Acte la primarie

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns angy angelina spune:

Asa intelesesem si eu din pacate....ca este necesara prezenta ambilor soti.Trebuie sa-si ia o zi din concediu pt.ca nunta nu va fi in Bucuresti desi noi lucram aici..Ce sa zic ? Multumesc de informatie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalin spune:

Subiect initial: "primarie"
postat de ankalaura, 22/09/2004, 10:54:19

Vedeti ca am intrat in priza, nu?
Dom'le, e adevarat ca tre' sa te duci de la 6 dimineata ca sa te programezi la primarie? Vai de mine! Pai ca fac eu cu ELiza? O iau cu mine?
Mai precis, noi suntem la sector 2. Si vrem seara, ultimii daca se poate. Chiar trebuie sa ma astept la surprize?
Vai de mine. Si apoi, nu inteleg un lucru? Ce i-a apucat pe toti de se insoara? Nu sunt bine? In loc sa-si vada de treaba....

Anca si papusica Eliza (26.august.03)

raspuns postat de Michelle_2004, 22/09/2004, 13:52:14

Draga Anca,
eu am avut nunta si cununia civila pe 4 septembrie si pot sa-ti spun cum a fost la noi cu primaria (in cazul nostru la sectorul 3).
Deci la noi s-a facut lista de duminica seara. Noi am trecut pe la primarie, ne-am scris pe lista si am plecat acasa. Am revenit a doua zi pe la 6. Desigur au fost persoane care au stat toata noaptea in masina in fata primariei. Noi am fost nr 5 pe lista si am avut de ales intre 8 dimineata si dupa 10.30. Persoanele care au venit pe la 6.30 erau nr 30 ceva nici nu-mi pot da seama ce ore puteau sa mai aleaga ei. Oricum "bataia" era pe orele de dimineata, majoritatea voiau pana in 12.30 ca sa aibe timp de coafor etc. Daca tu vrei dupa-amiaza cred ca nu vor fi probleme.

Bafta,
AnaMaria

raspuns postat de ankalaura, 22/09/2004, 17:54:27

Si atsa cu doua saptamani inainte de "ZIUA Z", sa inteleg....

raspuns postat de Michelle_2004, 22/09/2004, 18:19:32

Da. Cum nunta era sambata pe 4 sept, prima zi in care se puteau depune actele era luni 23 august.

AnaMaria

raspuns postat de Ibordea, 23/09/2004, 16:33:31

uite cum am facut eu: noi avem nunta pe 2 octombrie 2004 si am vrut sa fie dimineata sa avem timp de celelalte; asa ca am fost cu o saptamana inainte la starea civila si am rezolvat cu dosarul fara probleme (deja stiam si ora - si asta cu un pachet de Jacobs). Asa ca am stat linistit acasa si am adus certificatele medicale datate corect la o zi dupa ce a venit lumea buluc sa se inscrie .
asa ca in romania (tara tuturor posibilitatilor) se poate rezolva si altfel!

PS: tot de la voi am invatat sa fac astfel

Tot ce va doriti, sa fie al vostru!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Vin si eu cu mai multe intrebari si va rog sa ma scoateti din ceata!! Deci: copiile de pe acte trebuiesc si legalizate?? Ca asta ar insemna alti bani alta distractie. Apoi: Dn cate am citit din raspunsurile voastre trebuie sa vina amandoi sotii sa depuna dosarele la primarie. Asta mi se pare o mare tampenie si tind sa cred ca cel care a hotarat asa era beat in ziua respectiva! Dar sa revin la intrebari: Dosarele trebuiesc depuse complet sau poti sa mai aduci pe parcurs actele care lipsesc(ex.: o chitanta, o copie de pe buletinul martorilor etc)? Aici in iasi vad ca se oficiaza cununii si in zilele de sambata (cu o taxa in plus de 580.000 si duminica cu taxa aferenta de 1.500.000). Daca prietena mea vrea sa o faca intr-o zi de luni , sau marti , sau oricare alta in afara de WE se mai dau alte taxe? Si ultima intrebare. Sotul prietenei mele este strain. Are nevoie de translator pe tot parcursul cununiei?? Ca asta ar fi o lovitura sub centura pt ea, avand in vedere ca in Iasi nu exista nici un translator autorizat pt limba japoneza si atunci el ar trebui carat toooocmai din Buc( alta nebuneala).
Stati ca mi-am mai adus aminte de o treaba: la voi se plateste taxa de copac? Adica 150.000 platiti la un ghseu de la mama naibii, dupa ce stai la o coada de iti vine sa itti iei campii , pt sadirea unui copac.

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Michelle_2004 spune:

Buna Raluca!

Eu nu stiu cum este in Iasi, dar din cate citesc pare ca e mare nebunie!

Uite cum e la Bucuresti:
- copiile actelor nu tb legalizate (mie, nici nu mi le-au cerut dar erau pe lista cu documetnte necesare)
- tb sa fie prezenti ambi soti la depusul actelor pt ca tb sa semnzi cererea de casatorie in fata lor (dar daca mergi sa vorbesti cu fetele de acolo si le duci o mica atentie se poate sa fie prezent doar unul dintre soti). Eu am vazut un tip care era fara sotie si a depus actele inaintea noastra.
- dosarele ar tb sa fie complete, dar cu o mica atentie poti sa duci si pe urma o chitanta care iti lipseste
- in Bucuresti nu se plateste nici o taxa: nici de cununie, nici de copac. Daor un timbru de 5-6.000 lei

De transaltor nu stiu ca sotul meu e roman, dar e posibil sa fie nevoie ca daca el nu intelege cum poate sa spuna "DA"? dar nu stie alta limba in afara de japoneza, sotul prieteni tale? Poate un translator de engleza e si la Iasi.

ciao,
AnaMaria

quote:
Originally posted by ralucami

Vin si eu cu mai multe intrebari si va rog sa ma scoateti din ceata!! Deci: copiile de pe acte trebuiesc si legalizate?? Ca asta ar insemna alti bani alta distractie. Apoi: Dn cate am citit din raspunsurile voastre trebuie sa vina amandoi sotii sa depuna dosarele la primarie. Asta mi se pare o mare tampenie si tind sa cred ca cel care a hotarat asa era beat in ziua respectiva! Dar sa revin la intrebari: Dosarele trebuiesc depuse complet sau poti sa mai aduci pe parcurs actele care lipsesc(ex.: o chitanta, o copie de pe buletinul martorilor etc)? Aici in iasi vad ca se oficiaza cununii si in zilele de sambata (cu o taxa in plus de 580.000 si duminica cu taxa aferenta de 1.500.000). Daca prietena mea vrea sa o faca intr-o zi de luni , sau marti , sau oricare alta in afara de WE se mai dau alte taxe? Si ultima intrebare. Sotul prietenei mele este strain. Are nevoie de translator pe tot parcursul cununiei?? Ca asta ar fi o lovitura sub centura pt ea, avand in vedere ca in Iasi nu exista nici un translator autorizat pt limba japoneza si atunci el ar trebui carat toooocmai din Buc( alta nebuneala).
Stati ca mi-am mai adus aminte de o treaba: la voi se plateste taxa de copac? Adica 150.000 platiti la un ghseu de la mama naibii, dupa ce stai la o coada de iti vine sa itti iei campii , pt sadirea unui copac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stanciu.d spune:

pentru orice cetatean strain e nevoie obligatoriu de un translator autorizat, din pacate....Poate cu ceva spaga puteti scapa de asta..Intrebati inainte, sa nu aveti surprize.
Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

eu am avut nunta anul trecut , duminica, cununia am vrut sa o facem tot duminica dimineata , la sectorul 3, dar nu s-a putut ei nu oficiaza duminica, asa ca am facut cununia sambata si a fost mai bine nu a fost asa obositor, dupa am dat o masa acasa doar cu familia , niste aperitive ceva de baut, si a iesit foarte bine

ADy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Multumesc mult de tot tuturor pt raspunsuri! Luni o sa merg impreuna cu prietena mea la starea civila si o sa inceapa sa plateasca taxele. La sfarsit o sa scriu toti pasii pe care i-a facut poate odata, aceste informatii, o sa ajute pe cineva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Mai, de cand s-a mutat primaria sect 2, ati fost careva la vreo nunta acolo? MI-E FRICA SA NU MA PIERD!
Si apoi, inca ceva, ca tot nu am inteles: LA CE ORA TRE' SA MA DUC SA STAU LA COADA?
Ca daca nu reusim sa ne programam pentru 16.30 am incurcat-o, se da totul peste cap! Chiar sa ma duc cu noaptea in cap, n-am chef. Ce fac cu fata? O iau la coada cu mine? Iar daca ma duc la 9, daca se ocupa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wanna_jo spune:

Buan ziua fetelor!
Va rog mult ajutati-ne si pe noi!
Prietena mea este disperata! Trebuie sa se marite in decembrie, anul acesta...
viitorul ei sot este cetatean strain si din acest motiv sunt probleme mari cu actele deoarece nu are timp sa le rezolve...este o birocratie cumplita si cred ca ar trebui sa-si caute si un alt serviciu in conditiile in care ar trebui sa alerge atat de mult pentru toate! (nu mai spun de legalizari, prezenta obligatorie a viitorului sot, etc...).
"Actiunea" se petrece la Sectorul 2.
are cineva o "pila" sau o sugestie? credeti ca ar merge cu ceva reatii?
va implor, daca aveti cumva o informatie...ramanem datoare!
sau ceva, un nume macar...ca sa nu mergem asa la deruta! (cu promisiuni de respectare a confidentialitatii!)
puteti sa ii scrieti direct prietenei mele la : <erika_blue2004@yahoo.com> sau imi puteti scrie direct mesaj personal...
mii de multumiri, numai bine si BAFTA tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalin spune:

Subiect initial: Programare primarie
postat de roxygeo, 30/03/2005, 12:28:05

Ce stiti despre programarea la primarie???? Am inteles ca trebuie mers mult mai devreme de 14 zile, si vorbit cu cei de la starea civilia???? pentru programare???

Voi ce stiti???

roxygeo

raspuns postat de gabitzam, 30/03/2005, 12:46:03

Certificatul prenuptial este valabil un numar limitat de zile, daca nu ma insel chiar 14. Deci programarea la primarie nu se face in nici un caz mai devreme de 14 zile.

Gabitza

raspuns postat de vmariejeane, 30/03/2005, 12:48:38

Eu am mari emotii cu primaria asta. Vreau in aceea si zi dimineata si se aude ca toata lumea se bate pe primele ore ale diminetii. Nu vreau mai tarziu de 12. Incerc cu pile sa rezolv ceva. Problema e , am auzit, si cu pile tb sa te duci cu multe luni inainte pt "progrmare" la ora x.

raspuns postat de dana n., 30/03/2005, 12:49:25

Eu am avut cununia anul trecut in sept. la sect 4 din Buc.Ne am dus cu mai mult de 14 zile inainte sa ne programeze dar ne au spus ca programarile se fac cu 14 zile inainte,nu mai devreme.Daca vrei sa ti alegi tu si ora trebuie sa fii la prima ora dimineata acolo cu actele in mana(se da o declaratie ca esti de acord sa te casatoresti acolo la primarie,pe care o poti da mai devreme ptr a avea in momentul in care vrei sa depui actele totul gata).Noi ne am dus pe la 10 dimineata si deja era super coada.Prin urmare,veti pregati toate actele iar cu fix 14 zile inainte,dimineata la prima ora veti fi acolo si sigur veti reusi sa va programati cand vreti voi. Succes !

raspuns postat de ioana07, 30/03/2005, 13:09:29

Intradevar programarea OFICIALA incepe cu 14 zile inainte de nunta...dar listele "NEOFICIALE" se fac cu mult timp inainte...Cum? Foarte simplu: daca am o cunostinta la primarie ma duc cu cateva luni inainte...cu pliculetzul dupa mine, bineinteles...si imi rezerva ora pe care o vreau eu... Dupa asta ma mai duc cu cateva zile inainte de nunta si programarea se trece de pe lista "neoficiala" pe cea "oficiala"... Asa ca daca nu ai o pila...ceva...poti tu sa stai in fata primariei si de seara ca sa fii primul la coada...cei de-acolo iti vor spune foarte calmi ca mai au liber doar dupa ora 14...sau mai stiu eu cand...
ASTA E BATAIE DE JOC!!!

