Mamica de Mai-Iunie (43)
Raspunsuri - Pagina 6
Nally spune:
Da Maria asa ii dau!
Asa mi-a spus doctora mea! Atat a zis bine!!! Ca mi-a mai zis si sa ii dau Smecta in ceai de menta ca i se pare ca are cacatzul prea moale si uite acum mi l-a constipat de nu stiu cum o sa-l aduc pe calea cea buna fara sa-l chinui cu supozitoare in funduletz sau termometru!!!!!
Imi vine sa urluuuu la luna!!!! si sa-i dau cateva lu proasta aia! Am zis ca ma iau de ea cand ma duc acum la vaccin!!! Ii arat eu cum ma cheama!!! cand e vb de copilu meu! Sa faca experiente pe copii ei nu pe al meu!!!!
Hai pupici
Nally si Sebastian
Christina spune:
Buna mamici, burtici si bebici
Sorry ca n-am mai apucat sa dau pe-aici, sa scriu dar baitul meu ma tine ocupata. In ultimele doua zile a avut niste accese de plans seara, de nu mai stiam pe unde s-o apuc si ce sa-i mai fac.
Eryka, felictari pentru puiuta! In cele din urma Ayumitza te-a facut fericita... Bucurati-va de ea!
Anculina, felicitari si refacere rapida si tie!
Si eu l-am scos pe Victor afara la 6 zile - am fost la o plimbare prin targ. I-a placut plimbarea cu masina si aerul curat dar cand a venit ora de masa a trebuit sa gasesc un loc sa-l alaptez ca tipa de parca ar fi fost injunghiat. Pediatrul imi spusese ca poate fi scos afara oricand, dar mai bine sa fie mai bine imbracat decat sa-i fie frig. Saptamana asta am fost afara de vreo 3-4 ori deja si dormim asa de bine cand suntem scosi la aer... ieri, chiar am dat o fuga pana la mine la birou si desi roia lumea pe langa Victor, puiul meu a dormit dus. M-am si mirat.
Si noi i-am facut baite normale, chiar daca nu-i picase buricutul, dar m-am cam speriat cand am vazut ca incepe sa i se desprinda si sa lase o urma de sange pe hainute. I-am dat si eu cu un betisor de ureche cu spirt, iar azi, in a 11 zi de viata ne-a cazut de tot. Privelistea nu e prea draguta, locul arata inca crud, dar asistenta mi-a spus ca e normal si ca sa-l curatam de cateva ori pe zi cu betisorul de urechi si cu apa fiarta sau spirt. Soacra-mea zicea sa i-l acoperim cu ceva dar mi-e teama ca in loc sa ise vindece mai repede va lua mai mult timp.
Puiul meu manaca foarte bine la piept. E precum un ceasornic, se trezeste si isi cere dreptul la fiecare 3 ore, parca e programat. Azi chiar am fost si l-am cantarit si de vinerea trecuta pana azi am luat 250 g, ceea ce e foarte bine zic doctorii. Se recomnda ca un copil hranit la san sa ia intre 25-30 g/zi. In ziua cand mi-a venit laptele am avut niste sani extrem de tari si umflati, rosii si se vedea pe ei o linie care zic eu ca delimita zona laptoasa. Citind prin materialele date de spital am vazut ca se recomanda dusuri fiebinti inainte de alaptare si masaj, iar intre sedintele de alaptat se recomanda gheata sau spalaturi cu apa rece. Eu asa am facut si de a doua zi totul a intrat in normal.
Mamicilor, la voi cat dureaza sedinta de alaptat? puiul meu mananca aproximativ cam 30-40 de minute la ambii sani. Si ma intrebam daca o fi destul de lunga sau nu? chestia e ca de cele mai multe ori adoarme la tzitzica. Si alta intrebare ar fi, cand la ce varsta (cate zile) ati inceput sa le dati bb-linilor ceiut de colici?
Irinel, mie mi-a adus mama soacra niste ceai anti-colici din tara dar prietenii nostri ii dau bb-lui lor ceva numir Baby Drink (daca-mi amintesc corect).
Nally, buna ideea cu un album al tuturor bebeilor.
