simptome dupa HSG
Fetelor, am facut iarasi o HSG (dupa ce spusesem ca nu mai fac niciodata in viata mea..)cu rezultat 'trompe slab permeabile' . Oricum e mai bine, pt ca la cea anterioara am avut o trompa care nu se vedea deloc. In timpul interventiei m-a durut, apoi dupa nu m-a durut absolut deloc.
Cu toate astea, la citeva ore a inceput sa ma doara tot abdomenul dar nu ca la ciclu, parca am numai circei prin burta, simt intestinele cum ma dor cind se plimba prin ele gazele, simt burta grea si daca ma apas dor toate, pina sus spre stomac/ ficat. Mi-am pus un diclofenac si sper sa mai treaca.
Oare e din cauza substantei care a patruns in abdomen prin trompe? A mai simtit cineva ceva asemanator?
Am uitat sa spun ca am si o usoara secretie bej, dar care cred ca nu ar tb. sa ma alarmeze.
Va pup si astept parerile voastre.
PS: a mai auzit cineva ideea ca nu ramii 6 luni sau cam asa ceva dupa HSG din cauza substantei / sau ca nu e bine sa ramii? Am citit pe unul din sub. de aici, dar eu nu am auzit niciodata asa ceva. Dr. care mi-a facut mie instilatiile a facut o HSG chiar in luna in care ramasese cu gemeni (nu stia of course), iar baieteii sunt OK.
Ilenya
Raspunsuri
tumpi spune:
Ilenya, si eu dupa HSG am avut dureri groaznice de abdomen, doctorita mi-a spus ca din cauza substantei care s-a imprastiat prin abdomen.Nu-i grav, trebuie sa iei ceva calmant si eventual sa stai in pat sa te odihnesti.
Cica ar fi indicat sa prestezi dupa histera, ca sansele sa ramai sunt destul de mari.
BAfta
A sti, a putea sa te opresti exact unde trebuie, iata marea putere in arta, ca si in viata!" - Al.Vlahuta
ilenya spune:
Merci Tumpi, mi-am imaginat ca asa e , doar ca la cealalta HSG nu am avut asa dureri.Am sa ma odihnesc cind voi putea.
Si eu vreau sa prestez imediat ce mi se duc durerile, sper sa nu fie prea tirziu ca sunt deja in z. 10 si mi-e sa nu ovulez mai repede datorita HSG-ului. Pe de alta parte tb. pauza pina miine inclusiv pt ca sotul sa repete spermograma fara de care dr. nu se pronunta asupra pasilor care tb. urmati in continuare.
Asa ca, cu noroc, poate prind ovulatia si va fi si luna cu simburel...
Ilenya
Androix spune:
Buna
Eu nu am avut dureri dupa HSG ci numai in timpul procedurii. Am bagat spaima in tot personalul medical cand am ineput sa urlu pe masa ca eu nu mai vreau nimic sa scoata ce au bagat in mine ca eu vreau sa plec acasa. In luna respectiva doctorita mea mi-a recomandat sa ma protejez dar nu din cauza substantei ci din cauza razelor. Insa faza cu 6 luni chiar mi se pare exagerata. Nu cred ca este adevarat. Dimpotriva s-au inregistrat sarcini dupa HSG la femei care au fost diagnosticate cu trompe infundate sau slab permeabile fara sa fi facut vreun tratament specific dupa HSG. Deci si HSG desfunda putin. Iar oricum 6 luni este o perioada imensa pentru eliminarea substantei de contrast.
Ilenya am inteles ca ai facut instilatii. Voi face si eu luna asta prima tura. Poti sa-mi povestesti mai multe despre procedura? Unde le-ai facut? Sunt foarte dureroase?
Andreea
Victory belongs to those who believe in it the most!
ilenya spune:
Andreea, thanks.
Instilatiile le-am facut la Sp. Pantelimon, 2 luni la rind, imediat dupa ciclu, 4-5 zile (pina in max. Z. 10 sau 11 nu mai stiu). Sunt cu mult mai putin dureroase decit HSG, ti se introduce substanta cu o presiune mai mica.Dupa ele te doare putin citeva minute, tb. sa stai cu picioarele pe pereti un timp, apoi poti pleca acasa linistita.
