OPERATIE DE MAXIMA URGENTA LA INIMATRILOGIE FALLOT
Raspunsuri - Pagina 6
![](images/user_woman.png)
adrianangi spune:
George, si ca sa intelegi in ce hal e sistemul sanitar din Ro, iti redau aici integral scrisoarea unui medic, primita pe mail-ul redactiei...
Domnule ...,
sunt medic de specialitate anestezie terapie intensiva(ATI) la Centrul de Cardiologie Iasi. Am citit in presa doua articole legate de "scandalul" de la Timisoara iscat de operatiile pentru malformatiile cardiace pediatrice.
In Romania anului 2004 nu sunt intrunite conditiile pentru operarea copiilor pentru malformatii cardiace cu respectarea minimei sigurante pentru ei! Lipsesc medicamente esentiale: fenilefrina, noradrenalina, milrinona, nitroprusiat de sodiu. Sunt pregatiti doar cativa chirurugi, insuficienti medici ATI , pediatri specializati in astfel de patologie, echografisti specializati, cardiologi interventionisti care sa efectueze cateterismul si sa poata preciza diagnosticul si aproape deloc asistente medicale. In aceste conditii, noi medicii nu suntem in stare sa ne unim si sa cerem ministerului sanatatii remedierea deficientelor din cauza orgoliilor si a temerii ca vor urma represalii de la guvern. Nici cele doua centre nominalizate sa rezolve problemele copiilor cu malformatii nu au dotarea completa necesara, dar vedeti, nu cer remedierea lor. De ce?
In aceste conditii vom ramane cu o mortalitate mare, nedeclarata sau ascunsa pe care nu o va recunoaste nimeni dintre cei implicati.
Regret ca am ajuns aici, regret ca nu stiu cum as putea face ceva sa ajut la miscarea lucrurilor din loc si regret ca medicii nu vor sa lupte uniti pentru corectarea deficientelor!
Va mentionez ca aceste randuri le-am trimis si ziarului ZIUA.
cu stima,
Dr. Victor Diaconescu
Salvati un inger:
www.casa-romanilor.ch/teodora.htm
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Cornelia Horoiu spune:
Adriana,
Il poti contacta pe Dr. V. Diaconescu de la Iasi ?
Este prima oara cind vad o scrisoare din partea unui medic din tara care explica factual,cu exemple, dificultatile din Romania fata de inverventiile chirurgicale la copii cu malformatii cardiace.
As dori sa traduc scrisoarea in franceza si sa o trimit la Mecenat.
Asa cum stiti,
la dosar se cere o astfel de scrisoare care sa arate ca in Romania nu se poat face astfel de operatii.
In cazul dosarelor Cristi, Simona, NICI un medic nu a dorit sa faca aceasta scrisoare. Am facut eu o scrisoare explicativa in care am vorbit inclusiv despre aceasta retinere a medicilor. Mecenat a acceptat-o cu buna incredere si intelegere a situatie!
Scrisoarea Dr. Diaconescu de la Iasi este mult mai potrivita.
As dori sa stiu daca accepta sa o transmit.
Desigur,ideal ar fi sa se poate realiza operatiile in bune conditii in tara. Dar pina atunci, probabil parintii vor cauta solutii in strainate.
Momentan eu sint un interemediar fata de Mecenat si familiile interesate sa pregateasca un dosar.
Am propus asistentei sa incercam sa facem cunoscuta oficial asociatia si in Romania, iar cei interesati sa poata fi informati.
Ar fi necesar niste oameni de incredere care sa promoveze principiile Mecenat in Romania.
Cu acordul acestora:
Dr.Neagoe-Constanta, Dr.Socoteanu-Timiosoara, Dr.Diaconescu-Iasi, poate ar fi oamenii potriviti. In plus, sint localizati in trei regiuni diferite ale tarii.
Ideea e in discutie/analiza. Pentru moment doresc sa vada cum ar decurge colaborarea cu Romania in cazul acceptarii lui Cristi.
adrianangi spune:
Iti trimit pe PM nr. lui de mobil... Restul depinde de el.
Iarta-ma ca nu il pot contacta eu, dar ar insemna sa-i explic, la a doua mina, ce se intimpla cu dosarele in Mecenat.
Sper sa ne fie de folos... Doamne ajuta!
Salvati un inger:
www.casa-romanilor.ch/teodora.htm
Cornelia Horoiu spune:
Multumesc Adriana.
Daca stiti in ce numar din "Ziua" a fost publicata scrisoarea si eventual ati gasit linku-ul, multumesc sa il publicati aici.Mai caut si eu.
As folosi link-ul ptr versiunea in lb.romana iar aparitia scrisorii in presa ar fi un argument convingator.
ionela-roxana spune:
Am o propunere!
Sotul meu o cunoaste pe Dana Razboiu dar nu mai are nr de telef!
Au fost colegi si prieteni buni aici la Timisoara!
Daca credeti ca ar fi mai convingator trimiteti-mi nr ei pe PM ,si vb el cu ea!
Astept raspuns!
Pt. neincrezatori avem si poze cu ea !
Ione`
http://photos.yahoo.com/saracutionela
![](images/user_man.png)
GEORGE IONESCU spune:
Se pare ca luni il va opera pe nepotul meu si pe inca un micut. 3 micuti au fost externati ieri si programati pentru toamna, spuninduli-se parintilor ca nu sint grave cazurile lor, luind legatura cu dr. Socoteanu acesta a precizat ca toate cazurile celor 6 micuti sint grave mai putin 2 care sint foarte grave si se impune operarea lor de urgenta. Celalalt micut mai trebuie sa astepte pina cind se va repara aparatul de cateterism.Sa vedem daca luni vor opera aceste 2 cazuri foarte grave, nefacindu-le cateterism deoarece nu este necesar la cei 2 micuti.Sa speram ca nu mai intervine nimic si gasesc iar cine stie ce scuza si ii vor opera pe cei 2.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lior/lior.png)
lior spune:
Mi s-a facut pielea ca de gaina. In primul rand admir curajul doctorului de la Iasi care a avut curajul sa spuna lucrurilor pe nume. Pe langa faptul ca nu avem medicamentele de baza necesare unei interventii chirurgicale in siguranta pentru copiii cardiaci, persoane care au fost invitate sa mearga la specializare nu s-au dus de teama ca vor pierde spaga la intoarcerea in tara pentru ca le vor fi luat altii locul.
In ceea ce ii priveste pe micutii bolnavi din spitale, desi se cunoaste faptul ca au nevoie de o oxigenare intr-o masura cat mai mare, sunt tinuti fara oxigen. Atunci cand gradul de oxigenare este mai mare de 50-55% se considera suficient. Copilul meu nu a fost lasat sa stea fara oxigen in Israel desi oxigenarea lui era de 65-68%. Probabil peste tot in lume este ca acolo si numai la noi este altfel.In conditiile astea mi se pare o aventura sa pui pe masa de operatii un copil a carui inima este deja obosita de atata efort. rusine domnilor doctori ca nu aveti curajul sa va aparati profesia.
ionela-roxana spune:
Am sunat la Dana dar din pacate nu raspunde la telefon!
Ajm sa mai incerc azi si daca nu sper ca maine sa o gasesc!
Haideti sa ne rugam la BUNUL DUMNEZEU ca acesti copii sa fie operati luni!
Doamne Ajuta!
Ione`
Cornelia Horoiu spune:
Daca tragem niste concluzii din cele transmise pina acum rezultatul e contradictoriu si ingrozitor.
-o parere spune ca nu e grav,copii mai pot astepta,alta ca e grav, acum trebuie operati;
-cineva spune ca se pot opera copiii, altcineva ca nu exista conditii ptr astfel de operatii.
In cine sa aibe parintii incredere pentru a lua o decizie?
ionela-roxana spune:
Ultimele noutati suna cam asa:
1. Nu raspunde Dana la telefon , macar ca am sunat de am innebunit!
2.Am incercat sa aflu adresa de mail a Danei de la TVR dar am primit raspuns ca nu o pot da ,cu toate ca le-am spus ca suntem prieteni vechi si dorim sa luam legatura urgent cu ea!
Acum , cei care au mai vorbit cu Branzan sa mai incerce sa-l gaseasca , nu trebuie sa mai asteptam , daca acesti copii pot fi operati de luni macar sa insistam sa nu fie amanati!
Binenteles ca eu mai insist la Dana , sper sa nu-i fie restrictionate numerele de tel!
Daca mai aveti noutati , asteptam!
Ione`