Unul sau mai multi copii?!?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Theodora spune:

Buna!
Va scriu acest mesaj fara sa fi citit ce a-ti scris,dar dupa cum stiti eu am 2 copii,gemeni!
A fost o intimplare,cea mai fericita intimplare,dar daca ar fi fost doar unul sigur mi-as fi dorit si un al doilea asa cum acum i-mi doresc un al treilea!
Pupici!
O sa citesc ce a-ti scris si daca mai am ceva de spus,revin,acum ma grabesc pt ca am mancarea pe foc!

Theodora, Alexandros, Yannis
Ai pensule,ai culori,deseneaza raiul si intra in el!
CRISTOS A INVIAT! HRISTOS ANESTI!
http://community.webshots.com/user/theodorapap

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalin.Codrici spune:

Salut

Referitor la numarul de copii, voi cita o doamna in varsta: Unul este prea putin, doi sunt prea multi.
Numai bine
Catalin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amik spune:

apai,fratilor,zau ca nu mai stiu ce sa zic!:))

toata viata mea am suferit pentru ca am fost copil unic.mi-am dorit cu disperare un fratior/surioara,insa tata nu a fost de acord in ruptul capului.am fost alintata,am avut intotdeauna ce a fost mai bun...dar golul a ramas.

razvan,sotul meu,este tot singur la parinti.si iata-ne singuri cuci!acum este foarte adevarat ca tot sprijinul parintilor nostri se indreapta exclusiv catre noi.si parca nu mai simtim atat de acut lipsa fratilor.dar oare nu va veni o vreme cand o vom simti?

noi avem o fetita de 10 luni si sincer va spun ca deja imi doresc inca un bebelus.peste 2,3,6 ani,cine stie?depinde de cum ne va fi atunci,depinde de multe...dar imi doresc sa vina!si nu ma gandesc ca il voi iubi mai putin sau ca nu vor avea toate poftele implinite...ci doar ca vor apartine unei familii iubitoare si care,slava Domnului,nu duce lipsa de nimic...

cred cu tarie ca familia constituie bogatia unui om!

Alexandra mare si Alexandra mica...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenutza spune:

Bibi, nu cred ca altcineva poate interveni in hotararile noastre referitoare la copii..nici macar mamele.Asa ca daca inima ta iti spune sa-i faci lui David un frate..go for it.
Nu se pune problema impartirii dragostei sau al celor trebuincioase cresterii..si stiu sigur ca David nu va fi privat de nimic.Esti o tipa prea misto ca sa ma indoiesc, fie si pentru o secunda, ca nu vei gasi calea cea mai buna pentru cresterea copiilor tai, fara sa il preferi pe unul in detrimentul celuilalt.

Si ca sa-ti raspund la intrebare, da, mai vreau un copil si da, il vreau repede...intr-un an, doi.
De abia astept sa se mai umple casa cu chicotelile inca unui gandacel, si de abia astept sa o vad pe Maya cum creste langa "fratioara ei".

Carmen si bb Maya Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxi spune:

Inainte de a o avea pe Clara spuneam: unul si atat. Inca din timpul sarcinii am inceput sa ma razgandesc si sa ma gandesc deja la al doilea. Acum, stiu ca il voi avea si pe al doilea, mi-o doresc din tot sufletul, si nu exclud chiar posibilitatea de a ma gandi si la al treilea. Pe Clara o iubesc din tot sufletul, e viata mea si sufletul meu, dar sunt convinsa ca as putea iubi la fel de mult inca un copil sau doi. Tot ai nostri vor fi nu? Tot din dragostea noastra si bucatica din trupurile noastre vor fi nu? Voi avea 2,3 inimi pentru iubit copilasii mei si cred ca voi reusi sa nu fiu partinitoare.

Ruxi si Clara pisicuta, 1 an si 8 luni
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_ltd spune:

Bibi, valeu si valeu! Asa cum o descrii, prietena ta pare mai degraba nevrotica decat mama, sotie, gospodina perfecta.
Subscriu la ideea ca fiecare decide pentru viata lui, inclusiv pentru nr. de copii, dar resping hotarat teoria "il iubesc prea mult pe primul ca sa mai fac unul". Nici nu mai intru in detalii pentru ca fetele au raspuns excelent la asta.

"Una peste alta, va intreb pe voi, daca ati mai cunoscut astfel de specimene ca mama si prietena mea si daca nu ar fi mai bine ca unor astfel de femei sa li se ia intr-un fel sau altul, dreptul de a mai naste si al doilea copil."
Am cunoscut si eu astfel de mame si eu personal le compatimesc. Dar, cred ca e foarte posibil ca un al doilea copil sa vina si cu revelatia iubirii neconditionate. Si asta ar fi a doua sansa.

