OPERATIE DE MAXIMA URGENTA LA INIMATRILOGIE FALLOT

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adrianangi spune:

Timiș-sănătate-operații oti/ges/soc/

La Institutul de Cardiologie din Timișoara se reiau operațiile cardiace la nou-născuții cu malformații Timișoara, 31 mai /Rompres/ - La Institutul de Cardiologie din Timișoara se vor relua începând de marți, 1 iunie, intervențiile chirurgicale pe cord deschis la nou-născuții cu malformații ale aparatului cardio-vascular.
Directorul Institutului de Cardiologie din Timișoara, prof. univ. dr. Ștefan Drăgulescu, a declarat luni, în exclusivitate pentru Rompres, că, în urmă cu o săptămână, înainte de a pleca la Cursul Internațional de Cardiologie Intervențională de la Paris, a luat hotărârea de a opri asemenea manevre chirurgicale pe cordul copiilor care au o greutate mai mică de 15 kilograme, în urma refuzului unuia dintre anesteziștii din echipa complexă de specialitate, de a intra în operație.
Conform precizărilor profesorului Ștefan Drăgulescu, acesta a considerat că gradul de risc în cazul bebelușului care urma să fie supus operației depășea dotarea clinicii. În această situație, domnia sa în calitatea pe care o avea a trebuit să țină seama de temerile unuia dintre membrii echipei de intervenție pe care nu le putea trece cu vederea.
În Clinica de Chirurgie a Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara, aceste intervenții cu grad extrem de ridicat de risc pe nou-născuții cu malformații ale aparatului cardiovascular și respirator sunt operate doar de profesorul Ioan Socoteanu, singurul din țară care își asumă răspunderea pentru acest tip de operații.
În decurs de o săptămână, 6 familii din țară care au venit la Timișoara pentru a le fi operați nou-născuții cu malformații au fost reorientate spre alte clinici din țară. Printre ei s-a numărat și copilul unuia dintre soldații plecați în misiune în Irak, Alin Stan, a cărui familie a fost direcționată spre Clinica din Cluj. ROMPRES

Salvati un inger:
www.casa-romanilor.ch/teodora.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

Buna treaba, Adriana!

D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GEORGE IONESCU spune:

Referitor la cea scris Adriana (sa-i dea dumnezeu sanatate ei si familiei ei) , cu comunicatu Rompress, cea declarat directorul spitalului din Timisoara, copiii nu au fost redirectionati catre alte spitale cum sustine dinsul ci au fost dati afara din spital si trimisi impreuna cu mamele lor cu 2 salvari infecte fara dotari pentru astfel de cazuri la spitalul din Tg. Mures unde nu se stia de venirea lor; tatal micutui nu este soldat ci ofiter; micutul nu se numeste Alin Stan ci Nicolai Alexa Alistar; mama nu a fost trimisa la clinica din Cluj ci la Tg. Mures.Sa speram ca vor fi operati in cel mai scurt timp, deocamdata se afla in STAND-BYE, nu cred ca vor fi operati nici intr-o saptamina-doua, iar micutul ce trebuia operat azi cel care a facut cateterism la Timisoara va fi operat la o data ulterioara, nu se stie cind. Mergem cu Dumnezeu inainte si speram sa se duca vreo televiziune sa-i filmeze si atunci sa poata fi operati , ca dupa cum se vede la aparitiile din presa vad ca i-a durut in partea din dos sau nici macar acolo pe DOMNII DOCTORI. A aparut copilul ministrului sanatatii pe coperta tv mania de saptamina asta cu maica-sa. Poate ma ajuta cineva si imi poate furniza adresa ei de mail sa-i trimitem un mail si poate are un suflet de mama si intervine pe linga sotul ei sa dispuna de o decizie pentru operarea micutilor in cel mai scurt timp. Ea se numeste Dana Razboiu si prezinta stirile la tvr. In prezent mai se afla acasa pentru citeva zile pentru a avea grija de micutul Victor , iar saptamina viitoare va incepe serviciul. Sa speram ca are un suflet bun si ca ne poate ajuta cu o vorba buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianangi spune:

Pentru ca stirea Rompres a aparut la ora 16,00, in "Jurnalul National" nu a mai prins decit editia de Bucuresti. Va aparea, poate miine, si in editia pentru provincie.
George, iti trimit pe PM mobilul Danei Razboiu, cu indicatii de folosire...
Doamne ajuta! Si LA MULTI ANI nepotelului tau si ceorlalti copii care sufera din pricina cruzimii unor... medici...

Salvati un inger:
www.casa-romanilor.ch/teodora.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GEORGE IONESCU spune:

Multumesc frumos Adriana. Miine o sa cumpar si ziarul. O sa sun in cursul zilei de astazi. Se poate duce Antena sa filmeze la fata locului?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianangi spune:

George, eu deja i-am pisalogit la cap... Nu stiu cum sa mai procedez. Incearca un mail la stiri@antena1.ro...
Acum insa, importanta nu e mediatizarea cazului ci salvarea copiilor. Iar una nu rezulta din cealalta, dupa cum ai observat, din pacate!
Sun-o pe Razboiu cit mai repede!

Salvati un inger:
www.casa-romanilor.ch/teodora.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GEORGE IONESCU spune:

Directorul de la spitalul din Timisoara spunea pe 31.05.2004 la Rompress ca de la 1.06.2004 se va opera din nou nounascuti la clinica din Timisoara, numai ca sintem in 2.06.2004 ora 22.00 si nu s-a operat nimic pina acum La Tg. Mures se asteapta in continuare, probabil intr-o saptamina doua vom afla daca micutii vor fi operati sau nu, deocamdata au aparatele de cateterism stricate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia Horoiu spune:

Dar concret,ce se intimpla cu copii in aceasta perioda de asteptare ?Li se fac analize, consultatii, li se administreaza medicatie, sint in saloane cu parintii?
Sau este o pur si simpla asteptare in stilul "daca stai iti sta norocul"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GEORGE IONESCU spune:

Le-a facut atunci la inceput analize, cind i-a transferat la Tg. Mures. Acum stau de pomana. Parintii sint cu micutii. Sintem in Romania doar, le pasa decit de ei de popor deloc , sa speram ca vor repara in scurt timp aparatele si ii vor opera sau macar sa le zica sa plece in strainatate, sa nu-si mai bata joc de ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lior spune:

Imi pare rau ca te dezamegesc si iti voi parea putin dura. Nimeni nu le va zice sa plece in strainatate. Daca o vor face, cei care o vor face, se va intampla pe propria decizie si semnatura. De aici din tara nimeni nu iti spune ca nu au competentele necesare sa rezolve un caz. Degeaba este chirurgul exceptional daca nu are aparatele necesare(si te rog sa ma crezi ca sunt speciale), nu are medicamentele necesare, nu are langa el un colectiv la fel de bine pregatit si ma refer aici la anestezist, medicii de terapie intensiva, pompist si asistenti pregatiti sa faca fata presiunii si momentelor critice de dupa operatie. Cei care vor pleca o vor face prin propria vointa.
Am vorbit cu Karina si se pare ca luni ii va face shunt-ul micutului. daca nu intervin modificari in programul medicilor sa dea Dumnezeu sa treaca cu bine.

Mergi la inceput