FIV 14

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nounou spune:

Pepsica, biopsie testiculara ati incercat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pepsica spune:

NU! am citit pe aici ca biopsia testiculara ar putea da probleme si mi-e frica sa-i spun sa o faca...de-asta am mai intrebat pe aici pe la fete sa vad ce si cum, si se pare ca pe de-o parte e cu risc, pe de alta parte nu te poate edifica....si uite asa ma invirt in jurul cozii, sperind ca se va remedia de la sine, anii trec, si noi

Mergi la inceput

Nu stiu ce s-a scris si ce fel de probleme ar putea da biopsia testiculara (?!?), insa pot spune ca, fie coincidenta sau nu, in urma biopsiei diagnosticul nostru s-a schimbat din azoospermie in oligoastenospermie, chiar la acelasi laborator ...
Anyway, ce aveti de pierdut??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Pepsica, scuze de intarziere, am fost vreo doua zile plecata de acasa.
Eu sunt pacienta dnei dr Denisa Protopopescu, cu care am colaborat super si sarcina a venit la prima incercare de FIV (eu 36 ani, acum 37). Si noua ne spusese ca exista posibilitatea de punctie testiculara, dar nu a fost cazul, pt ca sotul avea un nr bun de spermatozoizi, numai mobilitatea era foarte mica (13%). Asta a fost si cauza pt care am ajuns la FIV-ICSI, pt ca eu nu am avut niciodata probleme ginecologice.
Eu cred ca riscurile exista si pentru noi, femeile la procedura asta, chiar daca mici. Stimulare hormonala, punctie cu anestezie generala etc, asa ca ma gandesc ca ar trebui sa-si asume si barbatii un risc, acela de punctie testiculara, in caz ca e nevoie. Daca ne gandim bine, toate pe lumea asta au un risc. Dar, daca va inarmati cu putin curaj, totul o sa se lamureasca.
Cat priveste tulburarile emotionale la copii, n-am auzit de asa ceva, nu stiu si nici nu vreau sa ma gandesc; vreau sa cred ca va fi un copil normal.
Eu iti recomand sa mergi la Medsana si sa incepi o colaborare cu un medic de la FIV, cred ca cel mai bine te edifici direct de la sursa. Aici cel mult vei primi pareri, dar nu solutii.
In caz de punctie testiculara, pretul va fi cel de ICSI plus inca 200 euro. Tratamentul pe mine m-a costat in jur de 600 euro, dar depinde de ce anume iti va recomanda sa faci. Eu am facut protocolul scurt si am folosit Menogon pt stimulare. Exista si variante mai scumpe (Gonal F, Puregon, la care preturile sunt de 2-3 ori mai mari).
Multa bafta si sa fie cu noroc ceea ce veti hotari!

Anemona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Pepsica,la FIV sansele sunt 20-25%pana la 50%.Depinde de organismul tau,daca el va accepta sau nu embrionii.Ei sunt introdusi artificial,organismul tau este pregatit sa-i primeasca dar ii poate si respinge.De ex la mine dupa o saptamana s-au dus.Aveam dureri mari de burta si organismul a luptat cu durerea si a respins ce era acolo.Erau primele FIV-uri facute la Medsana,Ancar nu stia organismul meu...la ET in schimb a stiut cum reactionez si mi-a dat antispastice si a fost perfect.Asa cum spunea si anemona tu trebuie sa fii perfecta dpdv ginecologic.

Gabi.

Mergi la inceput

Eu vorbeam de punctia testiculara diagnostica, cea care se face pentru a evidentia daca exista forme mature sau mobile de spermatozoizi, care, din cauza blocajului tubilor seminiferi, nu pot ajunge in lichidul spermatic ejaculat. Daca se descopera existenta acestora in acest fel, are rost sa incepi tratamentul pentru FIV, altfel ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

postat de Gianni

Trimis la - 07/07/2004 : 09:31:17
--------------------------------------------------------------------------------

Buna dimineata ,

De la ultima mea incercare FIV , mi-a ramas Lucrin pentru inca 13 zile. Problema este ca este inca valabil pina la 1 septembrie.(am inteles ca se poate folosi fara probleme inca 2 luni de la data expirarii).
Intrebare: il vrea cineva ? Gratis,bineinteles.

Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luli spune:

Buna fetelor,
Nounou, Gabid
si toate celelalte dragute - ajutati-ma si pe mine, bagati-ma si pe mine pe filiera, recomandati-mi si mie un doctor de la Giulesti caci in functie de evolutia sotului meu si a -lor vom ajunge si noi la FIV, si sicer nu reusesc sa strang pana in toamna toti banii care sunt necesari pentru FIV la Medsana....Si apoi ma ingrozeste trecerea timpului, nu mai am timp de pierdut si nici putere...

Va pup dulce,

Luli
E si maine o zi!

Mergi la inceput

Iuli, care e situatia pana acum?
Noi am inceput investigtiile cu Dr. Moisa, care ne va pregati pentru FIV, insa operatia o va face Marinescu, pe care nu l-am vazut inca ..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Buna Luli..eu Fiv-ul am sa-l fac cu Niculescu si Cocei embriolog...alte echipe de la Giulesti, Marinescu - Moisa...cam atat ca restul nu cred ca conteaza..ei sunt cei principali.

AniS
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput