Unul sau mai multi copii?!?
Raspunsuri - Pagina 2
descintec spune:
quote:
Originally posted by flori76
Daca ar fi dupa mine,as vrea doar un singur copil.Sa-i dau lui toata dragostea mea si tot ceea ce am eu mai bun.
Flori
sa-i dau toata dragostea mea..parca dragostea e ceva masurabil, produs de inima (sau suflet)..si uzina asta care o produce are o anumita capaciate: poate produce doi litri de dragoste..de ce sa ii impart la doi copii si sa nu ajunga nici unuia?
well, uzina asta producatoare de dragoste functioneaza anapoda: poate produce cate doi litri de dragoste pentru fiecare copil, nu il vitregeste pe nici unul..o diferenta exista: dragostea pentru fiecare copil, la fel de intensa, adica bogata in substante nutritive pentru sufletelul lui, are arome diferite..si asta e frumos pentru
uzina, inima mamei..cu cat are mai multe suflete pe care trebuie sa le alimenteze, cu atat se incanta de minunatele arome pe care le au copiii ei..
daca singurul lucru care va determina sa nu faceti mai multi copii e teama ca trebuie sa impartiti dragostea, pot sa va linistesc: fiecare copil va avea tzatza lui cu dragoste..cum nasti unul, cum iti mai creste o tzatza de-asta
D.
liliana csaki spune:
Noi am fost doi, eu mai mare cu 1 an jumate decat fratele meu. Intotdeauna am crezut ca maica-mea il iubea mai mult pe fratele meu pentru ca, aproape intotdeauna, el obtinea ce vroia chiar daca uneori era impotriva regulilor.Adult fiind, am ajuns la concluzia ca primea pt. ca era milog, exasperant de milog, daca vroia ceva nu se oprea din "te rog, da' hai, te rog" pana nu obtinea. Mi-am dorit intotdeauna cel putin doi copii, am doi, deocamdata, dar niciodata nu m-am gandit ca-l iubesc mai mult pe unul decat pe celalalt.Incerc, pe cat posibil, sa nu-i fac sa aiba impresia ca vreunul e favorit, dar cine stie ce vor spune peste vreo 10 ani.
Daca-ti doresti un alt copil, fa-l, fara sa te gandesti prea mult la cei ce nu sunt de acord, e viata ta, familia ta, tu stii cel mai bine ce vrei si ce poti.Restul sfarsesc prin a accepta sau nu decizia ta.
http://community.webshots.com/user/lilianacsaki
tinatache spune:
1. referitor la dragostea fata de copii: NEVER say NEVER! descantec a zis ca-ti creste o tzatza, cineva mai demult a spus ca i-a crescut o inima atunci cand a venit al doilea copil. Ambele perfect adevarate!
2. cine nu are copil nu-l poate intelege pe cel care are - si aici stiu din propria experienta.
3. nimeni nu poate lua unei femei dreptul de a naste al doilea sau al douazecelea copil. Decizia ne apartine. A, ca uneori copiii sunt pusi in pericol... hm, discutabil. Dar in nici intr-un caz pt ca o mama are gura mare si striga in stanga si in dreapta ca pe al doilea nu l-ar iubi la fel. Nici ea n-are habar cum e in realitate, de asta sint sigura. Si nici nu va avea pana nu va avea 2 copii. Pana atunci... hai sa vorbim discutii.
Bibi, eu nu am inteles, iti vine sa-i bagi capul intre umeri pt ca te simti TU denaturata sau pt ca ea ti se pare o mama exagerata? Daca e a doua optiune te anunt cu drag ca si eu si muuulte alte mame suntem exagerate, chiar daca mai citim o carte sau mai mergem la un film, parca tot de copil as vorbi ca mi-e mai aproape de suflet.
Cat despre parerile mamei tale: asculta si invata din ele, daca ai ce invata. Dar nu te certa cu ea, nu foloseste la nimic, la varsta asta nu-i poti schimba parerile si va faceti doar rau una alteia. Se presupune ca noi astia mai tineri avem mai mult cap pe umeri, cel putin in discutii de genul asta, si stii tu cum e: cel mai destept cedeaza :)
Si ca sa raspund la intrebare: da, am cunoscut, una din ele tocmai e insarcinata cu al doilea copil si e cea mai fericita mamica din lume.
