FIV 14
Raspunsuri - Pagina 7
![](images/user_woman.png)
gabid spune:
Anis,nu stiu cand voi mai face FIV...cand voia veaa banii pt FIV...asta e!Acum importantb este sa ne gasim un servici si eu si sotul pt ca nu putem sta la nesfarsit pe banii socrilor.Deocamdata SINCER nu ne permitem financiar al doilea bb.Speram sa fie bine si pt noi!
Gabi.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
pepsica spune:
Ziceti-mi si mie...ce sanse sint la fiv? stiu ca s-a mai discutat, dar....nu mai stiu cind Si mai ales, daca exista interdictii pt. potentialele mame daca au pietricele la vezica biliara.... ca ma gindesc eu: ma agit sa fac rost de bani, ma bombardez cu hormoni etc , sanse mici, si da norocul peste mine si ramin,dar ce fac daca am o criza de bila? e doar un gind- nefericit gind!- si cu riscul de a va plictici, cam cit ar costa un fiv cu injectie nu stiu cum? adica probabil cel mai scump! Stiti pe cineva cu reusita? mersi!
anemona spune:
Pepsica, ma incumet sa-ti dau eu un raspuns, nu stiu cat de edificator, dar o sa-ti spun ce stiu.
Din cate stiu, sansele de reusita la FIV sunt de 20-25% de a ajunge cu copilul acasa. Sansele pleaca de la 100% si scad pe parcursul tratamentului (modul cum raspunde fiecare femeie), al fecundarii, al evolutiei post transfer, al evolutiei unei eventuale sarcini. In final asta e procentul de copii nascuti. Rezultatele sunt totusi diferite de la o clinica la alta (in lume)in functie de cum isi selecteaza pacientele, de tehnica, de experienta medicilor si a embriologilor, de dotari, de varsta femeii, de sansa etc. Multe dintre esecuri se datoreaza lipsei de cunoastere in acest domeniu (ma refer la nivel global), pentru ca au ramas inca foarte multe lucruri de descoperit se de explicat in acest sens.
Cred ca te-ai referit la ICSI (injectie intracitoplasmica cu sperma in ovul), costul e diferit in Bucuresti in functie de clinica, la Medsana (unde am facut eu) este 2400 euro, iar la Giulesti este cam 1900$ (mai sigur iti vor spune fetele care au facut acolo).
In ce priveste litiaza biliara pe care o ai, eu cred ca nu e o piedica in principiu, dar oricum inainte de o asemenea procedura se face un set complet de analize, o evaluare completa si se decide daca patologia pe care o ai este sau nu compatibila cu procedura in sine. Nu trebuie sa ai boli acute sau cronice grave, boli infectioase etc. Cred ca o litiaza biliara nu poate fi o contraindicatie, dar medicul iti poate spune daca se poate si ce masuri de precautie ai putea sa iei.
Sunt reusite, da, si inca destule in ultima vreme. Chiar procentul de reusite la "lotul" de fete de pe forum respecta cat de cat procentul de reusite general valabil.
Sunt reusite aici pe forum si cu FIV simplu, si cu ICSI, si cu embrioni congelati, deci chestia asta chiar functioneaza. Exista si sansa punctiei testiclare, in caz de azoospermie, deci si la noi se face cam orice, sau aproape orice.
Numai bine si sa se lase cu bebe cat mai curand!
Anemona, 37+ saptamani (ICSI)
pepsica spune:
mersi de raspuns Anemona!
pe mine m-ar fi interesat punctia testiculara pt. ca sotul meu are azoospermie... oare exista fete cu reusita in acest caz? vreau sa spun, aici pe forum... tu ai reusit din prima? si care era povestea ta? scuze daca iti cer sa te repeti..... dar ma intereseza de curind aceste procedee, si mai ales vreau sa stiu costurile etc....ca sa fac niste calcule si sa evaluez si sansele...dat fiind ca am 36 de ani trecuti...
gabid spune:
Pepsica,trebuie sa discuti cun dr de la Medsana problema punctiei.Poate ca nu este nevoie.O singura fata de [pe DC a avut aceasta problema si spera sa-i faca punctie sotului dar dupa ce au bombardat-o cu hormoni,dupa punctia ei, au primit vestea ca problema sotului nu se rezolva cu punctie...desi initial i-au spus ca se va rezolva.Neglijenta,nepasare...ori problema a devenit majora in lutimile 2 saptamani cat a facut ea tratament hormonal??!!??
