Am primit scrisoare din Kentucky-DV2005!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura _Oprescu spune:

adica numele dinaintye de casatorie in cazul meu? deci sa ne lamurim...pana la urma si insotitorul trebuie sa aduca cazier? si daca da il cer din Ro din orasul unde m-am nascut asa-i?
culmea e ca Adi nu mai are buletin de Ro ca l-a predat cand am emigrat in Canada...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina Stan spune:

Da, cel putin eu asa am facut. Am trimis ambele caziere, original plus traduceri legalizate(copii nu, ca oricum astea au valabilitate doar 30 de zile).Iar pe formularul tau, la nume purtate anterior: numele de dinainte de casatorie si eventual cel dintr-o alta casatorie.Am avut ceva de alergat pentru toate dar n-am vrut sa lipseasca nimic:Diplome de Bac,de Licenta,certificate de nastere, de casatorie, livrete militare, carte de munca, pasapoarte, extras funciar, certificat de nesechestru si curs valutar(pentru evaluarea locuintei). Te-am ametit? Astea le-am tradus pe toate de doua ori. Noroc cu Traducatoarea ca le-a pastrat in calculator si n-am platit dublu, ca eu nu i-am spus de la inceput sa le faca 2 exempl.;la cazier se face complet din nou pt. Interviu si la fel Certif.de nesechestru de la Primarie,si Cursul Valutar de la Banca Nationala.Eu am ales sa fac astea 2 pt. evaluarea locuintei(1500 lei) ca sa nu dau prea mult la un evaluator autorizat(vreo 800000).Sper sa va ajute pe careva cele spuse.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina Stan spune:

Cred ca sotul tau poate sa foloseasca si pasaportul pt. cazier.Am facut astea fiind in Ro, nu stiu pentru cei plecati ce mai trebuie pe langa.Va tin pumnii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Dragele mele prietene, am intrat si eu de mai multe ori pe Forumul Loteristilor, dar, drept sa va spun, nu e prea organizat, te cam pierzi prin el, iar daca "indraznesti" sa pui o intrebare care a fost pusa, eventual, acum citeva luni, primesti doar apostrofari si trimiteri de-mi vine sa nu mai intru deloc acolo...

Home, wherever you are...

Simina & Andrei (Deiutzu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura _Oprescu spune:

Simina, nu iti face griji ca ne descurcam si fara forum....ai completat si trimis formularele? asta e primul pas ..dupa aceea,asteptam si intre timp incercam sa adunam actele....nu trebuie sa te indispui cu forumul..eu una nici nu am intrat si nici nu voi...
cu mintea cea de toate zilele,cu fetele de aici care au trecut prin asta si nu in ultimul rand cu telefonul pe care il pun astia la dispozitie vom avea raspuns la orice...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

fete dragi, spuneti-mi si mie unde este acest Forum al Loteristilor, ca eu nu dau de el, si am niste prieteni care tocmai au primit aceeasi scrisoare ca si Simina

multzam fain

oriunde ati fi, fiti uniti, dragi romani...
http://community.webshots.com/user/atomskin-date

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cleomax spune:

vezi prima pagina, link dat de ralucami.
felicitari prietenilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

multzam, Cleo nu-l vedeam de nas (hm... curios... ca nu e foarte mare...)

oriunde ati fi, fiti uniti, dragi romani...
http://community.webshots.com/user/atomskin-date

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cleomax spune:

sa crejt mare
da, nu-i mare, cel mai interesant mi se pare forumul cu povesti personale de la interviu. in rest tre sa fii atent ce intrebi, asa cum spune si simina, ca-tz dau baietii la cap daca repeti intrebari puse inainte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carolyne spune:

Siminaf, felicitari in primul rand!!!

Eu am catsigat loteria in 2003, am avut interviul ianuarie 2004, asa ca pe 15 aprilie am sosit in US.
Pe scurt, asa cum ti-au spus si celelalte fete, trebuie sa trimiti cat mai repede formularele. Ai mare grija ce scrii: numele anterioare (inaintea casatoriei sau casatorii precedente, renuntare la vreun nume, etc). De asemenea, atat tu si sotul sa scrieti, nu mai stiu daca acum este cazul sau nu, cati copii aveti, chiar din casatorii anterioare, sa nu omiteti absolut nimic. In faza asta nu trebuie sa trimiti nici o traducere!
Iti spun din sursa foarte sigura pentru ca eu am o amica care lucreaza chiar la consulat si mi-a dat toate detaliile despre acte. Nu am intampinat nici o greutate si toate actele prezentate au fost OK. Pentru linistea ta, nu mai intra pe diferite site-uri, ci suna direct la ambasada SUA din Bucuresti la 210.40.42. si ceri centralistei sa te transfere la sectia de emigrare. Poti suna numai intre orele 8.00-12.00 de luni pana vineri (vineri parca este toata ziua). Fiecare caz este diferit, asa ca cel mai bine sa suni la consulat pentru orice nelamurire, sunt functionari si asta-i jobul lor. Chiar daca iti raspund gretos nu te lasa impresionata si suna de cate ori ai nevoie.
Dupa ce trimiti plicul (eu l-am trimis fara confirmare de primire) asteapta urmatorul plic in care primesti propriu-zis programarea la interviu, iar intre timp incearca sa traduci actele solicitate.
Daca tu ai nr. 5000 si ceva (scuze daca am retinut gresit) este foarte bine, pentru ca uite cum se procedeaza: sa zicem ca sunt 40.000 de vise alocate pentru toate tarile, pentru anul 2003/2004. Vine aplicantul cu scrisorea 1 (in ce tara o fi el) si primeste 5 vize (pentru el, sotie si 3 copii sa zicem din cele 40.000 alocate), apoi aplicantul 2 primeste 2 vize (doar pentru el si sotie), etc , si tot asa. Deci persoana cu nr. de scrisoare 40.000 mai mult ca sigur ca nu va intra in program (chiar daca merge si la interviu) pentru ca nr. de vise alocate este consumat si de membrii de familie.
Si foarte important: cand te cheama la interviu sa ai grija sa semnezi asa cum ai semnat pe scrisoarea de participare, pentru ca sunt cate unii care folosesc 3-4 semnaturi si incurca borcanele. este motiv de descalificare!!!
Pentru ce documente ai nevoie sa duci traduse ai primit lista in plicul recent primit.
Sfat personal: nu te lasa influentata experientele lui X sau Y de cum a decurs interviul, pentru ca situatiile nu sunt identice.
Daca mai ai nevoie de alte sfaturi scrie-mi pe e-mail.
Numai bine,
Carolyne

Mergi la inceput