Isus si casnicia de azi

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cleomax spune:

quote:
Originally posted by Emilia B.

o sa mai scriu, dar ma intreb daca ajung undeva cuvintele astea...

au ajuns la mine, sper sa nu te opresti.
eu sunt la inceput, drumul meu catre cunoasterea lui dumnezeu a inceput fix pe 11 sep''01, prima zi cand ma aflam la un curs de studiere a bibliei. de atunci am mers saptamanal, lupta cu mine insami e mare, insa simt ca ma aflu pe drumul cel bun.
mi-e clar ca implinirea n-o sa-mi vina prin casatoria minunata ce o am de multi ani, si nici prin copil, asa cum am crezut toata viata.
asta imi este greu sa accept in suflet, dar nimeni n-a spus ca va fi usor.probabil ma aflu inca pe drumul catre supunere si inteleg ca inainte de dumnezeu ma supun sotului.odata ce inteleg si accept aceasta situatie definitiv si fara retinere, sper sa capat si libertate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Cleomax, de putina vreme am ajuns si eu la aceeasi concluzie. Pana nu de mult credeam ca implinirea in casnicie, copiii sunt totul. Ma gandeam ca a avea copii reprezinta esenta, ca altfel nu as putea trai.
Nu neg valoarea acestor lucruri, insa, am tot ce mi-as fi dorit, si totusi lipseste acel ceva. Este un gol care nu poate fi umplut de nimic omenesc. Sunt abia la inceput, si abia acum incep sa constientizez.

Crinuta si bb din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sorina-Alexa spune:

Emilia,nu te opri!!!!!!!!!
Eu te urmaresc cu mare atentie,cu toate ca nu intrevin,si asta pentru ca nu sunt destul de inteleapta ca sa pot intretine o discutie pe aceasta tema. Dar ce scrii tu imi face foarte mult bine si te rog sa continui.

Sorina.
"If you respect others,they will respect you!"
http://community.webshots.com/user/sorina1982

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Banti spune:

Am citit aproape tot ce ati scris. Emilia, te felicit pentru rabdarea si pasiunea de a explica ceeea ce tu ai invatat din Scripturi.
Si eu sint credincioasa si cred ca Isus are aceeasi putere de a schimba viata oamenilor cum a avut-o si acum 2000 de ani. Inainte de a fi casatoriti si eu si sotul meu am inceput sa-L cunoastem mai bine pe Dumnezeu si ne-am hotarit sa-L slujim toata viata. Am o casnicie fericita, un sot deosebit, doi copii minunati, slava lui Dumnezeu pentru darurile Lui, insa stiu ca cel mai important lucru este cum imi traiesc viata si relatia mea cu Dumnezeu. Asta e ceea
ce-mi aduce implinire - e o perpetua cautare de a semana tot mai mult cu Isus in viata si atitudinea noastra (pentru ca la asta ne cheama El), de a fi "blinzi si smeriti cu inima" asa cum a fost El si de o iubi oamenii asa cum a iubit El. Este o chemare foarte inalta, nu sintem demni de ea, dar prin Fiul Sau care ne-a iubit atit de mult incit si-a dat viata pentru noi, El ne ajuta sa putem implini Cuvintul Lui in viata noastra.
Eu am experimentat personal cit de adevarate sint cuvintele lui Dumnezeu din Biblie si am simtit ajutorul Lui cind am avut nevoie. Insa si noi, la rindul nostru, trebuie sa dorim sa implinim ceeea ce ne cere El - asta ne aduce adevarata fericire, cel putin eu asa simt.
Isus lucreaza in toate sferele vietii noastre, daca Il chemam in ajutor si sintem gata sa ascultam de El. Asa cum spune in Apocalipsa "Iata Eu stau la usa si bat, daca aude cineva glasul Meu, voi intra la El, voi cina cu el si el cu Mine" - si asta nu e doar o metafora, cuvintele Lui au putere, sint vii, se implinesc dincolo de spatiu si timp.
Pe cei care citesc Bilbia eu ii incurajez sa citeasca mai departe - Dumnezeu se descopera celor care Il cauta din toata inima. In Scriptura se spune ca noi, chiar daca Il cautam pe Dumnezeu bijbiind, fara sa stim prea multe, daca sintem sinceri in cautarea noastra, El ni se va revela. In Scriptura gasim rapunsurile, eu personal le-am gasit.