Si noua Ancar ne-a spus ca la FIV daca este nevoie ne face si punctie dar nu a fost nevoie decat de ICSI.
Eu sunt cel mai batran FIV-ulet de pe DC 2 ani si 8 luni.
Gabi.
teodoran spune:
Ma alatur si eu subiectului FIV. Eu sunt la Dr. denisa Prootpopescu la Medsana, si m-a programat la fiv in toamna, mi-a spus sa ma gandesc bine si sa iau o decizie, o sa ma sune la inceputul lunii septembrie. Noi tot speram la un bb de 4 ani, am trecut prin apropae toate analizele (nu la dr. denisa ci la alt doctor, intr-un final am ajuns la dr. denisa protopopescu). Am facut de toate laparoscope, stimulari, 3 inseminari...deci multe tratamente. diagnosticul este acelasi: ovare micropolochistice, uter fibros, nu am fost niciodata insarcinata. la sot totul e ok, pot spune chiar super ok. Acum incercam sa luam DECIZIA. Am citit pe net ca ar exista unele riscuri la FIV pentru copil, unii cercetatori mai sceptici, considera ca ii afecteaza la copii emotional si asta s-ar observa dupa varsta de 5 ani, ca au dereglari de comportament... a mai auzit cineva de asa ceva?
nounou spune:
quote:
Originally posted by pepsica
mersi de raspuns Anemona!
pe mine m-ar fi interesat punctia testiculara pt. ca sotul meu are azoospermie... oare exista fete cu reusita in acest caz? vreau sa spun, aici pe forum... tu ai reusit din prima? si care era povestea ta? scuze daca iti cer sa te repeti..... dar ma intereseza de curind aceste procedee, si mai ales vreau sa stiu costurile etc....ca sa fac niste calcule si sa evaluez si sansele...dat fiind ca am 36 de ani trecuti...
pepsica
Pepsica, sotul meu a fost diagnosticat in martie 2002 cu azoospermie in urma spermogramei la dr. Moisa, dupa care, in iulie sau august 2003 a facut o punctie diagnostica testiculara la Giulesti, diagnosticul ramanand acelasi. Abia dupa mai bine de un an, dupa ce am repetat spermograma la alt cabinet, am aflat ca exista sanse, diagnosticul devenind oligoastenospermie severa. In continuare mergem pe FIV, probabil + ICSI (ni s-a spus ca va fi un ICSI greu), insa reusita depinde de mult mai multi factori, asa cum spunea si Anemona
pepsica spune:
De ce spui ca va asteapta un icsi greu? important e sa fie nu conteaza neaparat nr lor! cel putin asa am inteles eu.... as vrea sa stiu in principiu ce sanse avem noi cu sotii asa... ca sa nu ne facem sperante inutile. e asa de stresant sa vezi cu cita nosnsalanta iti indica drii varianta donor... de parca nu ar implica chestia asta nimic!!! Ce pisici o fi as de greu de priceput ca noi vrem cu al nostru sot copil, nu aiurea in tramvai!!! Acum ca ma gindesc bine, faptul ca am tot aminat luarea unei decizii in acest sens s-a datorat lipsei de tact al doctorilor care ne tratau ca pe un caz de nerezolvat. Acum datorita voua ce am mai intels si eu cite ceva, si nu stiu cum, dar am inceput sa am asa o speranta...tare as vrea sa stiu daca e cineva cu azoo care dupa un timp s-a vindecat, macar partial... si mai ales CE A FACUT PT. ASTA. inteleg ca la cipi sotul nua avut azoo, ci doar forme imobile 0 %, ceea ce inseman ca
existau totusi....
pepsica spune:
La Puls i-au iesit acum 5 ani pina intr-un milion, apoi 700.000 toto acolo, dupa care si la Giulesti si la medsana mereu 0