Am primit scrisoare din Kentucky-DV2005!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

quote:
Originally posted by Cleomax

in rest tre sa fii atent ce intrebi, asa cum spune si simina, ca-tz dau baietii la cap daca repeti intrebari puse inainte.

pai asta inseamna ca nu-s pregatiti sa locuiasca aici! intii sa invete ce-i aia toleranta, si dup-aia sa vina aici tz tz tz...

oriunde ati fi, fiti uniti, dragi romani...
http://community.webshots.com/user/atomskin-date

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Carolyne, multumesc mult pt. incurajari si explicatii. Inca n-am avut timp sa mergem sa facem pozele, pt. ca eu lucrea 12 ore zilnic si nu "prindem" programul Dunitei cu poze de la ambasada. Simbata vom face pozele (e deschis, nu?) si luni vom pune plicul la posta.
Cu nr. 5113, cind credeti ca va fi interviul? Noiembrie sau poate chiar octombrie? Cel mai greu ne va fi sa gasim un "sponsor", adica cineva dispus sa ne trimita AOS, pt. ca banii nostri vor fi cam la limita: vreo 15.000 USD pt. 3 persoane!
Si a propos de bani: la sosire in US ti-i numara? Pt. ca la sosire in Quebec asa se face...

Home, wherever you are...

Simina & Andrei (Deiutzu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carolyne spune:

Draga Siminaf,

Nu ai pentru ce sa imi multumesti. Stiu cum este ca si eu am trecut prin asta. Sambata nu este deschisa dubita, iar vineri mi se pare ca este deschis doar pana la 2. De altfel vinerea nu se lucreaza decat cu cetatenii americani pana la 11.30 parca, asa ca nu prea are pe cine poza vinerea... Cel mai bine ar fi sa te duci dimineata la prima ora (7-7.30) si in 5 minute ai terminat. Si sa stii ca acolo iti face pozele super ok, pentru ca stie ce dimensiune si cum sa tii capul in semiprofil (fara bijuterii in urechi, etc).
Nu pot sa apreciez cat de repede veti fi programati la interviu, dar vezi ca undeva in hartiile primite trebuie sa ai adresa lor de e-mail de la centrul din Kentucky. Eu am tinut legatura cu ei prin e-mail si mi-au raspuns intotdeauna. Cam la 3-4 saptmani ii mai intrebam daca au primit actele, etc si cand le-au primit mi-au confirmat prin e-mail. Cu cateva zile inainte sa primesc plicul prin posta cu programarea pentru interviu mi-au scris ei si m-au atentionat ca voi primi plicul.
Despre AOS nu stiu ce sa zic, este bine sa il ai pentru ca arata ca nu vei locui in strada, propriu-zis, chiar daca pleci cu bani (suma voastra este ok). Mai ales ca pot trece 3-4 saptamani pana primesti social security number (timp in care nu te poti angaja legal nicaieri ca toata lumea te intreaba de nr. ala, deci stai acasa si doar consumi bani, nu produci). In plus, trebuie sa mentionezi la interviu la ce adresa vei locui pentru ca acolo iti vor fi trimise green cardul si SSN-ul (eu green cardul l-am primit dupa 2 saptamani, iar sotul meu inca il mai asteapta si uite a trecut 1 luna jumate de cand am venit). Deci fa tot posibilul sa gasesti AOS de la cineva, orice cunostinta, cat de indepartata (nu trebuie sa fie ruda cu voi) ca este foarte important. Pana primiti raspuns, cam prin toamna cred, da-te peste cap si gaseste un AOS.
A, la intrarea in statele unite completezi un formular unde mentionezi cati bani ai (cash). Ai voie sa intri cu 10.000$ cash/persoana. Noi am avut mai putin de atat de persoana, dar tot am declarat, pentru ca ulterior i-am depus la bnaca si ne-am gandit sa nu avem probleme. Despre bagaje mai vorbim mai incolo, este prea devreme acum. Noi am avut noroc ca nu ne-au controlat la vama US, doar au trecut bagajele prin X-ray si asta a fost tot. Era un tip langa noi care avea valiza desfacuta si toate lucrurile scoase, ii puricau haina cu haina. Iar noi am avut si miere, medicamente, leustean, cimbru, in fine, chestii interzise (nu ai voie sa aduci produse agricole). Am completat si un formular in sensul asta si am zis ca nu avem nimic. Norocul nostru.
Cam asta ar fi pe scurt, daca mai ai intrebari scrie-mi pe e-mail ca nu am timp mereu sa citesc DC.
Nu mi-ai spus in ce oras mergeti si daca mai aveti rude prieteni pe aici?
Numai bine,
Carolyne

Mergi la inceput

Sa-ti trimit mesaj pe PM sau pe mail, dar tot prin desprecopii, ca adresa ta de mail nu apare, Carolyne.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura _Oprescu spune:

lume buna,
dupa ce am bombardat-o pe geliza pe email cu tot felul de intrebari am realizat ca mai bine le fac publice ca in felul asta ne lamurim mai multe .Astfel,
una din nelamuririle mele este cartea de munca...este necesar sa o traducem daca dovedim ca avem studiile pe care le cer ei sau mai mult de atat? Eu am inteles ca ori dovada studiilor ori cartea de munca....
de asemenea, anexele diplomei de licenta inteleg ca nu trebuie(foaia matricola si rezultatele la licente).
Pentru insotitor acum, nu trebuie decat diploma de bac...dar oare nu are a face ca in formulare am precizat si facultatea?...
cu cazierele m-am lamurit: am inteles ca au valabilitate sase luni si trebuie traduse si legalizate.Eu am cerut deja cazierul din Canada sa il am dat fiind faptul ca am stat acolo o perioada de un an....MIe nu mi s epare ca asta expira cumva(asa a zis si politisctul quebecos) deoarece am stat un an fix acolo si nu mai stau deci nu poate interveni nimic schimbator in el.In fine, de o fi nevoie oi mai cere unul...Cel din Ro ,cat mai aproape de data interviului...
va pup si MUltumesc
PS Geliza, esti o scumpa si sa ma ierti ca te-am bombardat...poate ne vedem la Detroit...Eu voi merge acolo sau poate numai Adi la sfarsit de iulie,dar cine stie? distanta intre noi e mai putin de trei ore...
pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geliza spune:

cu placere Laura...daca mai aveti intrebari...poftiti

Eliza si Mara (24.01.2002)

Mergi la inceput

Eliza mi-a trimis lista aceasta.O pun aici casa fie de folos tuturor.
Lista actelor pe care trebuie sa le ai la interviu sunt(copiere din lista din plic):
1. scrisoarea de programare
2. DV2004-171
3. 2 fotografii(alea intr-o ureche, conform descrierii din plicul 1)
4. pasaport
5. certificat de nastere
6. certificat de deces, daca este cazul
7. sentinta de divort, daca este cazul
8. certificat de casatorie, daca este cazul
9. cazier juridic, pentru persoanele care au implinit 16 ani
10. livret militar, daca este cazul
11. diploma de bacalaureat si/sau acte doveditoare a experientei dvs. intr-o anumita profesie
12. dovezi ale suportului financiar(situatie financiara cont, evaluare apartament, AOS, etc)
Toate astea plus analizele care se fac doar la clinicile indicate de ei care sunt in numar de 3.

Toate actele se prezinta in original, copia xerox a originalului de romana si traducere legalizata.
Ca prezentare, la interviu, prima data se cer pozele si pasaportul si apoi actele, restul, exact in ordinea ceruta si aratata de mine mai sus. Setul de acte, cele 3(orig, copie, traducere,) se asaza in ordinea asta si se prind cu o agrafa, NU se baga in tziple
La topicul fetelor din USA, este cineva( DanaR) care se intereseaza de AOS...NIci eu nu stiu prea multe despre asta,dar cred ca mesajul ei trebuie postat si aici....
In ceea ce ne priveste la dovezi ale suportului material, cred ca noi vom duce contractul de munca al sotului sau ceva o adeverinta de la serviciu cum ca avem o sursa de venit ..Si/Sau un extras de cont din banca. ..asta mai vedem atunci.
In alta ordine de idei, carnetul de vaccinuri al lui Rares e in franceza deoarece il are din Canada...cred ca ar fi indicat sa il traduc sau sa ii cer asistentei medicale de aici sa transfere datele intr-unul american.
pupici
PS Eliza, am vazut ca nu se pomeneste nimic acolo de diplome de licente.Tie ti le-a cerut macar pe ale tale?

Mergi la inceput

Draga Laura, in primul rind iti multumesc ca ai adus din nou in atentie subiectul, poate asa ne vom ajuta mai mult intre noi...
In legatura cu cartea de munca: NU trebuie tradusa decit DACA NU AI bacalaureatul, ca sa poti dovedi acei 2 ani de munca. Daca ai terminat si facultatea, e logic ca ai si diploma de bac. Cit despre foaia matricola sau alte acte de la facultate NU ti le cer la interviu, dar cu siguranta vei avea nevoie de ele acolo, deci oricum ar fi bine sa le traduci si sa le legalizezi. Eu le am deja traduse si legalizate de cind am fost sa lucru p-afara, deci de astea am scapat. In schimb, nu-mi mai gasesc diploma de bac, deci tre sa-mi iau copia ei de la liceu!
In legatura cu dovezi ale suportului material, sotul tau are contract de munca in State?
Mai vorbim, da?

Mergi la inceput

Simina,deja noi suntem aici de doi ani..Adi e pe cale sa termine MBA deci am avut si noi actele (chiar echivalate aici)..chestia e ca noi nu le avem facute si la notar si pentru chestia asta trebuie practic refacute.Aici nu ti se cer la facultate legalizate la notar, ci numai traduse de traducator autorizat.Iar diploma aia de bac, chiar nu o am tradusa ca nu mi-a trebuit....e logic ca daca ai licenta nu se putea fara, insa ei o cer clar pe aia. de bac.Prin urmare, adaugam si diplomele de licenta,masterat sau ramanem la bac? Eu clar raman la bac si gata! O sa le am si pe celelalte la mine just in case insa nu legalizate la notar, numai traduse.
cu cartile de munca am incheiat deci ...slava Domnului!
Sotul meu lucreaza aici de mai bine de doi ani si este angajat (nu contractor).Cam asta,Simina!
poate ne intalnim la analize in Bucuresti...nr cazullui meu e cu 10XXX...apropo, am intrat si eu pe forumul Loteristilor si nu m-am luminat prea tare...plus ca am postat unde nu" trebuia" si m-am lecuit...ne descurcam de aici.
pupic

Mergi la inceput

Laura, cred ca te-am "vazut" si eu pe forumul loteristilor.
Asa este, nu prea te lumineaza, ca trebuie sa citesti subiecte si de anul trecut! Asta ar insemna toata ziua pe forum... Iar daca postezi o intrebare pusa si cu multe luni in urma sau unde nu trebuie, PAZEA!
Oricum, am gasit un suflet extraordinar - Shaguna - care chiar m-a ajutat, a dat telefon pt. mine la KCC (el fiind in US, eu trebuind sa sun de aici), si nu doar o data!
Cind am spus "contract" ma refeream la sensul pe care il are aici.
Chiar, cind ne vedem? Eu am CN 00005113.
Bafta multa!

Mergi la inceput