simptome dupa HSG
Raspunsuri - Pagina 3
lauricipani spune:
Draga Ilenya,
Durerile si simptomele de care vorbesti cred ca sunt normale, si eu am trecut prin asa ceva, la mine au tinut mai mult de 3 saptamani ca sa nu mai spun ca nu am putut sub nici o forma sa dorm pe partea dreapta si ma mai si sufocam. Dar.... referitor la cele 6 luni-un an timp in care nu poti ramane pot sa spun urmatoarele: la aprox 6 luni de la operatie am avut un mic accident la picior, ruptura de menisc si fisura de ligament incrucisat, drept pentru care am ajuns la medic. Nu intru in amanunte ca nu are rost dar... stand la doctor in asteaparea sosirii lui prntru tratamentul de la picior am realizat ca sunt in fata unui cabinet la care se faceau echo si pentru ca dupa operatia de reimplantare tubara nu am mai facut echo m-am hotarat sa fac una. Am platit si am intrat, sigur ca intrebarea mea a fost "cum arata trompele" medicul a intrebat ce fel de operatii am facut si i-am spus de HSG si reimplantare tubara la 2 luni dupa. L-am intrebata daca cumva crede ca este mai bine sa mai fac o HSG si mi-a raspuns" Daca vrei sa ramai repede este mai bine sa nu faci pentru ca nu vei ramane aprox 6luni-un an. Asta nu pentru ca medicul spune sa astepti, mie mi-a spus sa ma pun pe treaba in 3 saptamani, ci pentru ca exista nu stiu ce probleme cu ceea ce folosesc ei la aceasta HSG.
Eu stiu ca medicii sunt cu pareri diferite fiecare, ceea ce spun eu nu este neaparat sigur ci doar o parere a unui medic. Mie mi-a fost frica sa mai fac o HSG deoarece nu mai am mult timp sa incerc(am 35 ani) dar am ramas dupa tratament cu Clostyilbegit, acid folic si vitamina e forte in a doua luna de tratament.
Cred din tot sufletul ca fiecare dintre noi va reusi dar in acelas timp trebuie sa ne informam. As dori din tot sufletul sa citesc undeva despre cele care au ramas la scurt timp dupa HSG si atunci poate ca i-mi iese si mie din cap ideea. As fi fericita pentru ca as mai incerca si eu una. Da mai am o intrebare la care te rog mult sa-mi raspunzi. Eu am facut HSG sub anestezie generala, laparoscopic, asta insemnand ca vor incerca sa desfunde daca era problema(asa cum a fost). Tu de ce nu ai ales aceasta varianta? Multam pentru raspuns si mult succes in ceea ce doresti, Dumnezeu sa fie alaturi de tine si de toate fetele care doresc un BEBE!
laurici
ilenya spune:
Fetele,
Am vazut ca s-a scris mult, am sa raspund ceva mai tirziu ca nu am cum acum; am intrat doar sa va spun ca azi mi-e bine! M-a mai durut un pivc azi dimin., dar acum nu mai am aproape nimic. Va multumesc si va pup si revin!
Ilenya
Shobo spune:
acum am vazut si eu acest thread si imi spun parerea:
am facut HSG pe 21 mai (ziua 7 la mine atunci) la Giulesti, odata cu Androix (ne-am cunoscut intimplator acolo la Giulesti )
am avut dureri intii ca de ciclu (cind au inundat doar uterul cu substanta aia) si apoi pt. ca asistentul nu mi-a zis NIMIC ca mai e ceva si a marit presiunea ca tot lichidul sa urce pe trompe m-am speriat si din cauza durerii violente pt. aproxim. 5 sec am scos un tipat de m-au auzit si fetele de afara care s-au speriat saracele... Androix stie ... insa din momentul in care am coborit de pe masa aia am ramas pt. cred 10 min cu dureri absolut suportabile, dupa care n-am mai avut nimic. doar ca simteam locul sesibil 2-3 zile, adica simteam ca se umblase acolo.
DAR, atentie! eu imi pusesem un supozitor Diclofenac cu 1 ora inainte de HSG! poate de aceea nu m-a durut f tare decit ~5 sec.
acum sint dupa HSG si dr. mea nu mi-a zis NIMIC despre protejare nici un pic. asa ca am "lucrat" si luna asta cind cred ca datorita HSG-ului am ovulat mai devreme, cred ziua 10 sau 11 mai sigur. azi sint in ziua 20 si ma simt ok. miine pt. ca va fi 21 merg sa fac analiza progesteron. nu imi pun totusi sperante prea mari luna asta ca nu cred ca s-a produs nimic asteptat!
nu am nici un simptom de sarcina ci tocmai -am simptom de sini-durere usoara la atingerea sinului subbratul sting care asa e la mine cind se apropie menstruatia....
nu cred ca substanta introdusa la HSG poate afecta cumva negativ procreerea ci tocmai invers! stiu pers. mai multe care dupa HSG au ramas cu bebe.
asa ca sanatate multa si bebei tuturor!
ilenya spune:
Am revenit dragele mele, so:
Andreea: o serie de instilatii inseamna (La sp. Pantelimon cel putin!) 3-4 zile consecutive intr-o luna, inclusiv Simbata si Duminica. Ele dureaza pina in 5 minute, dar dupa ele tb. sa stai 'in luminare', cu picioarele pe pereti cel putin 30 min. Despre timpul asta nu stiu ce sa comentez, doar ca mie imi spuneau sa stau 2 ore, iar acum erau 2 fete carora le-a spus 30 minute!Ideea e sa stai cit mai mult cred, pt a nu se scurge substanta care are si rol antiinflamator.
