Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (5)
Raspunsuri - Pagina 7

aime spune:
Dragelor, vad ca sunteti harnicute la scris. La mine, ba nu merge net-ul, ba nu am timp, doar o gramada de probleme de rezolvat la servici, da sunt si eu pe aici...cu voi...
Pot sa va spun ca sunt fericita, in sfarsit am terminat cu analizele de toxo, rubeola, hiv si hepatita si au iesit bune-bune. Nu ca nu ma asteptam, dar nu stiu, eu si cand duc un sumar de urina, ma ingrijorez....
Mai fetelor, da chiar m-ati speriat cu triplul test si amnio. Eu am 35 ani si iaca un stres in plus. E drept ca nu am antecedente, dar, normal ca ma intreb si eu ca oricare...ce-i de facut? Tre' sa-mi intreb dr neaparat, desi n-am vazut pana acum sa dea semne de neliniste...Offff, greu e pana-l faci (cazul meu), greu il duci, greu il cresti...da ce mult ii iubim, inca de pe acum, cand sunt abia cat un nasturel.
Hai incurajati-ma, am nevoie...sa nu ma panichez, nu?
aime 11 sapt si 5 zile

danette spune:
Referitor la prenatale, eu am intrebat dr. si mi-a raspuns ca nu este inca necesar sa iau vitamine suplimentar. probabil si pentru ca analizele mele de sange au iesit toate in limite normale.
am luat si inainte de a ramane insarcinata acid folic, si mai am de luat inca o saptamana. Fier am luat doar vreo 3 saptamani.
Roxana, probabil ca ai dreptate, sau medicul tau are. Inclin sa cred ca nu sunt neaparat necesare.
Raluca,la 23 de ani chiar ca nu trebuie sa-ti pui problema sa faci acele teste.
Julia, initial si eu m-am gandit exact cum ai gandit si tu. La ce mi-ar folosi sa stiu??? Nu stiu exact care este legislatia, dar presupun ca nimeni (..societatea..) nu este interesat sa aduci pe lume (Doamne fereste) copii cu probleme de acel gen...
E o chestiune delicata, nu sunt nici eu sigura cum s-o percep, s-o abordez: medical sau religios...
Oricum cazurile cu probleme sunt din fericire rarisime, mai ales la varsta ta, sau a mea (30). Ma si mir ca ti-a recomandat sa faci triplu test.
Eu una nu cred ca voi face vreunul din acele teste. Cum zici si tu, prefer sa stiu ca bebe meu e sanatos.
Fulguletz, nici eu nu am si nu am avut nici un fel de simptom de sarcina... si am fost innebunita de frica ca am probleme... ca nu e normal sa nu ai nici un simptom.
Din aceasta cauza am facut pana acum 5 echo si sunt abia in sapt. 11. Pana l-a urma m-am linistit, cand am vazut ca totul se dezvolta normal, chiar si in lipsa poftei de mancare, a starilor de rau, a ametelilor...
Eu nu ma gandeam la extrauterina, aveam un fix tot asa nasol, cu oprirea din evolutie ( ca atunci zice ca se opresc simptomele), dar mai bine tac, ca si asa am vorbit (scris) azi prea multe chestii nasoale... nu stiu ce mi-a venit fiindca de obicei refuz si sa ma gandesc la ele... Din pacate pot fi realitati si asta ma sperie.
Internetul este oricum vinovatul pentru atatea informatii, si cum mi-e foarte simplu sa fac cateva click-uri sa sa citesc tot ce imi tuna prin cap intr-un anumit moment,....tentatia e foarte mare... Dar recunosc, nici mie nu-mi face deloc bine sa stiu prea multe.ici, Dana
11 sapt.

danette spune:
Aime, chiar nu vroiam sa panichez cu testele acelea, doar ca si mie imi tot trec prin cap tot felul de temeri...
E bine sa intrebi medicul, evident.
Eu stiu 2 tipe care au nascut una de 36, alta de 38 si au niste frumuseti de copii, sanatosi...
Asa ca nu te panica!!, Dana
11 sapt.

Julia Dream spune:
Mai intii bun venit vio, sarcina usoara!
Ai dreptate, danette, nu e bine sa ne gindim la prapastii! Cit despre ce poti face dupa testul ala, am sa vorbesc cu doctorita, sa vad ce zice.
Cred ca sunt si eu in categoria celor care nu prea simt sarcina... Am avut doar senzatii de greata si in general m-am simtit bine pina acum (cu somnolenta mi-a fost usor, caci eu sunt cam somnoroasa de cind ma stiu). Insa de luni (adica de cind am inceput saptamina 13), parca ma simt din ce in ce mai bine. Am si pofta de munca (si acasa si la serviciu), sunt mai vioaie... ce sa zic, nu ma recunosc. Sper sa ma tina!!!!
Ieri am cumparat cartea lui Dr.Spock, pt ca mie nu-mi e niciodata suficienta o singura sursa de informare. "Mama si copilul" am cumparat-o de vreo 5 ani si am tot citit din ea . Am avut insa multa treaba aseara, asa ca abia astept week-end-ul sa citesc mai cu atentie.
Oricum, tot informindu-ma despre sarcina si despre copii am ajuns la o singura concluzie: Aproape totul este normal. Si daca ti-e rau, si daca nu ti-e. Si daca ai fata curata, si daca iti ies cosuri (asta este unul din marile mele ofuri) Si asa mai departe.
Asa ca mai bine nu ne stresam!
Va doresc sa va odihniti in week-end si sa va simtiti bine!