Monet, si eu ma intrebam cat o sa mai dureze lohiile astea. E drept ca eu abia ma apropii de 2 saptamani, deci n-ar trebui sa ma plang dar deja incepusem sa-mi fac planuri ca intr-o saptamana sau cama sa ceva sa ma urc pe eliptic-ul pe care il posed si oe care se asterne praful.
In fine, hai ca va las ca am batut destul campii.
Pupici la toata lumea!
Christina, mamica lui Victor
Irinel spune:
Christina, ai idee de unde au luat Baby Drink? Ca eu nu am gasit pe niciunde, m-am uitat si cand eram gravida inca de asa ceva.
Dana tu ai idee unde as putea gasi, la ce fel de magazine?
Nally, ce rau imi pare de puiul tau, e chiar o o problema. Pe doctor l-ai intrebat? Poate e vorba de ceva ce mananci tu? Tu alaptezi din cate stiu, poate fi si asta.
Pupicei dulci
Irina si Strumfulet sau Galmita (Daniel dupa botez)
monet spune:
felicitari, eryka! vezi, in sfirsit o tii pe frumoasa ayumi in brate, cum ti-ai dorit atitea luni! sa va traiasca!!
mona si lia.
monet spune:
nally, saracutu' sebi...... ce-ar fi sa-i dai sa manince la fiecare 1.5 sau 2 ore, pina la urma tot o sa faca cachitz singur, ca n-o sa aiba incotro.... poate incerci.
irinel, liei buricutu i-a cazut abia la 18 zile! na, era indragostita de bucatica aia de cordonel, ce mai!
irinush, cind o duc pe-afara pe lia, sigur ii pun cu ea papa sa aiba si de trei ori, ca nu se stie pe unde ajungem si cind ne-ntoarcem acasa:). am o cutie frigorifica mica, mica (incap 3 sticlute in ea), din aia cu plastice cu apa care ingheata. pun acolo borcanasele cu lapticu de la mine sau cu laptele praf deja preparat (gata de administrat), iar cind e vremea de papat, 'incalzesc' sticluta sub un robinet de apa fierbinte si lapticu se face numa' bun ca temperatura. robinet cu apa fierbinte gasesc care pe unde. daca nu, aerul cald de la masina sau pur si simplu scot sticluta din frigorifer cu 20-30 minute inainte de papat - asta cind sintem undeva pe cimp:):), adica departe de orice civilizatie:).
lauraa, lia nu a vrut sa suga ca lumea de la bun inceput si ea nu m-a ajutat la 'instalarea' laptelui - asa ca am pompat de la inceput si desigur acum nu am asa un suvoi bogat - abia pompez cam 75-125ml la cite 4-5 ore. sa vedem cit o s-o mai tinem asa.
plinge printesa....va las!! cu bine..............
mona si lia.
gabitza_ro spune:
neatza, fete dragi..azi e 4 iunie, ziua cea mare si cica azi ar trebui sa nasc...deocamdata vad ca nu s-a intamplat nimik....sa sper ca se intampla ceva azi, maine weekendul asta caci marti oricum sunt programata pentru inducere..
Doamne ajuta!
Gabitza cu bebe dennis din burtika
MariaG spune:
Nally scuze pt mesajul laconic da' a trebuit sa fug la bb ca se suparase rau de tot
deci, mie mi-a zis asistenta ca daca e constipat sa-i dau cateva lingurite de ceai de musetel si daca e invers cateva lingurite de ceai de menta. da' ti-a zis sa-i dai si smecta si ceai de menta??? nu e cam mult? si scaunul sugarului hranit la san nu ar trebui sa fie foarte putin consistent? eu asa citisem peste tot
Christina, baby drink contine ce contine ceaiul anti-colici (cel pentru copii) plus sucroza si glucoza (parca), adica e gata indulcit si e instant. Deci nu e mare diferenta, decat ai grija cu ce il indulcesti.
Maria si Alex
MariaG spune:
am adormit copilul (da Doamne sa doarma pana la 1) si acum pot sa stau si eu sa pun intrebari stupide: voi cu ce va imbracati ca eu nu incap in mai nimic si parca nu m-as duce inca la cumparaturi de haine, eu tot sper ca mi se mai strang oasele. Chiar cam cand as putea spune ca asta e mai mica de atat nu ma fac?? Nu vorbesc de grasime ci de oasele bazinului.
Maria si Alex