Elena, mama Oanei si a lui bb Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucamatei spune:

Si eu la fel ca Theodora, am 2 baieti de 4 ani si jumatate...
Sotul meu este din 3 copii, eu sunt din 2 , sau din 4 cum vreti sa o luati , dat fiind ca tata mai are 2 copii din relatii posterioare mamei...Cu siguranta, am vazut foarte multa dragoste in general, la familii mai numeroase, parca un sistem unitar complet, nu stiu cum sa va explic, exemplele mele de prietene/copii unici nu sunt tocmai incurajatoare.
Fara indoiala sotul meu si cu mine vom avea un al treilea bebelus, si daca diferenta de virsta intre gemeni si al treilea va fi mai mare de 8 ani, adica i-am facut la 24 , daca il fac pe al 3 lea mai tirziu de 33, il voi face cu siguranta si pe al 4 lea imediat ca sa se aiba ca gemenii, foarte apropiati...asta in cazul in care nu sunt gemeni.
Sunt de acord cu argumentele, daca ai mai multi copii, poate, le poti oferi mai putin material, dar nu sunt de acord cu ideea ca este dragoste mai putina pentru al doilea, al treilea. al patrulea..Copiii sunt totusi daruri unice pentru care avem afinitati ce se formeaza datorita imprejurarilor venirii lor pe lume.
Pe gemeni mi i-am dorit enorm , pentru ca pierdusem un bebelus inainte, ii iubesc fara margini, am variatii ale dragostei pentru fiecare, dar nu vad posibil ca daca l-as face si pe al treilea sa zic ca nu mai am loc in inima mea..Cum nu pot sa zic ca nu suntem bine asa cum suntem...Daca ar aparea un alt bebe am fi si mai complete..

oana olson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Eu sint singura la parinti si sotul meu este primul din 5 copii (dintre care si un set de gemeni). Si eu mi-am dorit intotdeauna un frate sau o sora dar nu am avut parte. Cind am crescut in Romania moda era cu un singur copil. Toti din familia mea au avut cite unul.

La 16 ani am emigrat cu familia in USA si dupa ce m-am cunoscut cu sotul meu la 18 ani si am inceput sa ma integrez in familia lui uriasa mi s-a trezit un sentiment deosebit. Mi-am dat seam ca atunci cind voi imbatrinii si parinti mei se vor duce, eu sint singura cuc (in afara de sotul meu, ma refer la rude de singe) aici departe de toata lumea.

Familia sotului meu m-a adoptat imediat si atunci am realizat exact ce a spus Descintec: intoteaduna mai este loc pentru inca unul.

Eu am facut doi baieti si familia mea a zis ca am innebunit cind am ramas gravida a doua oara iar familia sotului se intreba cind facem si o fetita. (Din nefericire nu mai pot face copii).

Am facut doi baieti tocmai pentru ca atunci cind eu nu voi mai fii sa se aiba unul pe altul.

Ii iubesc pe amindoi la fel si nu fac diferente intre ei. Le iau aceleasi jucarii, haine, etc. Dragostea de mama este fara de sfirsit indiferent citi copii ai avea. (Presupunind ca vorbim de oameni normali, nu dezechilibrati)

Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex3.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick3.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibi spune:

Multzumesc pentru mesajele si gandurile voastre si chiar si pentru critici.
Dupa cea am postat subiectul mi-am dat seama ca ca am fost deplasata, dar nu superficiala, atunci cand am vorbit de luarea dreptului la al doilea copil pentru cele care nu au o inima suficient de mare pentru doi sau mai multi copii.
Am fost deplasata in primul rand pentru ca daca cineva ar fi avut o asemenea putere cu certitudine eu nu as fi existat. Apoi, pentru ca imi place sa cred ca, de cele mai multe ori, astfel de femei odata cu nasterea celui de-al doile copil au revelatia iubirii neconditionate, asa cum spunea Elena.
Nu am fost superficiala pentru ca, din pacate, stiu foarte bine cat de greu iti gasesti echilibrul cand esti al doilea si niciodata la fel de bun ca primul.
Si ca sa raspund la o alta intrebare, colegu` sigur mai vrea un copil. De fapt, cand ne-am cunoscut vorbea de 3 copii si isi argumenta pozitia explicandu-mi cum el provine dintr-o familie nevoiasa si numeroasa in care 4 copii au gasit suficiente si pentru gura si pentru suflet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Am auzit prima oara aceasta afirmatie "nu mai vreau alt copil, pentru ca il iubesc prea mult pe cel care il am, si nu as mai putea iubi altul", la cumnata mea, acum 12-13 ani, cand nepotul meu avea 2 ani. Nu am inteles-o atunci, dar mi-am spus; poate asa simti cand ai primul copil".
Acum, am si eu un copil de 1 an si aproape 8 luni, si citind ceea ce au mai scris fetele care nu isi mai doresc altul din motive sentimentale, ma simt ca o mama denaturata; pentru ca desi il iubesc pe Andrei ca o nebuna, imi doresc din tot sufletul inca un copil; pe care simt de acum ca il iubesc, chiar daca e numai in proiect!
Nu cred ca as face vre-odata diferenta, si cum spunea cineva, dragostea nu este o cantitate masurabila pe care o ai in inima si trebuie sa o imparti la 2, 3, 4 sau 5 copii. Nu inseamna ca primeste fiecare mai putin, si nici nu cred ca poate fi diferita.
Poate exista parinti care fac diferenta intr-e copii, dar eu nu as putea sa fac asta niciodata.

Laura, mama lui Andrei

http://community.webshots.com/user/tcatlaura

http://www.imagestation.com/album/?id=4287441075&code=8712142&mode=invite

Mergi la inceput