raluca.gabriela spune:
Multumesc, roserb. Oricum am sa intreb si medicul, dar ma simt mai bine s astiu ca sunt sanse sa plec la mare...
Vitaminele am observat ca sunt niste vedete recente in viata gravidutzelor. Femeile experimentate intr-ale sarcinii cu care am vb mi-au spus ca nu se luau vitamine decat daca aveai analizele aiurea sau daca existau probleme in alimentatie. Oricum, eu le iau, pt ca ma ajuta in greturi. Recomand si celorlalte "gretzoase" sa isi intrebe medicul: complex de B, la mine chair functioneaza, in sensul ca greturile sunt diminuate si varsaturile nu au mai aparut.
Buna remarca cu sindromul... La ce bun sa mai stii, chiar asa? Oricum, eu, de cand am vb cu doctorita, m-am mai linistit. Adevarul e ca e mai bine si pentru noi si pentru copilasi sa gandim la ei ca la cei mai sanatosi si mai frumosi.
Bine ai venit, Vio! Sarcina usoara si copilas sanatos!
In legatura cu instiintarea, la mine e si complicat: sunt angajata de curand, bebe nu era in plan, asa ca a cazut cerul pe sefa mea (dir resurse umane). E cam aiurea, daca fac hartia ma pun rau cu ea si daca fac asta, am sanse sa fiu o mamica somera... :(
Nu stie nimeni nimic de maternitatea Cantacuzino?
sa cresteti mari! :-)

Eliza5 spune:
Raluca, eu zic sa-ti pui interesul propriu in fata si sa faci hartia aia! In felul asta te asiguri ca nu vei fi data afara.
Fetele care va duceti la mare.. sa nu faceti totusi baie.. Banuiesc ca apa este inca rece..

Julia Dream spune:
Da, raluca, daca faci hirtia nu te mai poate da afara! Cum sa ajungi o mamica somera? Nici nu te gindi la asta!
Si daca nu ti-o primeste personal, trimite-o prin posta, cu confirmare de primire. Sunt obligati sa inregistreze orice hirtie primesc, asa ca nu vor avea ce face! Succes! Stiu ca sunt si femei care nu reactioneaza cum trebuie la vestea ca alta femeie este insarcinata, dar asta nu are nici o legatura cu obligatiile legale pe care le are. Eu zic sa postezi si la Probleme legislative, caci cei de acolo stiu foarte bine cum sta treaba cu toate drepturile pe care le avem ca gravidute!
Bafta multa!

Dena spune:
Bun venit noi mamicute!
Sa aveti sarcini usoare si bebelusi sanatosi!
As dori sa intreb daca cineva a facut aminocenteza (sau stie pe cineva care l-a facut) si poate sa relateze cum a decurs si mai ales daca si cat de dureros este??? Daca sunt sangerari dupa s.a.
As mai avea o alta intrebare legata de vopsitul parului. Am citit ca nu este recomandat, dar ma intreb daca vopsirea cu sampon in loc de vopsea sau cu o vopsea pe baza de plante (cum e Henna , nu stiu exact cum se ortografiaza cuvantul,dar asa se pronunta) ar avea aceeasi rata de difuzie a subst. si ar fi la fel de nocive???
Multumesc!
Denisa

Cricor spune:
Buna,
Eu am avut o colega de serviciu care a facut aminocenteza de doua ori. Din cate povestea ea nu e dureros, simti cand iti baga acul dar nu doare, in plus dureaza extrem de putin. Poti vedea totul pe ecograf si zicea ca e destul de traumatizant sa vezi acul ala aproape de copil. Ea n-a avut nici un fel de urmari neplacute.
Corina

raluca.gabriela spune:
Dr mea a zis ca amniocenteza e bine sa o faci doar daca e recomandata de situatii speciale... Pe mine m-a convins sa renunt, pt ca am 23 de ani si sunt la prima sarcina, si nimeni in familie n-a avut vreo problema.
Despre henna m-am interesat si eu si am inteles ca e ok, insa mi s-a spus ca e mai bine sa ma abtin in primele 3 luni...
pupici.
sa cresteti mari! :-)