Am primit scrisoare din Kentucky-DV2005!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura _Oprescu spune:

Simina,
nu am inteles la ce sens te referi la contract..cand zici aici te referi la RO?...oricum nu stiu daca e important ..el are job aici ca orice american..sa ma ierti de nu raspund la intrebare clar dar nu prea am inteles...
nu stiu cand ne vedem..cert e ca eu am interviul dupa tine...poate eventual prin decembrie ne vedem la ochisori asa o fuga la o cafea in Bucuresti...ca ai nostri parinti stau in Ploiesti iar noi am locuit in Bv acolo a fost casa noastra si tot acolo ne trage ata sa mergem .
Apropo Simina ce vaccinuri se fac la varsta de 24 de ani pe care noi cica nu le-am facut? Eliza mi-a zis ceva de un vaccin la varsta asta iar eu nici macar habar nu am de el....
pup ..ma duc sa imi pregatesc fiul de plecat la film cu tata-sau....pup again

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Laura, ma refeream la "contract" cu sensul pe care il are cuvintul in Romania, eu nu stiu ce feluri diferite de contracte sint prin State. Deci, daca lucreaza acolo, asta inseamna ca il "sponsorizeaza" firma la care lucreaza?!
Despre cafeluta, de-abia astept sa bem impreuna!
Vaccin la 24 de ani nu ai ce face, decit daca nu ai facut nici un rapel pt. vaccin antitetanos in ultimii 5 ani. Doar asa, daca vrei tu si nu ai avut in copilarie boli ca varicela, rujeola, rubeola, oreion, sa faci un vaccin, dar nu este obligatoriu.
Sa auzim de foarte bine!

Home, wherever you are...

Simina & Andrei (Deiutzu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura _Oprescu spune:

Simina,
noi am primit scrisoarea de la Loterie taman in ziua in care avocatul firmei a aplicat ptr green card .Firma sponzoriza partial aplicatia ptr green card(platise deja vreo 3000$), insa acum ca am castiggat mergem pe ambele varainte.In orice caz speram ca varianta asta e mai ra[pida si mai putin costisitoare.
In legatura cu vaccinurile, uite ce am primit de la Eliza :(citez)Tot in acest plic veti gasi lista cu adresele policlinicilor agreate de ei, si anume 3, din care Centrul Medical Unirea este chiar langa ambasa...va faceti programare din timp, costa 55$ pt adult si 40 $ pt. copii...este un consult general...iti ia sange si te trimite la raze la plamani in piata unirii unde costa 200 000 lei/pers.Copiilor nu le ia nici sange si nu le face nici raze...
rezultatele se dau in aceeasi zi.La analize va trebuie:
- adeverinta de la medicul de familie ca nu sunteti in evidenta cu boli cronice si neuropsihice
- adeverinta cu toate vaccinarile pe care le-ati facut de cand v-ati nascut pana in prezent .Daca nu aveti toate vaccinurile obligatorii facute, vi le vor face la policlinica unde veti merge, contra cost, pe dolari...ideea e sa le aveti pe toate trecute, chiar daca nu le-ati facut (de ex. un vaccin ce trebuia facut pe a 24 ani - unii l-au facut, altii nu)Eliza e o comoara si m-a lamurit cu multa rabdare...

Maine plec la Chicago il conduc pe tata la aeroport...gata se termina si sejurul lui aici..o sa am un gol inside....
PS fetele care au fost in situatie , stiti ceva despre situatia in care ti se naste un copil in US, el va trece prin acest proces? analize, taxe etc? ptr ca nu prea vad de ce, deoarece va fi cetatean american, insa mai bine intreb....

pup la toata lumea'

Mergi la inceput

Mult succes, Laura!
Despre vaccinuri: alt vaccin care s-ar putea face ar fi cel antihepatitic B (ca A nu este asa de grav), dar nici asta nu e obligatoriu. Oricum, nu este un "vaccin de 24 de ani". Ah, si mai e cel anti-haemophilus, dar nici asta nu e obligatoriu (sau, mai stii, poate o fi la ei).
In rest, numai de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geliza spune:

Mi-am amintit, era vorba de antitetanos...pe care l-am facut cand eram gravida...acesta se facea la 24 ani...
Va stau la dispozitie si pentru alte nelamuriri
Simina, cu CN tau mergeti la interviu in prima serie, adica in octombrie...
Laura, mie mi-au cerut si diploma de licenta, far foaia matricola si fara anexa cu notele...adi poate aduce toate diplomele de dupa licenta, iar tu numai pe cea de bac...
Atentie: cerintele s-au schimbat putin fata de anul trecut...de ex. cer patru poze, doua fata, doua profil...anul trecut voiau numai profil...anul acesta au trimis un cod de bare ce trebuia transmis inapoi la ei in plicul cu formularele....anul trecut nu era....poate mai apar modificari si la cerintele din plicul nr. 2
Laura, despre Lucas, cel mai bine suni la ambasada si intrebi....

Eliza si Mara (24.01.2002)

Mergi la inceput

Eliza, chiar crezi ca prin octombrie vom avea interviul?!? Probabil dupa 15, nu? Dar cind ne anunta, ca saptamina trecuta formularele noastre nici nu intrasera inca in procesare...
Oare iti trimit invitatia la interviu cu doar doua saptamini inainte sau asa ceva? Ca atunci, cind avem timp sa facem rost de AOS sau de job offer?
Una peste alta, asteptarea este cea mai grea...
Multa bafta tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mn spune:

quote:
Originally posted by Siminaf
sau asa ceva? Ca atunci, cind avem timp sa facem rost de AOS sau de job offer?

eu sugerez sa incepi sa cauti AOS, nimeni nu se va supara daca le spui ca nu mai vi. Deci nu sta pina in ultima clipa. Legat de loc de munca, probabil este mai greu sa gasesti din pozitia ta (iti trebuie inainta actele si dupa aceea poti cauta)

--
mn

Mergi la inceput

Ai dreptate, deja am facut "sapaturi" si astept sa aflu data interviului ca sa-i anunt pe prietenii mei sa-mi trimita AOS-ul, si chiar si un job offer (nu ca ce lucrez eu aici, dar e bine sa ai ceva, pt. inceput).
In rest, numai de bine si multa bafta tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geliza spune:

Simina, pentru AOS trebuie sa vorbesti din timp...oferta de munca nu e tocmai necesara...de altfel nici aosul nu e...asa am crezut si noi cand eram in febra primirii primului plic...am fost convinsi ca nu vom trece interviul fara aos...si am inceput cautarile...nu am gasit...(sau nu au vrut, sau nu au putut...)prin urmare ne-am dus la interviu cu evaluarea casei (30 000 $) si 5 000 $ in cont...am luat vizele...ideea e sa ai cam 5000 $ de pers...cu cat mai multi cu atat mai bine...specificatie: din cei 5000 din cont doar o parte erau ai nostri, restul erau imprumutati...am deschis contul cu o luna inainte de interviu, am pus bani si in cursul lunii respective in cont, cu o sapt. inainte de interviu am scos extras de cont, iar dupa ce am luat extrasul am scos si bani din cont fiindca trebuia sa platim si vizele...am spus la interviu ca sunt economiile noastre...se poate face si o declaratie autentificata la notar, de catre parinti, rude...ca va dau bani, nerambursabili cu scopul de a va stabili in america...daca vrei amanunte iti trimit un model...
Legat de data interviului...daca ai trimis formularele fff repede inapoi (1-2 sapt), atunci sigur cazul tau va fi procesat in luna octombrie, poate nu chiar dupa 15, fiindca interviurile incep din 1 oct...daca ai mai intarziat cu expedierea formularelor, s-ar putea sa mai intarzie si ei...noi ar fi trebuit sa mergem in nov. la interviu (cu cn 11***), dar pt. ca am intarziat cu trimisul actelor (in aug 2003), am fost la interviu in martie 2004...
Scuzati-ma pentru mesajul asa de lung, dar am vrut sa fiu clara, si sa ajut si pe altii.
SUCCES TUTUROR

Eliza si Mara (24.01.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ili spune:

forumul loteristilor ,din Romania:

http://disc.server.com/Indices/203803.html

Mergi la inceput