Fasolea si copiii?
Am si eu o intrebare, sa nu radetzi de mine, ok?
Julian are 18 luni si nu a mancat niciodata fasole (de nici o categorie "boabe, ciorbe, frecata, verde"). Azi am facut fasole frecata si se uita la mine de parca ashi fi mancat aur si el nori (supa de pui cu multe vegetale era meniu lui).
Voi ce zicetzi , o s aii fac rau daca i dau si lui fasole, o s afaca gaze si nu o sa mai doarma, sau o sa fie ok? Datzi-mi un sfat va rog, voi le datzi fasole copiilor? Si daca da la cate luni atzi inceput?
Multzumiri anticipate!
Gabbriela & Julian 
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/gabbriela_h/my_photos
Raspunsuri
FlorentinaE spune:
Eu sunt de parere ca poti incepe sa-i dai mai intai supa de fasole.Azi 4-5 linguri si apoi cresti pana ajungi la castronel.Baiatul meu cred ca prefera mai mult fasolea decat friptura.E inebunit si dupa varza;e mai grea la burtica dar macar sosul cu piinica si tot il gusta.Zic eu ca de -l inveti treptat nu o sa fie nici un bai.
Pofta Mare!
Florentina Ene
gabitzica spune:
al meu are 7 luni si o saptamana si ieri i-am pus in pireul de legume doua pastai de fasole verde si nu a avut absolut nimic. Cred ca a-i putea sa incepi cu fasolea verde intai.
Gabi si bebe Tudor(22.10.2003)
mamamariana spune:
Fasole verde se poate da chiar de la 6 luni. Exista si borcanase cu fasole verde piure pentru bb-i sau in combinatii cu alte legume. Insa cu fasolea uscata, eu zic sa mai astepti... poti sa ii dai sa guste putin de pofta stiu si eu... o lingurita, doua, dar nu sa ii dai ciorba sau un felul doi la masa de pranz cu fasole. Din cate stiu eu, fasolea uscata se da dupa 3 ani. Poate mai stiu si alte mamici mai bine...
Numai bine,
Mamamariana
Marina spune:
da cu mazarea cum e? Fie-mii i se scurg okii dupa mazare si adevarul ca e asa buna si gustoasa acum!
Luizax spune:
Fasole verde poti sa ii dai sigur.
Eu pe la 1 an si ceva i-am dat zeama de ciorba de fasole (cu afumatura de porc in ea), vreo 3 linguri, ca se uita la noi de zici ca cine jtie ce mancam. Boabe....cred ca dupa 2 ani, vreo 4-5 boabea asha :)))
Luizax - karkotash shef!
livia72 spune:
Fasole vrede i-am dat cam de la 1 an, labunica a mancat pe la 1 an si 4 luni si un pic de zeama de ciorba de fasole. Vorba fetelor, o lingurita sau doua de pofta nu ar fi mare bai. Mazare i-am dat la un moment dat, in amestec cu legume (din acela cu morcovi si altele). A mancat, probleme majore nu au fost, dar parca a fost un pic balonat. Oricum nu cat sa-l doara burtica si sa nu doarma.
Varza nu am incercat nici eu.
Livia
Anina_n spune:
Cristinuca mea nu acceapta nimic nou !
Anul trecut a gustat fasolea verde, fasolea boabe, acum...intoarce capul, nu vrea !
Mai incercam...
Nina &
Nina-Cristina (2 ani in ianuarie)
http://www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina
Camelia spune:
Eu i-am dat Teodorei fasole verde si mazare dupa ce a implnit un an si n-am avut probleme.De ceva vreme, am inceput sa-i dau si fasole boabe .Nu i-am pregatit ei anume insa fac pentru noi si ea cere.Ii place foarte mult.Inainte sa o gatesc, o las cateva ore in apa rece, sa se inmoaie si schimb apa de fierbere de mai multe ori.Si n-am avut nici o problema.
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor
Emilly spune:
Intre 8-9 luni se introduc abia proteinele: pui fiert (piept) f bine maruntit, peste fiert (fara oase, si care este din sursa sigura nepoluata, sa se evite pestele pescuit din lacuri din zone poluate si pestele oceanic si cel afumat). Produsele din carne afumate sunt f periculoase, contin nitriti si sunt f toxice.
Se mai da carne de vita si de curcan la fel fiarta si maruntita.
Se dau 1-4 lingutite pe zi de carne.
Se adauga tot ce s-a introdus si pana acum astfel: cereale 4-10 lingurite/zi, 200 ml suc/zi, 4-12 lingurite/zi legume, 4-12 lingurite de fructe/zi,
Apoi se aduga un sfert de galbenus de ou fiert (albusul da alergie, nu galbenusul) pana se ajunge la un galbenus intreg. Se poate da pana la de 3 ori pe saptamana un galbenus intreg.
In final se adauga si fasolea uscata fiarta, facuta pasta.
Ilinca @ mami
Lia spune:
Cred ca fasolea verde(pastai) si mazarea se pot da dupa un an si jumatate.Eu i-am dat lui Andy papica cu fasole verde de pe la un an si ceva.mazare am inceput sa-i dau acum cateva luni.Daca ai dubii,da-i intai foarte putin si daca e OK,ii dai mai mult.Numai bine!
Lia&Andrew