Cu cit intra mai bine substanta si nu mai exista reflux cu atit e mai bine. Dr. constata lucrul asta de la sedinta la sedinta.
Am inteles ca la Giulesti exista un sistem mai bun care arata si presiunea cu care se introduce.
Ha, mi-am adus aminte de prima HSG, cind eram terminata pt. ca dr. (unul tare nepriceput) nu reusea sa-mi prinda colul si ma chinuia ca pe hotii de cai, injurind ca asistenta nu i-a dat intrument. potrivit. In realitate uterul meu era pozitionat mai cis si nu s-a prins. Atunci am urlat sa ma lase in pace ca o fac alta data. Iar in timp ce-mi introducea sustanta am mai urlat o data si m-a potolit radiologul ca tocmai mi se desfunda o trompa. Am suportat o durere crunta!Macar se desfundase una. Offf, prin cite tb. sa trecem....
PS: Parca m-au mai lasat durerile, dar tot nu prea pot sa merg dreapta
Ilenya
Androix spune:
Ilenya, te mai intreb o chestie: ce inseamna o serie de instilatii? Ti se face doar una lunar sau se fac mai multe 2-3 zile la rand? Dureaza mult o sedinta? Ca eu tre sa ajung si la lucru p-orma...
O chestie, doua, trei...
Multumesc de raspuns!
Andreea
Victory belongs to those who believe in it the most!
rachel owen spune:
Ilenya pui, ce s-a întâmplat s-a întâmplat. Asta e. Poate si organismul reactionează altfel, de la o persoană la alta, de la o pocedură la alta. Tot ce poti să faci acum e să stai acasă, să iei calmante la nevoie (eu am luat chiar si tramadol, si 3 zile am fost buimacă de cap) si să astepti să se calmeze durerile. Nu trebuie să stai deloc, nu are ce să « interactioneze » cu un posibil bebel. Asa se zice, că rămâi mai usor însărcinată după, pentru că acuma trompele sunt desfundate. Asta dacă te tine să prestezi după durerile alea.
Fi curajoasă! Noi suntem alături de tine!
„Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii să te îndrume mereu.”
heleny spune:
Eu am facut acum 2 ani instilatii urmate de HSG si au fost foarte dureroase. La sfarsit din cauza ca era sa lesin s-au gandit sa bage si o substanta de anestezie care in acest moment nu mai stiu cum se numea. Intrebarea mea este de ce nu introduc aceasta substanta de fiecare data?De ce nu se fac aceste instilatii cu anestezie?
heleny
Oana_B spune:
Ieri am facut si eu un HSG si m-a durut si nu prea, cred ca mai mult m-am rasfatat. Adica erau crampe din alea ca atunci cand vin rusii nitel mai puternice da' nu insuportabile, numai ca ma sperii eu mai tare de durere si de zdranganeala la instrumentele metalice de tortura. Chiar am putut sa ma conversez cu doctorul sa ii critic constructia cabinetului. Nu cred ca a durat toata treaba 5 minute, mi-a explicat tot timpul ce face si nu m-a mai durut nimic dupa interventie. Mi-a luat pulsul dupa aia si a zis ca sunt ok. Cica trompele mele sunt in buna stare si ca ne vedem peste doua saptamani la cabinet.
In schimb a tot curs ceva rosu ieri. El a spalat cervixul cu o solutie rosie (asa a zis) si ma intrebam daca ce curgea pe tampon mai tarziu o fi fost solutia aia sau chiar sange. Voi ce stiti de asta?
Si chestia cu 6 luni de pauza n-are logica pentru ca interventia se face inainte de ovulatie tocmai ca sa se poata presta in zilele fertile.
Oana_B
Karina spune:
Mie dr. mi-a spus ca in luna respectiva sa am grija sa nu ramin gravida, m-a atentionat f. serios. In schimb am auzit ca in alte cazuri s-a recomandat chiar sa se incerce intens in luna respectiva. Cel mai bine e sa intrebi dr., desi pe mine m-a atentionat fara sa intreb nimic
Karina+Bogdanel
Oana_B spune:
Stai ca am uitat sa zic ce-a zis doctorul ieri: cica ieri chiar a recomandat sa nu dar de azi incolo-unda verde.
Oana_B