Acte la primarie

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cata_pufy spune:

Nu stiu daca mai ajuta informatia mea pe cineva pt ca vad ca mesajele sunt de anul trecut,insa daca e cetatean strain trebuie neaparat un traducator-interpret autorizat.Insa,in cazul cetateanului japonez,daca el declara ca intelege si cunoaste limba engleza,se poate si cu un interpret de engleza.Eu sunt traducator si asta stiu din experienta mea.Am tradus chiar la doua cununii (un cetatean canadian si unul american) :)).

A,si era sa uit,trebuie neaparat semnate de doctorul de familie?Eu am o problema:nu mai am doctor de familie si sincera sa fiu nu am platit asigurarea pt ca eu sunt persoana fizica autorizata si ar trebui sa mi le platesc eu,ceea ce am neglijat pt ca am asigurare privata de sanatate si nu ma intereseaza conditiile oferite (sau neoferite) de spitalele de stat,cu atat mai mult sa platesc multi bani degeaba pe asa ceva.Prietenul meu iarasi e intr-o situatie ciudata,a fost inscris la vreo doi medici (unul cand era student si unul la el in localitate).Daca trebuie neaparat,vom incerca sa mearga el la medicul lui.Sincer,mama a lucrat la Policlinica la nalize,si cred ca mi le-as face pe bune ca de altfel nu ma urnesc sa fac analize niciodata si e bine sa mai stii ce e cu tine din cand in cand.Si chiar daca ma sucesc si nu le fac,am pile la Policlinica.Deci,imi trebuie neaparat si un doctor de familie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns before-after spune:

Dragele mele miresici 2005,
Voi v-ati intins aripile deja pt a va programa? S-au mai schimbat lucrurile pt anul 2005? Tot cu 14 zile inainte tb sa ma programez? Oare daca ma duc sa ma programez pt sambata si nu-mi convine ora, pot sa aleg ziua de vineri? Io am nunta pt 11 iunie la sect.3, si sunt cam stresata pt ca nu prea cunosc persoane de la Starea civila.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pyssy spune:

Din propie experienta iti spun ca te poti programa si pt vineri ..dar trebuie sa mergi cu " ciocolata" de rigoare .. ca altfel nu stiu daca se poate .
Cel mai bine , mergi din timp si intereseaza-te .. asa poate iti faci cunostinte acolo si programezi ora pe care o vrei tu .

Cand te apuca cheful de munca ,aseaza-te si asteapta sa-ti treaca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vianne spune:

Fetelor, eu ma voi casatori cu un cetatean strain. Imi spuneti si mie ce ce acte ii trebuie lui? Va rog!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana n. spune:

quote:
Originally posted by Vianne

Fetelor, eu ma voi casatori cu un cetatean strain. Imi spuneti si mie ce ce acte ii trebuie lui? Va rog!

Citeste aici:http://www.enunta.ro/acte_casatorie.html

www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?catID=87&albumID=3219207" target="_blank">Poze cununie

www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?albumID=3286839" target="_blank">Diverse poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pyssy spune:

quote:
Originally posted by dana n.

quote:

Citeste aici:http://www.enunta.ro/acte_casatorie.html

www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?catID=87&albumID=3219207" target="_blank">Poze cununie

www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?albumID=3286839" target="_blank">Diverse poze

Pe langa toate astea , mai ai nevoie de o hartie din tara de domiciliu a viitorului sot , hartie in care trebuie sa specifice faptul ca nu este casatorit. Chestia asta trebuie sa o traduci si legalizezi.

Ar trebui sa mergi la primaria la care va casatoriti , sa intrebati din timp .. caci fiecare ofiter de stare civila are cate-o pasarica .
Noua ne-au cerut hartia aia si o declaratie data de el la norat cum ca nu este casatorit.
La alta primarie , la niste prieteni, aflati in acelasi caz le-au cerut si dovada de rezidentza de la primaria de domiciliu a sotului. Prieteni nostri au fost nevoiti sa faca Romania-Italia -Romania pt rezidenta

Multa bafta

Cand te apuca cheful de munca ,aseaza-te si asteapta sa-ti treaca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leyla spune:

Eu una nu m-am bazat pe cele scrise pe net, m-am dus direct la primarie si am vorbit chiar cu ofiterul starii civile. Iata ce trebuie:
1. Pasaport sot
2. Buletin/carte de identitate sotie.
3. Certificat de nastere in original al sotiei.
4. Certificat de nastere in original al sotului (+ copie tradusa si legalizata la un notar public din Bucuresti). La certificat poate fi mai complicat pentru unii cetateni straini in sensul ca NU AU (cum este si cazul sotului meu). Acest certificat de nastere se elibereaza de catre ambasada tarii sotului in momentul in care se primeste dovada pentru casatorie (vezi mai jos).
5. Declaratie notariala data de catre sot privind datele de stare civila ale acestuia(numele de familie, prenumele, domiciliul din tara restectiva, orasul, strada, nr., locul si data nasterii, numele de familie si prenumele tatalui si numele de familie si prenumele mamei la data nasterii lui).
6. Dovada de la ambasada tarii sale pentru casatorie (art. 33 din legea nr. 119/1996), cu privire la actele de stare civila, conform careia “sunt indeplinite conditiile de fond prevazute de legea tarii respective in vederea incheierii casatoriei cu cetateana romana". Aici va trebui sa dea el un telefon la ambasada sa verifice exact de ce are nevoie, cred ca modalitatea difera de la tara la tara. Noi am fost la ambasada Turciei unde am completat niste formulare, ni s-a trimis dosarul in Turcia si acuma asteptam raspunsul. Atentie mare, aceasta formalitate trebuie inceputa din timp, la unele tari poate dura chiar si trei luni!!!!
7. 2 martori in ziua oficierii casatoriei (cu B.I.).
8. 2 timbre fiscale x 5.000 lei la starea civila si 2 timbre fiscale x 5.000 lei la certificatele medicale.
9. certificate medicale prenuptiale (eliberate de o unitate sanitara din Bucuresti publica sau private) cu valabilitate de 14 zile de la data emiterii lor, casatoria incheindu-se intre a 10-a si a 14-a zi de la depunerea actelor (minim 10 zile actele raman la starea civila).
10. traducator autorizat sau in ziua oficierii, cu BI. Noua dl. de la sector 1 ne-a spus ca nu trebuie sa fie neaparat autorizat:))
Mult succes!
Leyla

quote:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cata_pufy spune:

Leyla,
E ciudat ce ti-a spus ofiterul,eu am fost traducator la sect.1 la o casatorie si este obligatoriu (cel putin prin lege) sa ai interpret autorizat,la primarie ti se cere buletinul si autorizatia pt a scrie intr-un registru,deci...e ciudat.Nu ca m-ar mira foarte mult,in Romania e posibil orice :)).Autorizat, neautorizat...oricum tot banii aia ii dai :).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vianne spune:

Multzam fain, fetelor! M-ati ajutat mult!

Cu toate ca mi-e groaza sa merg la Primarie se pare totusi ca va trebui sa o fac pt a afla exact care e "obiceiul locului", adica ce acte ne sunt necesare.

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leyla spune:

Mie mi-a spus mai inatai ca trebuie autorizat, dar eu am insistat ca al meu stie si romana destul de bine si el a spus ca bine nu trebuie neaparat autorizat. Poate din cauza ca el este turc si a considerat el ca e mai greu sa gasesti autorizati pentru lb. turca:)) Nu stiu. Nu am intrebat daca putem face chestia asta cu cineva de lb. engleza. Oricum eu am prietena care a avut nunta acu 3 trei tot la sectorul unu, tot cu cetatean turc si nu a avut nevoie de nici un fel de traducator, nici autorizat nici ne.

quote:
Originally posted by Cata_pufy

Leyla,
E ciudat ce ti-a spus ofiterul,eu am fost traducator la sect.1 la o casatorie si este obligatoriu (cel putin prin lege) sa ai interpret autorizat,la primarie ti se cere buletinul si autorizatia pt a scrie intr-un registru,deci...e ciudat.Nu ca m-ar mira foarte mult,in Romania e posibil orice :)).Autorizat, neautorizat...oricum tot banii aia ii dai :).

Cata

Mergi la inceput