Cristina
danaA spune:
Delicat subiect. Eu am un baietel si in 2 saptamani il voi avea pe al doilea. Cand Andrei (primul) avea in jur de 1 an, m-am gandit la al doilea copil.Atunci raspunsul meu a fost; Nu cred ca o sa-l pot iubi asa de mult ca si pe Andrei, nu sunt pregatita pt un al doilea. Am simtit ca e nedrept fata de el sa nu-i ofer lui toata dragostea mea. Asa am gandit atunci. Dupa un an, am simtit ca e timpul pt al doilea si mi-am pus aceeasi intrebare ca si prima data si raspunsul meu a fost diferit: SUNT PREGATITA pt al doilea si am simtit ca pot sa ofer dragostea mea celui de-al doilea. Si uite azi il iubesc desi nu s-a nascut inca si nu simt ca Andrei ar primi mai putina dragoste de la mine. Si stiti ceva? nu exclud posibilitatea unui al treilea
Ca sa raspund la intrebare, daca vrei un al doilea copil fa-l. Decizia iti apartine. Tu stii cel mai bine daca esti pregatita pt asta.
Dana si Andrei
timea spune:
Salutare,
Eu deocamdata nu concep sa nu am cel putin doi copii. Unul(una) este pe vine si sper ca nu la mult timp dupa il vom avea si pe al doilea. Noi suntem trei frati si chiar daca uneori am auzit ca nu se poate, ca mai sunt si altii la rand asta nu ma impiedica sa imi doresc mai multi copii. Eu zic ca-i bine sa ai cu cine sa vorbesti,sa impartasesti, oricat de buni prieteni ai avea nimic nu se poate compara cu familia. Prietenul meu are o sora cu care are o relatie asa de speciala incat este ceva ce vreau sa pot oferii si eu cuiva, adica copiilor mei.
Timea
EdeL spune:
quote:
Originally posted by vilma
[quote]Originally posted by bebi
Si, da, sunt sigura ca n-am sa-l iubesc la fel de mult ca pe ea. ...
Si, ca sa-ti raspund la intrebare, nu imi doresc alt copil in afara de ea desi poate ma voi razgandi
Buna...
Nu am copii, dar imi doresc sa am doi: un baietl si o fetita...acum ca vor fi 2 fetite sau 2 baietei,ca va fi unu sau mai multi de 2 nu conteaza sanatosi sa fie si frumosi ca mine
Eu sunt al doilea copil la parinti, mai am un frate cu care ma inteleg fffff bine.Nu am simtit ca ei sa-l prefere mai mult pe fratele meu sau pe mine. Tot ce au avut de daruit si au de daruit se imparte la doi de la nimicuri pana la iubirea de parinte.....Fiecare copil are personalitatea lui si este iubit pentru ceea ce este.
Draga BEBI tu crezi ca ai mei parintii ma mint cand imi spun ca ma iubesc?!?!?!?!?!?! cat despre rosii le prefer in mancare nu sa arunc cu ele, doar...intreb.
CRISTINA parerea mea este sa faci cum consideri tu mai bine, ce iti spune sufletul tau. Tu esti si vei fi mama copiilor tai. Tu ii vei creste si nu prietena, vecina.....
ruxij spune:
Cred ca unul, doi sau cinci copii, este dreptul fiecaruia sa aleaga. Nu cred ca poate judeca nimeni pe celalalt, numai Dumnezeu are dreptul acesta. Opiniile prea categorice sunt cel putin superficiale. Este o vorba in genul: inainte de a judeca pe altcineva, mai intai mergi 100 km incaltat in pantofii lui. Cu alte cuvinte, fiecare are motivele lui si are dreptul la alegere in ceea ce priveste viata personala.
ruxij
Adela99 spune:
quote:
Initial creeata de bibi
Una peste alta, va intreb pe voi, daca ati mai cunoscut astfel de specimene ca mama si prietena mea si daca nu ar fi mai bine ca unor astfel de femei sa li se ia intr-un fel sau altul, dreptul de a mai naste si al doilea copil.
Fiecare are dreptul de a decide cati copii vrea sa aduca pe lume: unul, doi, trei sau niciunul. Din moment ce tu vrei mai multi copii, poate ti-e greu sa intelegi ca altcineva vrea doar unul (cred ca mai mult te deranjeaza argumentele prietenei si mamei; in privinta mamei, trebuie sa gasesti o cale s-o ierti pentru ca te-a defavorizat - cam greu cand nici macar nu-ti arata ca de fapt nu a fost intentia ei). Si apropo, aici discutam despre ce noi femeile vrem, barbatii au vreun cuvant de spus?
bibi, sotul ce spune, ce vrea? Important e de fapt ce vreti voi!
debby spune:
Eu am un frate mai mare cu 7 ani si viata a facut in asa fel incat sa ne indepartam si fizic, dar si moral din cauza diferentei de varsta. E frate doar dupa tata, dar ai mei au fost super ok si diferente nu s-au simtit NICIODATA.
Nici nu vreau sa ma gandesc sa am un singur copil. Vor fi doi, unul dupa altul si vor simti din plin dragostea noastra si a lor unul fata de altul ca tare bine e cand nu esti singur pe lume.