Cu drag,

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lily spune:

Isus este un nume care stirneste comentarii si uneori impotrivire.
Credinta crestina este raspindita de 2000 ani in intreaga lume, insa au aparut o multitudine de confesiuni:
- Catolicism, ortodoxism si protestantism au fost si sint majoritare.
Noi romanii traim in tara majoritar ortodoxa, unde casatoria si familia sint protejate si respectate nu numai in sinul bisericii , dar si statul le-a oferit legi prin care oamenii sa se poata casatori si intemeia propria familie in deplina libertate, fara sa fie obligati de nimeni-constrinsi, fortati. Preotii mijlocesc in fata lui Dumnezeu pt iertarea pacatelor membrilor Bisericii dupa momentul spovedaniei, marturisirii lor.
- Neoprotestantii: adventisti, baptisti, crestini dupa Evanghelie a caror doctrina Il prezinta pe Isus ca Singur mijlocitor intre om si Dumnezeu. Omul simplu, fara studii, fara pregatire vine in fata lui Dumnezeu-prin credinta, si isi marturiseste pacatele , iar Dumnezeu Il iarta deoarece Isus a suferit pe cruce pt aceste pacate.
Membrii acestor biserici Il aleg Mintuitorul lor personal dar si Domn-stapin al vietii lor pe Isus Cristos . Prin El ajung la Dumnezeu rugindu-se in orice problema.
Cind se casatoresc, ei vorbesc inainte cu pastorul lor daca este de acord cu viitorul lor partener pt a nu regreta pasul facut. In nici un caz nu sint admise relatii sexuale inainte de casatorie-preacurvie sau in timpul casatoriei cu alte persoane-adulter.
A umbla cu Isus devine astfel o binecuvintare, un ajutor care iti poarta povara cind simti ca te prabusesti si nu gasesti nicaieri raspuns. Viata este oricum grea, a te incumeta sa te casatoresti, sa ai copii, fara sa Il ai pe Dumnezeu, la un moment dat se va vedea sau simti-ori cei doi divorteaza, se separa- neintelegerile, scandalurile, violentele sint imposibil de suportat; ori traiesc vieti “duble” –isi gasesc alti parteneri, amanti. Sint cazuri cind femeile in general duc greul casei, au raspunderea educatiei si cresterii copiilor, au serviciu`, se imbolnavesc, dar rabda si string din dinti. Ele stiu ca asta le e crucea , nu inteleg ca Isus le poate purta povara si aduce alinarea in dureri: [b]"Veniti la Mine, toti cei truditi si impovarati, si Eu va voi da odihna. Luati jugul Meu asupra voastra si invatati de la Mine, caci Eu sunt bland si smerit cu inima; si veti gasi odihna pentru sufletele voastre. Caci jugul Meu este bun, si sarcina Mea este usoara." [/b](Matei 11:28-30)

“ B. Unirea dintre cei doi consta in mai mult decat o relatie fizica.
a. reprezinta impartirea posesiunilor lor, parerilor lor, timpului lor, puterilor, talentelor, suferintelor si bucuriilor lor, a esecurilor si a succeselor lor, etc.
b. reprezinta cautarea binelui celuilalt, mai presus decat implinirea celor personale si cautarea interesului personal (Filip.2:3-4; Efes.5:28; Prov.31:12, 27).
c. cei doi, nu mai sunt deloc doi, iar aceasta uniune trebuie sa se manifeste in modalitati practice. Dumnezeu nu a intentionat-o sa fie doar o teorie idealista, ci o practica, un stil de viata. (1Cor.12:25) “ http://www.rcrwebsite.com/prepare3.htm

Iar Biblia am gasit-o on-line la adresa:

http://www.bibleleague.ro/

"Secolul 21 va fi religios sau nu va fi deloc" -Andre Malraux

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilia B. spune:

fetelor, multumesc ca cititi, ma simt onorata sa vad ca ma foloseste Dumnezeu in felul asta.
Nu va faceti probleme, nu mi se urca la cap:
e ca si cum magarusul care il ducea pe isus (la intrarea in Ierusalim) ar putea indrazni sa creada ca aplauzele si laudele din jurul lui, cand trecea el pe acolo, erau pentru el, si nu pentru Isus!
El este Cel care va cheama prin degetele mele!!!!
Deocamdata va las, e tarziu...

si nu mai spuneti ca nu sunteti suficient de ... cum ai spus acolo, sorina?...
va rog tare mult sa interveniti, orice nedumerire, idee, intrebare...
de asta suntem aici, nu? De asta ii zice forum...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 2girlsmum spune:

Este tarziu, cu mult trecut de miezul noptii si sunt foarte obosita...fetitele mele gemene au 6 luni si acum mi se pare mult mai greu decat la inceput...Dar tot as vrea sa va scriu cateva randuri, dragele mele surori, ma bucur mult ca existati si ca exista in voi foamea aceasta dupa realitate.Acest Trup minunat al Mantuitorului nostru, care este Biserica Sa, pe care portile locuintei mortilor nu o vor birui, ne contine pe noi toti si se zideste in dragoste...Sper sa am timp sa scriu si eu la subiectul asta, stau f.prost la capitolul timp liber, desi internetul este deschis tot timpul...
Cu drag, Patricia, Miriam si Ruth (6.12.03)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elitasweet spune:

DRAGELE MELE,
VA FELICIT PT ACEST SUBIECT NEMAIPOMENIT.IN VIATA DE ZI CU ZI MA CONSIDER O PERS.NEINTELEASA PT CA GANDESC TOTAL DIFERIT FATA DE CEI DIN ANTURAJUL MEU.DESI L-AM AVUT PE DUMNEZEU IN MINTE SI IN SUFLET DE MICA RELATIA MEA CU EL S-A CONSOLIDAT IN URMA PROBLEMELOR CU CARE M-AM CONFRUNTAT.A FOST SINGURUL CARE NU M-A ABANDONAT NICIODATA.EL ESTE IUBIRE SI SPERANTA ,ESTE SPERANTA CARE NU MOARE NICIDATA.
EMILIA,MA REGASESC IN TOT CEEA CE SPUI.DUMNEZEU ESTE MAI PRESUS DE ORICE PE LUMEA ASTA .L-A TRIMIS PE ISUS CA SA NE SPELE DE PACATE .IL RASTIGNIM CU FIECARE FAPTA REA.AR FI BINE DACA AM CONSTIENTIZA ASTA ATUNCI CAND PACATUIM.MA CONSIDER NEANTELEASA PT CA CEI DIN JURUL MEU CRED CA BANII FAC IN ZIUA DE AZI MINUNI .DAR,CUM NIMIC NU ESTE INTAMPLATOR ,AM GASIT FORUMUL ,V-AM GASIT PE VOI.AM CITIT TOTUL CU MARE ATENTIE.ABIA ASTEPT SA SCRIETI IN CONTINUARE.SI EU AM MULTE DE SPUS DAR DEOCAMDATA NU SUNT PREGATITA SA DESERT SACUL.CE POT SPUNE TOTUSI ESTE CA PT MINE DUMNEZEU A FACUT DE F MULTE ORI MINUNI.O SA VA POVESTESC.VA PUP,ELI

es

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crism spune:

Fetelor, v-am urmarit de la inceput si acuma am prins cateva minute sa scriu! Emilia, ai pus punctul pe "i" in posturile tale, si sa iti dea Dumnezeu in continuare rabdare sa scrii.
Am fost putin socata :) sa vad atatea raspunsuri si ca s-au gasit atatea femei care sunt insetate dupa Voia lui Dumnezeu in viata lor. Ca sa raspund la intrebarea originala, casnicia fara Dumnezeu este ca o casa construita pe nisip. Eu imi iubesc soutul la nebunie, dar atunci cand trecem prin clipe grele, pe noi ne tine legamantul facut in fata lui Dumnezeu, legamantul facut LUI, si unul altuia. Incercam sa ne traim viata dedicata LUI!
de curiozitate.....nu vreau sa va deranjez din discutii.....dar sotul tau stie ca te simti completa daca te daruiesti lui Dumnezeu?
ma mananca limba sa raspund cu DA! si sotul meu stie, si asta spera, ca satisfacerea mea sa fie intai in EL, si nu in sotul meu. Pentru ca amandoi pacatuim zilnic unul fata de altul, si dezamagirile sunt zilnice, DAR SIngurul care nu ne va dezamagi niciodata este ISUS!
Speram ca si copii nostri sa gaseasca mantuirea si linistea in EL atunci cand vor creste mari!
Gata cu gura, va pup pe toate, si Domnul sa fie cu voi!

Cristina, sotia minunatului Sean, mamica la doi pitici frumosi, Connor Ryan 3 ani si Elena Maria 1 an.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Asa cum spuneati si Emilia si fetele mai sus, relatia de casnicie este o relatie intre trei persoane si anume sotul, sotia si Dumnezeu.Daca sotul si sotia se apropie de Dumnezeu, atunci ei se apropie unul de altul. Biblia ne spune " daca nu zideste Domnul o casa, degeaba lucreaza cei ce o zidesc" (Psalmul 127,1)
Daca dorim sa experimentam unitatea deplina , trebuie sa ne inchinam impreuna. Unitatea spirituala ne va da o putere mult mai mare deact cea pe care o cunosc cuplurile obisnuite in casnicia lor.
Iar adevarata inchinare este aceea de a ne aseza vointa in mainile lui Dumnezeu. Cand ne vom ruga unul pentru nevoile celuilat, nu peste multa vreme, amandoi vom fi preocupati de aceleasi probleme, nu va mai fi fiecare "cu ale lui".
Nimic nu se intampla prin propriile noastre eforturi, dar multe se vor intampla atunci cand ne vom deschide viata pentru a primi puterea divina.

Monica si bebe Albert
( 19.ian.2004)
http://community.webshots.com/user/monica1816

Mergi la inceput