iunie-indexare indemnizatie

iunie-indexare indemnizatie | Autor: lumitan@k.ro

Link direct la acest mesaj

indemnizatia pentru cresterea copilului pina la 2 ani es indexeaza incepind cu luna iunie?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Indexarea indemnizatiei pentru cresterea copilului se aplica in lunile ianuarie, martie, iunie si septembrie (cel putin asa a fost pana acum), cu niste conditii:
- concediul sa "implineasca" 90 de zile anterior lunii in care se face indexarea sau in cursul acestei luni;
- indemnizatia sa fie mai mica de 7.682.000 (brut);
- concediul sa fi inceput in anul 2003 (prevedere care se aplica din iunie 2004 incolo).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lumitan@k.ro spune:

nu inteleg,adica daca eu sunt in CIC din feb2003 indemnizatia mea trebuia marita de fiecare data?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Daca indeplineai conditiile, da.

"Nu crede in minuni; lasa-te in voia lor!"

Mergi la inceput

valoarea in lei nu o depasesc iar in concediu sunt din feb 2003 ,cind am spus contabilei mi s-a raspuns ca trebuie marit o singura data-respectiv in iunie2003 -pentru ca doar o data implinesc 91 zile .Este corect? daca nu va rog sa-mispuneti ce argumente sa-i aduc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu este corect. Indexarea indemnizatiei se face trimestrial odata cu aparitia in monitorul oficial si conform prevederilor se aplica doar daca persoana se afla in concediu de cel putin 90 de zile deci incepnad cel mai repede cu a 91 zi incolo. Nu se aplica indexarea dupa prima luna sau a doua. Intervalul minim este de 90 de zile de concediu efectiv la asta se refera cifra de 90.
Partea legala o gasesti la mi e pe site www.romleas.ro pagina legislativa punctul 2 respectib HG263-26.02.2004 acre se refera la indexarea din acest an incepand cu luna martie. Voi pune si actualizarea pentru luna iunie a.c.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

multumesc frumos ,noroc de voi ,ca am citit pe forum de marire ca altfel pierdeam acesti bani de parca contabila mi i-ar da din buzunarul ei ,oricum am facut vilva ca am sunat pe la minister si inspectorat si s-a descoperit ca in judet sunt 500 in situatia mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cool spune:

Majorare indemnizatiilor cu 01.06.2004 in procent de 2% in urmatoarele conditii:

*** Beneficiarii indemnizatiei de maternitate, incepand cu a 91 zi a concediului de maternitate, daca cuantumul indemnizatiei calculat anterior lunii iunie 2004 nu depaseste 23.046.000 lei ( 3 salarii medii pe economie), vor beneficia de indexarea prevazuta de Hotararea Guvernului nr. 808/2004 incepand chiar cu luna iunie a anului 2004.

*** In cazul beneficiarilor indemnizatiei pentru cresterea si ingrijirea copilului pina la 2 ani, incepand cu a 91 zi a concediului pentru cresterea si ingrijirea copilului, daca cuantumul indemnizatiei calculat anterior lunii iunie 2004
nu depaseste 7.682.000 lei, vor beneficia de indexare incepand cu luna iunie a anului 2004.

Mergi la inceput

ma puteti ajuta la calcule?
media salariilor 3.454.645ori85%=2.936.448 marit cu2,78%[-unica marire desi sunt in concediu din feb2003]face 3.018.081 din care se retin
196.175 asic soc
venit net2.821.906 din care se retin
car 100.000
sindicat 30.180
ramin 2.691.000 pe care ii primesc in mina
cit ar fi normal sa primesc ?
mentionez ca nu ma pricep deloc la calcule economice si va rog sa nu rideti de valoarea mica a salariului ca lucrez in invatamint

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Brinnie spune:

Va rog sa ma luminati si pe mine,ca nu mai inteleg nimic.Am nascut pe 12 mai a.c. si de la 1 iulie am intrat in concediul pt. ingrijirea copilului pana la 2 ani.Eu stiam ca toata lumea trebuie sa primeasca 6.500.000/luna,dupa noua lege.La serviciu, secretara mi-a facut un calcul abracabrant si mi-a spus ca o sa primesc 5.400.000 pentru ca restul acopera impozitele.Care impozite?am citit ca aceasta suma, de 85% din salariul mediu este neimpozabila.Cum naiba se calculeaza?

Mergi la inceput

va rog inca o data sa ma ajutati la calcule Azi iarasi m-am certat cu contabila de parca ar fi datoria mea sa umblu la inspectorat cica daca nu are nimic scris nu-mi poate calcula
asputea sa trag pe cineva la raspundere tinind cont ca din iunie 2003 nu am primit nici o indexare? banuiesc ca acum voi primi cindva diferenta de bani dar va fi impozitata si suma se va diminua

Mergi la inceput