iunie-indexare indemnizatie

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Lumi, anul trecut, cand ai primit tu indexarea, se calcula altfel, adica se platea si impozit. Pt anul asta, cu procentul dat de tine, da, calculul este corect.

Cel mai bine te duci cu legile tiparite si o rogi sa se intereseze la alti colegi din bransa sau la Casa de Pensii.

Indexarile de anul trecut sunt:
1. Hotarâre nr. 218/2003 privind indexarea pensiilor din sistemul public de pensii, a pensiilor militare de stat si a unor venituri ale populatiei începând cu luna martie 2003, publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 144 din 05/03/2003 (cu 3,5%)
2. Hotarâre nr. 614/2003 privind indexarea pensiilor din sistemul public de pensii, a pensiilor militare de stat si a unor venituri ale populatiei începând cu luna iunie 2003, publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 392 din 06/06/2003 (cu 2,7%)
3. Hotarâre nr. 1006/2003 privind indexarea pensiilor din sistemul public de pensii, a pensiilor militare de stat si a unor venituri ale populatiei începând cu luna septembrie 2003, publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 618 din 30/08/2003 (cu 2,65%)
4. Hotarâre nr. 1383/2003 privind indexarea pensiilor din sistemul public de pensii, a pensiilor militare de stat și a unor venituri ale populației începând cu luna decembrie 2003, publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 856 din 02/12/2003 (cu 3,1%)
5. Hotarâre nr. 263/2004 privind indexarea pensiilor din sistemul public de pensii, a pensiilor militare de stat și a unor venituri ale populației începând cu luna martie 2004, publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 205 din 09/03/2004 (cu 2%)
6. Hotarâre nr. 808/2004 privind indexarea pensiilor din sistemul public de pensii, a pensiilor militare de stat și a unor venituri ale populației începând cu luna iunie 2004, publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 480 din 28/05/2004 (cu 2%)

Am scris in paranteza si procentul cu care s-a indexat, la fiecare indexare.

Daca ai nevoie de texte, te rog sa ne spui.

Bafta!

"Nu crede in minuni; lasa-te in voia lor!"

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Brinnie

Va rog sa ma luminati si pe mine,ca nu mai inteleg nimic.Am nascut pe 12 mai a.c. si de la 1 iulie am intrat in concediul pt. ingrijirea copilului pana la 2 ani.Eu stiam ca toata lumea trebuie sa primeasca 6.500.000/luna,dupa noua lege.La serviciu, secretara mi-a facut un calcul abracabrant si mi-a spus ca o sa primesc 5.400.000 pentru ca restul acopera impozitele.Care impozite?am citit ca aceasta suma, de 85% din salariul mediu este neimpozabila.Cum naiba se calculeaza?

Ceea ce stii tu este corect. Este 85% din salariul mediu pe economie pe anul asta 7.682.000 => brut 6.530.000. Nu se impoziteaza. Poate iti retine un 6,5% pt sanatate, dar tot ies vreo 6,1 mil.

Verifica daca nu cumva iti retine ceva din net (ex: cotizatie sindicat, CAR, rate).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lumitan@k.ro spune:

stiu ca e corect pe anul trecut ,dar tu vezi ca nu e indexat nici o data decit cu 2,7% adica s-au folosit doar de prima H.G. pe celelalte le-au uitat
eu asta rugasem sa ma ajute cineva la calculele exacte deci cit ar trebbui sa iau si cu celelalte indexari sa-i scot ochii contabilei si sa nu ma mai pacaleasca

Mergi la inceput

Lumi, nu cu calcule cred ca ai putea sa-i scoti ochii, ci mai degraba cu legile (ma rog, hotarari). Parerea mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cool spune:

Lumitan,

Eu nu cred ca te-a pacalit, mai degraba nu a stiut.
Asta trebuie s-o faci sa inteleaga!

Mergi la inceput

multumesc pentru incurajari dar va rog sa nu-i mai luati apararea e totusi meseria ei si e vorba de 5 indexari de care nu a stiut de aceea cer ajutor cu calculele ca sa nu mai am surprize
cind i-am aratat H.G. mi-a spus ca trebuie sa primeasca scis si ca ea nu are timp sa mearga sa se intereseze de parca ar fi treaba mea
si m-a anuntat ca diferenta de bani dupa recalculare nu o pot primi degraba ca in invatamint s-au dat salariile pe vara
deci cum pot sa o trag la raspundere ca mi-a vorbit si urit tinind cont ca la o banca daca nu platesri la timp stiti ce se intimpla

Mergi la inceput

Hm... Stii ce zic eu? Chiar daca ai tot dreptul sa fii suparata, incearca sa canalizezi discutiile spre ceva constructiv, de genul: "bine, asta e situtia, ce facem acum ca sa rezolvam problema?". Nu uita ca "vorba dulce mult aduce" si poate asa vei obtine o rezolvare mai rapida si pozitiva pt tine.

Pentru calcule: asa cum ai facut tu e (aproape) ok. In sensul ca nu se determina o medie LUNARA a veniturilor baza de calcul, ci o medie ZILNICA, astfel: acel 3.454.645 il imparti la nr de zile lucratoare din cele 6 luni. Media zilnica o inmultesti cu nr de zile lucratoare din fiecare luna de concediu. Apoi aplici 85% si, succesiv, indexarile, din lunile in care se aplica.

Nu uita ca in 2003 se retinea si impozit.

Succes!

Mergi la inceput

Asta e raspuns de profesionist in salarizare!!!
---daca nu-l aveti sa-l cumparati!-----

------toate cele bune Rozi !-------

Mergi la inceput

mai frate cred ca si in africa e mai multa corectitudine
adica trebuia medie zilnica?
adica trebuiau sa fie luni cind luam mai putin si luni cind luam mai mult[ca doar nr zilelor lucratoare variaza] si nu suma fixa in fiecare luna?

Mergi la inceput

Un exemplu pt conc de maternitate incepand cu data de : 15.04.2004

LUNA VENIT BRUT REALIZ NR ZILE LUCR DIN LUNA

Arilie 2004 2.800.000 8
Martie 2004 7.000.000 23
Feb 2004 7.000.000 20
Ian 2004 7.000.000 20
Dec2003 7.000.000 20
Nov 2003 7.000.000 20
Oct 2003 7.000.000 13
TOTAL 41.756.522 124