria cu ce sa ma imbrac azi, pomenind de "iiiiiia" ei alba, am si eu una bej adusa de-acasa, cusuta cu fir de borangic, foaie verde, mai, mai.:))
aici sunt craft-uri (artizanate) din toata lumea, dar si americancele fac tot felul de chestii acasa, quiltul e la mare trecere, de exemplu. de crosetat, croseteaza si ele, plus restul. ce am vazut ca s-ar vinde ar fi ouale incondeiate, dar au acaparat rusii piata si la astea (pana in $5). la "velintze" cei mai tari sunt mexicanii, adica au preturi de dumping. am o cunostinta, o romanca, in arkansas, care are magazin de artizanat romanesc si e pe cale sa-l inchida ca nu a vandut mai nimic in doi ani de zile. atata vreme cat poti cumpara de la wal*mart crafturi facute la masina, super-ieftine, lumea nu se inghesuie la originale scumpe. bogatasii pe-aici au alte gusturi, deci si astia ies din discutie. spun asta pentru ca am studiat si eu piata la un moment dat, ma gandeam sa deschid un magazinas import-export pe artizanat, dar n-as face mare branza, mai ales ca nu am comunitate de romani pe zona.
p.s. am uitat sa raspund la cealalta intrebare, cum a fost apreciat ce am adus de-acasa. foarte bine, zic eu, am dat ii la tot familionul, stergare, lasete, oua incondeiate, papusi artizanat, fetze de masa brodate, dar cel mai tare au fost apreciate Galle-urile. 
Cricor spune:
Aici marea majoritate a emigrantilor romani sunt la prima generatie, toti merg acasa odata la cativa ani, sau au in grupul de cunostinte pe cineva care merge, sau vin parintii - deci exista solutii sa-ti cumperi direct din Romania la preturile de acolo. Canadienii ca natie sunt zgarciti (dupa parerea mea), nu cred ca ar cheltui pe obiecte de artizanat.
Corina
antoioana spune:
quote:
Originally posted by Cricor
Canadienii ca natie sunt zgarciti (dupa parerea mea), nu cred ca ar cheltui pe obiecte de artizanat.
Corina
Asa cred si eu :(.
Numai bine.
anto
Sanca spune:
eu cred ca icoanele pe sticla ar fi apreciate aici.
Americanii ca si Canadienii sant stransi la punga si le place sa compare preturile de la 10-20 de magazine pana ce se decid sa cumpere. Plus de asta nu prea ii vad eu pe straini decorand casa cu artizanat romanesc, decat daca sant interesati in cultura noastra si daca au fost in Romania in vizita.
Am fost in multe case de americani, si nu prea le au ei cu mileuri si bibelouri...
Plus de asta chizenariile sant extrem de ieftine aici, ouale condeiate nu ai avea un profit prea mare pentru ele.
Andrada spune:
Am o prietena care face muuuulte goblenuri (e f rapida ) si a incercat sa vinda aici cind a venit in US, dar nu prea i-a iesit....Poate nu stia unde sau cum....
A
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele