FIV 13

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nounou spune:

Ina, cum ai ajuns la FIV?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

Am si eu o intrebare, stiti pe cineva care a facut numai ICSI, sau trebuie neaparat facut FIV+ICSI?
As vrea sa sper sa nu ajung pana acolo, dar numai Dumnezeu stie care ne este soarta.
Multa bafta fetelor care sunt in asteptare

A sti, a putea sa te opresti exact unde trebuie, iata marea putere in arta, ca si in viata!" - Al.Vlahuta

Mergi la inceput

Tumpi, FIV (fertilizarea in vitro) consta in reunirea in vitro dintre spermatozoizii si ovocitele unui cuplu in scopul obtinerii unui embrion care va fi repus direct in cavitatea uterina a femeii. Asta presupune deci prelevarea prin punctie a ovocitelor obtinute in urma tratamentului de stimulare si fecundarea acestora in laborator (fecundarea este naturala, doar in mediu artificial). Daca fecundarea nu se produce astfel se trece la o tehnica speciala a FIV, numita ICSI (injectare intracitoplasmatica de sperma ) si care consta in fecundarea directa in vitro a unui ovocit, introducindu-se in acesta un singur spermatozoid pregatit anterior (deci fecundarea nu mai este naturala, ci realizata artificial, in mediu artificial).
In concluzie, se poate FIV simplu, fara ICSI, ICSI fiind insa o varianta mai complicata a FIV.
Sper sa nu afli pe pielea ta si sa obtii un bebitz mult mai usor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapopescu spune:

Pt nounou, la fiv am ajuns asa: de 4 ani ma chinui sa fac un bb, am inceput de la 0 cu toate analizele , la inceput am fost la un alt doctor, am facut tratament cu pregnyl si clostilbegit, temperatura luata luni la rind, am facut hsg, dar nimic. am omis sa-ti spun ca acum multi ani in urma am facut o extrauterina...Ulterior am ajuns la Dracea, sotul meu si-a mai facut o spermograma care i-a iesit foarte proasta( mobilitate foarte redusa) , am facut doua inseminari unde nu am obtinut nimic si neavind inca banii de fiv am mai asteptat vreo 7-8 luni.

Mergi la inceput

Apropo, stie cineva sau mai are fiole de menogon ramase de care nu mai are nevoie?

Mergi la inceput

Ina, tratamente naturiste ati facut?
Pana la FIV e un drum lung, intr-adevar, l-ati parcurs in intregime?

Mergi la inceput

Tratamente naturiste nu am facut dar in rest am facut totul, iar dr a zis ca e cazul de ICSI din cauza care nu arata bine deloc..

Mergi la inceput

Stie cineva cam cit dureaza tratamentul? Eu am 33 fiole de menogon si 24 de diphereline... ?

Mergi la inceput

Ina, si noua ne-a vorbit doctorita noastra de "ICSI greu" chiar, insa am invatat in cei aproape trei ani de cand am hotarat ca e momentul sa avem un copil ca doctorii si practicile lor pot gresi si, mai ales, ca informatiile pe care ni le ofera nu sunt aproape niciodata complete, uneori nici reale .. fara sa acuz pe nimeni, si ei sunt oameni, desi uneori se comporta precum masini ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia munteanu spune:

Dragi aspirante optmiste si burticute fericite,
Va scrie o aspiranta mai putin optimista. Ma cunoasteti, am mai activat pe forum si va urmaresc zilnic, va stiu povestea fiecareia. Eu sunt la capatul unui drum lung de aproape 5 ani, in care am facut tot ce se putea face: 2 laparoscopii, nesfirsite analize si dozari hormonale, 6 inseminari nereusite si multa, multa depresie si tristete. Acum a mai ramas un singur pas: FIV-ul, de care ma tem foarte si pe care nu m-am hotarit inca unde sa il facem. Eu sunt din Cluj, mi-e la indemina sa il fac aici, cu medicul care ma vede acum dar, din cite stiu, aici e cel mai nou centru de FIV si, sincer, nu prea am auzit de reusitele lor. Citesc tot mai des in ultimul timp de reusitele de la Bucuresti si ma bucur din tot sufletul ca mai exista speranta. Insa tarifele din Bucuresti sunt duble fata de cele din Cluj (aici e 600 euro FIV si 750 ICSI)+tratamentul, deci, e o mica mare diferenta. Rugamintea mea este (ma adresez indeosebi fetelor din Cluj): cunoasteti cazuri de reusite in Cluj? Ce stiti de fertilizarea in vitro la Cluj? Mi-ar prinde bine la moral, sa zic asa. Astept sa-mi scrieti si va doresc sa fiti puternice pina la capat. merci, lucia

Mergi la inceput