FIV 13
Raspunsuri
monbb1 spune:
Felicitari Mara, sa ai sarcina usoara si bebe sanatos.
Dodo, la noi au recomandat ICSI de la inceput din cauza diagnosticului MF. Dar stiu ca daca nu pare necesar , il evita. In schimb trebuie sa iti dai acordul inainte ca in cazul in care este necesar, vrei (sau nu) sa faca ICSI. Stiu cateva cazuri de pe forumuri care au avut asa numitul ICSI de urgenta (nu se fecundau natural si atunci au aplicat ICSI). Cel mai bine e sa vorbesti cu doctorul despre pro si contra ICSI si ICSI de urgenta, precum si procedura lor.
Nu vreau sa sperii pe nimeni ci doar simt ca e corect sa scriu la toata lumea ce am aflat si anume ca procedura ICSI aduce un risc (stiam deja asta de pe internet) dar in urma discutiei cu geneticiana am aflat ca exact riscul este de 1 la 100 ca bebeul in cazul unui baiat sa aiba sindromul Kiefelter (dublu cromozom X, adica XXY). Se poate detecta prin amniocinteza (care la randul ei are risc de pierdere de sarcina). Sunt convinsa ca in cazul nostru era necesar ICSI si as fii acceptat oricum de urgenta daca nu era clar de la inceput. Spun doar ca exista apoi un risc de cosniderat, care din fericire se poate verifica.
Cloe, sau altcineva , ati facut amniocinteza? Noi avem programare marti si as fii vrut sa stiu daca a facut cineva, pareri?
Vad ca multe fete sunt in focuri luni, asteptam cateva rezultate beta si toate pozitive.
Numai bine
Monica
Mara2004 spune:
Multumesc mult! Nu am reusit sa scriu in ultimul timp pentru ca sunt f. racita si nu ma simt deloc bine. Ana,vin ! Imi trebuie putin timp ca sa scap de gripa.Este ingrozitor!
Cloe spune:
Nu am facut amnio, ca nu a fost necesar. Am facut analiza de sange care determina riscul de Down syndrome si a iesit f. clar negativa si atunci nu a fost nevoie. De
La clinica mea sansele de reusita la emergency ICSI (ICSI de urgenta) erau destul de mici si de aceea medicul meu nu ne-a sfatuit sa facem, si a zis ca daca vrem sa facem, atunci sa facem de la inceput. De sindromul Kiefelter nu mi-a zis nimic ginecoologul meu. Stiam si eu parca ceva de asta, dar fiindca ginecologul nu a zis nimic, nu am mai facut nimic...
Mai e un risc cu ICSI: daca tata are astenospermie exista riscul, ca si eventualul fiu sa aiba.
Felicitari, MARA!!! Iti doresc din suflet sarcina usoara si bebe sanatos/i.
Va pup pe toate.
Cloe
monbb1 spune:
Merci de raspuns Cloe. Bebitii ce fac? Te pup.
Infertilitatea se transmite la copil de la tata daca copilul capata sindromul Kieflender care are una din carateristici : infertilitatea.
Sa speram ca nu va fii cazul! Vom afla la amnio.
O saptamana buna la toata lumea. Bafta multa luni fetelor la rezultate.
Monica
anemona spune:
Sindromul cu cromozomi xxy se numeste Klinefelter. Dar nu se transmite ereditar (adica nu apare la copil pt ca are si tatal)! Este o eroare genetica, pur si simplu. Sindromul Klinefelter apare in acelasi mod ca si Down (Klinefelter are trei cromozomi sexuali, iar Down are trei cromozomi 21). Ce se poate transmite de la tata la baiat este sindromul Kallman (microdeletia cromozomului Y).
Pia spune:
Felicitari Mara, sanatate multa si ai grija de bebe.
Ileana, Tia va tin pumnii, multa bafta si noroc.
Pupici
Rozi spune:
quote:
Originally posted by monbb1
Infertilitatea se transmite la copil de la tata daca copilul capata sindromul Kieflender care are una din carateristici : infertilitatea.
Pai daca tatal are sindromul Klinefelter (cum corect zice Anemona), atunci sufera el insusi de infertilitate; cum ar putea sa o transmita unui fiu, daca nu poate procreea?! E ceva ce nu inteleg eu?!
anemona spune:
Pai tocmai, Rozi, asta am spus si eu: barbatii nu pot transmite pt ca ei insisi au azoospermie cu atrofie testiculara. Acest sindrom apare pur si simplu, nu e mostenit. Ce se poate mosteni este sd Kallman. Dar nu neg ca se poate sa apara si Klinefelter mai des in caz de ICSI, atata doar ca nu transmiterea ereditara e cauza.
Cred ca o posibila cauza ar fi selectarea la ICSI a unui spermatozoid atipic, pt ca multi barbati cu infertilitate au si forme atipice mai frecvente. Unele forme atipice se vad, dar daca pb este la nivel genetic, cromozomial, nu ai cum controla asta. De ex daca aleg un spermatozoid mai mare, acesta ar putea contine doi cromozomi sexuali in loc de unul.
De fapt asta e cauza pt care apar, cel putin teoretic, mai multe pb la ICSI, pt ca se introduce un spermatozoid care poate nu este cel mai fericit dpdv genetic, pe cand la un FIV conventional exista totusi un proces de selectie naturala.
ja spune:
Fetelor ma speriati
Vad ca sunteti informate in domeniu:ce teste sa fac eu pt siguranta(eu nu am facut nici un test genetic pana acum,el-cel cu oligoastenoteratospermie are cariotipul OK)
ana(FIV+ICSI)