raspuns postat de chrislove, 30/03/2005, 20:36:57

Buna! Am si eu o nelamurire. Stie cineva daca trebuie sa fim amandoi la primarie cand depunem actele (adica 14 zile inainte),pentru ca noi locuim in alt oras si am fi vrut sa venim mai aproape de nunta, adica 1 saptamana.Ca ar fi facut drumul doar unul dintre noi.

raspuns postat de vmariejeane, 31/03/2005, 08:45:58

Ambii viitori soti tb sa fie prezenti. Din cate stiu se semneaza niste declaratii acolo. Tu in nici un caz nu ai cum sa semnezi pt sotul tau.

raspuns postat de lili, 31/03/2005, 09:43:40

Fetele,
Nu vreau sa va sperii, dar am auzit si varianta.. te duci dimineata si s4 fac programari in ordine .. deci poti nimerii ora 9 sau ora 12 sau.. de ce nu 8...Asta am auzit eu la sectorul 2..bineinteles totul dupa ce au fost trecute pilele...

raspuns postat de ioana07, 31/03/2005, 10:08:20

WoooW... E din ce in ce mai bine... Lasati mai fetelor...noi sa fim sanatoase ca restul le rezolvam...

raspuns postat de nushulica, 31/03/2005, 14:20:20

salut
eu am mers si am intrebat ca sa fiu mai sigura si sa nu merg din auzite si mi s-a spus foarte clar ca programarea se face cu 14 zile inainte
acuma ce sa zic-o prietena de-a mea care a avut nunta pe 5 martie s-a dus fix cu 14zile inainte la 9 dimineatasi i s-a zis ca nu mai au loc decat pt ora 16si ea la 17 trebuia sa fie la biserica
a fost nevoita saraca fata sa mearga in rochie de mireasa si la cununia civila ...si nici cu pila nu a putut rezolva

raspuns postat de olguttza, 31/03/2005, 16:11:48

Noi facuram cununia pe 11 septembrie...Stiu ca pe 30 august ne-a chemat pentru acte (asta la sect. 5). Ne-am dus acolo la 5 dimineata (ca n-aveam pile), eram a doua pereche la coada (stiam ca, cu cat te duci mai devreme, cu-atat poti sa-ti alegi tu ora), dar pe catastif eram a N-a trecuta. Intelegeti ce vreau sa spun! Am avut bafta ca, pe langa faptul ca pusesem intre acte 300.000, majoritatea voiau cat mai dimineata (fiind legati si de ora la biserica), asa ca pentru noi a fost liber la ora 12:00 (am intrat cu 4 minute mai devreme, la 12 fix eram cu actele in mana).

raspuns postat de Loreg, 31/03/2005, 16:26:04

Noi am avut cununia anul trecut pe 28 Aug, si cu tot cu pile...la sect 2 am gasit liber la 08:10AM cu mai mult de 14 zile inainte, iar colega mea care a stat la coada de la 03:00AM a fost programata la 08:20AM; si cand te gandesti ca la sect 2 erau 2 sali de oficiere...Anul asta nu stiu ce va fi ca s-au mutat in sediu nou - poate au mai multe sali acum...

raspuns postat de katie, 31/03/2005, 18:44:12

Fetelor, n-a avut nimeni cununia civila la primaria sectorului 2 de cand s-a mutat in sediul nou?
As vrea sa stiu cum merg pe acolo treburile, desi sper sa n-am probleme, ca n-o sa fac cununiile in aceeasi zi, deci mi-ar conveni sa fie cat de tarziu. O sa fac cununia civila probabil cu o zi inainte sau cu o saptamana (imi place zapaceala aia de sambata).
Multumesc

Mergi la inceput