Laurici draguta, chiar 3 saptamini te-a durut ? Probabil din cauza ca ai facut-o laparoscopic si ti s-a umblat mai mult in abdomen. La mine acum a trecut si mi-e bine , dar si eu simteam o greutate la respiratie, iar cind ma intorceam in pat parca se pravaleau toate in mine . Nu am facut laparoscopic pt ca asa a fost indicatia medicului, este mai putin invaziva, iar refacerea imediata, nu te taie, nu te anesteziaza, nu te interneaza decit 2-3 ore.
La echo pe care ai facut-o s-a vazut si starea trompelor? nu am auzit sa se poata vedea trompele cel putin la noi in R.
Rachel, e adevarat ca fiecare organism reactioneaza diferit, am auzit ca se folosesc si diferite substante de contrast iar unele dor ca naiba...
Ref. la intrebarea daca ramii sau nu , daca e indicat sau nu...Acum dr. nu mi-a zis nimic, dar rindul trecut mi-a spus ca pot imediat ce trece singerarea aceea usoara, deci e refacut totul acolo.
Mai stiam din auzite ca substanta contine ceva care lubrifiaza trompele si de aici ramii mai usor in luna respectiva. Nu mi-a trecut prin cap chestia ca poate ovulul sa fie afectat de razele X ca intrebam medicul. Poate e riscul destul de mic totusi, cum spuneai tu Andreea.
Acum chiar nu stiu de ce unii zic ca NU AI CUM SA RAMII, nu vad ce impiedica, din contra. Pai daca astepti 6-12 luni ai toate 'sansele' sa ti se obtureze la loc, daca ai vreo anexita cronica...
La mine, cum o vrea Dumnezeu: diseara, ca pina acum nu am avut cum si daca ovul. nu s-a produs azi -Ziua 11 (cind a si scazut un pic temperatura ) poate am sanse.
la toata lumea!
Ilenya
heleny spune:
Rog fetele care au facut Hsg sa ne spuna si noua ce pastilute au mai luat inainte de Hsg ca sa mai diminueze durerile si eventual daca s-a practicat vreo anestezie si cu ce.
pupici.
heleny
Jasmine spune:
Am facut si eu HSG la Giulesti.Nu mi s-a facut nici un fel de anestezie.Mi-am pus eu un supozitor Scopantil cam cu o juma' de ora inainte de HSG si inca unul imediat dupa.Am stat in pat cam 2 ore dupa HSG si mi-a disparut orice durere.Intr-adevar mai simti cateva zile un fel de jena,semn ca s-a intervenit in zona aia,dar nu e dureroasa.
Jasmine
16 saptamani
ilenya spune:
Am luat un piafen cu 10 min. inainte, nu am mai apucat sa pun supozitorul cu Scobutil pt ca m-au chemat repede la analiza. nu cred ca a apucat sa-si faca efectul in 10 min..
Ilenya
dana p. spune:
Sa va spun si eu de experinta mea in domeniul HSG.
Eu am facut 3 HSG.
Dupa prima m-a durut burta putin, o durere ca de ciclu si am avut trompa( am avut o extrauterina si mai am doar o singura trompa) putin infundata. Am facut 12 instilatii cate una in fiecare zi , am facut pauza dupa 6 si am reluat dupa menstruatie cu celelalte 6. Pe mine m-au durut foarte tare ca la un moment dat nu mai puteam sa ma ridic de pe patul de la doctor si am mers cocosata pana acasa.
La urmatoarele HSG nu am mai simtit nimic , nici nu stiu cand a inceput sa-mi bage substanta de contrast si cand s-a terminat.
Probabil ca nu a mai fost infundata trompa.
Acum trebuie sa fac din nou HSG ca sa vad cum este din cauza ca anul trecut am pierdut 2 sarcini si in urma chiuretajului care mi sa facut la ultima am facut infectie, si imi este frica sa nu se fi infundat.
dana p. spune:
A si am uitat sa va spun ca eu am ramas la 6 luni ( fara sa am vreo restrictie de la medic)insarcinata dupa a doua HSG dar am pierdut sarcina, si dupa a 3a HSG la o luna dar si asta s-a oprit din evolutie.
Astea au fost sarcinile 1 si 2 pierdute, ca la 3a sarcina nu mi-am mai facut HSG si tot am pierdut-o si pe asta.
P.S. Ma "laud" cu un trecut asa de glorios.